To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chrześcijaństwo - TEMAT FANTASY?
NoBody napisał(a):Tak, ostatnio ( jakies 2 dni temu ) , szukajac czegos na stronie:
http://www.vatican.va/news_services/or/home_eng.html
np. taki fragment:
"In our Lenten journey we have reached the Fifth Sunday, characterized by the Gospel of the resurrection of Lazarus (Jn 11: 1-45). It concerns the last "sign" fulfilled by Jesus, after which the chief priests convened the Sanhedrin and deliberated killing him, and decided to kill the same Lazarus who was living proof of the divinity of Christ, the Lord of life and death. "
Sign, ze byl BUNTOWNIKIEM niewygodnym dla zarzadzajacej kasty zydow dawidowych... A te rezurekcje, to mozna odczytac w innym aspekcie - gdzies chyba na tym forum bylo o "chowaniu" do grobow ZYWYCH HERETYKOW! Ot takie religijne zwyczaje mieli zydzi wowczas...
Odpowiedz
Zauważyłem że na tej stronie ateista.pl, 90% zażaleń na religie to tematy o religii chrześcijanskiej, troche dziwne bo chrześcijaństwo jest najbardziej tolerancyjną religią ze wszystkich, może właśnie dlatego jest często niesłusznie krytykowane, czemu nikt nie czepia sie muzułmanów, którzy traktują koiety o wieeele gorzej niż chrześcijanie, czemu rozmowa o zamachach terrorytysznych niemal zawsze sprowadza się do chrześcijaństwa? Ludzie dajcie spokój, tacy jesteście wszyscy tolerancyjni, tyklko dla wierzących jakoś niezbyt.
Odpowiedz
Widać czytałeś forum po łebkach bo akurat tematów o muzułmanach jest ostatnio multum. Pozatym żyjemy w Polsce, gdzie większość to nie islamiści, a chrześcijanie, więc nie wiem skąd takie zdziwienie, że dużo tematów tyczy się właśnie chrześcijaństwa.
[Obrazek: nightwish3cn6.jpg]
Odpowiedz
fmo napisał(a):Zauważyłem że na tej stronie ateista.pl, 90% zażaleń na religie to tematy o religii chrześcijanskiej, troche dziwne bo chrześcijaństwo jest najbardziej tolerancyjną religią ze wszystkich ...
Nie w porównaniu z buddyzmem czy dżenizmem

fmo napisał(a):może właśnie dlatego jest często niesłusznie krytykowane, czemu nikt nie czepia sie muzułmanów, którzy traktują koiety o wieeele gorzej niż chrześcijanie, czemu rozmowa o zamachach terrorytysznych niemal zawsze sprowadza się do chrześcijaństwa? Ludzie dajcie spokój, tacy jesteście wszyscy tolerancyjni, tyklko dla wierzących jakoś niezbyt.
Nie przypominam sobie, żeby tu ktoś skrobał zbyt obficie o terrorystach chrześcijańskich. Wiadomo, że islam to główne zagrożenie. 95% katolików to spoko ludzie, którzy bardzo często nie znają Nowego Testamentu, traktują wiarę na luzie i leją na to co encyklikach piszą papieże
Odpowiedz
Ffm, my siem tu, na tem anty-religijnym forum, to cepiamy glownie KATOLICKIEJ SEKTY, bo my tu jezdemy Polakamy i jesce - o zgrozo - tylko tak sekta dominuje w naszym biednym kraju! Smutny Jak sie my (normalni psychicznie ludzie :p) uporamy z wami, to siem wezniemy za reszte patalachow! Duży uśmiech
Odpowiedz
A ja się właściwie nie czepiam katolików, nigdy nie spotkałem się z krytyką, za to , że jestem niewierzący. Wierzenia chrześcijańskie są dziwaczne i tyle, ale niech sobie każdy wierzy w co chce, wolnoć Tomku w swoim domku.
Problem jest taki, że świeccy katolicy mają zupełnie inne poglądy od kleru, np. na in vitro i antykoncepcję, często na aborcję, ale siedzicie jak kury pod miotłą. Jak kościół wywiera naciski z tyłu na to, żeby taka a taka ustawa nie przeszła, bo Glemp powiedział, że coś tam coś tam to niewielu ma odwagę powiedzieć, że ma kompletnie inne poglądy. Po bokach narzekacie, że klikadziesiąt baniaków co poszło na świątynie opatrzności można było lepiej widać, ale jakoś dziwnie kasa na tą budowlę płynie dalej.
Odpowiedz
laina, ty wiesz wogole co to sekta? sekta to są świadkowie jechowy np, a to że wielu katolików nie traktuje tej wiary powaznie, to nie znaczy ze ta wiara jest zła, a propo że sie nie czzepiacie katolików to nie jestem pewien(chocby na gorze wypowiedz lainy juz jest po prostu czepianiem sie i niechecią) bo wielu ludzi po prostu ktytykuje kościój za zasady jakie nie obowiązuja w kościele, to jest ból, a to ze jestescie ateistami to mnie to nie drazni,
a wlasnie, czemu pod nickami sa koscielne nazwy, typu wikary, diakon, nie przeczycie sobie tym? czy moze sie nasmiewacie w ten sposob?
Odpowiedz
1. a kosciol ma monopol na te nazwy ?
2. czemu ŚJ to sekta a KK juz nie ? Bo jakis transwestyta w bialej sukience tak powiedzial ? Czy moze jakies racjonalne powody (pomijajac bezsensownosc rozgraniczania "sekt" od "religii")
[Obrazek: mp_obiektywista.png]
"Najmniejszą mniejszością na Ziemi jest jednostka. Ci, którzy odmawiają praw jednostkom, nie mogą twierdzić, że są obrońcami mniejszości." Ayn Rand

patria mea totus hic mundus est
Odpowiedz
fmo napisał(a):a propo że sie nie czzepiacie katolików to nie jestem pewien(chocby na gorze wypowiedz lainy juz jest po prostu czepianiem sie i niechecią) bo wielu ludzi po prostu ktytykuje kościój za zasady jakie nie obowiązuja w kościele, to jest ból, a to ze jestescie ateistami to mnie to nie drazni
Jeden się czepia, inny nie, tyle jest tu różnych zachowań co osób, nie oceniaj wszystkich na podstawie jednostki. BTW antyklerykalizm=/=ateizm.

fmo napisał(a):a wlasnie, czemu pod nickami sa koscielne nazwy, typu wikary, diakon, nie przeczycie sobie tym? czy moze sie nasmiewacie w ten sposob?
To są nazwy nadawane automatycznie przez skrypt forum (nie przez użytkowników), innymi słowy mówiąc autor forum sobie tak wymyślił, mi osobiście się to średnio podoba, ale na szczęście można zmienić więc bólu nie ma.
Odpowiedz
daffek napisał(a):bezsensownosc rozgraniczania "sekt" od "religii"
Dokładnie, takie rozgraniczenie jest raczej niepotrzebne. A pojęcie "sekta" z powodzeniem służy obrońcom "prawdziwości jedynej właściwej religii".
Odpowiedz
daffek SJ sa sekta bo przekrecaj pismo swiete na swoj interes
Odpowiedz
Cytat:daffek SJ sa sekta bo przekrecaj pismo swiete na swoj interes
Łał. Zupełnie jak każdy inny odłam chrześcijaństwa.
Odpowiedz
fmo napisał(a):daffek SJ sa sekta bo przekrecaj pismo swiete na swoj interes
primo: pokaz gdzie
secondo: a KK nie przekreca i nigdy nie wycinal niewygodnych fragmentow ?
[Obrazek: mp_obiektywista.png]
"Najmniejszą mniejszością na Ziemi jest jednostka. Ci, którzy odmawiają praw jednostkom, nie mogą twierdzić, że są obrońcami mniejszości." Ayn Rand

patria mea totus hic mundus est
Odpowiedz
nie pokaze ci nie ma jak, ale moge powiedziec jak oni mówi np.:
pytają sie czy uwazasz ze raj nie powinien byc na ziemi? bo w modlitwie jest tak:
"przyjdz kroleswto twoje jako w niebie tak i na ziemi"
to jest pierwsze, albo ze bedzie zbawionych tylko 1444 tys. ludzi i ze to wlasnie beda swiadkowie jechowy, a w pismie tak nie pisze, zauwazylem ze strasznie dlugo i duzo was tu na tym forum, ciekawe czemu?
Odpowiedz
fmo napisał(a):zauwazylem ze strasznie dlugo i duzo was tu na tym forum, ciekawe czemu?
No czemu? Sugerujesz coś?
Odpowiedz
no, konkretnie to to, że długo nie możecie się utrzymać w tym ateiźmie, musicie sobie utwierdzać się w waszych przekonaniach, chcecie uwierzyć że w nic nie wierzycie, no a jak się jest w grupie, to łatwiej .
Odpowiedz
Ja np. nie mam dziś co robić, a czytanie głupot to idealny substytut alkoholu Uśmiech
Odpowiedz
no właśnie głupot, dużo ich piszecie, jak się nudzicie
Odpowiedz
fmo napisał(a):no, konkretnie to to, że długo nie możecie się utrzymać w tym ateiźmie, musicie sobie utwierdzać się w waszych przekonaniach, chcecie uwierzyć że w nic nie wierzycie, no a jak się jest w grupie, to łatwiej .
Tia, idź przedstaw ten "argument" na katolickie fora, oni też przecież siedzą tam tylko po to Szczęśliwy, a for mają jeszcze więcej, ciekawe dlaczego?
Odpowiedz
fmo napisał(a):no właśnie głupot, dużo ich piszecie, jak się nudzicie
Nie rozumiem w takim razie po co tracisz czas z takimi debilami jak my?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości