Liczba postów: 12,429
Liczba wątków: 91
Reputacja:
890 Płeć: mężczyzna
Oglądam Bibliotekarzy, serial ciągnący motyw z serii filmów o podobnym tytule Kino łatwe, proste i zabawne. Miks McGywera, Indiany Jonesa z motywami z baśni i legend. Sporo fajnych pomysłów ale zwalone wykonanie. Scenarzysta chce markować genialne rozwiązywanie zagadek ale nie wychodzi mu to wcale. I jestem przekonany że nie do końca taki miał być efekt Jako przygodową komedię nie za wysokich lotów polecam. W innym wypadku szkoda czasu.
Liczba postów: 1,846
Liczba wątków: 13
Reputacja:
39 Płeć: nie wybrano
DziadBorowy napisał(a): Mr. Robot.
Serial opowiada historię emo hakera morfinisty,
emo? oj, przesadzasz...
Cytat: który spotyka socjalistyczną bandę hakerów idiotów, którzy to proponują mu wykasowanie wszystkich danych korporacji Evil Corp (brawo za nazwę - marketingowcy korporacji odwalili kawał dobrej roboty hasło "Evil Corp -najlepsza jakość jaką możesz mieć za pieniądze" jest takie przekonujące ... )
... i nie oglądałeś uważnie (więc nic dziwnego, że ci nie podeszło ;]), bo evil corp występuje tylko w umyśle głównego bohatera. tak naprawdę ta korpo nazywa się inaczej.
Liczba postów: 2,105
Liczba wątków: 56
Reputacja:
205 Płeć: nie wybrano
Kilka nowych seriali o zombie (Zombie?).
Prequel "Walking Dead" o podobnym tytule - "Fear the Walking Dead". Póki co lepszy niż jego starszy brat, bo jest jakaś akcja. Można zobaczyć.
Nowatorskie podejście do tematu Zombie można zobaczyć w brytyjskim serialu "In the Flesh". Jak to zazwyczaj z brytyjskimi serialami bywa - jest dobry. Zombie po leczeniu wracają do życia w społeczeństwie. Film porusza uniwersalne tematy inności i na inność otwartości. Podobał się.
"Z Nation" - "Walking Dead" w wersji dynamicznej. Szybciej idą i ogólnie film jest szybszy. Nie najgorszy.
Jeśli zabraknie ci argumentów - nazwij mnie kłamczynią i napisz, że łżę.
Liczba postów: 2,356
Liczba wątków: 17
Reputacja:
22 Płeć: mężczyzna
Skończył się rok 2015.
Co powiecie pozytywnego o nim?
Co Was mile zaskoczyło?
Moim głównym pozytywnym zaskoczeniem tego roku był Mr. Robot.
Wcześniej nawet nic nie słyszałem, że taki serial jest kręcony albo że ma powstać.
Fajna nowa serialowa psycho-para.
Dobra muzyka we właściwych momentach.
Co odcinek to w zasadzie nie miałem pojęcia co się będzie w nim działo.
Podobna co-odcinkowa-niewiadoma mile mnie zaskoczyła w drugim sezonie Pozostawionych.
Na początku miałem spore obawy bo twórcy zarzekali się, że widzowie mogą zapomnieć o jakimkolwiek wyjaśnianiu głównej tajemnicy zniknięcia.
Ich zawzięcie w tym temacie przełożyło się nawet na słowa piosenki w czołówce serialu: niech tajemnica pozostanie tajemnicą.
Już właśnie podczas samej czołówki można było dostać małego szoku i zastanawiać się co tu u diabła będzie.
No ale po kilku odcinkach przekonałem się do tej melodyjki i odmienności w stosunku do pierwszego sezonu.
Cieszę się, że wyrzucono zbędnych aktorów a zostawiono tylko tych moim zdaniem najlepszych.
Cały drugi sezon był zaskakująco dobry.
Nie przypuszczałem, że serial można tak bardzo odmienić z sezonu na sezon, utrzymać logiczne powiązanie z pierwszym sezonem i z całym serialowym motywem i że wyjdzie z tego coś tak ciekawego.
Trzecim pozytywnym zaskoczeniem był dla mnie serial Miasteczko Wayward Pines.
Pomimo tego, że nie przepadam za Mattem Dillonem, a Carla Gugino ma już tak ponaciąganą skórę przez chirurgów, że niewiele emocji może nią zaprezentować, to serial swoją historią mnie zaskoczył.
Po pierwszych odcinkach za bardzo nie wiadomo o co chodzi.
Różne scenki są tak sprytnie dobrane, że gdy przychodzi wyjaśnienie, wszystko wydaje się sensowne a jednak tak zaskakujące, że nijak nie można było się tego domyślić. Takiego serialowego twistu to nie widziałem w serialach od lat.
Z chęcią obejrzę następny sezon.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Film był lepszy niż książka, ale obawiam się że serial to gniot. Baśni o magicznej tabletce nie da się łatwo eksploatować nie robiąc z logiki panny lekkich obyczajów do reszty.
Liczba postów: 7,127
Liczba wątków: 97
Reputacja:
916 Płeć: nie wybrano
Ktoś oglądał Okupowanych? Mi się udało, zanim mi AleKino+ na zablokowało.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!
Jest czas rodzenia i czas umierania, czas sadzenia i czas wyrywania,
czas zabijania i czas leczenia, czas burzenia i czas budowania,
czas płaczu i czas śmiechu, czas zawodzenia i czas pląsania,
czas rzucania kamieni i czas ich zbierania, czas pieszczot i czas wstrzymania,
czas szukania i czas tracenia, czas zachowania i czas wyrzucania,
czas rozdzierania i czas zszywania, czas milczenia i czas mówienia,
czas miłości i czas nienawiści, czas wojny i czas pokoju.
Liczba postów: 2,356
Liczba wątków: 17
Reputacja:
22 Płeć: mężczyzna
No i proszę, Złoty Glob za najlepszy serial poszedł do Robota.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Liczba postów: 3,888
Liczba wątków: 28
Reputacja:
149 Płeć: nie wybrano
Trochę dziwny wybór, jak dla mnie w tym roku jednak było sporo lepszych seriali, chociażby drugi sezon Fargo czy ostatni sezon Mad Menów. Mr robot za dużo jednak skopiował z Fight Club'u, no i jeszcze to "Where is my mind" w (chyba) ostatnim odcinku, srsly.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Liczba postów: 5,409
Liczba wątków: 79
Reputacja:
90
Kto obejrzał 4 sezon House of Cards? Ostatnia scena jest najlepsza ze wszystkich, głównie z powodu build-upu. Jest świetnie nagrana, a słowa jakie wypowiada w niej amerykański prezydent wydają się być w dzisiejszym świecie tak prawdziwe, że chyba nikt w nie nie wątpi. I to spojrzenie do kamery! aż chciałem zamknąć laptopa.
Natomiast tak ogólnie, to serial ucierpiał z tego samego powodu, co Homeland - rzeczywistość stała się ciekawsza od fikcji.
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975 Płeć: mężczyzna
Wyznanie: ate 7 stopnia
El Commediante napisał(a): Kto obejrzał 4 sezon House of Cards? Ostatnia scena jest najlepsza ze wszystkich, głównie z powodu build-upu. Jest świetnie nagrana, a słowa jakie wypowiada w niej amerykański prezydent wydają się być w dzisiejszym świecie tak prawdziwe, że chyba nikt w nie nie wątpi. I to spojrzenie do kamery! aż chciałem zamknąć laptopa.
Natomiast tak ogólnie, to serial ucierpiał z tego samego powodu, co Homeland - rzeczywistość stała się ciekawsza od fikcji.
4 sezon zaczął się 4 marca - jak można było zobaczyć cały sezon?
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399 Płeć: mężczyzna
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Netflix moglby juz do Polski zawitac. Raz dwa wykonczylby wszystkie firmy oferujace standardowy pakiet kablowki.
Wystarczyloby brac sobie sam internet np. z vectry, dokupywac netflixa i juz wszystkie pakiety zlote, platynowe i inne okazalyby sie zbedne. Zwykla kablowka to relikt przeszlosci i az dziwne, ze obecnie przy tak duzym dostepie do internetu ludzie jeszcze z niej korzystaja.
Wystarczy sam dostep do internetu i juz ma sie dostep do wszystkch filmow i seriali - w dodatku bez reklam. Oczywiscie obecnie jest to mozliwe nielegalnie, za posrednictwem cda.pl, chomika itp. stron, ale gdyby wszedl netflix i umozliwil ogladanie masy ciekawszych i fajniejszych filmow i seriali za niezbyt wysoka stawke, to bralbym bez chwili namyslu - jak cygan zasilek socjalny.
Reputacja:
lumberjack napisał(a): Netflix moglby juz do Polski zawitac. Raz dwa wykonczylby wszystkie firmy oferujace standardowy pakiet kablowki.
Wystarczyloby brac sobie sam internet np. z vectry, dokupywac netflixa i juz wszystkie pakiety zlote, platynowe i inne okazalyby sie zbedne. Zwykla kablowka to relikt przeszlosci i az dziwne, ze obecnie przy tak duzym dostepie do internetu ludzie jeszcze z niej korzystaja.
Wystarczy sam dostep do internetu i juz ma sie dostep do wszystkch filmow i seriali - w dodatku bez reklam. Oczywiscie obecnie jest to mozliwe nielegalnie, za posrednictwem cda.pl, chomika itp. stron, ale gdyby wszedl netflix i umozliwil ogladanie masy ciekawszych i fajniejszych filmow i seriali za niezbyt wysoka stawke, to bralbym bez chwili namyslu - jak cygan zasilek socjalny.
Dostępny już od kilku miesięcy i masz tu art z listą tego co jest po polsku No i nie wiem czy pierwszy miesiąc dostępu nie jest za darmo więc być może możesz spróbować czy Ci pasi
Reputacja:
Sprawdz opinie w necie i asortyment. Podobno polska wersja jest na razie uboga i część ludzi narzeka że nie ma wielu rzeczy dostępnych gdzie indziej bo są cyrki z licencjami.
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975 Płeć: mężczyzna
Wyznanie: ate 7 stopnia
Nerwomancjusz napisał(a): Podobno polska wersja jest na razie uboga i część ludzi narzeka że nie ma wielu rzeczy dostępnych gdzie indziej bo są cyrki z licencjami.