To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inteligentny Projekt: teksty biosławka
http://pogadanki.salon24.pl/386265,o-ewo...eka#logged
Odpowiedz
Dawid Mazurek napisał(a):Wszystkie te rozważania dotyczące prawdopodobieństwa są guzik warte Oczko Pierwsze błędne założenie - że wszystkie możliwe ułożenia atomów były równie prawdopodobne i że wszystkie możliwości były dziełem przypadku. Jaki przypadek! A gdzie prawa chemii, a gdzie przedbiologiczna darwinowska ewolucja? Cząsteczki układające się przypadkiem w komórkę to propaganda kreacjonistyczna!

Ja tam takiej 'propagandy' nie szerzę. Ja wolę dyskutować z twoją propagandąUśmiech

http://bioslawek.files.wordpress.com/201...=518&h=378

http://bioslawek.files.wordpress.com/201...chego1.pdf

A co to jest "przedbiologiczna, Darwinowka ewolucja"?
A jakie prawa chemii mogą spowodować zajście spontanicznej syntezy zycia (abiogenezy)?

Dawid Mazurek napisał(a):Drugie błędne założenie - prawdopodobieństwo powstania dokładnie takiego życia jak nasze równe jest powstaniu jakiegokolwiek życia Oczko

A jakie ty znasz inne życie niż te znane?

Dawid Mazurek napisał(a):Zerknij na dzień wczorajszy - jakie było prawdopodobieństwo, że pójdziesz się odlać akurat w tej, a nie innej sekundzie?

Jakie było prawdopodbieństwo tego dnia, że we Włoszech będzie miało miejsce akurat tyle a tyle kraks samochodowych? Miliardy miliardów spełnionych małoprawdopodobnych możliwości Uśmiech Skrajnie mało prawdopodobne było to, że dzisiaj będzie takim właśnie dzisiaj, biorąc pod uwagę wczoraj. Gdyby było inne, wciąż byłoby równie mało prawdopodobne. Gdyby powstało inne życie, gdzie indziej, kiedy indziej, na innej drodze, to tamci też by liczyli jak to możliwe, że powstali akurat na takiej a nie innej drodze Oczko Jeszcze inaczej - wysyp wiaderko piasku - dane ułożenie ziarenek na ziemi jest skrajnie mało prawdopodobne, ale to że się jakoś tam ułożą - niemal pewne Oczko Jakiekolwiek życie, gdziekolwiek, kiedykolwiek... jest biorąc pod uwagę rozmiary i czas wszechświata PEWNE. To, że my to rozważamy świadczy o tym, że jesteśmy jednym z tych pewników, ciekawe ile ich jeszcze tam jest (było/będzie)...

Poza tym - co to niby jest to życie? Pytam bo nie wiem.

Powyższe twierdzenie opierasz na przestarzałym i alogicznym żarcie B. Russela:

http://groups.google.com/group/pl.sci.bi...39589bcc1c

Dawidzie Mazurku: zostaw ty lepiej w spokoju nauki o pochodzeniu zycia i zostań przy grzebaniu w piachu i szukaniu śladów po tym, co już wymarło. Od naszej ostatniej dyskusji, która miała miejsce na pl.sci.biologia, jakieś 10 lat temu, po prostu płyta ci się zacięła i cały czas zasuwasz tą samą przeterminowaną i pseudonaukową śpiewkę.

pozdrawiam
Odpowiedz
Cytat:
Eksperyment Kamakury pokazał nam w sposób niepodważalny że rozwój organizmu do osiągnięcia dojrzałości jest sterowany na rożnych płaszczyznach i każda z nich jest w stanie zmienić wygląd tego organizmu w sposób zdecydowany.
Co ciekawe nie każda z tych płaszczyzn jest sterowana zapisem genetycznym. W większości przypadków aktywizacja takiej płaszczyzny następuje na skutek zmian środowiska naturalnego.
Głównym elementem kształtującym to środowisko są zmiany Tła Grawitacyjnego.
To właśnie TG jest motorem powstawania i wymierania gatunków.
Jeśli dojdzie do nagłych zmian warunków fizycznych na poziomie TG, to organizmy zmieniają się w niesamowicie szybkim tempie.

Dlaczego to w ogóle jest w dziale "nauka"?
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
Bo daję szansę Biosławkowi, żeby z tego zrobił wątek.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Bo daję szansę Biosławkowi, żeby z tego zrobił wątek.

Próżne Twe nadzieje.:roll:
Wierz mi.
Od razu możesz przenieść do "Niewyjaśnionych".
Marcin Basiński
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Keep calm and blame Russia
Odpowiedz
Cytat:Odkrycie Kamakury zaprzecza twierdzeniom oficjalnej nauki że to właśnie geny są odpowiedzialne za morfologie organizmów.

Dalej nie czytam. Nie dość, że koło wynalazł koło po raz drugi, to ma to jeszcze czemuś dowodzić.
Odpowiedz
Marlow napisał(a):Próżne Twe nadzieje.:roll:
Wierz mi.
Od razu możesz przenieść do "Niewyjaśnionych".

Rzeczywiście, przejrzałem wpis, czego wcześniej nie chciało mi się robić i zdecydowanie, co by z tym nie zrobić wyląduje w Niewyjaśnionych, więc limit czasowy jest zbędny.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Czy NTEC jest kompatybilne z NTI?
Odpowiedz
Nie wykluczone...
Odpowiedz
Cytat:A jakie prawa chemii mogą spowodować zajście spontanicznej syntezy zycia (abiogenezy)?
Praw wynikających z budowy atomów węgla (możliwość tworzenia wielu, bardzo rozgałęzionych cząstek), cząsteczek na jego bazie (szczególnie ważna to metan) itp.
Co w tym trudnego?
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
exodim napisał(a):Praw wynikających z budowy atomów węgla (możliwość tworzenia wielu, bardzo rozgałęzionych cząstek), cząsteczek na jego bazie (szczególnie ważna to metan) itp.
Co w tym trudnego?

Profesor Bielicki napisał w przedmowie do 'Nagiej małpy" Desmonda Morrisa, że od nadmiernego upraszczania łatwo przejść do prostactwa. Uważam, że miał rację.
Odpowiedz
pilaster napisał(a):Dlaczego to w ogóle jest w dziale "nauka"?

Ponieważ ja się jeszcze wówczas nie połapałem w tych działach. Szukałem działu z humorem, ale tutaj nie ma, więc wrzuciłem do działu 'Nauka' i sobie pomyślałem, że jak się obudzi Moderacja, to zrobi z tym fantem porzadek.

El Commediante napisał(a):Dalej nie czytam. Nie dość, że koło wynalazł koło po raz drugi, to ma to jeszcze czemuś dowodzić.
[/b]

Nawiasem mówiąc napisałem temu panu jak umiałem, co uważam na temat jego rewelacji pod tym tekstem. Obiecał odzew, ale się nie odezwał.
Odpowiedz
bioslawek napisał(a):Profesor Bielicki napisał w przedmowie do 'Nagiej małpy" Desmonda Morrisa, że od nadmiernego upraszczania łatwo przejść do prostactwa. Uważam, że miał rację.

A co jest prostackiego w opisie naukowym?
Słyszałeś o czymś takim jak modelowanie biologiczne?
Jak nie to radzę usiąść i poczytać.Dużo fizyki i matmy, ale może przełkniesz.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
exodim napisał(a):A co jest prostackiego w opisie naukowym?
Słyszałeś o czymś takim jak modelowanie biologiczne?

To miał być naukowy model przybliżający nas do zrozumienia, jak zaszła abiogeneza? Na ile on nas przybliża? Ile jeszcze zostało do wyjaśnienia? Pisz o tym, to będziesz pisał na temat. Co ponadto, to robienie w bambus. A o czym ja słyszałem, to ty się jeszcze modelu biologiczny dowieszUśmiech
Odpowiedz
exodim napisał(a):Praw wynikających z budowy atomów węgla (możliwość tworzenia wielu, bardzo rozgałęzionych cząstek), cząsteczek na jego bazie (szczególnie ważna to metan) itp.

Metan? Czemu metan był taki ważny?

Dodałbym jeszcze skłonność do tworzenia przez związki hydrofobowe błon, jak ok w rosole, tylko w 3d. To była prawdziwa rewolucja - takie pierwsze odizolowanie pewnych związków organicznych od otoczenia. Wewnątrz takich błon mogły się odbywać najróżniejsze, acz przypadkowe, eksperymenty.
Odpowiedz
[...]
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Metan? Czemu metan był taki ważny?

Dodałbym jeszcze skłonność do tworzenia przez związki hydrofobowe błon, jak ok w rosole, tylko w 3d. To była prawdziwa rewolucja - takie pierwsze odizolowanie pewnych związków organicznych od otoczenia. Wewnątrz takich błon mogły się odbywać najróżniejsze, acz przypadkowe, eksperymenty.

To wszystko nieprawda. Tutaj uzasadnienie:
http://bioslawek.files.wordpress.com/201...chego1.pdf
Odpowiedz
Nie hula.
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Nie hula.

Ten hula, tylko się bardzo wolno ściąga. Coś z serwerem nie tak dzisiaj.

http://bioslawek.files.wordpress.com/201...k-ryba.pdf
Odpowiedz
Właśnie wróciłem z roboty a tu ciekawa dyskusja bez mojego udziału Uśmiech Postarm się odnieść do tego jutro.

[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]

EH
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości