To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PiS, co zrobił a nie co powiedział
El Commediante napisał(a): Kojarzy ktoś co z analizą grafologa teczek Kiszczakowej? Tyle było hałasu o nie, a nadal nie wiadomo czy to są prawdziwki, a niedługo minie rok od znalezienia. Czemu jakaś opozycja tego nie podchwyci?

15
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
http://spacenews.com/poland-china-to-joi...operation/

"What is noteworthy, the Polish government is also hoping to use the experience from its cooperation with China on a lunar exploration mission to foster the setting up of a national space company. The firm, whose establishment Warsaw is currently mulling, is designed to spur the development of smaller companies from the Polish space sector."

O_O

Misiewicze w kosmosie!
Odpowiedz
El Commediante napisał(a): Kojarzy ktoś co z analizą grafologa teczek Kiszczakowej? Tyle było hałasu o nie, a nadal nie wiadomo czy to są prawdziwki, a niedługo minie rok od znalezienia. Czemu jakaś opozycja tego nie podchwyci?
"Kwestia badania dokumentów, znalezionych w domu gen. Kiszczaka, była jednym z tematów rozmowy prezesa Instytutu Pamięci Narodowej Jarosława Szarka w radiu RMF FM. Zadeklarował on, że w przyszłym miesiącu powinniśmy poznań efekty pracy m.in. grafologów. - Ta sprawa jest w tym momencie w rękach biegłych, poza IPN. Biegli deklarowali, że w okolicach 15 listopada poznamy efekty ich pracy i wtedy myślę, że będzie okazja, żeby wrócić do dyskusji - powiedział prezes IPN."
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
KODpKOD napisał(a): A te tezy, że nikt to skąd?

Stąd, że wszyscy PiSiewicze się pochowali i nie słyszę co im się nie podoba w działaniach rządu. Jak ktoś nie potrafi skrytykować opcji, której wyboru wcześniej dokonał to znaczy, że nie kieruje się dojrzałym podejściem do tematu. Sprawy państwa i ładu społecznego wymagają racjonalnego podejścia.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Ponoć Wassermanowna robi wam kęsim na Amber Goldzie. Wie ktoś cos? Bo ja na komórce siedzę.
Odpowiedz
Cytat:- Ta Rzeczpospolita, którą dziś mamy, jest wolna, ale to jest Rzeczpospolita, w której wolność jest ciągle słaba. Na której wolność podnoszona jest ręka, i to zarówno tu wewnątrz, jak i z zewnątrz naszego kraju. Jest potrzebna naprawa Rzeczypospolitej - ocenił. (http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3...91018.html)

Kaczorowi czasem zdarza się powiedzieć coś prawdziwego. Ale gość ma tupet, którego chyba nawet nie jest samoświadomy.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
pilaster napisał(a):
exeter napisał(a):
Artykuł otwarty w ramach bezpłatnego limitu prenumeraty cyfrowej

Ciekaw jestem jak Gazeta Wyborcza reaguje na kradzież artykułów ze strony internetowej Smutny

A ja jestem ciekaw czy pilaster przyzna sie do błędu jakoby rządy PiS pogarszały Polsce indeks wolności gospodarczej. 
Polska znalazła się na 39. miejscu na świecie (wobec 42. w ub.r.) i 18. w Europie wIndeksie Wolności Gospodarczej The Heritage Foundation i The Wall Street Journal, podał Warsaw Enterprise Institute (WEI). Polska uzyskała w tym roku 69,3 pkt, tj. 5,1 pkt więcej niż rok temu i najwięcej w historii rankingu.

Cos słabo ten PiS rujnuje kraj   Duży uśmiech Takiego wyniku IEF nie mieliśmy nigdy  Duży uśmiech
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
Odpowiedz
A ja jestem ciekaw, co na to rolnicy
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down

Odpowiedz
Z oceną podług rankingów poczekałbym na dłuższy trend. Teoretycznie, w tym roku realizowali nie swój budżet, ale już zupełnie swój na rok następny oszacowali na znacznie większym deficycie, niż poprzedników. Minister od Korupcji+ zapewniała też, że z całą pewnością wystarczy kasy na tę korupcję, więc wnioskuję, że już ich brakuje, dlatego trzeba zobaczyć co zaczną prywatyzować albo komu zabierać po wymianie Rzeplińskiego.
A, jeśli już doszedłem do nieszczęsnej sprawy TK. To oczywiście żaden pisowiec nie zająknął się, że sędziowie wybrani przez PiS dopuścili się w ostatnim czasie manifestacji politycznej i nie dopełnili swoich obowiązków. Taki szczegół, którego PiS-owcy nie rozumieją.

“What warrior is it?”

.
Odpowiedz
A w Czechach już zabrakło 'spółek szufladowych' dla uciekających przed polskim fiskusem polskich przedsiębiorców.
To chyba w ramach tego rankingu?
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
korsarz napisał(a): A ja jestem ciekaw czy pilaster przyzna sie do błędu jakoby rządy PiS pogarszały Polsce indeks wolności gospodarczej. 
Polska znalazła się na 39. miejscu na świecie (wobec 42. w ub.r.) i 18. w Europie wIndeksie Wolności Gospodarczej The Heritage Foundation i The Wall Street Journal, podał Warsaw Enterprise Institute (WEI). Polska uzyskała w tym roku 69,3 pkt, tj. 5,1 pkt więcej niż rok temu i najwięcej w historii rankingu.

Cos słabo ten PiS rujnuje kraj   Duży uśmiech Takiego wyniku IEF nie mieliśmy nigdy  Duży uśmiech

Popraw mnie jeżeli się mylę ale z tego co kojarzę IEF z 2016 roku dotyczy roku 2015.  Ciężko zatem tutaj jakiekolwiek zasługi przypisywać PISowi, chyba, że naszą wolność gospodarczą podniosło zamieszanie z trybunałem, 500plus i ustawa umożliwiająca wsadzanie PISiewiczów na stołki bez konkursów - bo mniej więcej tyle w 2015 zdążyli zrobić Smutny

Natomiast

"Najnowszy raport Doing Business 2017, który bierze pod uwagę okres od czerwca 2015 r. do czerwca 2016 r.,"

Byłbym tu ostrożny w przypisywaniu zasług PISowi, bo jak faktycznie ranking obejmuje sporą część ich rządów to obejmuje również rządy poprzedników. Awansowaliśmy miedzy innymi dzięki nowelizacji prawa budowlanego w czerwcu 2015. Należy też pamiętać, że pewnie sporo zmian w prawie, które weszły po pierwszym stycznia 2016 mogło być uchwalone jeszcze przez poprzedników PIS.  Zobaczymy co będzie w przyszłym roku, gdy ranking będzie obejmował wyłącznie rządy Kaczyńskiego a on uprze się aby wprowadzić w życie większość swoich radosnych pomysłów gospodarki centralnie sterowanej. No chyba, że potrafisz oddzielić zasługi PO od zasług PIS to wówczas możemy analizować jak PIS zwiększył wolność gospodarczą od rozpoczęcia rządów.

Zresztą w tym rankingu wcale tak różowo nie jest:
http://forsal.pl/artykuly/988624,absurdy...olski.html
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):
korsarz napisał(a): A ja jestem ciekaw czy pilaster przyzna sie do błędu jakoby rządy PiS pogarszały Polsce indeks wolności gospodarczej. 

Popraw mnie jeżeli się mylę ale z tego co kojarzę IEF z 2016 roku dotyczy roku 2015.  Ciężko zatem tutaj jakiekolwiek zasługi przypisywać PISowi, chyba, że naszą wolność gospodarczą podniosło zamieszanie z trybunałem, 500plus i ustawa umożliwiająca wsadzanie PISiewiczów na stołki bez konkursów - bo mniej więcej tyle w 2015 zdążyli zrobić Smutny

Natomiast

"Najnowszy raport Doing Business 2017, który bierze pod uwagę okres od czerwca 2015 r. do czerwca 2016 r.,"

Byłbym tu ostrożny w przypisywaniu zasług PISowi, bo jak faktycznie ranking obejmuje sporą część ich rządów to obejmuje również rządy poprzedników. Awansowaliśmy miedzy innymi dzięki nowelizacji prawa budowlanego w czerwcu 2015. Należy też pamiętać, że pewnie sporo zmian w prawie, które weszły po pierwszym stycznia 2016 mogło być uchwalone jeszcze przez poprzedników PIS.  Zobaczymy co będzie w przyszłym roku, gdy ranking będzie obejmował wyłącznie rządy Kaczyńskiego a on uprze się aby wprowadzić w życie większość swoich radosnych pomysłów gospodarki centralnie sterowanej. No chyba, że potrafisz oddzielić zasługi PO od zasług PIS to wówczas możemy analizować jak PIS zwiększył wolność gospodarczą od rozpoczęcia rządów.

Zresztą w tym rankingu wcale tak różowo nie jest:
http://forsal.pl/artykuly/988624,absurdy...olski.html

Poczekajmy zatem do przyszłego roku. Jeśli indeks sie utrzyma lub polepszy znaczyc to będzie, ze pilastrowe wypociny to zwykła histeria bo np. Przelewy sie zmniejszyły  Duży uśmiech
Odpowiedz
A jak spadnie, czego zresztą sam się spodziewam?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Żarłak napisał(a):
KODpKOD napisał(a): A te tezy, że nikt to skąd?

Stąd, że wszyscy PiSiewicze się pochowali i nie słyszę co im się nie podoba w działaniach rządu. Jak ktoś nie potrafi skrytykować opcji, której wyboru wcześniej dokonał to znaczy, że nie kieruje się dojrzałym podejściem do tematu. Sprawy państwa i ładu społecznego wymagają racjonalnego podejścia.

Każdy normalny człowiek z zaduma obserwuje spazm kaczofobicznej exstremy.
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a): Popraw mnie jeżeli się mylę ale z tego co kojarzę IEF z 2016 roku dotyczy roku 2015.  

Tak, ale pilaster twierdzi, że skoro indeks podnosi się za rządów X to znaczy, że należy liczyć to na konto X. Z resztą się zgadzam. Tak samo, jak PiS chwali się, że wpływy podatkowe są większe, ale ponoć wynika to ze zmian przepisów za poprzedniego rządu. Generalnie to pisowcy przepierdalają wypracowaną górkę. A jeśli przepierdolą do końca to zwalą wszystko na następców.

Cytat:Każdy normalny człowiek z zaduma obserwuje spazm kaczofobicznej exstremy.

A cała reszta normalnych ludzi obserwuje kaczystowskie idiotyzmy i zastanawia się po co to odpierdalają, skoro można inaczej. Prościej, normalniej, spokojniej i z głową. Można, ale kaczystan tego nie chce.

“What warrior is it?”

.
Odpowiedz
Tłumaczyłem już 20 razy i nie będę się powtarzał, jakie są konsekwencje chorego przegrzania kaczofobicznej propagandy.
Odpowiedz
Oto o czym mówią i myślą Wolacy.

Rzecznik rządu przemówiła ostatnio po polsku.

Cytat:Szydło podkreśliła, że PiS wygrał w 2015 roku wybory prezydenckie, a następnie parlamentarne, dzięki stworzeniu biało-czerwonej drużyny. "Stworzyliśmy biało-czerwoną drużynę, która potrafiła na przekór krytykom, na przekór tym, którzy robili wszystko, ażeby nam się nie powiodło, żeby nam się nie udało, potrafiła zjednoczyć się i iść razem konsekwentnie i po prostu zwyciężyć. Potem daliśmy radę drugi raz i to był sukces biało-czerwonej drużyny" - dodała.

Szkoda, że to nie był sukces Polski i Polaków, ale przynajmniej powiedziała to wprost.

Cytat:To nie był łatwy rok, to był rok, w którym dużo zrobiliśmy, ale też zapewne wszyscy mamy poczucie, że można było zrobić jeszcze więcej.

Każdy obywatel może się cieszyć, że nie zrobili więcej. Ona tak mówi pod publikę czy naprawdę wierzy w to, ze "robić więcej" równa się lepiej?

Cytat:To nie był łatwy rok też dlatego, że cały czas, mimo że rządzimy, mimo że mamy większość parlamentarną, samodzielną, mimo że jest nasz prezydent, to cały czas musimy pokonywać te same trudności i te same problemy, i walczyć z tymi samymi przeciwnościami, z którymi musieliśmy walczyć w czasie kampanii wyborczej, a wcześniej jeszcze przez osiem lat, kiedy ciężką pracą nas wszystkich walczyliśmy o każdy dzień, o każdą miejscowość, o każdy głos i wreszcie przyszedł ten upragniony dzień zwycięstwa" - mówiła Szydło.

Niech mi ktoś powie co oni biorą, bo nie chcę przypadkiem na to trafić.

Cytat:Ale tak jak wolność nie jest dana raz na zawsze i to zwycięstwo nie jest dane raz na zawsze

Masz to jak w banku nieudolna kobieto.

Efekty "Mściwych i gorliwych" łatwo zauważyć. Na szczęście nie są na tyle żarliwi żeby zepsuć wszystko od razu. Oby Wolacy się opamiętali szybko i otrzeźwieli.

Cytat:Jeśli chcesz się podzielić tym artykułem z innymi, użyj załączonego linka lub kup licencję http://sklep.pb.pl/offer/licencja . To pomoże nam w dostarczaniu Wam wartościowych treści. Regulamin korzystania z artykułów http://pulsbiznesu.pb.pl/3980705,17768,r...-prasowych

PKB rośnie najwolniej od trzech lat

Mediana oczekiwań ekonomistów wskazuje, że wzrost PKB w III kw. obniżył się do 2,9 proc. r/r z 3,1 kwartał wcześniej. Niektórzy widzą gospodarkę w jeszcze ciemniejszych barwach, ale dla wszystkich jest jasne, że winowajca niższego tempa wzrostu jest jeden.

Czytaj więcej na http://www.pb.pl/4646598,92339,pkb-rosni...gn=Firefox

“What warrior is it?”

.
Odpowiedz
O tym, że Jarosław Kaczyński widzi się w roli Piłsudskiego wiadomo było od dawna. Teraz jednak postanowił zostać również Witosem. Swoją drogą ciekawe, kiedy Kaczyński otwarcie obwoła się drugim Gomułką…
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
Odpowiedz

Do jakiego błędu?

[/url]
Cytat:[url=http://tematy.forsal.pl/tematy/p/polska]Polska znalazła się na 39. miejscu na świecie (wobec 42. w ub.r.) i 18. w Europie wIndeksie Wolności Gospodarczej The Heritage Foundation

Kiepski coś refleks ma kosiarz, skoro te wyniki są znane od mniej więcej roku.  Uśmiech Natomiast lada tydzień pojawią się już wyniki IEF za rok 2017 i wtedy pogadamy...  Smutny

Cytat:Takiego wyniku IEF nie mieliśmy nigdy

I nigdy już mieć nie będziemy. Gdyby polityka PO była choćby częściowo kontynuowana to pękniecie bariery 70 pkt i przejście do grona krajów "w większości wolnych" byłoby praktycznie pewne. A tak...  Smutny

żarłak

Cytat: pilaster twierdzi, że skoro indeks podnosi się za rządów X to znaczy, że należy liczyć to na konto X. 

Owszem i tej zasady konsekwentnie się trzyma, chociaż dla krótkich okresów czasu (właśnie rzędu roku), może ona być nieco myląca. Ale poczekajmy na całkowity wynik PIS, a nie tylko jednoroczny. Zresztą pilaster deklarował nie raz, że jeżeli na koniec rządów PIS polski IEF będzie wyższy niż na koniec rządów PO, to okaże się że PIS rządziło przynajmniej nie gorzej niż PO. A gdyby polski IEF przekroczył 80 pkt, to sam pilaster stanie się pisowcem.  Cwaniak
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
pilaster napisał(a): Do jakiego błędu?

Kiepski coś refleks ma kosiarz, skoro te wyniki są znane od mniej więcej roku.  Uśmiech Natomiast lada tydzień pojawią się już wyniki IEF za rok 2017 i wtedy pogadamy...  Smutny

Cytat:Takiego wyniku IEF nie mieliśmy nigdy

I nigdy już mieć nie będziemy. Gdyby polityka PO była choćby częściowo kontynuowana to pękniecie bariery 70 pkt i przejście do grona krajów "w większości wolnych" byłoby praktycznie pewne. A tak...  Smutny

Do błędu jeśli wskaźnik utrzyma się lub minimalnie spadnie, przecież tak rażąca komunizacja gospodarki przez PiS o jakiej lamentuje pilaster musi mieć konsekwencje w IEF i to drastyczne. 
Korsarz o wskaźniku IEF z Heritage przypominał pilastrowi pod koniec 2015 roku, niech pilaster zerknie. Od tego czasu pilaster notorycznie pisze o Moskwie, komunizacji gospodarki itd. pełna zgoda, niemniej PiS nie robi niczego czego wcześniej nie robiłaby Platforma.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości