To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(Ambitny) film
ja nie wiedzialem

a teraz znalazlem w domu ksiazki tego typa. Nazywa sie "Życie owadów". Boje sie ale przeczytam...
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Wygramy. przecież one nie mają atomówek
Odpowiedz
Wirusy tez nie maja atomowek Uśmiech
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
No to rz wiruszami też wygramy.
Odpowiedz
o wlasnie. trzeba tylko poczekac az busz uzna ze zagrozenie na prawde istnieje i bedziemy bezpieczni =]
Odpowiedz
Swoją drogą - administracja Busha nie powinna trzymać tych bezbronnych atomówek z dala od świata. Przecież one też mają uczucia i chciałyby żyć jak każdy człowiek.
Odpowiedz
Hm.. Chyba był kiedyś taki tekst, co rozmawia atomówka ze zwykłym nabojem i żali się, że brakuje mu kontaktu z człowiekiem.
zetodwudziestoslaw

"Najpierw jest góra,
Potem nie ma góry,
Potem jest."

"Wszystko, co wiesz, jest nieprawdą"
Odpowiedz
są 3 atomówki - bójka, bajka i brawurka :p
jest nawet animowany film dokumentalny o ich życiu :p
Odpowiedz
Moje typy na których się wychowałem:
"Barbarella" (Jane Fonda boska jak zwykle),
"Brazil" (De Niro mnie zabił),
"Dr Strangelove",
"Flash Gordon",
"Midnight Cowboy",
"The Time Machine",
"The Changeling" ("Zemsta po latach", jeden z pierwszych horrorów jaki oglądałem, pamiętna scena z piłeczką),
"Gwiezdne Wojny 4-6",
kultowy "Blade Runner" i z racji tego że lubię góry "K2".
Odpowiedz
Fatman napisał(a):(Jane Fonda boska jak zwykle),

Oooo tak. Jane jest zdecydowanie moją ulubioną aktorką.
Odpowiedz
rekwiem dla snu byl fajny film i ambitny tez chyba, to go wpisze tu.
Odpowiedz
"Mała Moskwa"

Oglądałam wczoraj i naprawdę mnie wzruszył. Bezczelnie uwodzicielski Polak i wredne Ruskie wtrącające się w życie córki swojego narodu, narzucające jej coś, czego przełknąć nie mogła - ja to kupuję...

[Obrazek: 19976_55.jpg]
[SIZE="1"]There's a feeling I get when I look to the west
And my spirit is crying for leaving
In my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
And the voices of those who stand looking
and it makes me wonder
really makes me wonder[/SIZE]
Odpowiedz
"The Man from Earth" - nieśmiertelność nie czyni bogiem i bardzo fajny motyw z mitami biblijnymi.
W stylu "Dwunastu gniewnych ludzi"
Miłość to ekonomia, tu się handluje DNA.
Odpowiedz
Fatman napisał(a):"The Time Machine",

Ta najnowsza wersja z muzyką Klaus Bedelta, jest super.
Niby fantastyczny, ale oglądałem go już kilka razy.
Sam się zacząłem zastanwaiać, dlaczego ten film mi się tak podoba,
i doszedłem do wniosku, że główną rolę odgrywa muzyka.

Kompozytor przeszedł samego siebie,
moim zdaniem "Piraci z Karaibów" nie dorównują w żaden sposób muzyce z "Wehikuł czasu"
Odpowiedz
Nie wiem, czy był: Rainman.
Tak się powinno robić filmy. Ja tam się wzruszyłem (jakiś 3 raz w życiu na filmie).
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
Odpowiedz
Proponuję "Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj" (Martin McDonagh). Minęło kilka tygodni odkąd go oglądałam i nadal pamiętam - to dobry znak. Podobał mi się ze względu na to, że po pierwsze - przedstawia bardziej realny obraz płatnego zabójcy, po drugie - jest genialnie prosty, a czarny humor momentami wręcz skłaniający do refleksji, po trzecie - klimat filmu idealnie pasuje do mojego usposobienia i po czwarte - przede wszystkim zaskakujące zwroty akcji. Polecam
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia." - Jonathan Carroll
Odpowiedz
Mam nagrany, ale dziś w TV przypominają " Złote węgorze " wg. kniżki Otto Pavela !
Bardzo polecaju Uśmiech
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
"Perfect Blue" wlasnie obejrzalem

rewelacja, mocny hmm thriller psychologiczny powiedzmy, skrzyzowanie "Memento" z "Mulholland Drive"

Cytat:rekwiem dla snu byl fajny film i ambitny tez chyba, to go wpisze tu

meh

Odpowiedz
O, Perfect Blue, widać Ty też go doceniłeś Uśmiech.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):meh
No dobra, odkrywczy może nie jest, ale imho w końcu musiał taki film powstać i powstał w fajnej formie, muza wyczesana etc. chyba ze inne zawiłości tu przewidujesz, to rozwiń mehniecie swoje, proszę xp
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości