To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(Ambitny) film
Cytat:o linii trans-syberyjskiej w ogole nie wspominam bo to tez oczywiste

no i prosze:

http://gadzetomania.pl/2010/02/14/koleja...le-russia/

Zdezorientowanyhock:
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Najbardziej utkwiła mi w pamięci seria Mad Max Oczko
do dziś mam sentyment do filmu i głownego bohatera Oczko

(Nawet maturka bedzie o Mad Maxie po częsci Duży uśmiech)
-----------------------------------------
New blood joins this earth
And quickly he's subdued
Through constant pained disgrace
The young boy learns their rules
-----------------------------------------
<div_prefs id="div_prefs"></div_prefs><div_prefs id="div_prefs"></div_prefs><div_prefs id="div_prefs"></div_prefs><div_prefs id="div_prefs"></div_prefs><div_prefs id="div_prefs"></div_prefs>
Odpowiedz
Wookie napisał(a):"Nadzór"! Niby polskie, niby z lat 80-tych, a bardzo dobre!

"Przesłuchanie". Cytuję siebie, bo opis powyżej pasuje również do tego filmu.
Odpowiedz
Obejrzałem "Solaris" z 2002. Cóż, pomija ogrom głębi i wątków z książki Lema, zmienia znaczenie wielu kwestii, ale to i tak piękna opowieść o miłości, którą naprawdę warto zobaczyć. Polecam. Jak i książkę, jeszcze głębszą...
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
http://vimeo.com/user3007372

Wszystkie filmy tego gościa na vimeo.
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Wczoraj zobaczyłem Chłopca w pasiastej piżamie. Ciekawy film, mogę polecić.
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=gzYPVGUDK...r_embedded

Właściwie nie jest to kino ambitne, jednak z pewnością alternatywne i zadziwiające. Uśmiech
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Trainspotting. Świetny.
Odpowiedz
Głupiec napisał(a):Trainspotting. Świetny.
Polecam również książkę Uśmiech
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Oglądałem Autora Widmo, Polańskiego. W zasadzie warty uwagi.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Witajcie,

trochę wyłamuję się z konwencji, ponieważ chcę zasygnalizować film którego jeszcze nie widziałem.
Dowiedziałem się właśnie, że Niemcy zrobili za duże pieniądze ekranizację książki amerykańskiej pisarki Donny Woolfolk Cross - "Której imię wymazano".

Książka oparta jest na średniowiecznej legendzie z IX wieku, o Joannie, niezwykłej kobiecie która w męskim przebraniu, osiągnęła szczyty kościelnej hierarchii - została papieżem. Całkiem sprawnie napisana.
Dlatego z ciekawością oczekuję na jej filmową realizację.

Ma się nazywać "Papieżyca Joanna"

Pozdrawiam
Odpowiedz
quills - zatrute pióro. o Markizie, w czasie napoleońskim.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
666gonzo666 napisał(a):quills - zatrute pióro. o Markizie, w czasie napoleońskim.
Oglądałem, film faktycznie wciągający acz nieco przejaskrawiony.
Odpowiedz
Księżniczka Mononoke.

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Księżniczka Mononoke.
Tak, ciekawe Uśmiech

Ja obejrzałem jeszcze raz "Urodzonych morderców" i w sumie myślę, że można film uznać za ambitny. Wiele mówi o naturze człowieka: podatności na manipulację przez TV, o siedzącej w nas chęci oglądania cudzego cierpienia i niemoralnej siły; o tym, jak złe dzieciństwo potrafi wpłynąć na człowieka itd.
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
forge napisał(a):Ja obejrzałem jeszcze raz "Urodzonych morderców"

Wymiękłem po jakichś max 30 minutach, forma tego filmu była beznadziejnie tragiczna.
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
Odpowiedz
Cytat:Wymiękłem po jakichś max 30 minutach, forma tego filmu była beznadziejnie tragiczna.
Forma właśnie była jedną z najlepszych rzeczy jakie widziałem. Przesadzona, przekoloryzowana - zupełnie jak historia, którą opowiada. Forma jest częścią przesłania - telewizja wszystko przekształca, koloryzuje, dramat rodzinny zmienia w komedię, z tragicznych wydarzeń robi sensację. Tak to wygląda.

Odpowiedz
"Dekalog" Kieślowskiego urzekł mnie swoją prostą formą mówienia o trudnych sprawach. Muszę niektóre filmy obejrzeć raz jeszcze by dotrzeć do ukrytych symboli. Nie skończyłam jeszcze wszystkich (zostały mi em... 1-3 + 7) ale i tak jestem pod ogromnym wrażeniem. Szczególnie dla V(Krótki film o zabijaniu), VI(Krótki film o miłości), IV i IX.

Dom zły - widział ktoś? Oglądałam i mam mętlik w głowie, chyba kolejny film na powtórne obejrzenie - ilość wątków nieco mnie przytłoczyła, jak i forma ich mieszania się ze sobą. Aczkolwiek polecam.

Ogólnie staję się fanką polskiego kina. Chyba.

Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:

Odpowiedz
Mojwa napisał(a):Dom zły - widział ktoś? Oglądałam i mam mętlik w głowie, chyba kolejny film na powtórne obejrzenie - ilość wątków nieco mnie przytłoczyła, jak i forma ich mieszania się ze sobą. Aczkolwiek polecam.
Ano, jak dla mnie mocny polski thriller z prawdziwego zdarzenia.

Polecam ci też obejrzeć DŁUG Krauzego z genialną kreacją Chyry; smaczku dodaje fakt, że inspiracją filmu była prawdziwa historia. Jeden z ważniejszych, imo, polskich filmów pięknie obrazujących nasz młody kapitalizm.
.
.
.
.

Odpowiedz
MightyYu napisał(a):Polecam ci też obejrzeć DŁUG Krauzego z genialną kreacją Chyry; smaczku dodaje fakt, że inspiracją filmu była prawdziwa historia. Jeden z ważniejszych, imo, polskich filmów pięknie obrazujących nasz młody kapitalizm.
historie poznalam na dlugo przed filmem. czytalam na ten temat calkiem niezly artykul, a takze wywiad z uczestnikami tej sprawy.. i w tym swietle jak dla mnie film byl.. sama nie wiem.. nie tyle, ze kiepski, ale czegos mi w nim brakowalo.

ale uwazam, ze Gonera rowniez byl swietny. Borcuch mi tam totalnie nie pasowal.
I am virgin
I'm a whore
Giving nothing
The taker
The maker of war
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości