1) nie odpowiedziałeś na kwestie ODPOWIEDZIALNOŚCI Boga. a mnie ona strasznie ciekawi.
2) Bóg w Twojej koncepcji nie jest logicznym supremum można zatem uznać, że nie jest jedyny.
w tak ostatecznej dla mojego życia kwestii jak zbawienie tani slogan: "może miliard lat w raju". jest dla mnie grubo niewystarczający.
przepraszam, ale jesteśmy TUTAJ nie milion lat świetlnych dalej, ale TUTAJ. zapraszam do Kolumbii, Ekwadaru i Peru żyja tam jeszcze matki ofiar Pedro Lopeza. opowiedz im swoją znakomita historię!
a tam w niebie nie będziemy zabawkami? patrzcie na mnie jaki jestem genialny przez miliony lat! bomba.
Eremita napisał(a):Nie ma pewności. Nich będzie, że coś nie wyjdzie np. będzie tylko miliard lat. Mi pasuje.
Ostatecznie co ryzykujesz?
w tak ostatecznej dla mojego życia kwestii jak zbawienie tani slogan: "może miliard lat w raju". jest dla mnie grubo niewystarczający.
Cytat:Odlećmy na chwilę w daleki kosmos, o ile tu gwiazd i planet, dalej w przestrzeń poszybujmy, jak wiele galktyk na tym świecie! Uderzmy teraz w inny wymiar! Widzicie ten kosmos, a tam jakaś plamka - mleczna droga, patrzcie jakaś kropeczka - to Ziemia! Ah ci ludzie, jak oni przesadzają, robią z igły widły. Z takiej perspektywy te wszytkie cierpienia to marność.
przepraszam, ale jesteśmy TUTAJ nie milion lat świetlnych dalej, ale TUTAJ. zapraszam do Kolumbii, Ekwadaru i Peru żyja tam jeszcze matki ofiar Pedro Lopeza. opowiedz im swoją znakomita historię!
Eremita napisał(a):W pewnym sensie rozmnaża On swój byt, stworzenie gotowych kłóciłoby się z wolną wolą takiej jaźni, ponadto byłyby to tylko zabawki w rękach Boga.
a tam w niebie nie będziemy zabawkami? patrzcie na mnie jaki jestem genialny przez miliony lat! bomba.
nie udowodnisz, że nie ma duszy ani, że jest. to jest kwestia wiary i niech tak pozostanie.
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
- Panie Trout - spytała - czy jeśli wygram, będę mogła zabrać też siostrę?
- Gówno - odpowiedział Kilgore Trout - Myślisz, że pieniądze rosną na drzewach? - Vonnegut
- Panie Trout - spytała - czy jeśli wygram, będę mogła zabrać też siostrę?
- Gówno - odpowiedział Kilgore Trout - Myślisz, że pieniądze rosną na drzewach? - Vonnegut