To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seriale
Tgc napisał(a):Przestrzegali mnie juz przed dosyc nuzacym pierwszym sezonem. Ale co to jest dla mnie, przezylem wszystkie odcinki TOS a nawet malo znana animowana serie star trekowa TAS ;-).

Tak z czasem serial staje się coraz lepszy. Mnie trochę z początku denerwowała kiczowatość, ale tym dalszy sezon tym jej mniej. Akcja też się robi ciekawsza, więc człowiek na to nie zwraca uwagi. Poza tym jak to się mówi po czasie pamiętasz już tylko te lepsze rzeczy.
Odpowiedz
To, że coś nie jest wyjaśnione nie skreśla danej rzeczy. Jest nurt hard sf i space opera oraz wiele innych. Nie ma co narzekać.
Nie świadczy to też o niedomaganiach naukowych. Może troszkę, ale to wynika z założeń. Nie we wszystkim chodzi o konkrety, ale impresję.

Zamierzam obejrzeć TOS TAS i filmy do TNG. Potem sobie pewnie daruję.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Tgc napisał(a):Przestrzegali mnie juz przed dosyc nuzacym pierwszym sezonem. Ale co to jest dla mnie, przezylem wszystkie odcinki TOS a nawet malo znana animowana serie star trekowa TAS ;-).

Naprawdę warto przebrnąć przez pierwszy sezon potem serial zamienia się w arcydzieło. Zwłaszcza gdy do zabawy przystąpi cywilizacja Cieni. Albo wątki G'Kara i Londa. Dla mnie 10/10 pomimo słabszego pierwszego sezonu.

Natomiast filmy kinowe są zdecydowanie słabe. Jedyny warty polecenia to In The Beginning opowiadający o pierwszym kontakcie Ludzi z Minbari.

Powstał też spin off pt. Crusade lecz zdecydowanie odradzam nie warto sobie tym chłamem niszczyć dobrej opinii o uniwersum Babylon 5

PS. aż nabrałem ochoty aby odświeżyć sobie ten serial
Odpowiedz
Nie wiem czy to już było, ale:
sons of anarchy ^^
kocham ten serial
Odpowiedz
teranin007 napisał(a):Nie wiem czy to już było, ale:
sons of anarchy ^^
kocham ten serial

:evil:
jeden z najgorszych seriali jakie widziałem
zmień zdanie
NATYCHMIAST
jakiś mądry cytat
Odpowiedz
adi. napisał(a)::evil:
jeden z najgorszych seriali jakie widziałem
zmień zdanie
NATYCHMIAST

Neeeee....
Odpowiedz
mam takie samo zdanie jak adi odnośnie "synów anarchii". strasznie przehypowany serial, który jest nudny i naiwny.

za to niedawno ukazała się nowa produkcja o tematyce obcowania na granicy prawa. "banshee". typowy serial dla prawdziwych facetów. jak to się mówi satysfakcja gwarantowana Uśmiech na razie były 4 odcinki, dziś w nocy kolejny. polecam.
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
jeahwe napisał(a):za to niedawno ukazała się nowa produkcja o tematyce obcowania na granicy prawa. "banshee". typowy serial dla prawdziwych facetów. jak to się mówi satysfakcja gwarantowana Uśmiech na razie były 4 odcinki, dziś w nocy kolejny. polecam.

to, co się tam dzieje, momentami jest tak nie realne, że aż irytująco śmieszne. psuje to trochę serial, który bez tych fantasmagorii, byłby zdecydowanie lepszy.
5/7
Odpowiedz
[Obrazek: house%20of%20cards-465.jpg]
Odpowiedz
Nowy odcinek Black Mirror.
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
Odpowiedz
Forge napisał(a):Coś dziwnego, nie znalazłem żadnego tematu traktującego o serialach, jakie oglądamy. Tak więc najwyższa pora go otworzyć.

Jako, że pora późna, nie mam ochoty wymieniać co obecnie oglądam. W każdym razie przed chwilą obejrzałem 3 odcinek "Różowych lat 70." i powiem, że bardzo mi się podoba. Niczym "Świat wg Bundych" z perspektywy młodzieży tamtych lat. Nawiązania do polityki, kultury tamtych czasów czy ogólnie Ameryki. Świetna sprawa jak dla mnie, polecam Uśmiech

Potem dodam nieco więcej o innych serialach jakie polecam...

A wy? Co oglądacie? Co polecacie a czego nie?
dobrze ,ze mój syn nie oglądal tej amerykańskiej ramoty Swiat wg b...nasz Kiepski jest przy tym serialu arcydziełem. ja oglądam tylko pierwsza milość..lubiesriale z WroclawiaUśmiech
http://www.youtube.com/watch?v=A66ARmx0wNo
:lol2:http://www.youtube.com/watch?v=Jlw5RtIlioc
Odpowiedz
[Obrazek: tv-southland07.jpg]
Odpowiedz
Jest już pierwszy trailer 3 sezonu "Gry o Tron"

Mam nadzieję, że jednak ten sezon będzie lepszy od drugiego, chociażby ze względu na wydarzenia z książki.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
nie bede przegladac wczesniejszych wiec tylko z tej strony;

rozowe lata sa GENIALNE - pochlonelam wszystkie serie po zakonczeniu emisji

sons of anarchy - swietny serial. no prosze was, jezeli wymagacie realizmu to dokumenty ogladajcie Oczko soa ma gorsze momenty, ale np 2 ostatnie serie to po prostu cudo. tam co odcinek sie cos dzieje, nie ma nudy, oglada sie przyjemnie - no i ta sciezka dzwiekowa - tu niech mi sie ktos odwazy choc jedno zle slowo powiedziec na muzyke..

house of cards - taK, tak, tak. obsada, temat, wykonanie. bardzo na tak.

gra o tron. pierwsza serie pochlonelam, pozniej czekajac na druga pochlonelam pierwsze 4 tomy i jak zaczela sie druga seria to po pierwszym odcinku nie bylam w stanie ogladac.. no niestety, tak mam. jestem w stanie najpierw ogladnac - pozniej poczytac. w druga strone RZADKO to u mnie dziala. nie jestem w stanie zniesc tych niezgodnosci. to, ze cos pomina, rozumiem. nie starcza czasu itp.. kumam, ale po co zmieniac watki. ogladnelam z mezem 3 czy 4 ostatnie odcinki 2 serii i ledwo sie powstrzymalam przed komentarzami. niech mi ktos wytlumaczy, po jaka cholere wprowadzali watek tej laski-pielegniarki w obozie mlodego wilka??? przeciez w ksiazce bylo krotko. gdzies pojechal, wrocil z laska, i dopiero matce w dwoch zdaniach sie przyznal, ze sie ozenil. po jaka cholere marnowac na to czas? zeby wiecej seksu pokazac??? za to po macoszemu potraktowano watek Jona i planu Polrekiego. Jakbym nie czytala to nie wiem czy bym zakumala, ze specjalnie sie umowili zeby Jon go zabil, bo w ten sposob chociaz jeden z nich mogl przezyc, i przy okazji stac sie szpiegiem... ble... no nie jestem w stanie tego ogladac

obecnie ogladam jeszcze typowo rozrywkowo castle, mentaliste, ncis, supernatural - uwielbiam ich, te wszystkie nawiazania do popkultury - no mega.

ogladalam jeszcze fringe, kazdy odcinek tej serii z zapartym dechem.. ale zakonczenie mnie tak rozczarowalo, jak chyba jeszcze zadne.
I am virgin
I'm a whore
Giving nothing
The taker
The maker of war
Odpowiedz
Kriss V. napisał(a):supernatural
Nigdy nie mogę się napatrzeć na samochód Deana i Sama. Ten czarny Chevrolet Impala jest naprawdę świetny.

http://carphotos.cardomain.com/ride_imag..._large.jpg
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Sajid napisał(a):Nigdy nie mogę się napatrzeć na samochód Deana i Sama. Ten czarny Chevrolet Impala jest naprawdę świetny.

http://carphotos.cardomain.com/ride_imag..._large.jpg
mial nawet swoj odcinek ;D
I am virgin
I'm a whore
Giving nothing
The taker
The maker of war
Odpowiedz
Supernatural ^^ zajebisty ^^ Z początku myślałem, że to kolejny chujowy serial o takiej tematyce, ale jak się wciągnąłem... no to jakimś cudem nocki zarywałem nadrabiając sezony.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.

Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Odpowiedz
A ja właśnie chciałem błysnąć House of Cards a widzę, że dwa razy już się przewinął.

Dodam jeszcze Breaking Bad - chociaż po odcinku Family Guy można rzec, że przemawia przeze mnie przekaz podprogowy Uśmiech

Inną rzeczą jest CalifornicationUśmiech Dla mnie jednak najlepszy komediowy serial jaki znam Duży uśmiech Pojebany na maksa ale to dobrze.
Michał Wójtowicz

Religion can never reform mankind because religion is a slavery

Cytat:
pilaster napisał(a):Proszę zwrócić uwagę, że nawet osoby nie podejrzewane o sympatię do Krk, jak Śsz, przyznają, że reakcja na "pedofilię" jest czysto emocjonalna, instynktowna, nie mająca żadnego uzasadnienia racjonalnego

Nadal Pilaster nie wyjaśnił nam czy jest idiotą i nie zrozumiał co napisał ŚS czy jest manipulatorem i specjalnie wyciaga błędne wnioski.
Odpowiedz
O widzisz, a ja sie do breaking bad zabrac nie moge. Ale ja tak mam, ze 3-4 seriale ma tapecie, a jak sie skoncza albo jest przerwa to sie biore za inne - cieszac sie, ze moge ogladnac kilka serii jednym rzutem nie martwiac sie o przerwy Oczko
I am virgin
I'm a whore
Giving nothing
The taker
The maker of war
Odpowiedz
Swoją drogą Justified. Nie wiem czy już się tutaj pojawił, ale mi się podoba. Nie robi z głównego bohatera superherosa jakiegoś.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.

Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości