Cytat:sympatyczny wyluzowany facetPonoć inni aktorzy i dziennikarze, którzy go poznali twierdzą inaczej
Ale w aikido jest rzeczywiście świetny.
|
(Ambitny) film
|
|
12.08.2008, 15:32
Cytat:sympatyczny wyluzowany facetPonoć inni aktorzy i dziennikarze, którzy go poznali twierdzą inaczej Ale w aikido jest rzeczywiście świetny.
12.08.2008, 19:22
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Kilgorze, doszło pw?
Później skasuję tego posta.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
16.08.2008, 22:20
Właśnie się skończył w tv ,,The prestige". Fajny film.
16.08.2008, 22:22
3 porzadne buchy z bonga i Swieci z Bostonu. Ambitnie.
17.08.2008, 18:11
Buntownik z wyboru (Good Will Hunting), też fajny film.
17.08.2008, 18:24
Fry napisał(a):Właśnie się skończył w tv ,,The prestige". Fajny film. Dobry. Dość dawno oglądałam ale pamiętam. I właśnie to jest jednym z wyznaczników dobrego filmu dla mnie - że go pamietam.
[SIZE="1"]PRZYSIĘGAM NA SWOJE ŻYCIE I SWOJĄ MIŁOŚĆ DO NIEGO, ŻE NIGDY NIE BĘDĘ ŻYŁA DLA INNEGO CZŁOWIEKA ANI PROSIŁA GO, BY ŻYŁ DLA MNIE[/SIZE]
17.08.2008, 23:59
The Guardian,
z K.Costnerem. Dosyć dobry film. Jeżeli ktoś nie oglądał polecam. Warto moim zdaniem.
18.08.2008, 14:24
Właśnie skończyłem, "Wściekły Byk" - jedna z najlepszych kreacji DeNiro, Oscar zdecydowanie zasłużony. Kolejny film o powstaniu i upadku, tym razem bohater zgubiony przez własny gniew i egoizm.
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
18.08.2008, 22:50
Niedawno obejrzałem Pojedynek, wczesny film R. Scotta (z 1977 r.). Ciągle robi niesamowite wrażenie.
Z nowszych produkcji polecam To nie jest kraj dla starych ludzi. Jeżeli jakiś film wyszedł "spod ręki" braci Coen to niejako w ciemno można przyjąć, że będzie go ciekawa produkcja. No i oczywiście po raz kolejny udowodnili, że nazwisko Coen jest gwarancją najwyższego poziomu.
Narodziny człowieka są narodzinami jego smutku. Im dłużej żyje, tym robi się głupszy, gdyż pragnienie uniknięcia nieuchronnej śmierci dokucza mu coraz bardziej. Jakież to gorzkie! Żyje nieosiągalnym! Pragnienie przetrwania w przyszłości czyni go niezdolnym do życia w teraźniejszości.
Czuang Tzu
19.08.2008, 11:48
Coenów to Lebowsky'ego najbardziej lubię.
19.08.2008, 16:15
The Fountain - polecam
Czy nie starczy że ogród jest piękny?
Czy muszą w nim jeszcze mieszkać wróżki? http://www.hakov.ovh.org/forum - forum o ebookach zapraszam ;] http://www.gavagai.pl - umieć zrozumieć..
19.08.2008, 16:22
Liczba postów: 4,045
Liczba wątków: 85 Dołączył: 05.2006 Reputacja: 1 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista
Mistyka raz jeszcze. Mnie to śmiertelnei znudziło. Miała byc jakaś glębia, wyszło infantylnie.
Pomyśl tylko-tryliony organizmów kręcących sie dokoła, każdy pod hipnotycznym działaniem jedynej prawdy, wszystkie te prawdy identyczne i wszystkie logicznie sprzeczne ze sobą: Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć. I ty jesteś jednym z tych organizmów, i przeżywasz swoje życie w niewoli logicznego absurdu.
R.Wright [i]Moralne zwierzę
19.08.2008, 16:40
Cytat:Mistyka raz jeszcze. Mnie to śmiertelnei znudziło. Miała byc jakaś glębia, wyszło infantylnie. Trudno widocznie nie zrozumiałeś filmu.
Czy nie starczy że ogród jest piękny?
Czy muszą w nim jeszcze mieszkać wróżki? http://www.hakov.ovh.org/forum - forum o ebookach zapraszam ;] http://www.gavagai.pl - umieć zrozumieć..
19.08.2008, 19:14
Liczba postów: 4,045
Liczba wątków: 85 Dołączył: 05.2006 Reputacja: 1 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista
Chcesz zasygnalizować, że zrozumieć znaczy automatycznie docenić? Zachwycić się? Zrozumienie może równie dobrze skutkować rozczarowaniem.
Nie oceniam warsztatu, nie znam sie na tym. Byc może pod tym względem to arcydzieło. Jednak moje subiektywne wrażenie odnośnie treści, mysli przewodniej, puenty jest negatywne. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że dla zwolenników mistycznych rozwiązań odnośnie odwiecznych tajemnic dotyczących ludzkiego życia i przeznaczenia, propagatorów nadnaturalnych , tytulowych egzystencjalnych źródeł, ten obraz może się okazać atrakcyjny. Mnie jedynie irytuje. Nie mam nic przeciwko fantazji w filmie. Bardzo lubię pozycje z gatunku sci-fi, trochę mnie fantasy. Dopóki nie usiłują być bardziej filozoficzne od samej filozofii. Dopóki fantazja używana jest dla rozrywki, zabawy. Twórcy Źródła ewidentnie zas aspirują do miana filmu z przesłaniem, kontynuatora "Odysei kosmicznej". Tyle, że nie odkrywają niczego ważnego, niczego, co nie mogłoby zaświtać w głowie średnio rozgarnietego miłośnika ufo. Ostateczne rozwiazanie znajdziemy w gwaizdach? Nieco zdewaluowany pomysł. W jednym się wszakże zgadzam - tylko dzięki nauce możemy otrzymać odpowiedzi.
Pomyśl tylko-tryliony organizmów kręcących sie dokoła, każdy pod hipnotycznym działaniem jedynej prawdy, wszystkie te prawdy identyczne i wszystkie logicznie sprzeczne ze sobą: Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć. I ty jesteś jednym z tych organizmów, i przeżywasz swoje życie w niewoli logicznego absurdu.
R.Wright [i]Moralne zwierzę
20.08.2008, 06:32
Cytat:Trudno widocznie nie zrozumiałeś filmu.Badziewny argument. Jak komuś nie podoba się twój ukochany film to znaczy, że go nie zrozumiał.
31.08.2008, 00:18
A ja napiszę tu jeszcze Forresta Gumpa, a co. Mnie poruszył ten film. Co prawda trochę młodszy wtedy byłem jak to oglądałem, ale jednak.
31.08.2008, 11:40
Fry napisał(a):A ja napiszę tu jeszcze Forresta Gumpa, a co. Mnie poruszył ten film. Co prawda trochę młodszy wtedy byłem jak to oglądałem, ale jednak. Wolę Piękny umysł.
24.09.2008, 19:47
Intymność. Bardzo fajny film.
[SIZE="1"]There's a feeling I get when I look to the west
And my spirit is crying for leaving In my thoughts I have seen rings of smoke through the trees And the voices of those who stand looking and it makes me wonder really makes me wonder[/SIZE]
03.10.2008, 09:23
The Hellstrom Chronicle
najlepszy film... eee... przyrodniczy? ever choc wlasciwie to nie "film przyrodniczy", nie wiem co to ma byc, jakis szalony naukowiec majacy obsesje na punkcie insektow oprowadza nas po ich swiecie tlumaczac dlaczego insekty wkrotce pokonaja czlowieka w walce o byt. Film jest absolutnie fenomenalny mimo ze powstal w 1971 ma najlepsze zblizenia owadow jakie widzialem w zyciu. Sa chwile w tym filmie kiedy naprawde wstrzasa widzem dreszcz przerazenia. Sceny w kopcu termitow hock: nie wiem czemu takich rzeczy nie moge zobaczyc na national geografic, przeciez to jest najbardziej niesamowita rzecz jaka kiedykolwiek widzialem... Do tego film ma naprawde swietny scenariusz, bardzo skutecznie sprawil ze od teraz bede sie bal owadow jak ksiezy katolickich...bo powaznie, z insektami NIE MAMY SZANS
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
03.10.2008, 10:01
Przecież to było wiadome od dawna...
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/ |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|