Liczba postów: 4,630
Liczba wątków: 68
Reputacja:
3
Thriller, ale z pewnym psychologicznym smaczkiem. Generalnie trailer do tego jest genialny, jeśli ktoś nie widział: http://www.youtube.com/watch?v=BP1R0VnqYow
A Dług obejrzę przy okazji, dzięki.
Polskie kino nie umarło, tak sądzę. Dom Zły pokazał że wciąż żyje.
Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:
Liczba postów: 1,396
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Kriss V. napisał(a):historie poznalam na dlugo przed filmem. czytalam na ten temat calkiem niezly artykul, a takze wywiad z uczestnikami tej sprawy.. i w tym swietle jak dla mnie film byl.. sama nie wiem.. nie tyle, ze kiepski, ale czegos mi w nim brakowalo. Może kolejność przesądziła sprawę, w konfrontacji z tak szokującym realem opowieść mogła stracić swoją moc. Ja oglądałam najpierw film, potem wywiady.
@Mojwa - porównywanie Domu Złego do filmów Tarantino jest dla mnie nieporozumieniem i niepotrzebnym zabiegiem marketingowym. Wystarczyłaby informacja, że to film twórcy Wesela, o podobnym ładunku emocjonalnym.
.
.
.
.
Liczba postów: 5,097
Liczba wątków: 27
Reputacja:
18
Obejrzałem niedawno "Dziewczynę z perłą". Genialne kino. Polecam
Ekranizacja powieści Amerykanki Tracy Chevalier, opowiada historię fascynacji prostej dziewczyny malarzem i jego dziełem. I rodzącego się uczucia. Niesamowity klimat, kadry jak z obrazów Vermeera, świetnie zagrany.
Reputacja:
3
Cytat:
@Mojwa - porównywanie Domu Złego do filmów Tarantino jest dla mnie nieporozumieniem i niepotrzebnym zabiegiem marketingowym. Wystarczyłaby informacja, że to film twórcy Wesela, o podobnym ładunku emocjonalnym.
Porównanie jak porównanie, mi się najbardziej podobał ten kontrast - najpierw trailer jak z jakieś komedii, a potem BUM. - witamy w Złym Domu
Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:
Liczba postów: 11,935
Liczba wątków: 149
Reputacja:
17
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Reputacja:
3
Cytat:NIEBIESKIE CHACHARY!!!!
Hah  przez rodzinną indoktrynację lubię Ruch. ale jestem ciekawa co będzie w tym filmie, i ile w tym będzie prawdy
Liczba postów: 2,322
Liczba wątków: 50
Reputacja:
13
Wszystko Hanekego. Funny Games, Pianistka, Ukryte, Benny's Video no i oczywiście Biała Wstążka, ale o tym filmie był osobny wątek.
Liczba postów: 5,936
Liczba wątków: 16
Reputacja:
10
Dzienniki motocyklowe
Szczególnie dla miłośników "El Comandante" ;p
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Liczba postów: 11,935
Liczba wątków: 149
Reputacja:
17
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Polecam "Drabine Jakubowa"
Swietny psychodeliczny klimat i fabuła.
Hellraiser V - wg mnie najlepsza część serii
"Harry Angel" - może nie jest to dzieło wybitne , ale zasługuje na uwagę.
Liczba postów: 5,461
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Właśnie skończyłem znowu oglądać Leona Zawodowca, i myślę, że film jest naprawdę cudowny
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.
Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Liczba postów: 4,265
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Ja dzisiaj obejrzałem 'The Road'. Niby znowu postapokaliptyczny klimat, ale film naprawdę dobry, a nie następna krwawa jatka bez pomysłu i klimatu. Ciekawa historia i dobre, niebanalne zakończenie. Polecam, czasu przy tym nie stracicie.
nil melius est quam cum ratione tacere
nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Liczba postów: 4,392
Liczba wątków: 29
Reputacja:
7
Taa... obejrzałem ten 'The Road', szkoda tylko, że dopiero po filmie dowiedziałem się, że to była wersja dla krytyków filmowych i teraz nie chce mi się od nowa filmu ściągać dla nieoglądniętych scen :|
Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
upiór w operze z 2004 roku, ekranizacja najsłynniejszego musicalu świata.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Liczba postów: 5,409
Liczba wątków: 79
Reputacja:
90
666gonzo666 napisał(a):upiór w operze z 2004 roku, ekranizacja najsłynniejszego musicalu świata.
W sobotę byłem w Romie na spektaklu. Świetne widowisko, zapierające dech w piersiach.
Liczba postów: 5,097
Liczba wątków: 27
Reputacja:
18
Roma stała się nieoczekiwanie jednym z lepszych europejskich teatrów muzycznych. Kto by pomyślał, w naszej zapyziałej Warszawie takie zjawisko !
Do tego Mariusz Treliński w Teatrze Wielkim, rewelacyjne nowe muzeum Chopina, czyżbyśmy wracali do przedwojennych tradycji, Warszawy - Paryża Północy ?
Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
Mariusz Treliński to jeden z najgorszych dyrektorów TW w historii a jego wyobrażenie Traviaty to jakiś koszmar. Mam nadzieję, że jak najszybciej się go pozbędą.
Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
El Commediante napisał(a):W sobotę byłem w Romie na spektaklu. Świetne widowisko, zapierające dech w piersiach.
ja nieco inaczej to zrobiłem... dowlokłem się do sklepu, i wydałem 11.90  . ale muzyka niesamowita.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Liczba postów: 1,477
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Skończyłem "Funny Games".
Jak to mówią jankesi, mindblowing
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
Liczba postów: 132
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Z nowszych:
Polecam Sherlocka Holmesa. Spodziewałem się miernoty, a film okazał się być największą dla mnie niespodzianką minionego roku. Świetna kreacja aktorska, muzyka i niespodziewane zakończenie.
Dla fanów Burtona- polecam film Sweeney Todd. Jeden z naprawdę niewielu musicali, które mnie się podobają. No i oczywiście niepowtarzalny Burtonowski klimacik
|