Potepiony napisał(a):Na drugi dzień ledwo pamiętałem że coś tam bazgrałem na komie, i patrząc wstecz wydawało mi sie że musiałem totalnie nie mieć kontroli nad sobą. A w treści było napisane że wszyskto mam pod kontrolą, i że troche mnie chwieje ale wszystko "czaje".To spoko że czaisz
Ale to jeszce nie to, byłes na tyle zdolny by pisac coś na komórce, a ja sam widzialem, sytuacje innych ludzi, którzy jakby to rzec, stawali sie innymi ludzmi. A wiec miałes tam resztki świadomości.
Sa dwie sytuacje: masz śwadomość tego co sie dzieje ale słabo pamietasz, albo ledwo co pamietasz, to nawet ja tak mam, ale fragmenty sugerują że pamiętałem i mialem świadomość pomimo że nie amietam reszty, a druga to taka ze w pewnym momencie orietnujesz sie że np przejechałeś samochodem (trzeźwo) 10 km i nie pamietasz ani jednego zakrętu. I za cholere nie wiesz co sie wtedy działo. Ponieważ nagle wyrywasz sie jakby z letargu, zdajesz sobie sprawe że byłeś zdolny przejechać te 10km Ale co ciekawe najprawdopodobniej nie jechałes świadomie. Albo np zygasz, i pamietasz wszystko od momentu rzygania, ale nie pamietasz co sie dziąło 30 minut przed.
Zauważyłem, że pewnego rodzaju zatrucia, (np alkoholem, bo mozna mieć 2 promile bez zatrucia, albo jakimis innymi związkami) traci sie świadomosć. Ja strując sie czasem czymś (nie koniecznie alkoholem), mam zaburzenia tego co sie dzieje, mimo to egzyzstuje sobie ale z taką jakby przycmioną świadomoscią.
Wiec mam takie wrażenie, ze świadomość może nie byc wytwarzana tylko przez prace sieci, a o to mi chodzi, ale o bardzo specyficzną prace sieci, albo jakiegoś ośrodka.
Bardzo często zastanawiają mnie stany emocjonalno-uczuciowe, to jak je odbieramy. Skad takie silne bodźce itp. Czasem mam wrażenie że mózg to taki generator "świata", to co widzimy i to jak korelujemy z otoczeniem jest wtórne. Czasem mam wrażenie że ze świadomoscia jest jak a barwami i obrazami, to takie rysunki, tylko czego na czym? Może czegos na niczmy. I mam wrażenie ze bogactwo tego co stwarza mózg przkracza mozliwości świata fizycznego. No ale troche schodzimy z tematu.
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
............
[/SIZE]