To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(Ambitny) film
... przypomnienie po latach ! Oczko
"Wiart buszujący w jęczmieniu " - równie poruszający jak oglądany 1 raz, Irlandia lata `20 ubiegłego wieku, początek powstania przeciwko brytyjczykom i genialne zdjęcia ...
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
The wind that shakes the barley - Dead Can Dance kiedyś wykonywali tą piekną piosenkę.

Polecam miłośnikom czarnych komedii, na granicy dobrego smaku, a nawet przekraczający ją - reż Peter "martwica mózgu" Jackson: "Meet the Feebles" <1989> czyli Muppety na dragsach Oczko
http://www.film.org.pl/prace/meet_the_feebles.html
.
.
.
.

Odpowiedz
heninsyn napisał(a):... przypomnienie po latach ! Oczko
"Wiart buszujący w jęczmieniu " - równie poruszający jak oglądany 1 raz, Irlandia lata `20 ubiegłego wieku, początek powstania przeciwko brytyjczykom i genialne zdjęcia ...

Podpisuję się pod tą wypowiedzią.

Żeby nie było, dodam jeszcze do kolekcji Ive loved you so long. Piękna francuska produkcja.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Wind - hnm- miejscowi sa podzieleni, czesc wspiera uklad a czesc " ojciec mojej szefowej jest szefem IRA na chrabstwo" czeka na moment by powstac

Bronson - film tak dziwny( okreslany mechaniczna pomaranca XXI wieku) jak i porywajacy. Ktoz nie chcialby byc tak wyzwolony?
Odpowiedz
Po obejrzeniu trailera Bronsona zdecydowałam się na seans :twisted:

Polecam "Zabójstwo Jesse Jamesa przez tchórza Roberta Forda" - http://www.youtube.com/watch?v=qp2ppYB9fDo - wolny, długi, świetnie zagrany film o jednym z najsłynniejszych kryminalistów Ameryki <pn:p>, ze wspaniałymi nastrojowymi zdjęciami i muzyką, zajebiście pokazana relacja idol-fan, niesamowity Casey Affleck <obok równie super Bradolfa Pittlera :p>. Uczta dla zmysłow :]

Druga propozycja od reżysera "Requiem dla Snu" - "PI" - http://www.youtube.com/watch?v=oQ1sZSCz47w - czarno-biała paranoiczna opowieść o geniuszu/szaleńcu widzącym porządek matematyczny w chaosie. Muza Clint Masell - niepokojąca. Jak i cały film.
.
.
.
.

Odpowiedz
Czy ktoś już wspominał - "Stalker" Tarkowskiego, z czasów ZSRR?
Godzina, kiedy powiecie: "I cóż z mego współczucia! Nie jestże współczucie krzyżem, do którego przygwożdżony zostaje ten, co ludzi ukochał? Lecz me współczucie nie jest ukrzyżowaniem".
Odpowiedz
Kilgore dawno temu wspominał o Stalkerze i tak pewnie mało kto obejrzał Język
zetodwudziestoslaw

"Najpierw jest góra,
Potem nie ma góry,
Potem jest."

"Wszystko, co wiesz, jest nieprawdą"
Odpowiedz
ja tam mam zamiar w końcu obejrzeć 9 i 1/2 tygodnia.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
666gonzo666 napisał(a):ja tam mam zamiar w końcu obejrzeć 9 i 1/2 tygodnia.

Uważaj na kostki lodu, ewentualnie miód na ciele kobiałek - boć po filmie jak się w Polszcze naoglądano, 3/4 proli tak kobiałki używano !

Mi wciąż w uszach brzmi - jak główna bohaterka , po latach wciąż mówiła z obrzydzeniem jak z paszczki M.R. jechałło !

:]
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
Oglądałem niedawno Mechaniczną Pomarańczę i... jestem zawiedziony... nie odnalazłem w tym filmie nic, co zasługiwałoby na miano niezwykłego czy ponadczasowego, tym samym nie potrafię zrozumieć zachwytu nad pięknem tego filmu. Może nie potrafię dostrzec kunsztu w pracach pana Kubricka, no ale przykro mi. Film może i był na swój sposób ciekawy, ale jak na swoje dwie godziny zawierał dużo momentów, w których mnie zanudził bo nie przekazywał żadnej treści, lub przekazywał tę samą zbyt długo. Być może ten film (jego wykonanie) zbytnio odbiega od współczesnych tzw. "standardów", a może to ja jestem już zbyt zmanierowany "magią" współczesnego kina... w każdym razie nie spodobało mi się.
[Obrazek: nightwish3cn6.jpg]
Odpowiedz
Cytat:Kilgore dawno temu wspominał o Stalkerze i tak pewnie mało kto obejrzał

mimo ze dawno dalej uwazam ze Stalker to najwybitniejsze dzielo w historii kina. Naprawde, jakos nie wiem, grubo ponad rok temu go widzialem i caly czas mysle o nim, przypominam sobie poszczegolne sceny i smutek wielki mnie ogarnia i melancholia i zachwyt.

wiec tak, tak, ogladajcie Stalkera, uwaznie od poczatku do konca.

entering the zone
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Nagi lunch, niestety musiałem przerwać seans na 30 minucie. Zapowiada się ciekawie. Psychodeliczne wizje głównego bohatera, żałosna, tragiczna i dla mnie moralnie obrzydliwa rzeczywistość, współgrająca z narkotycznymi wizjami wywołanymi wstrzykiwaniem sobie tzw. Proszku Perskiego, środka owadobójczego.
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Odpowiedz
"Symetria" to fajny film jest. Uśmiech
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
FRANTIC. klasyka.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
"Podejrzani" (The Usual Suspects"). Jest na youtubie w odcinkach.
Odpowiedz
Listy z Iwodzimy.O wojnie na Pacyfiku
Tu ne cede malis
Odpowiedz
Dobry ale nie wybitny.
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"

Guns'n'roses - Sympathy For The Devil

"Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania."

Aldous Huxley

"This is your life and it's ending one minute at a time"
Fight Club
Odpowiedz
1.„Niebieski“ Kieslowskiego – za ukazanie piekla i piekna wspolczesnej wolnosci + za muzyke Preisnera
2.“Brokeback Mountain“ – za to, ze nie mozna nie uwiezyc w te historie
3.“Dziecko Rosemary“ Polanskiego – za wysmakowane polaczenie thrilleru, horroru i dramatu psychologicznego
4. “Sprawa Kramerow“ – za atak na wspolczesny feminizm, za Meryl Streep, ktora jednak ratuje wizerunek kobiet i za porazajaca ostatnia scene
5.“Calkowite zacmienie“ Agnieszki Holland - dla czego nikt z nas nie chcialby byc wielkim poeta (no i o wyzszosci milosci homoseksualnej nad heteroseksualna)
6.“Wladca Pierscieni“ – za czystosc i rozmach
7.“Revolutionary road“ Sama Mendesa - powolne duszenie sie i zabojcza proba ucieczki
+ najlepsza w karierze rola Winslet
8.“Zycie na podsluchu“ – za najbardziej przekonujaca przemiane wewnetrzna – Miciewicz niech sie schowa!
9.“Upadek“ – za genialna manipulacje widzem – kibicowac nazistom?
10.“Slon“ Gusa Van Santa – nie mozna sie z tego otrzasnac
Odpowiedz
esquire napisał(a):1.„Niebieski“ Kieslowskiego – za ukazanie piekla i piekna wspolczesnej wolnosci + za muzyke Preisnera
2.“Brokeback Mountain“ – za to, ze nie mozna nie uwiezyc w te historie
3.“Dziecko Rosemary“ Polanskiego – za wysmakowane polaczenie thrilleru, horroru i dramatu psychologicznego
4. “Sprawa Kramerow“ – za atak na wspolczesny feminizm, za Meryl Streep, ktora jednak ratuje wizerunek kobiet i za porazajaca ostatnia scene
5.“Calkowite zacmienie“ Agnieszki Holland - dla czego nikt z nas nie chcialby byc wielkim poeta (no i o wyzszosci milosci homoseksualnej nad heteroseksualna)
6.“Wladca Pierscieni“ – za czystosc i rozmach
7.“Revolutionary road“ Sama Mendesa - powolne duszenie sie i zabojcza proba ucieczki
+ najlepsza w karierze rola Winslet
8.“Zycie na podsluchu“ – za najbardziej przekonujaca przemiane wewnetrzna – Miciewicz niech sie schowa!
9.“Upadek“ – za genialna manipulacje widzem – kibicowac nazistom?
10.“Slon“ Gusa Van Santa – nie mozna sie z tego otrzasnac
w większości:
dywersyjny bełkot.

Odpowiedz
esquire napisał(a):(no i o wyzszosci milosci homoseksualnej nad heteroseksualna)

o kurwa
zetodwudziestoslaw

"Najpierw jest góra,
Potem nie ma góry,
Potem jest."

"Wszystko, co wiesz, jest nieprawdą"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości