Liczba postów: 1,396
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Tego powyżej nie widziałam, ale to, co polecił Progmast jest naprawdę godne obejrzenia <szczególie Fight Club i Gra>.
Ja polecam też prawdziwą klasykę - Fargo i To nie jest kraj dla starych ludzi - wstyd nie znać, nieźle też dają po rajtkach :p
Fajne jest też Synecdoche - prawdziwy majstersztyk ale chyba nie podchodzi za bardzo pod thriller.
Przychodzi mi też na myśl Drabina Jakubowa - stary film ale ostatnio go sobie odświeżałam i nadal daje radę.
.
.
.
.
Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
coś od burtona - gnijąca panna młoda
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Liczba postów: 1,477
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Kilgore Trout napisał(a):Spoorloos (The Vanishing)
Wakacje są, poszedłem za radą i przed chwilą skończyłem oglądać ten film.
Siekiera. Praktycznie zero akcji, raczej ubogi w dialogi, rozpędza się przez dobre 30 min. Przez ten czas miałem ochotę film wyłączyć i byłem tego bliski, ale minęło pierwsze pół godziny... i resztę przesiedziałem jak na szpilkach. Zahipnotyzował mnie.
Polecam, nie zniechęcać się nudnawym początkiem, im dalej tym lepiej, aż do finału - absolutna siekiera.
Uff
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
Reputacja:
0
Vaterland.
[url="http://www.youtube.com/watch?v=OVi8jCe3Mjw"]Rok 1964. Adolf Hitler praktycznie wygrał II Wojnę Światową. Podbił całą Europę, znaczną część Afryki, oraz prawię całą Rosję, która jeszcze stawia resztki oporu. Ze Stanami Zjednoczonymi jest w stanie wojny, ale bardziej zimnej wojny, niż prawdziwej. Hitler potrzebuje pokoju z USA, aby ostatecznie rozprawić się z rosyjskimi partyzantami. Pragnie więc zrobić na nich i ich prezydencie Josephie Kennedym (ojcu JFK) dobre wrażenie. Tymczasem
wierny żołnierz Nazistów Xavier March (Rutger Hauer) wraz z amerykańską dziennikarką natrafia na ślad afery, która tuszowała zbrodnie Hitlera. Wieść o holocauście na pewno nie spodoba się Amerykanom, a na dodatek zachwiała światem Marcha.[/url]
Starring: Rutger Hauer :love:
Fajne kino, polecam.
.
.
.
.
Liczba postów: 1,205
Liczba wątków: 44
Reputacja:
1
Vaterland jest skrajnie chujowy, przede wszystkim na całkowicie nieprawdopodobną wersję przyszłości (tzn. historia alternatywna by była dobra, musi dać się logicznie uzasadnić).
Mateusz Banasik - Redaktor
Dlaczego podaję nazwisko?
Bohoh to chuja wart filozof
Ze schodów się zjebał na podłogę (by Bart )
..:: SELBSTBEFREIT AUF DEM WEG ZUM MEER ::..
Reputacja:
0
Ależ,
co ma do tego nieprawdopodobieństwo :p To political fiction, co mnie obchodzi, czy prawdopodobne? "Człowiek z wysokiego zamku" też był dla mnie taką alternatywą, a na historii się nie znam więc wiesz, rozumiesz..
.
.
.
.
Liczba postów: 5,511
Liczba wątków: 41
Reputacja:
25
Moim zdaniem scenariusz jest całkowicie prawdopodobny. A film świetny.
EH
Reputacja:
1
Skywalker napisał(a):Moim zdaniem scenariusz jest całkowicie prawdopodobny. A film świetny. O tak. Bez poparcia USA Rzesza upada :lol2: Proszę cię. :]
Liczba postów: 709
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
http://www.youtube.com/watch?v=mfb627Jnvrc
Uwielbiam ten film.Wogóle niemieckie filmy wojenne,choć momentami do przesady przesiąknięte antynazistowskim przesłaniem (ten na szczęście nie) biją na głowe wszystkie inne.
Reputacja:
1
Stalingrad! (wym. Sztalingrad!) Jeden z moich ulubionych. Prawie tak bardzo jak [thread=8468]Das Boot[/thread]
Reputacja:
25
Bohoh napisał(a):O tak. Bez poparcia USA Rzesza upada :lol2: Proszę cię. :]
A upadła??  hock: Chyba słabo film oglądałeś. Oni po prostu chcieli wzmocnić koalicję antyradziecką. Po to im było potrzebne USA.
EH
Reputacja:
1
Skywalker napisał(a):A upadła?? hock: Chyba słabo film oglądałeś. Oni po prostu chcieli wzmocnić koalicję antyradziecką. Po to im było potrzebne USA. Doprawdy?
http://www.youtube.com/watch?v=zJUyWLOcjsk
Ostatnie dwie minuty.
Że sobie zacytować pozwolę:
Bez poparcia USA Rzesza upadła. Koniec cytatu
Liczba postów: 12,314
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
Bohoh napisał(a):Stalingrad! (wym. Sztalingrad!) Jeden z moich ulubionych. Prawie tak bardzo jak [thread=8468]Das Boot[/thread]
Ostatnia scena gdzie dwóch skulonych, wtulonych w siebie żołnierzy zamarza na pustkowiu jest genialna. Jedna z najlepszych, kinowych scen śmierci. Bardzo wymowna i dotykająca widza.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Reputacja:
25
Bohoh napisał(a):Że sobie zacytować pozwolę:
Bez poparcia USA Rzesza upadła. Koniec cytatu 
Może to była tylko przenośnia??
EH
Reputacja:
1
Skywalker napisał(a):Może to była tylko przenośnia?? :]
Liczba postów: 952
Liczba wątków: 10
Reputacja:
7
"Baraka" a zaraz potem "the fall"... w obu niesamowite zdjęcia, i jeszcze jeden zabawny związek, który łączy te filmy pozwolę wam odkryć samodzielnie
"Chociażbym chodził ciemną doliną zła się nie ulęknę, bo będę w niej największym skurwysynem" (Ps23,4 vs forum postapo)[url=http://blog.wiara.pl/alla86/2007/04/27/chociazbym-chodzil-ciemna-dolina-zla-sie-nie-ulekne-bo-ty-jestes-ze-mna-ps234/][/url]
Reputacja:
0
Tu mnie zastanowiłeś. Barakę oczywiście widziałam <geniall>, o drugim filmie nawet nie słyszałam. Związek między nimi widać po obejrzeniu czy po przeszperaniu nazwisk twórców? :p
.
.
.
.
Reputacja:
7
http://www.youtube.com/watch?v=iO0LYcCoeJY
Po obejrzeniu.
Nie chcę psuć zabawy, zbieżność jest nie do przeoczenia.
"Chociażbym chodził ciemną doliną zła się nie ulęknę, bo będę w niej największym skurwysynem" (Ps23,4 vs forum postapo)[url=http://blog.wiara.pl/alla86/2007/04/27/chociazbym-chodzil-ciemna-dolina-zla-sie-nie-ulekne-bo-ty-jestes-ze-mna-ps234/][/url]
Reputacja:
0
To ja chyba wiem, w trailerze już to widać, co nie? :p
.
.
.
.
Reputacja:
7
|