Liczba postów: 10,996
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
Był wczoraj wieczorem jakiś problem z bazą danych, forum przez chwilę nie działało a jak wstało to już tych postów nie było
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Liczba postów: 2,105
Liczba wątków: 56
Reputacja:
205
Chyba była wczoraj jakaś awaria na forum, bo jak chciałam wejść, pokazywał mi się komunikat o błędzie - a potem posty, które miałam już przeczytane, pokazały się na nowo jako nieprzeczytane. Może to ma coś wspólnego ze zniknięciem postów.
Jeśli zabraknie ci argumentów - nazwij mnie kłamczynią i napisz, że łżę.
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975
Wyznanie: ate 7 stopnia
A już myślałem, że Socjo zabrał swoje zabawki 
(szkoda, bo w tych postach do gladiatora uciekło sporo merytoryki)
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Liczba postów: 3,888
Liczba wątków: 28
Reputacja:
149
Cytat:Tralala moje tez zniknęło. Wstyd.
And nothing of value was lost.
Ale potwierdzam błędy z bazą, nie tylko wieczorem, ale i w ciągu dnia.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Liczba postów: 12,429
Liczba wątków: 91
Reputacja:
890
Może wrócą te posty skasowane przez Barta
Sebastian Flak
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
Sofeicz napisał(a): A już myślałem, że Socjo zabrał swoje zabawki 
(szkoda, bo w tych postach do gladiatora uciekło sporo merytoryki)
Nie zabrał, a nawet gdyby zabrał to przecież nie bawiłby się w kasowanie swoich postów.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
20.06.2017, 19:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.06.2017, 19:22 przez DziadBorowy.)
Liczba postów: 10,996
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
http://biznes.interia.pl/podatki/news/mf...24061,4211
Lobby tytoniowe odniosło sukces. Jeżeli to wprowadzą to ceny używania e-papierosów staną się porównywalne do zwykłych fajek. Łatwo przewidzieć co się stanie - ludzie przerzucą się na zwykłe - prawdopodobnie z przemytu a koszta leczenia chorób tytoniowych w ciągu następnych lat wielokrotnie przewyższą zyski ze zwiększonej akcyzy. No ale to już nie będzie problem szkodników z PIS.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
DziadBorowy napisał(a): Lobby tytoniowe odniosło sukces.
Ale coś słabe to lobby, skoro nie zapobiegło podwyżce akcyzy. W dodatku niedługo wejdzie zakaz sprzedaży papierosów mentolowych (i o ile mnie pamięć nie myli - slimów). To połowa produkcji radomskiej tytoniówki. Sporo ludzi straci pracę...
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
20.06.2017, 20:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.06.2017, 20:45 przez Żarłak.)
Liczba postów: 6,282
Liczba wątków: 15
Reputacja:
382
Niech zaczną produkcję mentolo i slimopodobnych.
Jakiś komentarz z onetu (niedługo okaże się jak bardzo trafny):
Cytat:~Hańba PISowi : Podsumowanie rządów PiS
p. Berczyński – to ja wykończyłem caracale,
p. Zalewska – to ja wykończyłam edukację,
p. Ziobro – to ja wykończyłem niezawisłe sądy,
p. Macierewicz – to ja wykończyłem polską armię,
p. Radziwiłł – to ja wykończyłem in vitro i polskie szpitale,
p. Szyszko – to ja wykończyłem puszcze i polskie drzewa,
p. Waszczykowski – to ja wykończyłem pozycję Polski na arenie międzynarodowej,
p. Piotrowicz – to ja wykończyłem Trybunał Konstytucyjny,
p. Gliński – to ja wykończyłem Muzeum II Wojny Światowej,
p. Kurski – to ja wykończyłem TVP,
p. Rydzyk – to ja wykończyłem polski Kościół,
Podsumowanie:
p. Kaczyński – to ja wykończyłem Polskę i cały dorobek ostatnich 27 lat!!!
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.
Cytat: to ja wykończyłem Polskę i cały dorobek ostatnich 27 lat!!!
Nie ma żadnego dorobku 27 lat! Przez 27 lat Polska była rozkradana, demontowana i niszczona. Bo przed 27 laty stan Polski był doskonały.
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 2
Reputacja:
13
zefciu napisał(a): Cytat: to ja wykończyłem Polskę i cały dorobek ostatnich 27 lat!!!
Nie ma żadnego dorobku 27 lat! Przez 27 lat Polska była rozkradana, demontowana i niszczona. Bo przed 27 laty stan Polski był doskonały.
Co więcej, prezes chyba zapomina o latach 2005-2007, w których przecież rządził, mając jednocześnie prezydenta niemal równie marionetkowego co dziś, jak i o roku 1992, w którym na stanowisku premiera znajdował się Olszewski, wywodzący się przecież z Porozumienia Centrum.
Ateistą jestem z powodów moralnych. Uważam, że twórcę rozpoznajemy poprzez jego dzieło. W moim odczuciu świat jest skonstruowany tak fatalnie, że wolę wierzyć, iż nikt go nie stworzył! - Stanisław Lem
Liczba postów: 3,169
Liczba wątków: 13
Reputacja:
215
Wyznanie: ateusz
Lech był mniej marionetkowy, a już zwłaszcza jego żona. Ale ona wtedy z racji wieku już nie wyglądała, być może aktualna pierwsza dama wygląda wystarczająco
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down
21.06.2017, 15:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.06.2017, 11:42 przez Gargamel.)
Reputacja:
13
Dragula napisał(a): Lech był mniej marionetkowy, a już zwłaszcza jego żona. Ale ona wtedy z racji wieku już nie wyglądała, być może aktualna pierwsza dama wygląda wystarczająco
Co do pierwszej damy - zgoda, ale czy pani Kaczyńska miała jakiś wpływ na politykę rządu/prezydenta? Co do p. Lecha Kaczyńskiego - jedyną jego próbą wybicia się na niepodległość było nadanie odznaczenia gen. Jaruzelskiemu, z którego się w końcu wycofał - w innych sytuacjach był niemal całkowicie podległy bratu (prezesie, melduję wykonanie zadania!)
Ateistą jestem z powodów moralnych. Uważam, że twórcę rozpoznajemy poprzez jego dzieło. W moim odczuciu świat jest skonstruowany tak fatalnie, że wolę wierzyć, iż nikt go nie stworzył! - Stanisław Lem
Reputacja:
13
Szymko84 napisał(a): A mi wydaje się, że bracia Kaczyńscy jako bardzo dobrzy stratedzy (co potwierdza pozycja PiSu dzisiaj), doskonale bawili się z nami w dobrego i złego glinę.
Niektórzy wierzą w to do tej pory.
Nie wydaje mi się, by taktyka ta wymagała bycia bardzo dobrym strategiem, ale zasadniczo zgoda. Dodam jeszcze, że tragiczna śmierć p. Lecha Kaczyńskiego spowodowała, że przez wielu, nawet z kompletnie innej niż PiS strony barykady, uważany jest za wybitnego prezydenta, czy nawet męża stanu (w 2009 roku według CBOS aż 68 % ankietowanych źle oceniało pracę prezydenta, a w sondażu Homo Homini około marca 2010 chęć zagłosowania na niego w wyborach zadeklarowało... 18,7 % ankietowanych)
Liczba postów: 1,959
Liczba wątków: 12
Z pośród niezliczonej ilości grzechów PiSu, jeden zdaje się być szczególnie bolesny.
Szef Axel Springer media udzielił wywiadu w którym poskarżył sie na PiS i prezesa za nie płacenie Axel Spriger haraczu za kształtowanie pozytywnego wizerunku.
Tu skrót najciekawszych cytatów:
Słowa z wywiadu, mogą głęboko wzruszać:
Na temat członków naszego zarządu w Polsce są fabrykowane historie wyssane z palca. Na przykład zarzuca im się, że prowadzą kampanie przeciw PiS. To nieprawda: ani Ringier, ani Axel Springer nie zajmują stanowiska wobec żadnej partii. Zasadą naszej działalności jest uprawianie dziennikarstwa niezależnego. Tej zasady przestrzegamy z żelazną konsekwencją” – powiedział
Przypomina sie naczelny Newsweek, red Lis protestujacy na ulicach, jako "nie zajmujący stanowiska wobec żadnej partii". Choć rzeczywistość jest taka, że w Szwajcarii kupią taki kit. Nie płacisz masz czarny PR.
„Firmy przyjazne rządowi, głównie spółki skarbu państwa, nie umieszczają swoich ogłoszeń w naszych mediach. (…) To zaczynało się stopniowo i nasiliło, kiedy partia Jarosława Kaczyńskiego Prawo i Sprawiedliwość doszła do władzy. Przeciwko nam działają także media przyjazne rządowi, które rozpowszechniają o nas nieprawdziwe informacje” – stwierdził i dodał: „Szybko zaczęliśmy straty liczyć w milionach euro”.
Rzeczywiście musi boleć, taka strata. Przecież to wręcz obowiązek w opłacaniu się demokratycznym i liberalnym mediom, zwłaszcza przyjaznym niemieckim. Bezczelny PiS tego nie robi. Cosik wygląda to jak w anegdocie o Ludwiku XIV, który miał powiedzieć - "państwo to ja", czyli "demokracja to my" - bezahlen! (płacić)
Link macierzysty
https://www.nzz.ch/feuilleton/medien/dru...ld.1301375
Zapodałem tu niegdyś taki link o polskim wydawcy w Niemczech uchylajacym rąbka tamtejszych stosunków.
http://natemat.pl/167401,chcieli-byc-jak...mi-ordnung
Pod względem swobody prowadzenia biznesu niemieccy wydawcy mają w Polsce eldorado. Mogli kupować, przejmować co chcieli i wprowadzać na rynek nowe tytuły. To nie do pomyślenia w Niemczech, gdzie od ponad 60 lat rządzą 4 grupy wydawnicze. I nawet Brytyjczykom nie udało się wejść na rynek z tabloidem. (...)
Wtedy pojawił się kolejny problem. Brak reklam. – Magazyn z taką sprzedażą, może nie sensacyjną jak na skalę niemieckiego rynku, był atrakcyjny dla niemieckich reklamodawców. Jasno dano nam do zrozumienia, że polskie wydawnictwo nie otrzyma reklam z niemieckich firm. Żaden z wiodących domów mediowych nie chciał podjąć współpracy. Próbowałem osobiście nawiązywać relacje z niemieckimi markami, zatrudniałem niemiecką lokalną agencję reklamową.(...).
Cóż, co wolno wojewodzie, to nie tobie smrodzie, zawsze aktualne. Nie oznacza to jednak, że należy czołgać się i dać sie kupić za poklepywanie po ramionach i uśmieszki stwarzające wrażenie traktowania jak równego sobie.
Sommer tłumaczy też powód medialnej ekspansji Niemców na Wschód. – To paradoksalnie większa wolność i nieuregulowany rynek. Nie tylko w sensie biznesowym, lecz także wolności słowa. Niemieckie dzienniki dzielą się na lewicowe, oraz te bardziej lub mniej prorządowe. Jednocześnie żadna niemiecka gazeta, nie pozwoliłaby sobie sobie na żart z aktualnej władzy.
Jak widać "wolność" i brak "regulacji" jako wyższa forma istnienia są utopią dla naiwnych. Niemców zaś rozumiem i pochwalam - za mądrość, za godność własną, za szanowanie samych siebie.
I jak tu chociaż trochę nie lubić PiSu.....
22.06.2017, 14:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.06.2017, 14:05 przez Dragula.)
Liczba postów: 3,169
Liczba wątków: 13
Reputacja:
215
Wyznanie: ateusz
Tak się zacząłem zastanawiać... właściwie to dlaczego debile z Ministerstwa Eksploatacji Środowiska wycinają akurat Puszczę? Wszystkie pozostałe lasy też już są karczowane? Drewno droższe? Tańsze pozyskiwanie? Cięcie w dowolnym innym miejscu byłoby mniej kontrowersyjne
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down
Reputacja:
13
Gladiator napisał(a): Z pośród Co to? Translator Google źle z rosyjskiego Gladiatorowi przetłumaczył?
Liczba postów: 2,105
Liczba wątków: 56
Reputacja:
205
Dragula
Cytat:właściwie to dlaczego debile z Ministerstwa Eksploatacji Środowiska wycinają akurat Puszczę? Wszystkie pozostałe lasy też już są karczowane? Drewno droższe? Tańsze pozyskiwanie? Cięcie w dowolnym innym miejscu byłoby mniej kontrowersyjne
Może to manifestacja tego, że mogą?
Robią rzeczy, na które poprzednicy nie poważyliby się. Demonstracja siły.
Jeśli zabraknie ci argumentów - nazwij mnie kłamczynią i napisz, że łżę.
22.06.2017, 23:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.06.2017, 23:45 przez Sofeicz.)
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975
Wyznanie: ate 7 stopnia
Dragula napisał(a): Tak się zacząłem zastanawiać... właściwie to dlaczego debile z Ministerstwa Eksploatacji Środowiska wycinają akurat Puszczę? Wszystkie pozostałe lasy też już są karczowane? Drewno droższe? Tańsze pozyskiwanie? Cięcie w dowolnym innym miejscu byłoby mniej kontrowersyjne
Też mi coś tu nie pasi. To jest tak głupie, że aż podejrzewam jakiś fejk.
Równie dobrze mogliby wyciąć Bartka, wybić żubry, wyasfaltować Rospudę i zezłomować obraz NMP z dzieciątkiem, bo stary był.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
W sondażach spora przewaga to może specjalnie liczyli na kontrowersję, platforma słabła mimo wszystko, pis nie tracił, a dyskusje się zaostrzały.
Pokój bez książek to jak ciało bez duszy.
|