To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Billboardy ateistyczne w Polsce
Ale kącik literacki się nam zrobił!
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Bracia Szwoleżerzy !!!
Lance do boju, szable w dłoń - bolszewika goń, goń, goń!!!
Odpowiedz
Hans Wegeżynsten napisał(a):Bracia Szwoleżerzy !!!
Lance do boju, szable w dłoń - bolszewika goń, goń, goń!!!
chyba chciałeś napisać 'kardynała goń, goń, goń'.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):chyba chciałeś napisać 'kardynała goń, goń, goń'.
Uganianie się za kardynałami to Twoje hobby, nie moje Uśmiech

Bo przyjdą czasy
że te kutasy
będą przed nami
na baczność stać !

Ręka nie zadrży
Jak liść osiki
GDY BĘDZIEM RUSKICH W MORDĘ PRAĆ !!!
Odpowiedz
Hans Wegeżynsten napisał(a):Uganianie się za kardynałami to Twoje hobby, nie moje Uśmiech

Bo przyjdą czasy
że te kutasy
będą przed nami
na baczność stać !

Ręka nie zadrży
Jak liść osiki
GDY BĘDZIEM RUSKICH W MORDĘ PRAĆ !!!

Szarża ułańska na kardynałów? To byłoby coś.
Też lubię kawaleryjskie piosenki i historię naszej dzielnej kawalerii.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Jacy tam ułani...
Odpowiedz
No tak. Szwoleżerowie, to nie ułani. Prawda.
Odpowiedz
no bo to jest tak
Szwoleżerowie>Jeźdźcy Rohanu>Ułani> Pozostałe kawalerie Duży uśmiech
Odpowiedz
Wreszcie jest:

[Obrazek: DcSAR.jpg]
"Dyskusja z idiotami niepotrzebnie ich nobilituje"
Odpowiedz
Ci Ateiści to są straszni hipokryci.
Mówią o wiedzy, kształceniu i pomaganiu innym a jak tylko trochę kasy złapią, to stawiają... afisze.
Ciekawe ile za te plakaty dałoby się wyremontować oddziałów w szpitalach albo przedszkoli.
A tu co?
A tu miś do "otwierania oczu wiarkom".

Odpowiedz
idiota napisał(a):Ci Ateiści to są straszni hipokryci.
Mówią o wiedzy, kształceniu i pomaganiu innym a jak tylko trochę kasy złapią, to stawiają... afisze.
Ciekawe ile za te plakaty dałoby się wyremontować oddziałów w szpitalach albo przedszkoli.
A tu co?
:lol2: Ciekawe, ile za te pieniądze dałoby się kościołów wybudować? Ile biskupich pałaców? Co ma piernik do wiatraka?
To przecież wyrażanie innych poglądów. Wolny kraj! Wolno.
Odpowiedz
A Kościół nie czyni identycznie??
kto tu jest hipokrytą?
[SIZE="2"]"Demokracja to ustrój, w którym rządzi
durnota — przecież wiadomo, że głupich jest więcej niż mądrych" - JKM [/SIZE]
Odpowiedz
A tu co?
Ale populizm.
Zapomniałeś jeszcze o chorych dzieciach i podupadających barach mlecznych.
Odpowiedz
dziadek Drichlik napisał(a):A Kościół nie czyni identycznie??
kto tu jest hipokrytą?
No to tym bardziej chujowi ci ateiści, bo robią sami to, co ich tak strasznie w Kościele ich drażni najbardziej.
Cytat:Ale populizm.
Zapomniałeś jeszcze o chorych dzieciach i podupadających barach mlecznych.
A!
Faktycznie, zapomniałem o tych dwóch klasycznych postaciach teatru "wojujących ateistów".
Dziękuje Sofeiczu za przypomnienie, ale wystarczy co jest.

Odpowiedz
Jak dla mnie, to wymowa tego plakatu brzmi tak, jakby wiara była czymś porównywalnie złym z kradzieżą czy zabójstwem.

Ale może ja dziwny jestem.
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."
Odpowiedz
Jester napisał(a):Jak dla mnie, to wymowa tego plakatu brzmi tak, jakby wiara była czymś porównywalnie złym z kradzieżą czy zabójstwem.

Ale może ja dziwny jestem.
Mi się wydaje że przesłanie tych plakatów jest inne niż Ty sądzisz. Chodzi zapewne w nich o to że niewierzący wcale nie jest potworem i też nie kradnie ani nie zabija. Wiara nie jest potrzeba do tego aby dobrze czynić

idiota napisał(a):No to tym bardziej chujowi ci ateiści, bo robią sami to, co ich tak strasznie w Kościele ich drażni najbardziej.

Te bilbordy nie są finansowane z pieniędzy publicznych. To grupa jakis ludzi wyłozyła na ten cel własne pieniądze. Z własnymi pieniędzmi moga robić co zechcą
Odpowiedz
dziadek Drichlik napisał(a):Mi się wydaje że przesłanie tych plakatów jest inne niż Ty sądzisz. Chodzi zapewne w nich o to że niewierzący wcale nie jest potworem i też nie kradnie ani nie zabija. Wiara nie jest potrzeba do tego aby dobrze czynić
Ja wiem jakie miało być w zamierzeniu przesłanie. Niemniej rzeczywista wymowa brzmi, przynajmniej jak dla mnie, dość niefortunnie.

Wyszło jak wyszło, według mnie słabo.
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."
Odpowiedz
Pierwsze koty na płoty.
Odpowiedz
Cytat:Te bilbordy nie są finansowane z pieniędzy publicznych.
No to niby lepiej?
Ktoś może coś dobrego zrobić "ku chwale ateizmu", a lepi plakaty?
Durne.
Cytat:To grupa jakis ludzi wyłozyła na ten cel własne pieniądze. Z własnymi pieniędzmi moga robić co zechcą
Jak chcą robić w moim imieniu, niech lepiej sensownie robią, a nie to samo co ich "znienawidzony" przeciwnik, Kościół.
Wtedy są gorsi niż on pod tym względem.

Odpowiedz
idiota napisał(a):No to niby lepiej?
Duzo lepiej. Własnymi,prywatnymi pieniędzmi moga sobie nawet dupe podcierać. Nam nic do tego

idiota napisał(a):Jak chcą robić w moim imieniu, niech lepiej sensownie robią, a nie to samo co ich "znienawidzony" przeciwnik, Kościół.
Spójrz na pana Owsiaka
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości