Furia napisał(a):A widzisz... Niektóre roczniki z żałości se golnąć muszą. A inne idą "na lola"? :> Ja nie wiem. Nie palę tego świństwa.Golnąć to wypić kieliszeczek - jakby co!
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
|
Nagminne błędy Polaków
|
|
27.02.2013, 00:23
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia Furia napisał(a):A widzisz... Niektóre roczniki z żałości se golnąć muszą. A inne idą "na lola"? :> Ja nie wiem. Nie palę tego świństwa.Golnąć to wypić kieliszeczek - jakby co!
27.02.2013, 13:47
Przeanalizowałem swój post narzędziem diagnozującym poziom skomplikowania tekstu stworzonym przez:
Cytat: siedmiu wrocławskich naukowców - między innymi dr Tomasz Piekot z Instytutu Filologii Uniwersytetu Wrocławskiego i dr Marek Maziarz z Zakładu Sztucznej Inteligencji Politechniki Wrocławskiej. Zespół stworzył aplikację FOG-PL. To proste narzędzie bada, jak bardzo tekst jest skomplikowany i informuje, jak wiele lat trzeba poświęcić na naukę, aby go zrozumieć. Każdy może z niego skorzystać na stronie www.logios.pl. Wystarczy wkleić dany tekst i przefiltrować go, by dostać wynik.Okazało się, że żeby zrozumieć mój komentarz potrzeba min. 13 lat edukacji i studia wyższe, bo to trudna mowa. Jestem z siebie dumny 8) Cytat:[INDENT]FOG dla Twojego tekstu: 13-17 lat edukacji The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy “What warrior is it?” “A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.” .
27.02.2013, 13:58
Furia napisał(a):Czy Ty naprawdę nie trybisz, że język osób starszych będzie się różnił od języka osób młodszych? Ja trybię, ale nie znaczy to, że muszę popierać lenistwo i tumiwisizm. Język jest dobrem narodowym i wkurwia mnie gdy ktoś z wygodnictwa zaczyna z jakimiś lolami, socjolożkami i tym podobnym cholerstwem. Sofeicz napisał(a):Golnąć to wypić kieliszeczek - jakby co! Smutne jest to, że prawdopodobnie większość 20-latków faktycznie potrzebowałaby takiego wytłumaczenia, chociaż alkohol większości nie jest obcy.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country. All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
27.02.2013, 14:01
Śmierć Szczurów napisał(a):Ja trybię, ale nie znaczy to, że muszę popierać lenistwo i tumiwisizm. Język jest dobrem narodowym i wkurwia mnie gdy ktoś z wygodnictwa zaczyna z jakimiś lolami, socjolożkami i tym podobnym cholerstwem.To jest akurat całkiem naturalny proces rozwoju języka, stymulowany przez przemiany społeczne.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec. - A co robi wojownik, kiedy czuje strach? - Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
27.02.2013, 14:52
Rozwój to nie to samo co regres.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country. All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
27.02.2013, 16:11
Śmierć Szczurów napisał(a):Smutne jest to, że prawdopodobnie większość 20-latków faktycznie potrzebowałaby takiego wytłumaczenia, chociaż alkohol większości nie jest obcy. Eee... Te słowa jest akurat dosyć znane. No przynajmniej w moich stronach.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
27.02.2013, 16:50
Cytat:Eee... Te słowa jest akurat dosyć znane. No przynajmniej w moich stronach.Chyba nawet we wszystkich. Śmierci się włączył sentymentalizm i trochę przesadza. :p
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
28.02.2013, 02:45
A niektóre słowa ze slangu są naprawdę trafne i błyskotliwe ; )
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy “What warrior is it?” “A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.” .
28.02.2013, 11:19
Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany FlauFly napisał(a):Krakowskich PrzedmieściKrakowskiego Przedmieścia. Ono jest jedno. ![]() Nie mieszkam w Warszawie, ale takiego byka bym nie zrobił.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia nonkonformista napisał(a):Krakowskiego Przedmieścia. Ono jest jedno.Chyba żebyś napruty wałęsał się po Krakowskim Przedmieściu. Wtedy liczba mnoga, jak najbardziej:lol2:
28.02.2013, 23:10
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany exodim napisał(a):halę sportowo-eventowąJaką, jaką? Sportowo-widowiskową chyba.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
01.03.2013, 00:26
Śmierć Szczurów napisał(a):... wszem i wobec... Wszem wobec.
01.03.2013, 17:22
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany Głupi Jaś napisał(a):BangladeshuNie ma takiego kraju. Nie ma takiego kraju. Nie ma takiego kraju. Bangladeszu. I tego się trzymajmy.
02.03.2013, 03:30
Żarłak napisał(a):Przeanalizowałem swój post narzędziem diagnozującym poziom skomplikowania tekstu stworzonym przez: Fajne narzędzie, CreatedMind napisał(a):Kurwa, skąd ja wiedziałem ze ponownie wyskoczysz z tym swoim frazesem ? :wall:13-17 lat edukacji i studia wyższe.
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
02.03.2013, 12:03
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany adi. napisał(a):te doświadczenieIle razy mam powtarzać? Czy ty w ogóle rozumiesz, co tu się pisze? TO DOŚWIADCZENIE żadne te!
04.03.2013, 14:57
Nonkonformisto patrz na to
![]() Klinika ratowania rąk. Szczecińscy lekarze przyszyli dłoń odciętą maczetą HAhahahaha!
Michał Wójtowicz
Religion can never reform mankind because religion is a slavery Cytat:Proszę zwrócić uwagę, że nawet osoby nie podejrzewane o sympatię do Krk, jak Śsz, przyznają, że reakcja na "pedofilię" jest czysto emocjonalna, instynktowna, nie mająca żadnego uzasadnienia racjonalnegopilaster napisał(a): Nadal Pilaster nie wyjaśnił nam czy jest idiotą i nie zrozumiał co napisał ŚS czy jest manipulatorem i specjalnie wyciaga błędne wnioski.
04.03.2013, 21:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.03.2013, 22:26 przez Nonkonformista.)
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany xjasiux napisał(a):Nonkonformisto patrz na toCud chirurgii! Edycja: Argen napisał(a):kamieniowaniukamienowaniu
05.03.2013, 01:03
Berzerker napisał(a):Mierząc ilościowo, zamiana Mariana na Zdenka równa się zero - sztuka to sztuka. Mierząc jakościowo jednak, nie wychodzi nam juz to samo. Oboje posiadają jakąś wartość [...]Jako, że zarówno Marian, jak i Zdenek to mężczyźni, powinno być "obydwaj".
[COLOR="Silver"]*Wyjątkowo dowcipny i cięty ateistyczny cytat.*
*Praktycznie nikomu nieznany autor tegoż cytatu*[/COLOR]
05.03.2013, 01:24
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany kolawiec napisał(a):Jako, że zarówno Marian, jak i Zdenek to mężczyźni, powinno być "obydwaj".Widocznie Berzerker nie wie podstawowych rzeczy o swoim języku /więc niech i innych nie nazywa głupcami/. Bo wstydem jest walić takie byki! Jeszcze raz dla Berzerkera: Obydwaj (dwaj mężczyźni), Obydwie (dwie kobiety) Obydwoje (mężczyzna i kobieta). Kolawcu, dziękuję za przykład.
05.03.2013, 01:58
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia Cytat:Oboje posiadają jakąś wartość [...]Przecież jemu chodzi o instrumenty muzyczne. I ma rację - oboje są dosyć drogie.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|