To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Informacje
Nawet nie wiem czy racja na pewno stoi po stronie tego Stonogi, bo się nie zagłębiałem w jego sprawę, ale cieszę się, że dziennikarze będą nękani. Chuj im w dupę. Sami są dwulicowi i potrafią robić nagonki medialne, sami niech się staną obiektem takich nagonek.

Hans Żydenstein napisał(a):Wspomniana lista :
http://pastebin.com/HEgNPdR3

Nie ma do Tomasza Lisa Smutny
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
http://biznes.onet.pl/wypowiedzenia-dla-...news-detal

Cytat:Syndyk Taboru Szynowego w Opolu podpisał wypowiedzenia z pracy wszystkim pracownikom spółki, czyli ponad 320 osobom, bo nie pojawiła się dotąd oferta przejęcia przedsiębiorstwa, a spółka nie ma też własnych zleceń. Wypowiedzenia mają być wręczone do końca maja.

W styczniu większościowy pakiet akcji spółki kupiła Grupa Leo Maks, która deklarowała chęć ratowania zakładu, ale nie poczyniła w tym kierunku żadnych - zdaniem sądu - wiarygodnych kroków. 27 lutego opolski Sąd Rejonowy ostatecznie ogłosił upadłość likwidacyjną.

http://biznes.onet.pl/wideo/od-kilku-tyg...739,w.html

Cytat: Tym razem Chorzów, tamtejszy szpital miejski i salowe, które od lutego nie dostają pensji. Znacznie wcześniej, bo już od października, zatrudniająca je firma przestała opłacać za nie składki. 54 kobiety czują się oszukane. Nie mają pieniędzy na życie i rachunki.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/art...F140519405

Bo w budowlance się dobrze zarabia. W super firmie można zarobić np. tak:

Cytat:Szymon F. wraz ze swoim pracownikiem 21 – letnim Mateuszem R. zaatakowali 23 – letniego Dominika z Katowic. Mężczyzna pracował, jako budowlaniec w firmie Szymona F.. Miał się upomnieć o zaległą wypłatę. W zemście sprawcy wywieźli go do lasu w okolicy Podola pod Grójcem. Tam zadali wiele ciosów tasakiem, między innymi w głowę i kark, niemal obcięli mu palce. Kazali kopać grób i się w nim położyć, przysypali go ziemią. 23 – latek przeżył, bo udawał martwego.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/art...F140519405

To się nazywa kapitalizm Uśmiech
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/art...F140519405

nikt nikogo nie zmusza do pracy w budowlance.
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
Odpowiedz
korsarz napisał(a):nikt nikogo nie zmusza do pracy w budowlance.
To warunki życia zmuszają i środowisko i natura ludzka i mama i tata i wszystko co tylko wymyślisz Uśmiech
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a):To warunki życia zmuszają i środowisko i natura ludzka i mama i tata i wszystko co tylko wymyślisz Uśmiech

poznałem lumbera na zlocie u setha, miły gość ale jego komusze banialuki na tym forum powalają. We 'wrażliwości społecznej' przebił już Łosia.
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a):To warunki życia zmuszają i środowisko i natura ludzka i mama i tata i wszystko co tylko wymyślisz Uśmiech
A nie zmuszają w pewnym stopniu?
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
korsarz napisał(a):poznałem lumbera na zlocie u setha, miły gość ale jego komusze banialuki na tym forum powalają. We 'wrażliwości społecznej' przebił już Łosia.
Ja tam korsarza nie poznałem, ale zgaduje, że jakby mu sarkazm na głowę zleciał i w ironię potem wdepnął, to by powiedział "Ała! Co to było???" i poszedł dalej...

Odpowiedz
korsarz napisał(a):nikt nikogo nie zmusza do pracy w budowlance.

Ale jaki to ma związek z pracownikiem pociachanym przez pracodawcę tasakiem? Chodzi o to, że to pracownika wina, bo mógł nie iść do roboty w tej firmie lub że to jego wina, bo mógł się nie upominać o wypłatę?

Cytat:poznałem lumbera na zlocie u setha, miły gość ale jego komusze banialuki na tym forum powalają. We 'wrażliwości społecznej' przebił już Łosia.

No bo ja jestem komuchem w tym sensie, że mnie, tak jak każdego zwykłego komucha wkurwiają kapitalistyczni pracodawcy-wyzyskiwacze. Tacy jak w załączonym wyżej linku. I jak najbardziej bym nabijał takim superszefom kuku na muniu.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Iselin napisał(a):A nie zmuszają w pewnym stopniu?
Oczywiście ludzie mają w pewnym stopniu ograniczone pole działania, jedni bardziej, drudzy mniej. Wolnościowe podejście polega na tym, żeby pozwolić ludziom działać z tym co mają(wrodzone, odziedziczone, nabyte).
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):Ale jaki to ma związek z pracownikiem pociachanym przez pracodawcę tasakiem? Chodzi o to, że to pracownika wina, bo mógł nie iść do roboty w tej firmie lub że to jego wina, bo mógł się nie upominać o wypłatę?

zasugerowałeś, że skoro takie rzeczy się dzieją to jest to jakaś ogólna tendencja potwierdzająca i ugruntowująca Twój notoryczny atak na przedsiębiorców i pracodawców. Staczasz się na meandry prymitywnego kolektywizmu, któremu do tej pory przewodził na tym forum Łoś.

lumberjack napisał(a):No bo ja jestem komuchem w tym sensie, że mnie, tak jak każdego zwykłego komucha wkurwiają kapitalistyczni pracodawcy-wyzyskiwacze. Tacy jak w załączonym wyżej linku. I jak najbardziej bym nabijał takim superszefom kuku na muniu.

Lumber, kiedy Ty pojmiesz rzeczywistość? Może zamiast wpatrywać się ze łzami w oczach w Ikonowicza, sięgniesz po wiedzę z zakresu ekonomii?

[Obrazek: 2urqp6o.jpg]
Odpowiedz
Cytat:Lumber, kiedy Ty pojmiesz rzeczywistość? Może zamiast wpatrywać się ze łzami w oczach w Ikonowicza, sięgniesz po wiedzę z zakresu ekonomii?

>Wiedza z zakresu ekonomii
>Demotywatory.pl

O kurwa, to żeś zaorał teraz xD
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
Kiedyś, jeden z moich pracowników podejrzał fakturę, którą wystawiłem z pracę, jaką wykonał. Kiedy pokazałem mu podobną tabelkę, która i tak nie obejmuje tzw. kosztów pośrednich, spojrzał na mnie jak na filantropa.
Cóż, do dziś nie wiem, czy ten wyraz w jego oczach, to był komplement, czy zażenowanie.
Odpowiedz
Poligon. napisał(a):Kiedyś, jeden z moich pracowników podejrzał fakturę, którą wystawiłem z pracę, jaką wykonał. Kiedy pokazałem mu podobną tabelkę, która i tak nie obejmuje tzw. kosztów pośrednich, spojrzał na mnie jak na filantropa.
Cóż, do dziś nie wiem, czy ten wyraz w jego oczach, to był komplement, czy zażenowanie.

no niestety, ludziom się wydaje, że pracodawca zatrudniając ich robi to z jakiegoś psiego obowiązku. Kwalifikacje większości tutejszych prymitywów i komuchów są poniżej oczekiwań rynku, nie przeszkadza im to jednak opluwać swoich dobroczyńców, szczekać i zachęcać do kradzieży.

cobras napisał(a):O kurwa, to żeś zaorał teraz

i co z tego? prosto i konkretnie, ten demot obrazuje to o czym rozmawiamy. Jesli jest błędny to proszę wykazać, a jak nie to morda w kubeł jeśli cobras nie ma nic ciekawszego do powiedzenia.
Odpowiedz
Cytat:no niestety, ludziom się wydaje, że pracodawca zatrudniając ich robi to z jakiegoś psiego obowiązku. Kwalifikacje większości tutejszych prymitywów i komuchów są poniżej oczekiwań rynku,
No niestety pracodawcom się wydaje, że zatrudniając ludzi robią to z dobrego serca.

Cytat:nie przeszkadza im to jednak opluwać swoich dobroczyńców, szczekać i zachęcać do kradzieży.
Pani w sklepie sprzedająca mi bułki też jest moim dobroczyńcą, a nie chce po prostu zarobić, logiczne xD

Cytat:i co z tego? prosto i konkretnie, ten demot obrazuje to o czym rozmawiamy. Jesli jest błędny to proszę wykazać, a jak nie to morda w kubeł jeśli cobras nie ma nic ciekawszego do powiedzenia.
Bo nie ma tam nic na temat, ile pracodawca ma z pracy tego jednego pracownika. Wtedy dopiero będzie wiadomo, kto tu kogo tak naprawdę wyzyskuje.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
cobras napisał(a):No niestety pracodawcom się wydaje, że zatrudniając ludzi robią to z dobrego serca.

przedsiębiorcy to najbardziej wartościowe jednostki w tym kraju.

cobras napisał(a):Pani w sklepie sprzedająca mi bułki też jest moim dobroczyńcą, a nie chce po prostu zarobić, logiczne xD

O tym już pisał Adam Smith - "nie od przychylności rzeźnika, piwowara czy piekarza oczekujemy naszego obiadu, lecz od ich dbałości o własny interes. Zwracamy się nie do ich humanitarności lecz do egoizmu i nie mówimy im o naszych własnych potrzebach, lecz o ich korzyściach. Jedynie żebrak godzi się z tym aby zależeć głównie od łaski współobywateli"

czy zatem cobras i lumber mają mentalność żebraczą? kto ich tak skrzywdził?

cobras napisał(a):Bo nie ma tam nic na temat, ile pracodawca ma z pracy tego jednego pracownika. Wtedy dopiero będzie wiadomo, kto tu kogo tak naprawdę wyzyskuje.

jak to ile ma? to dobrowolny kontrakt, pracownik wykonuje pracę za którą otrzymuje stosowne wynagrodzenie.
Odpowiedz
Cytat:jak to ile ma? to dobrowolny kontrakt, pracownik wykonuje pracę za którą otrzymuje stosowne wynagrodzenie.

No i? Bez danych o zysku pracodawcy z pracy pracownika, nie możemy mówić kto tu kogo wyzyskuje, czego z tej wypowiedzi nie zrozumiałeś?

Cytat:O tym już pisał Adam Smith - "nie od przychylności rzeźnika, piwowara czy piekarza oczekujemy naszego obiadu, lecz od ich dbałości o własny interes. Zwracamy się nie do ich humanitarności lecz do egoizmu i nie mówimy im o naszych własnych potrzebach, lecz o ich korzyściach. Jedynie żebrak godzi się z tym aby zależeć głównie od łaski współobywateli"

czy zatem cobras i lumber mają mentalność żebraczą? kto ich tak skrzywdził?

No i to samo przecież odnosi się do przedsiębiorców, w dupie mają dobre serca, liczy się kasa, tak jak u sprzedawczyni. Naprawdę nie zrozumiałeś tej aluzji? Bo ten cytat zupełnie nic nie wnosi. Po prostu zawiera to, co sam napisałem.
Odpowiedz
cobras napisał(a):No i? Bez danych o zysku pracodawcy z pracy pracownika, nie możemy mówić kto tu kogo wyzyskuje, czego z tej wypowiedzi nie zrozumiałeś?

to po co cobras w ogóle dyskutuje? może od razu niech przywoła słowa swego idola Szumlewicza żeby ustawą znieść ubóstwo :lol2:

[Obrazek: comment_9yGNTuC4DL0ljojnUPBM2NS4PMWLliRb.jpg]

cobras napisał(a):w dupie mają dobre serca, liczy się kasa

i co w tym złego skoro dzięki tego rodzaju podejściu korzystają wszyscy?
Odpowiedz
Cytat:i co w tym złego skoro dzięki tego rodzaju podejściu korzystają wszyscy?

To, że nazywanie ich dobroczyńcami jest całkiem zabawne, i bezzasadne.

Cytat:to po co cobras w ogóle dyskutuje? może od razu niech przywoła słowa swego idola Szumlewicza żeby ustawą znieść ubóstwo :lol2:

Wskazuje, czemu twój debilny obrazek z demotów jest debilny, masz problemy z prowadzeniem dyskusji i już się w niej gubisz, czy co?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości