To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto naprawdę rządzi światem?
aztec

Cytat:Laina, ładny kwiat umieściłaś pod swoim nickiem.
Miałem przyjemność spożywać takowego :-)
A jestes pewnien, ze to ten sam? :?: Moze to tylko zwykly mlecz? :-D

Cytat:To Nymphaea caerulea.
Aż mnie otrząsa na samą myśl... Chyba przez 10 min.
Nie trzachaj sie juz! :lol2:

Cytat:gapiłem się w ścianę jak głupek.

Moze sciana miala ladne wzorki? Jakies psychodelicczne malowidla? :ogorek:

Cytat:Egipcjanie dawali to kobietom aby były łatwiejsze :-)
No nie gadaj - ja to wcinam o lat i same trudnosci miewam! :lol2:

Cytat:Kilka zdjęć z moich prywatnych zbiorów
Wyglada mi to na fioletowy kwiat lotosu - zadkosc znad Nilu - tyz afrodyzyjak! Uśmiech

Cytat:Klikajcie na tym kwadraciku po prawej na dole :-)
Jestes tam gdzies? :?:

Cytat:To taka odskocznia od tematu, ponieważ przypomniał mi się ten kwiat.
No odskoczyc czasem trzeba, bo mnie ostatnio wywala na KK... Wywala tak, ze jakbym dorwala jakiegos sukienkowatego przypadkowo na ulicy, to bym chyba po ryju dala i nie po ma-ryju, ale doslownie! :mad:

A Awatarek, to komus ukradlam zapewne - jak zawsze zreszta! :mrgreen:
Odpowiedz
Laina napisał(a):No odskoczyc czasem trzeba, bo mnie ostatnio wywala na KK... Wywala tak, ze jakbym dorwala jakiegos sukienkowatego przypadkowo na ulicy, to bym chyba po ryju dala i nie po ma-ryju, ale doslownie! :mad:

Chciałbym to zobaczyć, albo nawet sam dostać w ryja ale to taka mała perwersja, po prostu lubię kobiety dominujące.

Więc hit me baby one more time:mrgreen: like this
http://de.youtube.com/watch?v=EjkuefkGLR8
Odpowiedz
detmold napisał(a):Chciałbym to zobaczyć, albo nawet sam dostać w ryja ale to taka mała perwersja, po prostu lubię kobiety dominujące.

Więc hit me baby one more time:mrgreen: like this
http://de.youtube.com/watch?v=EjkuefkGLR8
Widzisz; nie jest tak! Jestem raczej pasywna i cale zycie bylam lagodna jak baranek, az sie mi cos "przemienilo"... w srodku peklo cos i mi wywala frustracja... moze z niemocy? Po prostu niedawno - moze WieclawskiGate pomoglo - zabaczylam to cale bagno i te zbrodnie... ech... pierdole - ide na spacer... Sorrry... Zdezorientowanyad:
Odpowiedz
Ver19 napisał(a):Ponadto dodam, iż ludzie parający się jasnowidzeniem, twierdzą, iż ich wiedza pochodzi "od tej drugiej strony".
Hm... co to jest druga strona?

Cytat:Kto naprawdę rządzi światem?
Żywioły

Albo ten kogo jest świat:
Tu może dostaniemy jakąś odpowiedź.
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
Odpowiedz
Laina napisał(a):Wywala tak, ze jakbym dorwala jakiegos sukienkowatego przypadkowo na ulicy, to bym chyba po ryju dala i nie po ma-ryju, ale doslownie!

Bardzo chciał bym stać się przypadkowym świadkiem tego wydarzenia :-)
Zrobiło by się filmik i wrzuciło w youtube: "Ksiądz molestowany przez kobietę", albo "Kobieta obija mordę duchownemu", myślę, że przez jakiś czas przebiło by się oglądalność "Jozina z bazin" :-)
Odpowiedz
jakkolwiek Biblia nie nalezy do dobrych źródeł, to jednak zawiera w sobie wiele prawd, któe po prostu źle przez lata były interpretowane. Otóż jak wiadomo bóg dał człowiekowi ziemie pod władanie, tak więc my mamy rządzic ziemią. Po za tym zło zostało stworzone przez boga, a Jezus, kiedy przyszedł powiedział, że wszyscy staneimy się jego uczniami, analogicznie każdy z nas stanie się bogiem. Tak więc człowiek rządzi światem i tylko człowiek może na tyle wypracowac swoje wnetrze by stac się bogiem, a wiec osiagnac pelnie;p
Odpowiedz
Cytat:Otóż jak wiadomo bóg dał człowiekowi ziemie pod władanie,
A gdzie to wiadomo? W krainie Oz alicjo?
Cytat:Po za tym zło zostało stworzone przez boga, a Jezus, kiedy przyszedł powiedział, że wszyscy staneimy się jego uczniami, analogicznie każdy z nas stanie się bogiem.
Nie wiem gdzie ty tu widzisz analogie.
Odpowiedz
rubia1b napisał(a):Ja nie wierze w zadna strone. Ty sie chyba jeszcze wachasz nad istnieniem boga. Mnie smieszy za rowno szatan jak i bog. Szkoda ze nikt juz nie wierzy w zeusa... xD

Kto powiedział, że nikt? :ogorek:

Kto rzadzi światem?
Prawa fizyki, człowiek poprzez technologię, przypadek, korporacje, przywódcy ideologiczni, wywiady....

....Żydzi, masoni, Medrcy Syjonu, Wielki Satanistyczny Zbór, organizacje gejowskie, różowy króliczek z snu Agatki lat 8 z Wadowic a także Wielka Śmierdząca Skarpetka KKapa
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Mariouszek napisał(a):jakkolwiek Biblia nie nalezy do dobrych źródeł, to jednak zawiera w sobie wiele prawd, któe po prostu źle przez lata były interpretowane. Otóż jak wiadomo bóg dał człowiekowi ziemie pod władanie, tak więc my mamy rządzic ziemią. Po za tym zło zostało stworzone przez boga, a Jezus, kiedy przyszedł powiedział, że wszyscy staneimy się jego uczniami, analogicznie każdy z nas stanie się bogiem. Tak więc człowiek rządzi światem i tylko człowiek może na tyle wypracowac swoje wnetrze by stac się bogiem, a wiec osiagnac pelnie;p

Nie ma czegoś takiego jak "zła interpretacja", każdy interpretuje jak chce. Problemy zaczynają się, kiedy ktoś narzuca swoją wersję innemu i jest ślepy i głuchy na prawo innych do własnego zdania. Nie, żebym teraz do KK pił, ale...

A to, że po śmierci stanę się Bogiem to oczywista oczywistość jest. Skoro już nim jestem, to po mej śmierci oddalę się w ustronne miejsce gdzie stworzę własny wszechświat :ogorek: Ja w ogóle nie rozumiem tych katoli, jak im chce się wierzyć że szczytem szczęścia przez wieczność będzie patrzenie w niebie raz na ruski rok na boską gębę? Przecież nie lepiej taką gębę mieć samemu? Dziwaki :/
If a man dedicates his life to good deeds and the welfare of others, he will die unthanked and unremembered. If he exercises his genius bringing death and misery to billions, his name will echo down through the millennia for a hundred lifetimes.
Odpowiedz
Kiedy tworzysz bajkę w stylu Betman lub Superman to pasowałoby wprowadzić jakąś konkurencyjną siłę bo w przeciwnym razie cała bajka nie miałaby sensu.
Odpowiedz
Widze Ver19 że masz spory problem, zostać katolikiem, ateistą, protestantem lub satanistą. Gdyby szatan rządził światem to jak sądzisz czy zostało by coś z niego zostało. Możliwe że szatan istnieje po to by "oddzielić ziarno od plewy". Jednak z całą pewnością to nie człowiek rządzi światem, prawdą jest że Bóg dał ludziom kontrole nad światem, ale On nadal jest panem świata.
Odpowiedz
Cytat:szatan rządził światem to jak sądzisz czy zostało by coś z niego zostało.
A który szatan, wg. której sekty/religii?

Cytat:Jednak z całą pewnością to nie człowiek rządzi światem
Wręcz przeciwnie, to my rządzimy światem, wg ekologów, jesteśmy nawet go w stnaie zniszczyć.

Cytat:prawdą jest że Bóg dał ludziom kontrole nad światem, ale On nadal jest panem świata.
Od kiedy to bajki są prawdą?
Odpowiedz
No Ziemię napewno ale z całym światem bym nie przesadzał, jeśli to są bajki to czym jest Twoja teoria na ten tamat... urojeniem. Wysil się bardziej Al.:-D
Może zaraz mi powiesz że los rządzi światem ( oczywiście razem z ludzmi ). Jak wielka jest Wasza pycha by sądzić że to człowiek jest panem świata
Odpowiedz
Cytat:jeśli to są bajki to czym jest Twoja teoria na ten tamat... urojeniem.
Urojone to są te bajki. Ale oczywiście skoro pan w nie wierzy, to prosze.
Cytat:Może zaraz mi powiesz że los rządzi światem
Los, czyli przeznaczenie? Nie.

Cytat:Jak wielka jest Wasza pycha by sądzić że to człowiek jest panem świata
A jednak, to ludzie mają największą władzę. Żadne inne zwierze nie ma świadomie takiego wpływu wg. własnego upodobania.
Odpowiedz
Ostatni Wierzący napisał(a):Jak wielka jest Wasza pycha by sądzić że to człowiek jest panem świata

Pycha? Kto ci tak powiedział, ksiądz? Dlaczego sądzisz, że jest inaczej? Bo tak mamusia ci mówiła, czy ksiądz ci tak co tydzień do główki takie słowa wlewał? A może wyczytałeś to w jakiejś starej książce pisanej przez koczownicze plemiona bliskiego wschodu, co to mówi, że nieposłuszne dzieci co mamusi czy księdza nie słuchają należy kamienować? No, pochwal się źródłem swej nieziemskiej wiedzy, nieskazitelnie czystej od wszelakiego rozumu. Oświeć nas, niegodnych zbłąkanych głupców, którzy w swej pysze ośmielili się nazwać rzeczywistość po imieniu.
If a man dedicates his life to good deeds and the welfare of others, he will die unthanked and unremembered. If he exercises his genius bringing death and misery to billions, his name will echo down through the millennia for a hundred lifetimes.
Odpowiedz
Cytat:Jak wielka jest Wasza pycha by sądzić że to człowiek jest panem świata
Sugerujesz, ze nie jestem czlowiekiem?
Odpowiedz
a dlaczego Ty sądzisz Kilimindaro inaczej, bo co matematycy nie znależli jeszcze wzoru na istnienie Boga, a może dlatego że nie masz udokumentowanych zdjęć świadczących o Jego istnieniu. Wydaje mi się że byłeś bardzo skrzywdzony w dzieciństwie przez rodziców katolików i teraz za wszelką cene chcesz pokazać że Ci którzy wierzą w Boga są ograniczeni i zaślepieni. Nie starałem się nikogo obrazić, przedstawiłem swój pogląd no i cóż... mogłem się tego spodziewać:confused:.

Spekulacje dot. rodziców usera Kilmindaro są chyba za daleko idące i nietaktowne. kkap
Odpowiedz
Myślę, że w pogardzie mamy samą postawę wiary. Nie ma znaczenia w co. Wierzenie w różne historyjki jest głupie, zarówno jeśli chodzi o światopogląd jak i o podwórkowe stereotypy.
Odpowiedz
Ostatni Wierzący napisał(a):Jak wielka jest Wasza pycha by sądzić że to człowiek jest panem świata

Jak wielka jest nasza potęga, nas którzyśmy się stali bogami:twisted: Albowiem mój drogi Ostatni Wierzący człowiek dysponuje mocą tworzenia i destrukcji jakiej nie ma żadne inne stworzenie, może podporządkować sobie siły przyrody, przekształcać do woli świat wokół siebie wedle swych potrzeb i woli, i może ten świat w każdej chwili przy drobnej pomocy termonuklearnych głowic unicestwić:-] istnienie wszystkich gatunków na tej planecie jak i jej przyszłość spoczywa w naszych rękach, czyż zatem nie jesteśmy panami świata?
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Ostatni Wierzący napisał(a):Kilimindaro
Nie znam gościa, opowiedz mi coś o nim.

Ostatni Wierzący napisał(a):bo co matematycy nie znależli jeszcze wzoru na istnienie Boga, a może dlatego że nie masz udokumentowanych zdjęć świadczących o Jego istnieniu.
Nie spotkałem się jeszcze z racjonalnym dowodem świadczącym o jego istnieniu, nawet najmniejszym. Nie widzę żadnego powodu by dedykować swe życie urojeniom pokroju boga/bogów.

Ostatni Wierzący napisał(a):Wydaje mi się że byłeś bardzo skrzywdzony w dzieciństwie przez rodziców katolików
Wydaje mi się, że właśnie mnie i moich rodziców obraziłeś swoimi podłymi oszczerstwami.

Ostatni Wierzący napisał(a):i teraz za wszelką cene chcesz pokazać że Ci którzy wierzą w Boga są ograniczeni i zaślepieni.
Bo są. Ograniczeni indoktrynacją i zaślepieni obietnicami wiecznego życia. Ale "za wszelką cenę"? Skąd taki wniosek?

Ostatni Wierzący napisał(a):Nie starałem się nikogo obrazić, przedstawiłem swój pogląd no i cóż... mogłem się tego spodziewać:confused:.
A ktoś obraził ciebie? Nie, przedstawił tylko swój pogląd. No i cóż z tego, skoro poglądy inne niż twojego traktujesz jako obelgę? Można się było tego spodziewać. "Jestem katolikiem to mnie prześladują" :confused:
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości