Cytat:To inny rodzaj tego systemu, niż ten nauczany w szkołach cywilnych. Wzbogacony o brutalne ciosy i umiejętności powalania przeciwnika tak, aby go unieszkodliwić. Czasami trwale.Ten sam, tylko okrojony. Brutalne ciosy i umiejętność powalania/unieszkodliwiania masz na okrojonej właśnie. Na normalnej, policyjnej kravce dodatkowo uczą zabijania.
Cytat:Zwróć jednak uwagę na to, że MMA jest dość "spersonalizowane" i niektórzy zawodnicy radzą sobie także w walce w stójce.No mniej więcej się zgadzam. Np. ten gościu
Zresztą, chyba źle się sformułowałem, używając skrótu myślowego.
Ludzie mający pewne obeznanie z wieloma sztukami walki, są najskuteczniejsi, nie musi to być koniecznie MMA, będące w jakiś sposób konsekwencją wielu stylów. [...] Część ze starych wyjadaczy ma doświadczenie właśnie w walkach ulicznych, nie sądzisz? Wytrenowało ich bezpośrednie doświadczenie, nie teoria.
http://www.forum.ateista.pl/showpost.php...count=2730
rozwalił dwóch dresów sam, a ja się tylko patrzyłem i podziwiałem.
A po żadnej kravce on nie jest. Jest po taekwondo z elementami sambo. A ja też, bo razem z nim chodziłem na treningi, ale przestałem po jakimś czasie, bo na taekwondo, w trakcie sparingu źle jebnąłem gościa i rozwalił mi się nadgarstek. 
Cytat:Trafiając na zwykłego ulicznego, nastoletniego bądź dwudziestoparoletniego lujka-kozaczka, wygrasz samym doświadczeniem, no nie?Nie wiadomo. Doświadczenie czasami przegrywa z prymitywną siłą i szybkością. Poza tym jak ktoś na mecze chodzi, jest dobry i zaprawiony w bojach, to jest równie groźny, co trenujący kravkę czy/i sztuki walki.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać