To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seriale
A wiadomo kto zagra zamiast niego?
Daario jest postacią, która będzie stopniowo zyskiwać na znaczeniu, więc jestem ciekaw kogo wstawią w to miejsce.

W sumie Gregore'a Clegane'a tez zmienili i wydaje mi się, że nie na lepsze, a ta postać też ma dość ważną rolę do odegrania...
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."
Odpowiedz
Jester napisał(a):A wiadomo kto zagra zamiast niego?

Tak. Jakiś facet o urodzie typowego współczesnego chudego amanta. Nawet mi się nie chce go linkować. Krok milowy wstecz jeśli chodzi o tą postać. Ed był idealny w tej roli, w której już zapamiętały go rzesze fanów (i fanek). Chciałbym wiedzieć czyja to wina, że go nie zatrzymano w obsadzie.

Cytat:W sumie Gregore'a Clegane'a tez zmienili i wydaje mi się, że nie na lepsze, a ta postać też ma dość ważną rolę do odegrania...

Wybór dość kontrowersyjny. Gregor powinien być przede wszystkim starszy, a ten strongman chyba nawet 30. nie skończył. Poza tym ma zbyt miłą twarz. Charakteryzatorki będą musiały się natrudzić, jeśli ma wzbudzać taki wstręt jak w książce.
Odpowiedz
A co się stało? To ten z branżowego wątku w filmie? Mi oni już się wszyscy mylą i pozapominałem połowy wątków i historii... tak to jest jak puszczają jeden sezon na rok :]
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):A co się stało? To ten z branżowego wątku w filmie? Mi oni już się wszyscy mylą i pozapominałem połowy wątków i historii... tak to jest jak puszczają jeden sezon na rok
SPOILER! - Serial + lekki z książek!

Spoiler!
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):A co się stało? To ten z branżowego wątku w filmie? Mi oni już się wszyscy mylą i pozapominałem połowy wątków i historii... tak to jest jak puszczają jeden sezon na rok :]

Niebranżowy ale nadrabia wyglądem Duży uśmiech
Odpowiedz
Gdyby kogoś interesowały zarobki aktorów telewizyjnych:

hatak.pl napisał(a):Magazyn Forbes opublikował listę najlepiej zarabiających aktorów w sezonie 2012/13, a na czele listy znalazły się gwiazdy "Dwóch i pół": Ashton Kutcher i Jon Cryer. W pierwszej dziesiątce znalazło się aż pięciu aktorów, których seriale emitowane są w stacji CBS i tylko jeden aktor występujący w stacji kablowej.
  1. Ashton Kutcher ("Dwóch i pół") - 24 mln $
  2. Jon Cryer ("Dwóch i pół") - 21 mln $
  3. Ray Romano ("Parenthood") - 16 mln $
  4. Neil Patrick Harris ("Jak poznałem waszą matkę") - 15 mln $
  5. Mark Harmon ("Agenci NCIS") - 15 mln $
  6. Patrick Dempsey ("Chirurdzy") - 13 mln $
  7. Tim Allen ("Ostatni prawdziwy mężczyzna") - 11 mln $
  8. Angus T. Jones ("Dwóch i pół") - 11 mln $
  9. Michael C. Hall ("Dexter") - 10 mln $
  10. Charlie Sheen ("Jeden gniewny Charlie") - 10 mln $
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Odpowiedz
To są roczne zarobki, nie?
Odpowiedz
A wiecie, że dzisiaj premiera serialu o Popiełuszce? Nazywa się "Popiełuszko. Wolność jest w nas". Serial ma mieć 4 odcinki, dzisiaj o 20:30 pierwszy na TVP1.
"War, War never changes"

"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Odpowiedz
Można by obejrzeć. Szczególnie, ze nic ciekawego nie ma w TV.
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
Podoba mi się nowa filozofia TVP. Biograficzne piątki? Nie głupie, lubię wieczory tematyczne i pewnie nie ja jeden. A zdaje się na Canal+ leciał film pod tym samym tytułem i krótko mówiąc nie porywał.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Grim napisał(a):A wiecie, że dzisiaj premiera serialu o Popiełuszce? Nazywa się "Popiełuszko. Wolność jest w nas".

Dobrze, że nie "Wałęsa, człowiek z nadziei".
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a):Dobrze, że nie "Wałęsa, człowiek z nadziei".
Polecam "Bolek - człowiek z kapusty"...
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
Marcin_77 napisał(a):Polecam "Bolek - człowiek z kapusty"...

W radiu już parodię zrobili, dlatego że w Anglii film o Wałęsie jest podobno promowany nawet na chlebie, to wymyślili: "Chleb. Pieczywo z mąki", reżyseria Andrzej Pajda, hasło reklamowe "Nie chcem, ale zjem". Uśmiech
"War, War never changes"

"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Odpowiedz
hehe wczoraj odkryłem coś takiego
http://www.filmweb.pl/serial/Wikingowie-2013-659055

Obejrzałem pierwszy odcinek. Świetnie się zapowiada: pole bitwy, Ragnar Lodbrok (jakby ktoś nie wiedział to ten koleś http://en.wikipedia.org/wiki/Ragnar_Lodbrok ), kruki ucztują na ciałach poległych, i Odyn w szerokim kapeluszu przechadzający się niczym upiór pomiędzy umarłymi.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Wilk napisał(a):hehe wczoraj odkryłem coś takiego

Obejrzałem pierwszy odcinek. Świetnie się zapowiada: pole bitwy, Ragnar Lodbrok (jakby ktoś nie wiedział to ten koleś http://en.wikipedia.org/wiki/Ragnar_Lodbrok ), kruki ucztują na ciałach poległych, i Odyn w szerokim kapeluszu przechadzający się niczym upiór pomiędzy umarłymi.

Ogólnie fajny serial do oglądania. Mnie osobiście razi jego wątpliwa autentyczność historyczna, ale może mam złe wyobrażenia o kulturze Wikingów.
I live to the day I die
I live to the day I cry
I'm dead the day I lie
Odpowiedz
mx1 napisał(a):Ogólnie fajny serial do oglądania. Mnie osobiście razi jego wątpliwa autentyczność historyczna, ale może mam złe wyobrażenia o kulturze Wikingów.

Muszę obejrzec więcej odcinków by ocenić.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Też chciałem obejrzeć, ale aktorzy ze zdjęć wyglądają jakoś mało autentycznie. Jakby krwi się brzydzili, a bez kremu do rąk nie wypływali w morze. Ale pilota nie zaszkodzi obejrzeć, tym bardziej jeżeli jest tam Lodbrok, a chciałem sobie przybliżyć legendę o nim.
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Też chciałem obejrzeć, ale aktorzy ze zdjęć wyglądają jakoś mało autentycznie. Jakby krwi się brzydzili, a bez kremu do rąk nie wypływali w morze.

[Obrazek: 2cdcrkn.jpg]

Nie jest tak źle. Właściwie to musimy się współcześnie na coś zgodzić. Osobiście wolę już zeby w filmie pojawił się koleś z całkiem współczesnym uczesaniem a sam film był niskobudżetowy ale miał ciekawą fabułę, tak jak ten poniżej
http://www.filmweb.pl/film/Hammer+of+the...013-665283

niż żebym miał oglądać "wikingów" takich jak w tym filmie
http://www.filmweb.pl/Tropiciel

i tą płytką, chujową, i nudną przywołującą na myśl współczesny rasizm fabułę.
Odpowiedz
Wilk napisał(a):hehe wczoraj odkryłem coś takiego

Dopiero teraz odkryłeś? Serial jest rewelacyjny od początku do końca. A piosenkę Feaver Ray z początkowych napisów mam jako budzik ustawioną Uśmiech

El Commediante napisał(a):Też chciałem obejrzeć, ale aktorzy ze zdjęć wyglądają jakoś mało autentycznie. Jakby krwi się brzydzili, a bez kremu do rąk nie wypływali w morze. Ale pilota nie zaszkodzi obejrzeć, tym bardziej jeżeli jest tam Lodbrok, a chciałem sobie przybliżyć legendę o nim.

Tylko główny bohater i kobiety tak wyglądają Oczko W serialu to zupełnie nie przeszkadza i się tego nie zauważa. A krwi bynajmniej się nie brzydzą. Natomiast sama legenda Ragnara jest dość luźno potraktowana.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Widział ktoś pierwszy odcinek Biblii?
Sebastian Flak
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości