To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nagminne błędy Polaków
Furia napisał(a):A widzisz... Niektóre roczniki z żałości se golnąć muszą. A inne idą "na lola"? :> Ja nie wiem. Nie palę tego świństwa.
Golnąć to wypić kieliszeczek - jakby co!
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Przeanalizowałem swój post narzędziem diagnozującym poziom skomplikowania tekstu stworzonym przez:

Cytat: siedmiu wrocławskich naukowców - między innymi dr Tomasz Piekot z Instytutu Filologii Uniwersytetu Wrocławskiego i dr Marek Maziarz z Zakładu Sztucznej Inteligencji Politechniki Wrocławskiej. Zespół stworzył aplikację FOG-PL. To proste narzędzie bada, jak bardzo tekst jest skomplikowany i informuje, jak wiele lat trzeba poświęcić na naukę, aby go zrozumieć. Każdy może z niego skorzystać na stronie www.logios.pl. Wystarczy wkleić dany tekst i przefiltrować go, by dostać wynik.
Okazało się, że żeby zrozumieć mój komentarz potrzeba min. 13 lat edukacji i studia wyższe, bo to trudna mowa. Jestem z siebie dumny 8)

Cytat:[INDENT]FOG dla Twojego tekstu: 13-17 lat edukacji
DIAGNOZA: język trudny (studia wyższe)
[/INDENT]
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Furia napisał(a):Czy Ty naprawdę nie trybisz, że język osób starszych będzie się różnił od języka osób młodszych?

Ja trybię, ale nie znaczy to, że muszę popierać lenistwo i tumiwisizm. Język jest dobrem narodowym i wkurwia mnie gdy ktoś z wygodnictwa zaczyna z jakimiś lolami, socjolożkami i tym podobnym cholerstwem.

Sofeicz napisał(a):Golnąć to wypić kieliszeczek - jakby co!

Smutne jest to, że prawdopodobnie większość 20-latków faktycznie potrzebowałaby takiego wytłumaczenia, chociaż alkohol większości nie jest obcy.Niezdecydowany
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Ja trybię, ale nie znaczy to, że muszę popierać lenistwo i tumiwisizm. Język jest dobrem narodowym i wkurwia mnie gdy ktoś z wygodnictwa zaczyna z jakimiś lolami, socjolożkami i tym podobnym cholerstwem.
To jest akurat całkiem naturalny proces rozwoju języka, stymulowany przez przemiany społeczne.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Rozwój to nie to samo co regres.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Smutne jest to, że prawdopodobnie większość 20-latków faktycznie potrzebowałaby takiego wytłumaczenia, chociaż alkohol większości nie jest obcy.Niezdecydowany

Eee... Te słowa jest akurat dosyć znane. No przynajmniej w moich stronach.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.

Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Odpowiedz
Cytat:Eee... Te słowa jest akurat dosyć znane. No przynajmniej w moich stronach.
Chyba nawet we wszystkich. Śmierci się włączył sentymentalizm i trochę przesadza. :p
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
Odpowiedz
A niektóre słowa ze slangu są naprawdę trafne i błyskotliwe ; )
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
FlauFly napisał(a):Krakowskich Przedmieści
Krakowskiego Przedmieścia. Ono jest jedno. Język
Nie mieszkam w Warszawie, ale takiego byka bym nie zrobił.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Krakowskiego Przedmieścia. Ono jest jedno. Język
Nie mieszkam w Warszawie, ale takiego byka bym nie zrobił.
Chyba żebyś napruty wałęsał się po Krakowskim Przedmieściu.
Wtedy liczba mnoga, jak najbardziej:lol2:
Odpowiedz
exodim napisał(a):halę sportowo-eventową
Jaką, jaką?
Sportowo-widowiskową chyba.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):... wszem i wobec...

Wszem wobec. Szczęśliwy
Odpowiedz
Głupi Jaś napisał(a):Bangladeshu
Nie ma takiego kraju. Nie ma takiego kraju. Nie ma takiego kraju.
Bangladeszu. I tego się trzymajmy.
Odpowiedz
Żarłak napisał(a):Przeanalizowałem swój post narzędziem diagnozującym poziom skomplikowania tekstu stworzonym przez:

Okazało się, że żeby zrozumieć mój komentarz potrzeba min. 13 lat edukacji i studia wyższe, bo to trudna mowa. Jestem z siebie dumny 8)

Fajne narzędzie,

CreatedMind napisał(a):Kurwa, skąd ja wiedziałem ze ponownie wyskoczysz z tym swoim frazesem ? :wall:
Ja nie porównywałem zwierzaka do człowieka zasrany łgarzu i ty bardzo dobrze wiesz ze Ja nie stawiam między nimi znaku równości. Wykorzystałem sytuacje z dzieckiem aby wykazać ze twoje odczucia świadczyć mogą najwyżej o tym jak bardzo masz nasrane w głowie a nie o tym czy coś przystoi człowiekowi i twoja argumentacja jest po prostu do dupy.
Jak sobie uroisz jakąś więź ze swoim kałem to nie ma to najmniejszego wpływu na moje postrzeganie gówno-jadów. (teraz powiesz mi może ze stawiam znak równości miedzy kałem a zwierzakiem, co świecący intelektualisto ?)
13-17 lat edukacji i studia wyższe. Oczko
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
adi. napisał(a):te doświadczenie
Ile razy mam powtarzać?
Czy ty w ogóle rozumiesz, co tu się pisze?

TO DOŚWIADCZENIE
żadne te!
Odpowiedz
Nonkonformisto patrz na to Uśmiech

Klinika ratowania rąk. Szczecińscy lekarze przyszyli dłoń odciętą maczetą

HAhahahaha!
Michał Wójtowicz

Religion can never reform mankind because religion is a slavery

Cytat:
pilaster napisał(a):Proszę zwrócić uwagę, że nawet osoby nie podejrzewane o sympatię do Krk, jak Śsz, przyznają, że reakcja na "pedofilię" jest czysto emocjonalna, instynktowna, nie mająca żadnego uzasadnienia racjonalnego

Nadal Pilaster nie wyjaśnił nam czy jest idiotą i nie zrozumiał co napisał ŚS czy jest manipulatorem i specjalnie wyciaga błędne wnioski.
Odpowiedz
xjasiux napisał(a):Nonkonformisto patrz na to Uśmiech

Klinika ratowania rąk. Szczecińscy lekarze przyszyli dłoń odciętą maczetą

HAhahahaha!
Cud chirurgii!

Edycja:
Argen napisał(a):kamieniowaniu
kamienowaniu
Odpowiedz
Berzerker napisał(a):Mierząc ilościowo, zamiana Mariana na Zdenka równa się zero - sztuka to sztuka. Mierząc jakościowo jednak, nie wychodzi nam juz to samo. Oboje posiadają jakąś wartość [...]
Jako, że zarówno Marian, jak i Zdenek to mężczyźni, powinno być "obydwaj".
[Obrazek: photo.jpg]
[COLOR="Silver"]*Wyjątkowo dowcipny i cięty ateistyczny cytat.*
*Praktycznie nikomu nieznany autor tegoż cytatu*[/COLOR]
Odpowiedz
kolawiec napisał(a):Jako, że zarówno Marian, jak i Zdenek to mężczyźni, powinno być "obydwaj".
[Obrazek: photo.jpg]
Widocznie Berzerker nie wie podstawowych rzeczy o swoim języku /więc niech i innych nie nazywa głupcami/. Bo wstydem jest walić takie byki!
Jeszcze raz dla Berzerkera:
Obydwaj (dwaj mężczyźni),
Obydwie (dwie kobiety)
Obydwoje (mężczyzna i kobieta).
Kolawcu, dziękuję za przykład.
Odpowiedz
Cytat:Oboje posiadają jakąś wartość [...]
Przecież jemu chodzi o instrumenty muzyczne.
I ma rację - oboje są dosyć drogie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości