To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Informacje
lorak napisał(a): co świadczy o tym, że tym apologetą w ogóle byłem?
Nic nie świadczy. Nigdy w historii forum nie napisałeś niczego w obronie działań PiS-u. Mnie się tylko w zaślepieniu tak wydawało, ale Ty nigdy tego nie uczyniłeś. Amen.
Odpowiedz
zefciu napisał(a):
lorak napisał(a): co świadczy o tym, że tym apologetą w ogóle byłem?
Nic nie świadczy. Nigdy w historii forum nie napisałeś niczego w obronie działań PiS-u. Mnie się tylko w zaślepieniu tak wydawało, ale Ty nigdy tego nie uczyniłeś. Amen.

To chyba zbiorowa halucynacja, bo mnie też się tak wydawało. Gdyby nie to, że Zefciu jest Wierzący, a ja uważam to zwyczajnie za nieetyczne, moglibyśmy założyć swój kościół. Oczko
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosc...rc01=6a4c8

Cytat:Akcje Deutsche Banku są najtańsze w historii. Inwestorzy obawiają się utraty wypłacalności jednego z największych banków w Europie. Podobny problem mają m.in. hiszpańskie czy brytyjskie instytucje finansowe. Eksperci uspokajają, że oszczędności klientów są bezpieczne i nie powtórzy się przykład Lehman Brothers z 2008 roku. Za kolejną pomoc bankom najprawdopodobniej jednak znowu zapłacimy w podatkach.

Nie chodzi tu tylko o opodatkowanie banków. Problem może być tym większy, że zachodnie banki, które działają także u nas, mają coraz większe problemy z wypłacalnością. Akcje Deutsche Banku w ciągu trzech ostatnich miesięcy straciły połowę wartości. Tak źle nie było od 1991 roku. Prezes niemieckiego giganta zapewnia, że bank jest wypłacalny, ale eksperci już straszą, że jego upadek może wywołać większy kryzys niż upadek Lehman Brothers.

W 2008 roku mieliśmy kryzys kredytów hipotecznych w USA, potem kryzys zadłużeniowy państw europejskich. Teraz mamy do czynienia z kryzysem gospodarek wschodzących, wywołanym przez spadające ceny surowców.

- Jeszcze nigdy nie mieliśmy tak dużej korelacji między cenami ropy i akcji, szczególnie banków - podkreśla Robert Richter, analityk Investio. - Powiązanie tych z pozoru różnych sektorów wynika z faktu, że sektor wydobywczy jest bardzo kapitałochłonny. Jeszcze kilka lat temu firmy zaciągały gigantyczne kredyty na inwestycje w rafinerie. Teraz mają problem z generowaniem zysków, nie mówiąc o spłacie zobowiązań.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Germoney? Uśmiech
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Wraca Sonda. Tylko czemu w nocy!?!

http://rozrywka.dziennik.pl/telewizja/ar...ozrywka%29
Sebastian Flak
Odpowiedz
Nerwomancjusz napisał(a): Wraca Sonda. Tylko czemu w nocy!?!

To Kurka i Kamińskiego sklonowali i wskrzesili do żywych?
To se ne wrati, tak samo jak Top Gear w nowym towarzystwie.
Odpowiedz
Lepsze to niż nic. Odkąd skasowali Laboratorium XXI wieku to nie było żadnego programu pop.-naukowego w TVP. No chyba że liczyć programy dla dzieci prowadzone przez Brzózkę... Inna sprawa że wielki powrót ma zaliczyć też Wielka Gra i pewnie coś jeszcze wyciągną. Inna sprawa że muszą te formaty choć trochę pozmieniać bo będą wielką klapą.
Sebastian Flak
Odpowiedz
http://krakow.wyborcza.pl/krakow/1,35798...egach.html

Cytat:Rolnicy, którzy użyczyli ziemię w Brzegach na spotkanie z papieżem, będą musieli za to dodatkowo zapłacić. Tak zdecydowała wczoraj w Sejmie rządowa większość posłów, przyjmując specustawę na Światowe Dni Młodzieży.
Dyskusja podczas obrad Sejmu była gorąca. - Dlaczego chcecie ukarać mieszkańców za to, że dobrowolnie przekazali swoją ziemię na spotkanie z Ojcem Świętym? Dlaczego chcecie ich obłożyć kilkutysięczną karą? - grzmiał z sejmowej mównicy poseł PO Marek Sowa, były marszałek małopolski, który brał udział w pracach nad przygotowaniem terenu w podkrakowskich Brzegach na Światowe Dni Młodzieży.

Rolników mi szkoda, bo co oni zawinili, ale sama sprawa komiczna.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
To jest kuriozalne. Sądziłem że nie da się zjebać wszystkiego. PiS udowadnia że się myliłem.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Dwie bomby na lotnisku, jedna w metrze w Brukseli. Zaraz koło budynków UE. Dwa dni po zlapaniu tego terrorysty. Teraz to wyglada tak, jakby dzihadysci bawili sie z europejczykami
Odpowiedz
Nerwomancjusz napisał(a): Lepsze to niż nic. Odkąd skasowali Laboratorium XXI wieku to nie było żadnego programu pop.-naukowego w TVP. No chyba że liczyć programy dla dzieci prowadzone przez Brzózkę... Inna sprawa że wielki powrót ma zaliczyć też Wielka Gra i pewnie coś jeszcze wyciągną. Inna sprawa że muszą te formaty choć trochę pozmieniać bo będą wielką klapą.

Jeszcze tylko "Bolek Uśmiech i Lolek", czwartkowa Kobra, wywiady Ireny Dziedzic, Reksio, Michał Sumiński, Tony Halik i mamy ukochany przez PiS PRL de novo.
Odpowiedz
El Commediante napisał(a): Dwie bomby na lotnisku, jedna w metrze w Brukseli. Zaraz koło budynków UE. Dwa dni po zlapaniu tego terrorysty. Teraz to wyglada tak, jakby dzihadysci bawili sie z europejczykami

nawet gorzej, bo zasadne są podejrzenia o sabotaż ze strony samych europejczyków. przecież od paryża wzmocniono wszelkie kontrole, nawet widok wojska na ulicach był już codziennością, a mimo tego i tak przeprowadzono takie zamachy. tego nie da się zorganizować bez pomocy lub zaniedbań służb.
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
El Commediante napisał(a): Dwi na lotnisku, jedna w metrze w Brukseli. Zaraz koło budynkó UE. Dwa dprawianiu tego terrorysty. Teraz to wyglada tak, jakby dzihadysci bawili sie z europejczykami

Moja mamuska zawsze byla troche taka zlewaczala, a dzieki dzisiejszej Brukseli w koncu zaczela gadac rozumnie, a nie wspolczujaco. Muslimy powinny przeprowadzac jak najwiecej zamachow z jak najwieksza czestotliwoscia. Im szybciej wkurwia wszystkich ludzi tym szybciej pozbedziemy sie tego gowna z Europy.

Szkoda tylko ze morduja niewinnych ludzi. Tak naprawde powinno sie oberwac Merkel i innym politykom od multi kulti, bo to oni sa odpowiedzialni za to co sie obecnie dzieje.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
To w sumie genialne zachowanie. Coś jakby przychodzić w gości a potem gospodarzy mordować. Idę o zakład że dzięki temu w niedługim czasie masa terrorystów pójdzie odwiedzać raj z dziewicami. Co prawda nie ci co to robią bo w Europie jest cyrk ale ci na wschodzie pewno już tak. Ci europejscy to dopiero za jakiś czas.

Sofeicz napisał(a):
Nerwomancjusz napisał(a): Lepsze to niż nic. Odkąd skasowali Laboratorium XXI wieku to nie było żadnego programu pop.-naukowego w TVP. No chyba że liczyć programy dla dzieci prowadzone przez Brzózkę... Inna sprawa że wielki powrót ma zaliczyć też Wielka Gra i pewnie coś jeszcze wyciągną. Inna sprawa że muszą te formaty choć trochę pozmieniać bo będą wielką klapą.

Jeszcze tylko "Bolek Uśmiech i Lolek", czwartkowa Kobra, wywiady Ireny Dziedzic, Reksio, Michał Sumiński, Tony Halik i mamy ukochany przez PiS PRL de novo.

To jest akurat to co z PRLu można wyjąć i nie zwariować.

A tak a propo to nowy Uszatek będzie...
Sebastian Flak
Odpowiedz
A ja myślę, że cel tych zamachów jest następujący: by sprowokować Europę do interwencji wojskowej w Syrii, do otwarcia frontu z ISIS. To by była największa akcja rekrutacyjna w dziejach terroryzmu i odciągnięcie służb specjalnych europejskich krajów od działań kontrwywiadowyczych w swoim kraju. Z nimi trzeba się rozprawić w stylu nindży. Żeby oni sami nie zauważyli, że już ich w Europie nie ma.
Odpowiedz
W sumie niewielka cena sprawowania władzy światowej.
I tak za jednego białego zginie 100 oliwkowych.
Nie dajta się nabrać na medialną hucpę.
Odpowiedz
Kolejne zamachy i kolejny raz zbiera mnie na wymioty. Znowu mamy wyrazy ubolewania, żalu, rozgoryczenie, Je suis, światełka, kwiaty, "poważne" zapowiedzi szczytów, walki za pomocą dyrektyw, a to wszystko podlane publicznym płaczem i pustymi, mdłymi słowami szefowej unijnej dyplomacji, pani Mogherini.

Ciągle tylko żałosne przemówienia i ukazywanie słabości, a właściwych i konkretnych działań ciągle brak. Nie ma chyba lepszej zachęty dla islamistów. Jak powiedział niegdyś Luigi Giampietro, prokurator biorący udział w pacyfikacji mafii sycylijskiej w latach 1926-1928:

"Grzeczność jest słabością i ośmiela kryminalistów”
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Tragedia!
Premiera filmu "Smoleńsk" przesunięta/odłożona (niepotrzebne skreślić).
A ja już się doczekać nie mogłem, i chciałem pójść z całą rodziną zajadając się popcornem i zapijając colą.

http://film.onet.pl/wiadomosci/premiera-...dny/7k7xwl
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a): Tragedia!
Premiera filmu "Smoleńsk" przesunięta/odłożona (niepotrzebne skreślić).
A ja już się doczekać nie mogłem, i chciałem pójść z całą rodziną zajadając się popcornem i zapijając colą.

http://film.onet.pl/wiadomosci/premiera-...dny/7k7xwl

To zamach na polską kinematografię. Trzeba powołać komisję aby to sprawdzić.
Odpowiedz
Cytat:Co najmniej 37 żołnierzy i trzech cywilów zostało zatrzymanych w Radomiu. Ma to związek z nieprawidłowościami na lotnisku wojskowym na Sadkowie. 

Jak informuje radio RMF FM, w sprawie chodzi o nielegalny handel paliwem, które miało być kradzione z wojskowego lotniska w Radomiu na ogromną skalę. Z informacji rozgłośni wynika, że wśród zatrzymanych są m.in. pracujący na tym lotnisku żołnierze, którzy wyprowadzali paliwo. Zatrzymano również paserów oraz klientów. Warszawska prokuratura garnizonowa, która zajmuje się sprawą, ma ujawnić szczegóły tej sprawy najwcześniej w czwartek.

Czytaj więcej: http://www.echodnia.eu/radomskie/wiadomosci/radom/a/radom-afera-paliwowa-w-jednostce-wojskowej-na-sadkowie-zatrzymano-40-osob,9780473/
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości