Liczba postów: 454
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
caute napisał(a):sjp.pl :777 Hę?
akwariowy «odnoszący się do akwarium, hodowany w akwariach»
Rybki akwariowe.
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=777
|. .. ... |. .. ... |. .. ... |. .. ... |. .. ... |. .. ... |
|. .. ..|. . .. |... . .|. ... .| .. ...| . .. .|.. . ..| ...
http://radiojazz.fm/
Liczba postów: 4,163
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
<tłumaczę>prosiłeś po polsku, wiec otrzymałeś adres słownika języka polskiego </tłumaczę>
Liczba postów: 9,488
Liczba wątków: 295
Reputacja:
20
Wyznanie: Ateista
caute napisał(a):czemu nie spróbować, nie widze przeszkód, serjalnie ukażcie mi ta przeszkode wolnomysliciele, proszę, bo inaczej będe tkwił w błędzie przeświadczony że dodruk pieniędzy jest słuszny
Zagarnięcie dóbr ludzi, którzy oszczędzali (oszczędności stają się bezwartościowe praktycznie). Bezsens jakiegokolwiek oszczędzania (chyba, że w kruszcach), wydawanie pieniędzy najlepiej zaraz po ich otrzymaniu, przez to bardzo chaotyczny charakter gospodarki; częściowo bezsens logicznego planowania wydatków. Ogólna niepraktyczność używania "prawnego środka płatniczego".
Z egoistycznego punktu widzenia - nie zmartwiłoby mnie to. Nie mam znaczących oszczędności w złotówkach, a chaos monetarny sprzyjałby kontr-ekonomii.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Peter Pan and Wendy
Unregistered
Cytat:Zagarnięcie dóbr ludzi, którzy oszczędzali (oszczędności stają się bezwartościowe praktycznie). Bezsens jakiegokolwiek oszczędzania (chyba, że w kruszcach), wydawanie pieniędzy najlepiej zaraz po ich otrzymaniu, przez to bardzo chaotyczny charakter gospodarki; częściowo bezsens logicznego planowania wydatków. Ogólna niepraktyczność używania "prawnego środka płatniczego".
Z egoistycznego punktu widzenia - nie zmartwiłoby mnie to. Nie mam znaczących oszczędności w złotówkach, a chaos monetarny sprzyjałby kontr-ekonomii.
na wszystko są zaradcze środki moge je wymyślać na poczekaniu, ale skoro nie widzisz preszkód dla ja w tym, czyli gitara gra, powiem że tu nikt nikogo nie okrada tu się ludzi obdarowywuje,
Liczba postów: 3,166
Liczba wątków: 53
Reputacja:
1
Obdarowywujesz ich bezwartosciowymi(albo raczej tracacymi wartosc w momecie obdarowania) swistkami papieru.
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"
Guns'n'roses - Sympathy For The Devil
"Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania."
Aldous Huxley
"This is your life and it's ending one minute at a time"
Fight Club
Reputacja:
20
caute napisał(a):na wszystko są zaradcze środki moge je wymyślać na poczekaniu,
:lol2: Zapewniam, że takowych środków nie ma.
caute napisał(a):powiem że tu nikt nikogo nie okrada tu się ludzi obdarowywuje,
Zniknięcie realnej wartości oszczędności jest w praktyce ich kradzieżą.
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Peter Pan and Wendy
Unregistered
Cytat:Obdarowywujesz ich bezwartosciowymi(albo raczej tracacymi wartosc w momecie obdarowania) swistkami papieru.
a co nadaję wartość pieniądza? bo czyż nie jest to to że jezeli pracujesz to pieniądz które masz ma wartość, a gdy pracujesz i masz tych pieniedzy 200000 to nic nie traci na wartości nic się nie dzieje prócz zwiekszonego popytu, a nie zmiejszona jest wartośc pieniądza,ludzie pracują jak pracowali etc mysle że zdrowy rozsądek utrzyma się każdego któremu się wytłumaczy co to znaczy praca i jej koniunkcja z wartością pieniądza, oraz dobrobyt płynący z rozsądku socjalistycznego który jest życiem wydawaniem i pracą a kapitalizm oszczedzaniem i wyzyskiwaniem etc one te izmy następują po sobie czemu nie teraz. ha ha ha trzemu nie wydrukować ku temu pieniądze toż to spokój i utopii spełnienie, a jeżeli nie to cóż kołowacizna przewrótów lub tez dojście do falansteru który będzie rajem, czyli panśtwo stanie się rodziną z krwi i kośc hahaha kto nie chce utopi wydawać żyć pracować musi byc kamieniem żyjąc i nigdy niezasmakując choćby tej ideii.
za odpowiedz na pytanie czy to dobry pomyśł wydrukować pieniądze czy nie i
za wszelką mozliwą pomoc w zrozumieniu dlaczego wydrukowanie pieniedzy to śmietnisko - bede serdecznie wdzięczny?
Reputacja:
20
caute napisał(a):a co nadaję wartość pieniądza?
Podaż pieniądza i, w pewnym stopniu, zaufanie do niego.
caute napisał(a):bo czyż nie jest to to że jezeli pracujesz to pieniądz które masz ma wartość, a gdy pracujesz i masz tych pieniedzy 200000 to nic nie traci na wartości nic się nie dzieje prócz zwiekszonej podaży, a nie zmiejszona jest wartośc pieniądza,
Zwiększona podaż to zmniejszona wartość.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Liczba postów: 4,265
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Jak czytam posty Caute, to zaczynam uważać, że Ate>cośtam naprawde umiał pisać składnie i zrozumiale....
nil melius est quam cum ratione tacere
nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Peter Pan and Wendy
Unregistered
Cytat:Zwiększona podaż to zmniejszona wartość.
wróc jeśli masz ochote do mojego poprzedniego posta bo musiałem text edytowac bo się przejeżyczyłem z natłoku mysli
Cytat:Jak czytam posty Caute, to zaczynam uważać, że Ate>cośtam naprawde umiał pisać składnie i zrozumiale....
saggitariusie ja cie rozumie, czy mógłbys mi coś poradzić na to "składnie ...", jakaś rada?
Liczba postów: 4,265
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Kropki, przecinki, te sprawy  Każdy ma swój styl pisania, ale jak czytam Twoje posty, to naprawde czasami brakuje mi oddechu, i mam trudności z załapaniem o co kaman
nil melius est quam cum ratione tacere
nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Liczba postów: 5,511
Liczba wątków: 41
Reputacja:
25
caute jeśli chcesz to dodrukuj te pieniądzę i daj mi te 200 000 zł. Właśnie kończy mi się srajtaśma :].
EH
Peter Pan and Wendy
Unregistered
Cytat:caute jeśli chcesz to dodrukuj te pieniądzę i daj mi te 200 000 zł. Właśnie kończy mi się srajtaśma
\
chce, ale sam gdy wszystko przeciwko temu, nie dam rady, ale racja pieniądz to tylko papier, mimo to mieć 200000 zł a ich nie mieć to różnica 777
Liczba postów: 1,143
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Jak miałem 8 lat to się kiedyś tak ojca zapytałem.
zetodwudziestoslaw
"Najpierw jest góra,
Potem nie ma góry,
Potem jest."
"Wszystko, co wiesz, jest nieprawdą"
Peter Pan and Wendy
Unregistered
Reputacja:
0
A jak myslisz?
zetodwudziestoslaw
"Najpierw jest góra,
Potem nie ma góry,
Potem jest."
Peter Pan and Wendy
Unregistered
nie myśle w tej sprawie a ty mi powiesz czy się dobrze bawisz?
Reputacja:
0
Odpowiedz podobno do tych jaka dostales tutaj od wieeeeelu uzytkownikow
zetodwudziestoslaw
"Najpierw jest góra,
Potem nie ma góry,
Potem jest."
Liczba postów: 1,319
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Co to jest inflacja - dla dzieci i caute
Bosze! Ja na prawdę zaczynam się bać demokracji. Takie coś powinno być podstawą do odebrania prawa głosu albo przynajmniej do żądania odszkodowania od szkoły.
[url="http://www.youtube.com/watch?v=ccJp6C1xdZ8"]
A jak chcesz wiedzieć jakie są skutki manipulowania globalnym popytam za pomocą fiducjonarnego pieniądza, co jest na KRÓTKĄ METĘ możliwe to patrz....[/url]
Pękła bańka, wszystko stanęło: Resident Evil, opuszczone miasto (jak słusznie zauważyli komentatorzy)....
Liczba postów: 3,166
Liczba wątków: 53
Reputacja:
1
Fajne bylo to dzieciece myslenie.Dodrukujmy sobie pieniedzy i wszyscy beda bogaci.
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"
Guns'n'roses - Sympathy For The Devil
"Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania."
Aldous Huxley
"This is your life and it's ending one minute at a time"
Fight Club
|