Liczba postów: 2,322
Liczba wątków: 50
Reputacja:
13
"Czekając na Joe". Tytuł to najgorsza część programu - jak z jakiegoś filmu o piesku i jego małym właścicielu, ale film opowiada o zupełnie czymś innym. Świetny dokument opowiadający o sile ludzkiego ducha, ale w sposób ani trochę egzaltowany czy przesłodzony. Dawno przez film nie spałem pół nocy
Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
The Adventure of English (lub jak kto woli "Englisċen aventuren"  )
Świetny film dokumentalny o tym co mnie kręci - historii angielskiego. Wszystkie części są do złapania na YT. Wreszcie wiem czym do cholery był Great Vowel Shift!
Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
"American Psycho" Scena z piłą spalinową wymiata.
Liczba postów: 12,315
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
Ja polecam 8milimetrów.
Jedna ze scen końcowych z "maszynką" i jego "A kogo się spodziwałeś?" jest naprawde dobra. Swoją drogą jest w niej sporo prawdy-nie każdy musiał mieć straszne dzieciństwo ,być molestowanym ,żeby zostać psycholem. Nie zawsze przyczyny należy upatrywać w społeczeństwie.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Liczba postów: 5,936
Liczba wątków: 16
Reputacja:
10
You dont know Jack, bardzo dobry film.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Ja jednak jestem zwolenniczką polskich filmów i Marka Koterskiego. I tutaj góruje Dzień Świra.
Liczba postów: 2,322
Liczba wątków: 50
Reputacja:
13
Liczba postów: 11
Reputacja:
0
Liczba postów: 162
Reputacja:
0
Nie jestem specjalną fanką twórczości Allena, ale "Wszystko gra" (Match Point) zostawiło ślad w pamięci. Zupełnie inny Allen; w moim odczuciu lepszy,ciekawszy, dotykający.
Historia młodego, inteligentnego człowieka, który chce mieć wszystko: stabilność i adrenalinę, pieniądze, miłość i dziki seks. Niestety życie zmusza do wyboru.
„Ludzie boją się przyznać jak duża część ich życia zależy od szczęścia. To przerażające, że tak dużo nie podlega ich kontroli. Są chwile w czasie meczu, kiedy piłka uderza w górę siatki i przez ułamek sekundy może przelecieć dalej lub cofnąć się. Z odrobiną szczęścia leci dalej i wygrywasz, albo nie i przegrywasz…”
"Guy gets on the subway and dies. Think anybody'll notice?"
Liczba postów: 1,396
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Czy lepszy, można się spierać, na pewno inny. Poważny film.
Ja jednak wolę komedie Allena - sarkastyczny humor, cięte riposty i fantastyczne dialogi to jest to.
.
.
.
.
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
obejrzałem "wroga u bram". ciekawie pokazał:
-rozstrzeliwanie tchórzy
-działanie propagandy.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Liczba postów: 3,576
Liczba wątków: 20
Reputacja:
9
Zajebisty film dla mnie to Stalingrad, wojenny film skupiający się na walce dwóch strzelców wyborowych.
I fajnie mi się oglądało Spy Game, film na temat wywiadu.
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Liczba postów: 9,700
Liczba wątków: 56
Reputacja:
0
Cytat:Zajebisty film dla mnie to Stalingrad, wojenny film skupiający się na walce dwóch strzelców wyborowych.
"Wróg u bram" szefie. "Stalingrad" skupia sie troche na czyms innym
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
Reputacja:
9
upss
Faktycznie coś mi się rypło...
Kurde jeszcze do tego to jeden z moich ulubionych filmów, nie wiem jak mogłem pomylić tytuł...
Dzięki za poprawienie
Ps:
Cytat:szefie
Hehe maybe in the future but now i'm only a soldier
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Liczba postów: 5,936
Liczba wątków: 16
Reputacja:
10
Ziemia Van Diemena, nie spodziewałem się tak dobrego kina.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Reputacja:
9
Zna ktoś dobre thrillery psychologiczne??
-Konfucjusz
Liczba postów: 3,166
Liczba wątków: 53
Reputacja:
1
Se7en, Fight Club, Fracture, The Game. Ogolnie duza czesc tworczosci Davida Finchera. Jego filmy sa po prostu genialne.
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"
Guns'n'roses - Sympathy For The Devil
"Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania."
Aldous Huxley
"This is your life and it's ending one minute at a time"
Fight Club
Liczba postów: 9,700
Liczba wątków: 56
Reputacja:
0
Cytat:Zna ktoś dobre thrillery psychologiczne?
Spoorloos (The Vanishing)
Jesli nie znasz to uwazaj, nie czytaj nic, nie pytaj o nic, nie klikaj na link powyzej  i ogladaj na czysto.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
|