To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto naprawdę rządzi światem?
rubia1b napisał(a):Ja nie wierze w zadna strone. Ty sie chyba jeszcze wachasz nad istnieniem boga. Mnie smieszy za rowno szatan jak i bog. Szkoda ze nikt juz nie wierzy w zeusa... xD

Ja swojej katechetce powiedziałem, że jego wierzę. Nie wiem czy ona w to uwierzyła Duży uśmiech
[Obrazek: quasiuserbarfi1.png]
Odpowiedz
swatem rządzą ludzie którzy doskonale wiedzą jak wykorzystać strach ludzi.

przykłady:
papież: oddajcie nam dusze, a pojdziecie do niebios, jak nie to do szatana// tam, tam na górze jest bóg, widzicie go?
REZULTAT: 33% ludzi na swiecie to katolicy.

putin: zbudujcie tarcze a my wam damy rakietki.
REZULTAT: kłopotliwa sytuacja.

terrorysci: dajcie kase, bo coś rozp****ole.
REZULTAT: wszyscy sie ich boją.

bush: musimy sprzedać bronie i zaj***ć terrorystów
REZULTAT: WTC, wszyscy sie boją terrorystów, niektórzy chcą zemsty za WTC, bush wysyła woja do iraq.

media: Fakt: temat numeru: krąg leczący słuch!! postaw szklankę wody na stronę 13 na 30min, wypijcie wode i bedziecie lepiej słyszeć!!
REZULTAT: ludzie w to wierzą, są czyms innym zajęci.
Odpowiedz
Mathias777 - brawo. I to jest kwintesencja tematu "wladza". Uśmiech

Jednakze brakuje tu jeszcze.... pieniadza, czyli biznesu.

A biznes juz sobie znajdzie pozywke - czy to na seksie, czy na wierze, czy na terroryzmie, czy na zbrojeniach, czy na medycynie, czy na podrozach kosmicznych, czy na szklankach z magnetyzerami Oczko
Null pointer exception
Odpowiedz
mathias777 napisał(a):swatem rządzą ludzie którzy doskonale wiedzą jak wykorzystać strach ludzi
.

tak jest.i to wykorzystuje kosciol.
Odpowiedz
Cytat:Kto naprawdę rządzi światem?
O N I !!!
Odpowiedz
Hastur napisał(a):O N I !!!
tl;dr - tylko zobaczyłem sentencje "szatańscy UFOnauci" i coś o wbijaniu noża w plecy i przypadkiem kliknęło mi się na X
Odpowiedz
eee tam wersety z Biblii - co to ma byc za dowod?
i tak najpotezniejsze katolickie radio w Polsce wie lepiej - swiatem rzadza masoni, zydzi, geje, lesbijki i komunisci.....
LIBERTÉ, ÉGALITÉ, FRATERNITÉ!
Odpowiedz
Tsumoso napisał(a):tl;dr - tylko zobaczyłem sentencje "szatańscy UFOnauci" i coś o wbijaniu noża w plecy i przypadkiem kliknęło mi się na X
A ja nawet nic nie czytałem, tylko zobaczyłem że to coś w stylu dr Pająka.
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
Odpowiedz
aktyn napisał(a):A ja nawet nic nie czytałem, tylko zobaczyłem że to coś w stylu dr Pająka.
a ja nawet tego nie otworzyłem ... zdam się na wasze relacje Uśmiech
a światem rządzi ... :ogorek:
Odpowiedz
Cytat:
eee tam wersety z Biblii - co to ma byc za dowod?
Eee, staaary! Poczytaj całą stronę, nie tylko ten jeden artykuł. Dowodów tam mnóstwo - zdjęcia, interpretacje faktów historycznych... Nawet dowody na istnienie Boga się znajdą :ogorek:
Cytat:tl;dr - tylko zobaczyłem sentencje "szatańscy UFOnauci" i coś o wbijaniu noża w plecy i przypadkiem kliknęło mi się na X
Po prstu jesteś zamknięty na prawdę :ogorek:
Odpowiedz
In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming...
Null pointer exception
Odpowiedz
Ver19 napisał(a):wszystko byłoby bez sensu, gdyby nad nami nie było nic.

A jaki ma sens, jeśli nad nami "coś" jest ?
Wszystko ma taki sens, jaki temu nadamy. Rzeczy same w sobie nigdy nie mają sensu.

BTW, niezły śmietnik z tego tematu się zrobił.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo-  Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Odpowiedz
Avx napisał(a):BTW, niezły śmietnik z tego tematu się zrobił.

nie no jeszcze nie jest zle.
Gdyby zaczęto dyskusje o rządzie Tuska i kangurach w australii to by był bałagan :razz:
''Jakkolwiek ludzie by się tego obawiali, filozofia powinna powiedzieć wszystko''
Markiz de Sade

"Jedyne czego nie moge wybaczyć człowiekowi to stworzenia religii." (Julietta)
Markiz de Sade
Odpowiedz
Jeżeli przeczyta się ten temat od pierwszego do ostatniego posta, to można ulec wrażeniu że światem rządzi głupota.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Rothein napisał(a):Jeżeli przeczyta się ten temat od pierwszego do ostatniego posta, to można ulec wrażeniu że światem rządzi głupota.
Jak mawiał pamiętny Stanisław Lem.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Rothein otarł się o prawdę, wszyscy zaniemówili.
Odpowiedz
Swiatem rządzi Siła Wyższa - zwana Bogiem. Natomiast Ziemią - Szatan (gorszy syn Boga), poprzez Naród Wybrany, usadowiony obecnie w najbogatszych krajach.! Ma Demon także pomniejszych pomocników (nawet w Polsce), zarówno czarnych jak i czerwonych.

"A ja wam powiem tak :
światem włada alkohol".

I to również święta prawda!
Odpowiedz
A pieniążki?
Odpowiedz
kilmindaro napisał(a):Nieprawda. Zrzekłem się tego tytuły w zeszły piątek.
Czyli znowu mamy anarchie... :metal::metal::metal:
Odpowiedz
Laina, ładny kwiat umieściłaś pod swoim nickiem.
Miałem przyjemność spożywać takowego :-)
To Nymphaea caerulea.
Aż mnie otrząsa na samą myśl... Chyba przez 10 min. gapiłem się w ścianę jak głupek.
Egipcjanie dawali to kobietom aby były łatwiejsze :-)
Kilka zdjęć z moich prywatnych zbiorów
Klikajcie na tym kwadraciku po prawej na dole :-)
http://www.aztekium.pl/baza-751/rosliny/...%2010.html
http://www.aztekium.pl/baza-751/baza/gal...index.html
To taka odskocznia od tematu, ponieważ przypomniał mi się ten kwiat.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości