To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PiS, co zrobił a nie co powiedział
zefciu napisał(a): Cyrk z imigrantami się jednak kiedyś skończy. 

Mam nadzieję. Na razie nie zanosi się na to, niestety.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
zefciu napisał(a): Cyrk z imigrantami się jednak kiedyś skończy. I pieniądze Putina też. I wszystkie te europejskie "prawice" co wtedy będą żarły?

Może i się skończy ale ciekawe kiedy i jak będzie wyglądać po tym Europa. Na Słowacji wśród młodych wyborców wygrała jawnie faszystowska partia. A takie akcje jak noc sylwestrowa w Kolonii i haniebne zachowanie mediów to tylko woda na młyn.
"Nie można powiedzieć, która masa ludowa ma więcej źródeł piękna. Są wieki całe, że jakiś naród przoduje drugim, są znów wieki, że idzie za drugim. Kto tępi narody, ten jakby zrywał struny z harfy świata. Cóż komu przyjdzie, że będzie miał harfę o jednej tylko strunie? Nie tępić, lecz rozwijać należy narodowości. A rozwijać je może wolność narodów, niepodległość i poszanowanie ich odrębności…"

Ignacy Daszyński
Odpowiedz
Będzie wyglądać jak Węgry po upadku rządów socjalistów. Przyjdą lokalne Orbany i się będzie ciągnąć ten cyrk.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Iselin napisał(a): Śmiej się, śmiej, a w Niemczech już wzrasta poparcie skrajnej prawicy w odpowiedzi na ten cyrk z imigrantami.

Chcesz powiedziec, że to oni pierwsi złożą hołd przed Jarosławem?
Odpowiedz
Ktoś ma jakis pomysł po co PiS dalej przedłuża ten konflikt z TK?

a) jest to pełzajacy zamach stanu, czesc misternie skonstruowanego genialnego planu za ktorym stoi putin ( licza na zamieszki => wprowadzenie stanu wojennego=> zawieszenie struktur demokratycznych, łatwiej przepchać rożne ustawy, manipulowac nastrojami, marginalizacja Polski)

b)  tak naprawde sami nie wiedza co robią i jada na czystym spontanie (tzw. patriotyczny upór, zeby wyborcy nie widzieli, ze idziemy na kompromisy, jestesmy twardzi, nieustepliwi itd), kupujac sobie czas na napisanie ustaw/znalezienie kasy na obiecanki wyborcze (sami na siebie zastawili sidła z komisja wenecka,  niedługo dostaną jeszcze kijem po plecach od USA)

debile czy ruska razwiedka?
Odpowiedz
Jak już skończą z trybunałem to nie będą musieli spełniać obietnic wyborczych. Bo następnych wyborów nie będzie, lub będą fałszowane. Powiedz mi, kto ruszy PiS, jeżeli w każdej instytucji, która mogłaby ich powstrzymać wymienili ludzi na swoje pionki? Macierewicza wprowadzającego stan wojenny i organizującego łapanki polaków drugiego sortu jakoś bardzo łatwo jest mi sobie wyobrazić
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down

Odpowiedz
Zwróciliście uwagę na często powtarzane łgarstwo, mianowicie że PiS został wybrany większością głosów Polaków? Niesamowite, że nawet skrajnie wrogie pisowi media je bezmyślnie powtarzają. Co się dzieje?
Odpowiedz
El Commediante napisał(a): Zwróciliście uwagę na często powtarzane łgarstwo, mianowicie że PiS został wybrany większością głosów Polaków?

A nawet jakby był, to i tak upoważniałoby go tylko do zmieniania prawa, a nie do jego łamania.
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
byczydzien napisał(a): Ktoś ma jakis pomysł po co PiS dalej przedłuża ten konflikt z TK?

PIS paraliżując TK osiągnął swoje cele. Teraz tylko muszą wykombinować jak przedłużający się paraliż TK sprzedać swojemu elektoratowi. Prawdopodobnie liczą na to, że ludzie zmęczą się tym tematem i przestaną się nim interesować. Chociaż opinia Komisji Weneckiej nieco skomplikowała sprawę. Normalnie ogłosiliby, że KW to sbecy, drugi sort i w ogóle element skrajnie antypolski ale mają ten problem, że sami poprosili o tą opinię. A nawet najbardziej zatwardziała osoba "wcale nie popierająca PISu" może zacząć się zastanawiać po co taką antypolską organizację o opinię prosili Język

El Commediante napisał(a): Zwróciliście uwagę na często powtarzane łgarstwo, mianowicie że PiS został wybrany większością głosów Polaków? Niesamowite, że nawet skrajnie wrogie pisowi media je bezmyślnie powtarzają. Co się dzieje?

Zauważyłem. Z 5 mln głosów nagle zrobiła się wola większości społeczeństwa. A zakładając nawet, że Ci co nie poszli głosowaliby mniej więcej zgodnie z trendami to wciąż jest to mniej niż  40% nie mówiąc już o większości. Kilka razy zwracałem na to uwagę, ale dałem sobie spokój, bo "wcale nie popierający PISu" dostawali piany na ustach. że ktoś szkaluje partię na którą "wcale nie głosowali" Język
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Ja nawet nie liczę tych, co nie poszli głosować - ich strata. To jest niebywałe jak to przekonanie jest chronione. Widywałem polityków PO puszczających takie bzdury mimo uszu w rozmowach 1 na 1, a czepiających się o jakieś pierdoły. Podczas gdy to właśnie ta partia dostała największe poparcie w IIIRP w wyborach - 39%. Establishment boi się przyznać, że próg wyborczy jest zbyt wysoki?
Odpowiedz
Macierewicz dalej brnie w oficjalnych wywiadach, że w Smoleńsku doszło do zamachu terrorystycznego.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1...Czolka3Img

Czy jemu nikt kurwa nie powiedział, że jest ministrem, a nie przewodniczącym jakieś durnej komisji sejmowej i nie wolno mu wygadywać takich bzdur publicznie?
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."
Odpowiedz
To powiedział o Amerykanach:
Cytat:Ludzie, którzy budowali swoje państwo dopiero w XVIII wieku, będą mówili nam, co to jest demokracja? Narodowi, który miał struktury przedstawicielskie i demokratyczne już w XIII-XIV wieku i był źródłem niby demokracji dla całej Europy.

Ja pierdolę.
Odpowiedz
Faktycznie wygląda to wszystko jakby realizował polecenia Moskwy.

PS. Potrafi ktoś dać jakiegoś wiarygodnego linka do jego wypowiedzi o tym, że obszar Dolnego Śląska poddawany jest testom broni elektromagnetycznej bo ponoć ostatnio u Rydzyka z czymś takim wyskoczył.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Christoff napisał(a): To powiedział o Amerykanach:
Cytat:Ludzie, którzy budowali swoje państwo dopiero w XVIII wieku, będą mówili nam, co to jest demokracja? Narodowi, który miał struktury przedstawicielskie i demokratyczne już w XIII-XIV wieku i był źródłem niby demokracji dla całej Europy.

Ja pierdolę.

A to ciekawe. Panstwo Weneckie istnialo od VII w. ich opinia tez "jest tylko opinią".
Odpowiedz
A Grecja, Islandia, wyspa Man to chuj?
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Najgorsze jest to, że ludziom podoba się to co ci bandyci robią albo tolerują to na tyle, że nie zamierzają się im przeciwstawić. Tragedia. PiSowscy bandyci zaserwowali pożywkę idealną dla polactwa. Polska znowu próbuje zamienić się w ponurą smutną Polszę...
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Cytat:Najgorsze jest to, że ludziom podoba się to co ci bandyci robią albo tolerują to na tyle, że nie zamierzają się im przeciwstawić.

PO odwalała chujowe akcje, a media jeszcze ją usprawiedliwiały. PO uprawiając przez 8 lat średnią patologię oswoiła ludzi z takimi praktykami. Przygotowała ich psychicznie na przyjęcie jeszcze cięższej patologii z PiSu.

Mnie interesuje tylko to czy PiS będzie rządził tak, żeby ludziom było lżej; żeby Polska miała coraz silniejszą gospodarkę i dobrą, rozsądną politykę zagraniczną. Póki co widzę, że ich nie obchodzi to, co dla mnie w polityce jest priorytetem. Póki co mam o nich takie zdanie, że są tylko kolejną rządną władzy grupą polaczków. Takie same chuje jak PO, a może nawet i gorsze (czas pokaże).
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):
Cytat:Najgorsze jest to, że ludziom podoba się to co ci bandyci robią albo tolerują to na tyle, że nie zamierzają się im przeciwstawić.

PO odwalała chujowe akcje, a media jeszcze ją usprawiedliwiały. PO uprawiając przez 8 lat średnią patologię oswoiła ludzi z takimi praktykami. Przygotowała ich psychicznie na przyjęcie jeszcze cięższej patologii z PiSu.

PO już nie rządzi, więc nie piszmy o niej w kontekście bandyckich działań PiS.
Niby jak ma być ludziom lepiej podczas rządów ludzi łamiących prawo, podwyższających podatki, niekompetentnych w polityce zagranicznej (ustalenia z Brytyjczykami, które nie przyniosły żadnych korzyści), dążących do pozbawienia ludzi własności i jednomyślenia zgodnego z wolą "przenajświętszego Jarosława"? Jak?
Wszystko co robią sprowadza się do szkodzenia i napełniania własnych kieszeni.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Skoro Żarłak poruszył już wątek polityki zagranicznej, to warto zaznaczyć, że rozpętana przez PiS hucpa z Trybunałem Konstytucyjnym (plus wszystkie towarzyszące jej awantury, których jesteśmy i jeszcze będziemy świadkami ) stanowi znaczący krok na drodze do pogrzebania naszych szans na wybór do Rady Bezpieczeństwa ONZ na kadencję 2018-19. W tym kontekście nie mniej ciekawie przedstawia się zagranie szafą Kiszczaka – zamiast wykorzystać rozpoznawalnego  i pozytywnie kojarzonego na świecie Wałęsę do promocji naszej kandydatury (tak jak swego czasu w trakcie ubiegania się miejsce w RB ze swoim byłym prezydentem i noblistą zrobiła Finlandia), został mu urządzony medialny lincz, a w świat poszedł komunikat, że dwie spośród naszych najlepiej rozpoznawalnych na świecie marek – tj. Wałęsa i Solidarność – to nic nie warte komunistyczne podróbki. Gdybym wierzył w spiskowe teorie dziejów, to korciłoby mnie zapytać komu może zależeć na tym, by w Radzie Bezpieczeństwa zamiast Polski zasiadła uznawana za przychylną Rosji Bułgaria…   Oczko
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
Odpowiedz
Żarłak napisał(a): Wszystko co robią sprowadza się do szkodzenia i napełniania własnych kieszeni.

No to przeciez pisze, ze to chuje. Wiem, ze nieladnie, ale juz sobie zasluzyli.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości