To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Kto zwycięży na Ukrainie?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
p. Wiktor Janukowycz i aparat obecnej władzy
33.33%
14 33.33%
Opozycja
66.67%
28 66.67%
Razem 42 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grillowanie Ukrainy
exodim napisał(a):*..., że III RP nie jest suwerennym państwem i że system jest "z natury wrogi Polakom", próbując dążyć do jego "obalenia", a więc do zamachu na legalne władze państwowe

A jest?

Minister Sienkiewicz sam stwierdził, że państwo polskie istnieje tylko teoretycznie.
Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):A ty czemu nie idziesz z szabelką na banderowców?
Poprawilem. Nie wiem dlaczego separatyści mi się tam wplątali.

exodim napisał(a):Pitbbpl to polonofob, który w takim kraju jak Rosja (będąc tam rusofobem) odpowiadałby karnie za to co pisze, ale Polska przyzwala na działalność takich pożytecznych idiotów, 5. kolumny*. Szkoda, bo z takim czymś powinno się walczyć nie tylko w czasie wojny (wtedy prawdopodobnie dekretem prezydent przywróciłby kary za defetyzm), ale również w czasie pokoju, bo czymże jest czas pokoju jak nie okresem pomiędzy wojnami?

*do której zaliczam wszystkich, którzy twierdzą, że III RP nie jest suwerennym państwem i że system jest "z natury wrogi Polakom", próbując dążyć do jego "obalenia", a więc do zamachu na legalne władze państwowe
Jeśli pittbljest polonofobem to kim jest patafil?
Odpowiedz
pitbbpl napisał(a):A jest?

Minister Sienkiewicz sam stwierdził, że państwo polskie istnieje tylko teoretycznie.
Istnieje teoretycznie, to znaczy w jaki sposób?
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
http://fakty.interia.pl/raport-zamieszki...Id,1595766

OBWE potwierdza. Cywilów w Marianpolu zamordowały bandziory Putina.
To chyba pierwsza rzecz jaką potwierdziło dupowate OBWE, zazwyczaj tylko stwierdzali fakt ostrzału bez określania strony.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):http://fakty.interia.pl/raport-zamieszki...Id,1595766

OBWE potwierdza. Cywilów w Marianpolu zamordowały bandziory Putina.
Bzdura. Sami się zamordowali, żeby oczernić Matkę Rosję.
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."
Odpowiedz
Mało kogo obchodzi już co stwierdza OBWE.

Te portale stwierdzają co innego.
http://www.kresy.pl/wydarzenia,wojskowos...upola-foto

http://zygumntbialas.neon24.pl/post/1182...prowokacja

Lider separatystów już ogłosił że żadnego rozejmu nie będzie i będą aktywnie zwalczać swoich wrogów i powiększać swoje terytorium co najmniej do granic obwodów (donieckiego i ługańskiego).
Zajmują już nowe miejscowości.

Putin odbije sobie sankcje nowymi podbitymi terenami.
Odpowiedz
Jester napisał(a):Bzdura. Sami się zamordowali, żeby oczernić Matkę Rosję.

O kurwa. Jak widać po tłumaczeniach Pitbleblepl faktycznie taka jest wersja bandziorów Putina.
I jak widać są ludzie aż tak głupi aby w to wierzyć lub chociażby powielać to dalej. :8O:

Gdyby nie to, że zginęli ludzie w tym dzieci byłoby to śmieszne. A tak mamy do czynienia ze zwykłym skurwysyństwem w wykonaniu naszej forumowej putinowskiej szczekaczki.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a):Istnieje teoretycznie, to znaczy w jaki sposób?

Politycy to kukielki na ktore sie glosuje. A ze do nich nie nalezy wladza wystarczy fakt, ze minister Sienkiewicz i rzad dopuscili do kompromitacji przez sluzby specjalne.
Diejenigen, die entscheiden, sind nicht gewählt, und diejenigen, die gewählt werden, haben nichts zu entscheiden - Horst Seehofer, CSU.
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Gdyby nie to, że zginęli ludzie w tym dzieci byłoby to śmieszne. A tak mamy do czynienia ze zwykłym skurwysyństwem w wykonaniu naszej forumowej putinowskiej szczekaczki.

Ciekawe, czy gdyby na Śląsku pojawili się jacyś samozwańczy separatyści Nowoniemieccy wspomagani ciężkim sprzętem przez Niemcy i rozpieprzali w pizdu cały region w imię Wielkich Niemiec, to by też szczekał jak najęty za ojro?
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Mam dla Was złą wiadomość, nie muszą mi nawet za to płacić. :lol2:

Radzę douczyć się historii bo z tego co się orientują to Polacy z Rosjanami rozprawiali się z banderowcami bez pardonu.

Lać i jeszcze raz lać i patrzeć czy równo puchnie.

"Akcja "Wisła" (Operacja "Wisła") – akcja militarna[1] o charakterze międzynarodowym[2], wymierzona w struktury Ukraińskiej Powstańczej Armii i Organizacji Ukraińskich Nacjonalistów, oraz przesiedleńcza, dokonana w celu usunięcia wybranych grup ludnościowych, m.in. Ukraińców, Bojków, Dolinian i Łemków, jak również rodzin mieszanych polsko-ukraińskich, głównie z terenów Polski południowo-wschodniej (obszary na wschód od Rzeszowa i Lublina), głównie na Ziemie Odzyskane, która miała miejsce w dwa lata po zakończeniu II wojny światowej. "

http://pl.wikipedia.org/wiki/Akcja_%E2%8...a%E2%80%9D

I przestańcie mi to pieprz.... o przyjaciołach Ukraińcach.
Od kiedy ?
Odpowiedz
pitbbpl napisał(a):Mam dla Was złą wiadomość, nie muszą mi nawet za to płacić. :lol2:
To jest gorzej niż myśleliśmy - dureń za friko.
Odpowiedz
Sam jesteś dureń, pomocnik banderowskich świń.

Bierz kamaszki i spadaj na Ukrainę pomagierze walczyć z Rosjanami.
Odpowiedz
Spokojnie Panowie. Idźcie do pracy, zróbcie zakupy, uprawiajcie hobby, cieszcie się życiem Oczko
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
pitbbpl napisał(a):Bierz kamaszki i spadaj na Ukrainę pomagierze walczyć z Rosjanami.

Z miłą chęcią - jak ciebie spotkam, pachołku moskiewski, z czerwoną gwiazdą na czole, to nie będzie zmiłuj.
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):O kurwa. Jak widać po tłumaczeniach Pitbleblepl faktycznie taka jest wersja bandziorów Putina.
I jak widać są ludzie aż tak głupi aby w to wierzyć lub chociażby powielać to dalej. :8O:
...

Człowiek żarty sobie robi, a tu się okazuje, że mordercom pomysły na nową propagandę podrzuca.
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."
Odpowiedz
@pitbbl: skoro usprawiedliwiasz takie traktowanie współczesnych Ukraińców grzechami części ich przodków*, to dlaczego nie stosujesz tego kryterium konsekwentnie także wobec Rosjan?

* - pomińmy to, jak wielu Ukraińców może mieć powiązania z banderowskimi zbrodniarzami - rodzinne, czy jakiekolwiek inne, oraz jak bardzo "uzasadnione" jest karanie ludzi za czyny, których nie popełnili... chociaż rozważania na te tematy mogłyby być ciekawe. Np: którzy Ukraińcy to "banderowcy", którzy muszą ponieść konsekwencje za nie swoje czyny? Czy nazwanie siebie "mieszkańcem Doniecka" automatycznie zwalnia ze zbiorowej odpowiedzialności za taki "grzech pierworodny"?
Odpowiedz
Likaon - akurat Polska ma zadawnione urazy ze wszystkimi sąsiadami (nawet ze Szwedami). My ich riezaliśmy, oni nas.
I co z tego?

Mamy żyć ciągle w historycznym matriksie?
To jest bezprecedensowa agresja na suwerenne państwo europejskie (niestety dziadowskie).

Cała reszta to przyczynkarstwo.
Odpowiedz
Część mojej rodziny została przesiedlona w wyniku akcji OUN-B, brat mojego pradziadka (przedwojenny pracowników urzędu pocztowego na Wołyniu) został bestialsko zamordowany przez grupę ukraińskich nacjonalistów, a z kolei mój dziadek był prześladowany przez "naturalizowanych Polaków" (Rosjan, którzy słowa po polsku nie znali) - pracowników MBP za to, że wrócił do kraju a kiedyś był andersowcem. Inna sprawa, że wcześniej podobni im wysłali moją rodzinę na Sybir, do posiołków na północy - Nianda, Archangielsk.
Tylko nie wiem w jaki sposób ma to wpływać na moją ocenę narodu ukraińskiego czy rosyjskiego, czy współczesnych wydarzeń na Ukrainie. Kierując się historycznymi zaszłościami Polacy powinni nienawidzić prawie wszystkich nacji Europy, a prawie każda z nacji Europy - Polaków.
Odpowiedz
Cytat:Mamy żyć ciągle w historycznym matriksie?

Ja nie twierdzę, że mamy, odnoszę się jedynie do tego, że pitbbpl twierdzi. Musi posługiwać się taką słabą argumentacją na poparcie działań Rosji, bo nie ma lepszej, a nawet taką argumentację musi stosować w sposób niekonsekwentny, żeby mieć choć cień szansy na uzyskanie pożądanego efektu - tj. przekonanie rozmówców, że należy przynajmniej stanąć po stronie Putina w całym tym konflikcie, jeśli nie czynnie pomagać mu w rozbiorze Ukrainy.
Odpowiedz
@LikaOn
skoro usprawiedliwiasz takie traktowanie współczesnych Ukraińców grzechami części ich przodków*

Bo robią teraz dokładnie to samo i posługują się tymi samymi symbolami.
Banderowskie flagi powiewają.

Wniosek. Nie odcięli się od swojej przeszłości, To dla nich zaszczyt.
Ogłosili zbrodniarzy bohaterami narodowymi.

Jakieś wątpliwości ? Ja żadnych nie mam.

Lać i jeszcze raz lać. I mam nadzieję, że Putin zrobi z nich miazgę wszelkimi możliwymi środkami.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości