To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(Ambitny) film
Chyba sobie go dzisiaj obejrze Oczko.
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"

Guns'n'roses - Sympathy For The Devil

"Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania."

Aldous Huxley

"This is your life and it's ending one minute at a time"
Fight Club
Odpowiedz
hmmm... 'Star Trek' Abramsa może nie jest wybitnym filmem ale ogląda się go z ogromną przyjemnością. Byłem dzisiaj drugi raz na nim i dalej mi się podoba.
GG 763835 - jak ktoś chce zagadnąć

Byłby to najwspanialszy ze wszystkich możliwych światów, gdyby nie było na nim religii. John Adams (1735-1826)
Odpowiedz
powoli temat zmierza w kierunku ramboUśmiech przydałby się taki bezpośrednio do polecenia filmów "nieambitnych a ciekawych"
swoją drogą pierwsza część rambo może uchodzić za film wybitny. pprzecież mówi o kraju, który nawet nie docenił swoich weteranów.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
pulp fiction. jestem maniakiem tego filmu(a mam dzięki gonzowi, ale to inna sprawa). te dialogi, które uwielbiam, świetnie zarysowana postać Julesa...

rambo 3 tydzień temu gonzo załatwił(płyta z Dziennika) wiem że ma jedynkę.
Odpowiedz
Stalingrad - gorąco polecam
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
666gonzo666 napisał(a):powoli temat zmierza w kierunku ramboUśmiech przydałby się taki bezpośrednio do polecenia filmów "nieambitnych a ciekawych"
swoją drogą pierwsza część rambo może uchodzić za film wybitny. pprzecież mówi o kraju, który nawet nie docenił swoich weteranów.
4 tematy nizej http://forum.ateista.pl/showthread.php?t=3098
I am virgin
I'm a whore
Giving nothing
The taker
The maker of war
Odpowiedz
Ze wszystkich tematów tu mi najbardziej brakuje Kilgore'a Smutny

Większość filmów które polecił naprawdę były genialne..

a teraz co?

rambo
zetodwudziestoslaw

"Najpierw jest góra,
Potem nie ma góry,
Potem jest."

"Wszystko, co wiesz, jest nieprawdą"
Odpowiedz
Into the wild.

Właśnie obejrzałem i nie mogę się pozbierać...
Odpowiedz
Polecałem niedawno :-) Zarąbisty :-)
nil melius est quam cum ratione tacere

nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Odpowiedz
agnostos napisał(a):rambo
jedna rzecz. nie mówię tu o dalszych częściach rambo(DO TAMTEGO TEMATU WKLEIŁBYM 2 I 3 CZĘŚĆ) pierwsza to zupełnie inne kino. nie jest nastwione tylko na akcję. zwraca uwagę na problemy weteranów.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Odpowiedz
Tetsuo: the iron man - prawdziwie odhumanizowany industrialny film o efektach i stylistyce jedynej w swoim rodzaju. Mówi o dążeniu do doskonałości i porzuceniu resztek człowieczeństwa w niezwykle brutalny i metaforyczny sposób. Uprzedzam - prawdziwy gwałt na widzu.

Primer - świetny film o świeżym spojrzeniu na podróże w czasie i ich konsekwencje. Mimo bardzo niewielkiego budżetu (podobno 7 tys. dolarów) jest to bardzo ambitne i spójne fabularnie dzieło, jednak wymaga kilku bardziej uważnych obejrzeń.

Trzy kolory Kieślowskiego - i niech nikt nie mówi, że w Polsce nie robi się dobrych filmów. W ogóle Kieślowski ma na swoim koncie kilka niezłych produkcji jak choćby Dekalog.

Mulholland Drive - David Lynch i wszystko jasne. Co jest prawdą, a co snem? Mroczny oniryczny klimat będący odzwierciedleniem poskręcanej psychiki bohaterki i jej przeżyć. Bogactwo formy i przekazu i wielka ilość symboli. Lynch bawi się kinem i choć wielu nie lubi jego filmów, są u mnie bardzo wysoko. Lost Highway, Blue Velvet, Elephant Man, Wild at Heart, Eraserhead, czy nawet serial Twin Peaks są przesiąknięte jego stylem. Choć niektóre trzeba poźniej długo składać w mózgu w jednolitą całość inne opowiadają w nietuzinkowy sposób proste historie. Mimo wszystko uważam, że najważniesze są przeżycia i emocje podczas seansu, jakie wrażenie film robi na psychice widza.

Stalker - nie dziwie się zachwytowi towarzyszącemu temu filmowi. Rzadko, który film ciągnąc się tak powoli intryguje i zachwyca w takim stopniu. Andriej Tarkowski przemyca w nim pewne chrześcijańskie wartości i skłania do długich przemyśleń nad swoim życiem. Nie trzeba się z nim zgadzać by dać pochłonąć się jego wizji i zatopić w mrocznym i pięknym świecie Zony. W zadziwiający sposób wykorzystał pewien schemat i realia do przedstawienia swojej zupełnie innej historii. Nie widziałem niestety innych jego filmów i muszę to jak najszybciej nadrobić, choć słyszałem, że niektóre są zbyt nachalne.
Odpowiedz
Cytat:
Eraserhead,

Oglądałem. Jeszcze nigdy w życiu aż tak wyraźnie nie czułem, że straciłem czas. Tak mnie wynudził, że co chwila mi się oczy zamykały, prawie usnąłem. Coś co miało być chyba groteską, momentami było aż komiczne. Ogólnie jeden z gorszych filmów jaki kiedykolwiek widziałem, z przyjemnościa wykasowałem go z dysku. Oczywiście to tylko moje odczucia.
nil melius est quam cum ratione tacere

nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Odpowiedz
Cytat:Stalingrad - gorąco polecam
Bardzo mi się podobał, porządne kino wojenne.
Cytat:David Lynch i wszystko jasne.
Dla mnie to u Lynch nic nie jest jasne Język
[Obrazek: 18071.jpg]
Odpowiedz
Cytat:Oglądałem. Jeszcze nigdy w życiu aż tak wyraźnie nie czułem, że straciłem czas. Tak mnie wynudził, że co chwila mi się oczy zamykały, prawie usnąłem. Coś co miało być chyba groteską, momentami było aż komiczne. Ogólnie jeden z gorszych filmów jaki kiedykolwiek widziałem, z przyjemnościa wykasowałem go z dysku. Oczywiście to tylko moje odczucia.
I nie dziwię się. W tym przypadku to nie każdemu może sprawiać przyjemność, a faktem jest, że ten film trochę odstaje od jego innych dokonań. Może dlatego, że to jeden z pierwszych filmów tego pana.

Cytat:Dla mnie to u Lynch nic nie jest jasne :razz:

To może tak - wszystko jasne, że nic nie jest jasne :razz:
Odpowiedz
Enver napisał(a):Jeżeli ktoś lubi filmy psychologiczne, a nawet: psychiatryczne, to polecam film Spider Davida Cronenberga z 2002 roku. W sam raz dla tych, którym Piękny umysł wydawał się zbyt jasny i cukierkowy jak na opowieść o umyśle schizofrenika.
Dzięki Enver,
Właśnie obejrzałem, warto było.

PS. Ze starszych filmów, mogę polecić : Władcę much.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
final fantasy - wojna dusz. ciekawa fabuła, a film ma ambicje na najlepszą animację komputerową.

Odpowiedz
Wczoraj, ku mojemu zdziwieniu, był ciekawy film na TV 4 o 22:00 pod tytułem "Życie świadome". Ciężko mi powiedzieć jaki to gatunek filmowy, ale jak ktoś szuka czegoś niekonwencjonalnego to polecam. Mi się podobał.

http://www.filmweb.pl/f34004/%C5%BBycie+...adome,2001
[FONT=&quot]"... Rzadkimi są ludzie nie ulegający urojeniom i mający odwagę spojrzeć w obliczę prawdy, przed którą korzy się hołota. " [/FONT] [FONT=&quot]Anatol France[/FONT]
Odpowiedz
Obejrzałem Plac Zbawiciela. Moje wrażenia:

http://forum-kmf.fc.pl/viewtopic.php?p=146300#146300
Odpowiedz
"Wielka Cisza" leci. Fajny klimat, choć oczywiście nuda daje się we znaki Język
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
Bart napisał(a):Obejrzałem Plac Zbawiciela. Moje wrażenia:

http://forum-kmf.fc.pl/viewtopic.php?p=146300#146300

Heh, ankieta w wątku z linku zachęca do obejrzenia filmu:
"O czym jest Plac Zbawiciela? O bólu i brudzie... "

Tak się zbieram do obejrzenia go i zbieram, ale jakoś nie mogę, może w ten weekend sie uda.
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości