Liczba postów: 1,846
Liczba wątków: 13
Reputacja:
39
Desislava napisał(a):UPS... 8O faktycznie zapomniałam, że istnieje wątek `kino lekkie, łatwe...` :lups:
Już tam przeniosłam ten swój `wyskok` 
A Ty się Jeahwe tak nie gorączkuj 
oj tam od razu gorączkowanie się. spytałem przecież najgrzeczniej jak mogłem, a poza tym - mimo że są różne gusta, trudno zdefiniować "ambitność" itd. - to chyba wszyscy się zgodzimy, że "2012" zdecydowanie nie pasuje do tego tematu.
....jak łatwo wywołać echo w pustych głowach.
Liczba postów: 1,396
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Z tego, co wiem, 2012 ambitny może być pod względem pokazania rozmiaru katastrofy, słyszałam, że reżyser chciał ukazać ostateczną zagładę, tak aby wszystkie inne filmy katastroficzne poczuły się zawstydzone.. A że stało się to ponoć kosztem sensownej fabuły :p
Określenie "ambitny" jest faktycznie dość dziwne, ale chyba wszyscy mniej więcej wiedzą, o co biega :]
.
.
.
.
Liczba postów: 1,846
Liczba wątków: 13
Reputacja:
39
MightyYu napisał(a):Z tego, co wiem, 2012 ambitny może być pod względem pokazania rozmiaru katastrofy, słyszałam, że reżyser chciał ukazać ostateczną zagładę,
która zakończyła się happy endem!
....jak łatwo wywołać echo w pustych głowach.
Liczba postów: 1,477
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
jeahwe napisał(a):która zakończyła się happy endem!
Ło żesz ty, zakończenia zdradzać?!
I Jak ja teraz przeżyję w napięciu jakieś finałowe sceny?
/Dobra, tylko udawałem, że to nie do przewidzenia, że amerykański film katastroficzny zbudowany z efektów komputerowych będzie miał happy-end...
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
Reputacja:
0
jeahwe napisał(a):która zakończyła się happy endem! No to nie mam pytań..
.
.
.
.
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
To nie był happy end. Ludzie przetrwali.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
Lawa Tadeusza Konwickiego
Świetny film, doskonale oddający ducha "Dziadów". Jedyną rzeczą do której mogę się przyczepić, to jakaś taka "nieporadność" w zdjęciach. Naprawdę, kiedy oglądałem ten film, miałem ochotę wyjść z siebie, stanąć obok i objechać dokładnie od góry do dołu zdjęciowca. Rozumiem - niedostatki techniczne, trudności w zdobyciu materiałów i tym podobne, ale tutaj zabrakło jakiejś spójnej wizji do diabła! Do tego nie trzeba mieć wypasionego sprzętu, tylko wyobraźnie i umiejętności, których moim zdaniem zabrakło. Dlatego zamiast filmu który powala na kolana zarówno tematem jak i zdjęciami powstał film ambitny lecz ze zmarnowanym potencjałem.
Liczba postów: 469
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
Ostatnio widziałem "Control". Całkiem ciekawe przedstawiona historia wokalisty zespołu Joy Diviosion
Wszyscy idą w życiu pod prąd... o ironio
Wszelkie moje stare, socjalistyczne, lewicowe wpisy należy uznać za nieważne i ich najlepiej nie czytać.
Reputacja:
0
Own3d napisał(a):Ostatnio widziałem "Control". Całkiem ciekawe przedstawiona historia wokalisty zespołu Joy Diviosion Spodziewałam się bardziej "filmowej", barwnej osobowości <Curtis> a nie rozmemłanego, nieodpowiedzialnego egoisty :p Ale czarno-biały klimat był fajny :]
.
.
.
.
Liczba postów: 5,936
Liczba wątków: 16
Reputacja:
10
Polecam film - Kontakt.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Reputacja:
0
Kurcze, nie rozpisujcie się tak na temat tych filmów, bo aż nie mogę wygospodarować czasu, żeby to przeczytać 8)
.
.
.
.
Liczba postów: 76
Reputacja:
0
Będzie o "Solaris" Soderbergh'a.
Myślę, że zaliczenie tego filmu do kategorii "kina lekkiego i przyjemnego" byłoby krzywdzące.
Wczoraj oglądałem po raz trzeci, jak nie czwarty, i wreszcie mogę powiedzieć, iż mi się podobał, że doceniam i polecam. Zdecydowanie nie jest dobrym pomysłem sięganie po ten film zaraz po przeczytaniu lemowej powieści. To nie jest ekranizacja książki, a przeniesienie-z pewnymi modyfikacjami- jednego z jej wątków na taśmę filmową (dlatego można poczuć niedosyt czy nawet niesmak, jeśli podczas oglądania będziemy wracać pamięcią do niedawno skończonej lektury). W rezultacie powstał obrazek dosyć przejmujący. Całkiem ładnie wypada ten film także od strony wizualnej- wszystkie ujęcia, scenografia, efekty specjalne dają świetny efekt estetyczny. Wybaczam twórcy także i to, że tytułowa planeta raczej nie przypomina tego, o czym pisał Lem- w filmie, choć mowa jest o tym, że wszystko co się dzieje na stacji to sprawka zagadkowej Solaris, sama planeta jest raczej tłem dla wydarzeń, w których uczestniczą kosmonauci i twory F., ale tłem pięknym po prostu. No i muzyka, która doskonale pasuje do reszty; dzięki utworom Cliffa Martineza film jest niesłychanie klimatyczny.
Reputacja:
1,399
Nie wiem czy to film ambitny. Mi się bardzo spodobał i jest w całości na YT.
http://www.youtube.com/watch?v=5H4NlCnt9Vo
Straż przyboczna Yojimbo.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 4,674
Liczba wątków: 429
Reputacja:
21
Yojimbo to właśnie znaczy "straż przyboczna"
Reputacja:
1,399
Aha  Entszuldigung! Nie znam japońskiego.
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
私もしないと、それは常に翻訳Ĝ、右ですか?
Reputacja:
1,399
To to akurat potrafię przetłumaczyć.
Cytat:私もしないと、それは常に翻訳Ĝ、右ですか?
CHWDP POPEK FIRMA
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 4,392
Liczba wątków: 29
Reputacja:
7
私もしないと、それは常に翻訳Ĝ、右ですか?
A ja widzę masę kresek :/
Liczba postów: 6
Reputacja:
0
Ja polecam Wam film pt. "Zielona Mila". Rzadko kiedy się wzruszam, lecz gdy zobaczyłem scenę, gdy więzień siada na krzesło elektryczne to mało co się nie poryczałem.
"Chrześcijaństwo - wiara, że kosmiczne żydowskie zombie, które jest własnym ojcem sprawi, że będziesz żyć wiecznie, jeśli symbolicznie zjesz jego ciało i telepatycznie powiesz mu, że uznajesz go za swojego pana, by mogło uwolnić Cię od zła, które jest w każdym człowieku, bo stworzona z żebra kobieta zjadła owoc po namowach gadającego węża..."
|