To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rosja i inne cegły
Rzeczywiście, w 84 byłem mniej więcej takiego wzrostu. Ale literki już składać umiałem, wyniosłem tę umiejętność z domu. Zdrajca Kozłowski oczywiście sylabizować zaczynał dopiero w podstawówce?

Dyskusja w wykonaniu Dwóch Litrów Wody oczywiście bardzo ciekawa, choć ciemno widzę jej przyszłość, skoro strony nie zgadzają się co do tego, czy w Rosji panuje tyraniczny despotyzm, czy wolna demokracja – sądziłem, że wiedza na temat ustroju rosyjskiego jest wiedzą powszechną, że tam demokracji nie było nigdy, z wyjątkiem może Kiereńskiego i oczywiście Republiki Nowogrodu, ugotowanej żywcem w kotłach przez opryczników Iwana, cara Moskowii.

Co się tyczy przesłanek do uznania ustroju Zapadników za lepszy od ustroju Moskowii (czy słowo: Moskowia tłumaczyć trzeba również?), mogę dorzucić jeszcze przesłankę niestety anegdotyczną, ale za to bardzo na czasie: otóż jakoś tak w zeszłym miesiącu na 4chanie jakiś Rosjanin (na 4chanie wszyscy są anonimowi z wyjątkiem flag narodowych) podzielił się wiadomością, że w tygodniu ma rozmowę o pracę dla NASA i że ma dziką nadzieję, że mu ta rozmowa wyjdzie, bo to jest jedyna jego szansa, żeby z Rosji wyjechać. A przecież Rosja swój program kosmiczny ma...

Dlaczego więc człowiek nietrywialnie wykształcony ucieka ze swojej, było nie było, Ojczyzny, choć pracę w niej znaleźć łatwo może? Dlatego, że robota naukowa polega na swobodnej aktywności umysłowej, na wolności do snucia marzeń. Zapadnicy tę wolność swoim naukowcom gwarantują – ustrojem. Moskowici natomiast zarządzają swoimi kadrami naukowymi, tak jak oni kadrami zarządzać umią, to znaczy tyrańsko i despotycznie, bo oczekują, że jeśli zwierzchność trzymająca podwładnych postrachem wyda polecenie dokonania postępu, to postęp zostanie dokonany, a norma owego postępu przekroczona. Czy trzeba tłumaczyć, dlaczego takie podejście nie działa, podczas gdy metoda Zapadników przynosi coraz to nowe owoce?
Odpowiedz
ErgoProxy napisał(a): sądziłem, że wiedza na temat ustroju rosyjskiego jest wiedzą powszechną

Ruble i głupota sprawiają, że ta wiedza szybko wyparowuje z głowy zamieniając ją w wierzenia o "Wielkiej Rosji lepszej od zdegenerowanego zachodu". He, he, he Duży uśmiech Podziwiam, że Wam chce się kierować swoje wpisy do przypadku beznadziejnego, ale rozumiem, że odpór głupocie też czasem dać trzeba.

Towarzysze Rafał Kozłowski, pitbbru, suka blat', nie róbcie z siebie idiotów, bo premii nie będzie!

[Obrazek: 1r2012_002.jpg]
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Cytat:Trzymaj więc mordę i słuchaj, co Tobie dorośli powiedzą i ucz się - przyda się Tobie.
Zaimki osobowe w celowniku i bierniku liczby pojedynczej częściej są po polsku używane w formach krótszych, zamiast: mnie. tobie, jemu — mi, ci, mu, i zamiast: mnie, ciebie, jego—mię, cię, go. Język rosyjski zna tylko pierwszą postać,—więc np: zawołał jego, zamiast go; męczyła ciebie, zamiast cię itp. będą rusycyzmamiCwaniak
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
Odpowiedz
Żarłak napisał(a):  wierzenia o "Wielkiej Rosji lepszej od zdegenerowanego zachodu". 

Spoglądając na mapę to jednak Rosja jest wielka więc nie nazwałbym tego wierzeniami. Dodatkowo ma wielką armię.  Duży uśmiech

Rosja jest i będzie, nigdzie się nie wybiera, a swoich interesów będzie pilnować bez względu na pojękiwania zachodu.
Odpowiedz
Dwa Litry Wody napisał(a):
Cytat:Trzymaj więc mordę i słuchaj, co Tobie dorośli powiedzą i ucz się - przyda się Tobie.
Zaimki osobowe w celowniku i bierniku liczby pojedynczej częściej są po polsku używane w formach krótszych, zamiast: mnie. tobie, jemu — mi, ci, mu, i zamiast: mnie, ciebie, jego—mię, cię, go. Język rosyjski zna tylko pierwszą postać,—więc np: zawołał jego, zamiast go; męczyła ciebie, zamiast cię itp. będą rusycyzmamiCwaniak

To już wiem z jakich serwisów czerpią informacje polscy youtuberzy Duży uśmiech
Odpowiedz
Trump totalnie chce zmienić obecną politykę Obamy. Chce pozbyć się terrorystów zatrzymać im finansowanie i współdziałać z Rosją.
Podoba mu się że Rosja rozwala ISIS.

No to odwrócenie sytuacji o 180 stopni. Ciekawe czy się mu uda?

https://www.youtube.com/watch?v=n_AOv6mXnkc

Spotkanie Putina z Obamą w Limie, patrząc na zdjęcie Putin wita się z cieniem. Olewka na całej linii.
http://fakty.interia.pl/swiat/news-krotk...Id,2309053
Odpowiedz
Cytat:Chce pozbyć się terrorystów 
A dudziarz chciał odzyskać wrak. I co?
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down

Odpowiedz
No to Polska doczekała się tarczy tylko że Rosyjskiej. Duży uśmiech 

F16 polata sobie tylko w zachodniej Polsce na to wygląda.

http://fakty.interia.pl/swiat/news-kolej...Id,2309272
Odpowiedz
pitbbpl napisał(a):
Żarłak napisał(a):  wierzenia o "Wielkiej Rosji lepszej od zdegenerowanego zachodu". 

Spoglądając na mapę to jednak Rosja jest wielka więc nie nazwałbym tego wierzeniami. Dodatkowo ma wielką armię.  Duży uśmiech

Rosja jest i będzie, nigdzie się nie wybiera, a swoich interesów będzie pilnować bez względu na pojękiwania zachodu.

MHM... A ta armia jest tak wielka, że nie ma chętnych na zostanie rekrutem... Chyba, że to wina tej niskiej płacy (niższej, niż pensja minimalna w Polsce). I już wiemy w czym Rosja jest lepsza od pozostałych państw Europy. Tworzy armię, której nie jest w stanie utrzymać, a ostatnio także modernizować; nie ma chętnych do służenia w niej; jako bonus rodzice rosyjskich żołnierzy chowają swoich synów ginących w "wypadkach" w jednostkach wojskowych. Dla towarzysza powyżej to są powody do dumy, którymi w świecie cywilizowanym nikt nie chciałby się chwalić.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
@Żarłak

Udało Ci się mnie rozbawić. HAHAHA

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosc...04219.html
Odpowiedz
pitbbpl napisał(a): @Żarłak

Udało Ci się mnie rozbawić. HAHAHA

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosc...04219.html
To ciekawe, że gdy mowa o państwach zachodnich, to pitbbru woła "peak oil, teraz będzie spadać i cała gospodarka zachodnia padnie". Ale już gdy mowa o Rosji, to gospodarka oparta wyłącznie na wydobyciu ropy i gazu, jest jak najbardziej słuszna i racjonalna Duży uśmiech
Odpowiedz
Ano właśnie. Sankcje są takie nieskuteczne, że Putin chce się dogadać żeby je znieść.  Duży uśmiech Oczywiście, forumowi towarzysze nie wyjaśnią tego braku logiki.

No i z artykułu wklejonego przez towarzysza.

Cytat:To zdaniem ekspertów z agencji Fitch umocni tamtejszą branżę wydobywczą. "Opierając się na wstępnym budżecie Rosji na 2017 rok, spodziewamy się, że obciążenia podatkowe dla tego sektora pozostaną z grubsza na poziomie z 2016 roku" – napisali w swojej opinii.

Zaznaczyli jednak, że taka sytuacja może okazać się niestałą. "Znacząca podwyżka podatków nie jest wykluczona w przyszłości, szczególnie jeśli ceny ropy spadną ponownie poniżej 40 dolarów za baryłkę" – ostrzegają w raporcie.

Ech... Wielka Rosja mlekiem i miodem płynąca.
Kolejne prognozy.

pitbbpl napisał(a): Udało Ci się mnie rozbawić. HAHAHA

To dobrze, bo śmiech to zdrowie, a z drugiej strony strasznie przygnębiające, że bawią cię rzeczy, które są tak naprawdę bardzo przykre, ale wcale nie dziwi mnie taka postawa u wielbiciela zbrodniarzy i zwolennika bezwarunkowej depopulacji ludzkości.

“What warrior is it?”

.
Odpowiedz
Tarcza antyrakietowa jak się patrzy.

[Obrazek: kaliningrad_rakiety_zasieg_infografika_popr_640.jpeg]
Odpowiedz
Jakis pismak od nas dostał w ruskiej TV po ryju
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
NATO przegrywa z Rosją w basenie Morza Czarnego.

Nic dziwnego Rosjanie są na swoim terenie.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,N...omosc.html
Odpowiedz
Zamiast Rosja mógłbyś po prostu pisać Putin. Jego interesy są zupełnie rozbieżne od tego, czego potrzebuje to państwo
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down

Odpowiedz
pitbbpl,

Cytat:Tarcza antyrakietowa jak się patrzy.
A co, planujemy napaść na Rosję? Oczko

Mógłbyś powiedzieć, w jakim stopniu zainstalowanie nowych rakiet w Obwodzie Kaliningradzkim poprawi położenie przeciętnego Rosjanina? O ile według Ciebie po tym posunięciu wzrośnie jego pensja i poprawi się zaopatrzenie w sklepach?
Odpowiedz
@Dragula

Widać, że nie masz pojęcia o Putinie. Dla Rosji zrobił bardzo dużo, za jego rządów przeciętnemu obywatelowi poprawiło się.
Kraj nie ma długów, odbudował i zmodernizował siły zbrojne.

Putin to nie pijak Jelcyn.

@Exeter
Oczywiście, że planuje się napaść na Rosję. Jak się nie planuje to się baz nie buduje wokół ich granic. Wojna już trwa na razie ekonomiczna, a czy się przerodzi w gorącą zobaczymy.

Mądry i rozsądny ruch Putina z tymi rakietami lepiej dmuchać na zimne i przygotowywać się do wojny.
Odpowiedz
exeter napisał(a): Mógłbyś powiedzieć, w jakim stopniu zainstalowanie nowych rakiet w Obwodzie Kaliningradzkim poprawi położenie przeciętnego Rosjanina?

Zauważ, że zasięg niektórych z tych rakiet kaliningradzkich obejmuje też Moskwę i Petersburg - zawsze jakiś plus dodatni.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
pitbbpl,

Cytat:Oczywiście, że planuje się napaść na Rosję. Jak się nie planuje to się baz nie buduje wokół ich granic. Wojna już trwa na razie ekonomiczna, a czy się przerodzi w gorącą zobaczymy.
To prawda, wojna już trwa - ruskie zmieniają Aleppo w kupę gruzów.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7..._related=1

poza tym biją Polaków...w rosyjskiej TV:
Polak uderzony pięścią w twarz w rosyjskiej TV.

biją, za mówienie prawdy - ruskie za Putina stoczyli się poniżej Rumunów w PKB liczonym na łeb.

Sofeicz,

Cytat:Zauważ, że zasięg niektórych z tych rakiet kaliningradzkich obejmuje też Moskwę i Petersburg - zawsze jakiś plus dodatni.
Proponujesz przekupienie obsługi, tak jak nasi kupili załogę Malborka? Oczko

A gdyby tak pozwolić mieszkańcom Kaliningradu wybrać, do jakiego państwa chcieliby należeć? Ech, chyba się rozmarzyłem... Uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości