To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PiS, co zrobił a nie co powiedział
Na Węgrzech tamtejszy odpowiednik Gazety Wyborczej zdechł, u nas mam nadzieję, że GW nie zdechnie a redaktorem naczelnym zostanie Ziemkiewicz.
Co do praw autorskich to nie wszędzie jest dobrze widziane. Taki lajf.

Dwa Litry Wody napisał(a): KODpKOD
Cytat:T
A teraz to niby nie będzie wyjazdowych posiedzeń rządu? Przecież jak sam prezes rady ministrów ruszy w teren to wnet pomkną z nim ministrowie (nie wyłączając Beaty „podjęłam decyzję" Szydło) by na wyścigi zabiegać o decyzji zatwierdzenie, łaskę i dalsze rządzenie. A zamiast kotlecików będzie mieć pasztet.
Nie.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
KODpKOD
Cytat:Nie.
Merytorycznie, elokwentnie i jakże wyczerpująco... Duży uśmiech
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
Odpowiedz
Dwa Litry Wody napisał(a): Doczekamy poważnego medium w Internecie nastawionego na wiarygodne informacje i ciekawe komentarze? Może takie znasz?
Rzeczeczpospolita. Artykuły pisane zgodnie ze schematem: Kto? Co? Gdzie? Kiedy? Dlaczego?  Słowem - konkretnie, na temat i o klasę wyżej, niż „gazety” i „onety”.

Jeśli chodzi o sprawy polskie to nie. Jeśli chodzi o sprawy zagraniczne nie dotykające wprost spraw polskich - chwiejne być może.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Socjopapa
Cytat:Jeśli chodzi o sprawy polskie to nie. Jeśli chodzi o sprawy zagraniczne nie dotykające wprost spraw polskich - chwiejne być może.
Rozwiń proszę.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
Odpowiedz
KODpKOD napisał(a): Nie.
A jeśli się okaże, że jednak tak, to co wtedy?
Odpowiedz
Zefciu
Cytat:A jeśli się okaże, że jednak tak, to co wtedy?
Wtedy Smok, gwałcąc przy tym ze szczególnym okrucieństwem język polski,  poczęstuje cię typowym przykładem dobrozmiennej apologetyki, która sprowadza się do ciągłego powielania następującego schematu:
a) za poprzednich rządów było bez wątpienia gorzej, zatem teraz jest bez wątpienia lepiej i to nawet jak nie jest dobrze
b) skoro nie krytykowałeś wtedy, to nie krytykuj teraz – bo nie masz moralnego prawa – milczałeś gdy było gorzej, nie podnoś głosu jak jest lepiej
c) skoro krytykowałeś wtedy, to nie krytykuj teraz – bo nie masz merytorycznych podstaw – podnosiłeś głos gdy było gorzej, zamilcz gdy jest lepiej
Odpowiedz
Dwa Litry Wody napisał(a): Socjopata
Cytat:Jeśli chodzi o sprawy polskie to nie. Jeśli chodzi o sprawy zagraniczne nie dotykające wprost spraw polskich - chwiejne być może.
Rozwiń proszę.

Teraz już nie pamiętam konkretnych okoliczności, ale kilkukrotnie jak zainteresowałem się artykułem to okazało się, że kłamstwo na kłamstwie kłamstwo poganiało. Do tego stopnia, że raz nawet pisałem dla kogoś sprostowanie kłamstw z artykułu (jeszcze za czasów Lisickiego). Ostatnio nie sprawdzałem, ale krótko po odejściu Lisickiego nie zauważyłem poprawy.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Dwa Litry Wody napisał(a): KODpKOD
Cytat:Nie.
Merytorycznie, elokwentnie i jakże wyczerpująco... Duży uśmiech

A czemu mają być?
Bredzicie jak oszołomy z Liberte w rezimowej tv.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
Socjopapa
Ja Rzeczpospolitą zacząłem przeglądać dość niedawno, bo już za czasów Chraboty i nie mogę powiedzieć, żebym narzekał. Wręcz przeciwnie. Artykuły informacyjne w bardzo klarowny i uporządkowany sposób wskazują na źródła, co znacznie ułatwia mi weryfikację treści, jeśli tylko uznam to za wskazane. Za plus uważam również możliwość zapoznania się na jednych łamach z opiniami osób (wywiady, publicystyka) o nierzadko skrajnie odmiennych poglądach.

Ps.
Zresztą, rzuć okiem na pierwszy z brzegu materiał i powiedz czy w kwestii rzetelnego informowania do czegoś byś się przyczepił.
Odpowiedz
Dwa Litry Wody napisał(a): w bardzo klarowny i uporządkowany sposób wskazują na źródła, co znacznie ułatwia mi weryfikację treści

O, to faktycznie nowość. To możliwe, że coś się zmieniło.

Dwa Litry Wody napisał(a): Zresztą, rzuć okiem na pierwszy z brzegu materiał i powiedz czy w kwestii rzetelnego informowania do czegoś byś się przyczepił.

Po powyższej rekomendacji obadam dokładniej. Ten artykuł wygląda OK.
Odpowiedz
Tak, Rzeczpospolita na tle innych gazet jest dość solidna. Tak samo jak Dziennik Gazeta Prawna. Można się zdziwić, że w tym zalewie brukowców niektórym jeszcze chce się prowadzić rzetelne dziennikarstwo. 

Ja jeszcze dodatkowo, gdy mam mało czasu, patrzę na lex.pl - chociaż to portal głównie informacyjny.
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
Odpowiedz
Za to jeśli chodzi o przykład kompletnego braku nierzetelności, to Mariusz Kolonko osiąga ostatnio wyżyny.
Odpowiedz
El Commediante napisał(a): Za to jeśli chodzi o przykład kompletnego braku nierzetelności, to Mariusz Kolonko osiąga ostatnio wyżyny.
Doprawdy? To kiedy nastąpiła ta zmiana z nierzetelnego, powierzchownie oceniającego pod publiczkę komentatora w rzetelnego analityka?
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
Odpowiedz
Roan Shiran napisał(a):
El Commediante napisał(a): Za to jeśli chodzi o przykład kompletnego braku nierzetelności, to Mariusz Kolonko osiąga ostatnio wyżyny.
Doprawdy? To kiedy nastąpiła ta zmiana z nierzetelnego, powierzchownie oceniającego pod publiczkę komentatora w rzetelnego analityka?

Lol, jaka pomyłka. Aż się sam sobą brzydzę teraz.
Odpowiedz
http://opinie.wp.pl/marcin-bartnicki-ant...858955905a

Dobre podsumowanie szkodliwości polityki PIS w kwestiach międzynarodowych i dotyczących bezpieczeństwa.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Putin musi mieć niezły ubaw z błazna Macierewicza. 

Oj marny, marny to przeciwnik.
Odpowiedz
Przeciwnik?
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down

Odpowiedz
Putin musi mieć niezły ubaw z błazna Macierewicza. 

żeby tylko Putin, ubaw ma cała Rosja:
Co w Rosji piszczy?
Odpowiedz
Co do dobrych merytorycznie portali z newsami to dodam jeszcze - https://oko.press/ - dobry fact-checking wszystkich bzdur, jakie padają z ust polityków różnych opcji.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
A kto sprawdza oko.press? I tak dalej...
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości