To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(Ambitny) film
Thriller, ale z pewnym psychologicznym smaczkiem. Generalnie trailer do tego jest genialny, jeśli ktoś nie widział: http://www.youtube.com/watch?v=BP1R0VnqYow

A Dług obejrzę przy okazji, dzięki.
Polskie kino nie umarło, tak sądzę. Dom Zły pokazał że wciąż żyje.

Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:

Odpowiedz
Kriss V. napisał(a):historie poznalam na dlugo przed filmem. czytalam na ten temat calkiem niezly artykul, a takze wywiad z uczestnikami tej sprawy.. i w tym swietle jak dla mnie film byl.. sama nie wiem.. nie tyle, ze kiepski, ale czegos mi w nim brakowalo.
Może kolejność przesądziła sprawę, w konfrontacji z tak szokującym realem opowieść mogła stracić swoją moc. Ja oglądałam najpierw film, potem wywiady.

@Mojwa - porównywanie Domu Złego do filmów Tarantino jest dla mnie nieporozumieniem i niepotrzebnym zabiegiem marketingowym. Wystarczyłaby informacja, że to film twórcy Wesela, o podobnym ładunku emocjonalnym.
.
.
.
.

Odpowiedz
Obejrzałem niedawno "Dziewczynę z perłą". Genialne kino. Polecam

Ekranizacja powieści Amerykanki Tracy Chevalier, opowiada historię fascynacji prostej dziewczyny malarzem i jego dziełem. I rodzącego się uczucia. Niesamowity klimat, kadry jak z obrazów Vermeera, świetnie zagrany.
Odpowiedz
Cytat:

@Mojwa - porównywanie Domu Złego do filmów Tarantino jest dla mnie nieporozumieniem i niepotrzebnym zabiegiem marketingowym. Wystarczyłaby informacja, że to film twórcy Wesela, o podobnym ładunku emocjonalnym.

Porównanie jak porównanie, mi się najbardziej podobał ten kontrast - najpierw trailer jak z jakieś komedii, a potem BUM. - witamy w Złym Domu

Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:

Odpowiedz
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,350...dzina.html

NIEBIESKIE CHACHARY!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=15w5eslCPcE
Język
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Cytat:NIEBIESKIE CHACHARY!!!!

Hah Duży uśmiech przez rodzinną indoktrynację lubię Ruch. ale jestem ciekawa co będzie w tym filmie, i ile w tym będzie prawdy

Odpowiedz
Wszystko Hanekego. Funny Games, Pianistka, Ukryte, Benny's Video no i oczywiście Biała Wstążka, ale o tym filmie był osobny wątek.
Odpowiedz
Dzienniki motocyklowe Uśmiech

Szczególnie dla miłośników "El Comandante" ;p
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=32305
Interesujący film.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Polecam "Drabine Jakubowa"
Swietny psychodeliczny klimat i fabuła.
Hellraiser V - wg mnie najlepsza część serii
"Harry Angel" - może nie jest to dzieło wybitne , ale zasługuje na uwagę.
Odpowiedz
Właśnie skończyłem znowu oglądać Leona Zawodowca, i myślę, że film jest naprawdę cudowny Uśmiech
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
Ja dzisiaj obejrzałem 'The Road'. Niby znowu postapokaliptyczny klimat, ale film naprawdę dobry, a nie następna krwawa jatka bez pomysłu i klimatu. Ciekawa historia i dobre, niebanalne zakończenie. Polecam, czasu przy tym nie stracicie.
nil melius est quam cum ratione tacere

nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Odpowiedz
Taa... obejrzałem ten 'The Road', szkoda tylko, że dopiero po filmie dowiedziałem się, że to była wersja dla krytyków filmowych i teraz nie chce mi się od nowa filmu ściągać dla nieoglądniętych scen :|

Odpowiedz
upiór w operze z 2004 roku, ekranizacja najsłynniejszego musicalu świata.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
666gonzo666 napisał(a):upiór w operze z 2004 roku, ekranizacja najsłynniejszego musicalu świata.

W sobotę byłem w Romie na spektaklu. Świetne widowisko, zapierające dech w piersiach.
Odpowiedz
Roma stała się nieoczekiwanie jednym z lepszych europejskich teatrów muzycznych. Kto by pomyślał, w naszej zapyziałej Warszawie takie zjawisko !

Do tego Mariusz Treliński w Teatrze Wielkim, rewelacyjne nowe muzeum Chopina, czyżbyśmy wracali do przedwojennych tradycji, Warszawy - Paryża Północy ? Uśmiech
Odpowiedz
Mariusz Treliński to jeden z najgorszych dyrektorów TW w historii a jego wyobrażenie Traviaty to jakiś koszmar. Mam nadzieję, że jak najszybciej się go pozbędą.
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):W sobotę byłem w Romie na spektaklu. Świetne widowisko, zapierające dech w piersiach.

ja nieco inaczej to zrobiłem... dowlokłem się do sklepu, i wydałem 11.90 Oczko. ale muzyka niesamowita.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
Skończyłem "Funny Games".
Jak to mówią jankesi, mindblowing
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
Odpowiedz
Z nowszych:
Polecam Sherlocka Holmesa. Spodziewałem się miernoty, a film okazał się być największą dla mnie niespodzianką minionego roku. Świetna kreacja aktorska, muzyka i niespodziewane zakończenie.
Dla fanów Burtona- polecam film Sweeney Todd. Jeden z naprawdę niewielu musicali, które mnie się podobają. No i oczywiście niepowtarzalny Burtonowski klimacikOczko
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości