21.07.2017, 18:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.07.2017, 18:17 przez lumberjack.)
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
znaLezczyni napisał(a): Niestety, jest to prawdziwy obraz odbioru i oceny homoseksualistów przez część społeczeństwa, szczególnie tę silnie skatolicyzowaną (jest takie słowo? tylko 195 wyników w googlach). Tu z góry przepraszam tych katolików, którzy poczuli się moim stwierdzeniem dotknięci, bo takich odczuć nie mieli ani opinii nie wysnuwali. Oczywiście, wszelkie uogólnienia są krzywdzące. Niemniej jednak wiele razy spotykałam się ze sprowadzaniem związków homoseksualnych i działań na rzecz praw gejów i lesbijek do odniesień do seksu analnego
Niech geje zaczną robić parady równości, na których społeczeństwo zobaczy normalnie ubranych i zachowujących się ludzi, to poprawią swój wizerunek. Jeśli geje robią parady, które są pochodem półnagich cudaków rodem z pokazu cyrkowych osobliwości, to się nie dziwię, że są postrzegani przez pryzmat swojej seksualności. I wcale nie trzeba wciskać wszędzie tego złowrogiego KK, żeby wyjaśnić jakieś zjawisko. Tym bardziej, że Polacy przestrzegają tylko katolickie obrzędy, a nie moralność. Jest tylko mała garstka, tych, którzy starają się żyć zgodnie z katolicką moralnością.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 3,169
Liczba wątków: 13
Reputacja:
215
Wyznanie: ateusz
No jakoś bardzo się lubią powoływać na katolicką moralność, kiedy mogą wytknąć czyjąś nienormalność. Choć nie wiem, czy to KK jest źródłem polskiej homofobii, czy po prostu homofobom wygodnie mieć katolicką wykładnię pod ręką. Skoro homoseksualistów określa się m. In. Sodomitami, to chyba jakiś wpływ jedynej słusznej wiary jest.
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down
21.07.2017, 19:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.07.2017, 19:40 przez lumberjack.)
Reputacja:
1,399
Dragula napisał(a): Choć nie wiem, czy to KK jest źródłem polskiej homofobii, czy po prostu homofobom wygodnie mieć katolicką wykładnię pod ręką.
Myślę, że to drugie.
Dragula napisał(a): Skoro homoseksualistów określa się m. In. Sodomitami, to chyba jakiś wpływ jedynej słusznej wiary jest.
Nom, na pewno jakiś jest. Chociaż nie znam chrześcijan z jakąś antyhomosiową manią. Prędzej bym umiał podać przykłady narodowców lub miłośników Adolfa H.
Narodowe Odrodzenie Polski miało kiedyś nawet taką ogólnopolską akcję i plakaty:
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 2,261
Liczba wątków: 25
Reputacja:
161
Wiecie, można nic nie mieć do orientacji seksualnej, natomiast dużo mieć do publicznego obnażania się i rozwiązłości. Jakby była parada heteroseksualna w której chodziliby półnadzy ludzie udający że uprawiają seks to też byłoby oburzenie mimo że to przecież nie byłaby heterofobia.
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975
Wyznanie: ate 7 stopnia
Mówisz, jakby co godzinę paradowali koło ciebie jacyś hedonistyczni homo.
Jakoś mnie omijają. A szkoda.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Liczba postów: 1,959
Liczba wątków: 12
ZnaLezczyni napisała
Cytat:Skąd ta fiksacja? Nie mam pojęcia. Być może - to moje gdybanie - jest skutkiem próby doskoczenia do restrykcyjnego, nomen omen, stosunku KK do życia seksualnego. Obostrzenia, zakazy i nakazy mogą prowadzić do frustracji, ta zaś może prowadzić do fantazji na temat cudzego życia seksualnego. Najlepiej takiego, które jest odległe od własnego. Stąd fiksacyjny odbyt u Gladiatora, to jest chciałam napisać, w jego wypowiedzi o Trumpie.
Popieram Sofeicza, myśl tygodnia, ba może nawet roku zostanie....
W tej poważnej sytuacji muszę złożyć oświadczenie:
Oświadczam wszem wobec, że podczas badania prostaty urolog nie stwierdził u mnie żadnej fiksacyjności odbytu oraz nie zaznałem podczas owego badania żadnej rozkoszy.
Teraz przejdźmy do tematu:
Być może - to moje gdybanie - jest skutkiem próby doskoczenia do restrykcyjnego, nomen omen, stosunku KK do życia seksualnego Obostrzenia, zakazy i nakazy mogą prowadzić do frustracji, ta zaś może prowadzić do fantazji na temat cudzego życia seksualnego. Najlepiej takiego, które jest odległe od własnego.
Konstrukcja tej myśli oparta na tzw psychuszce psychiatrów z KGB. Polegała ona na wmawianiu opozycjonistom, że są chorzy umysłowo protestując przeciw systemowi. Sam pomysł ma wcześniejsze konotacje, wymyślili go Chińczycy i stosowali podczas wojny koreańskiej na amerykańskich jeńcach. Oprawcy wmawiali im, że są lekarzami, a jeńcy pacjentami, których leczą z kapitalistycznego myślenia. Taki obóz reedukacyjny. (obecnie to zabronione) Współcześnie zaś objawia się to wmawianiem, że ludzie normalni powinni sie wstydzić krytyki wszelkiej dewiacji. Wmawiania się im tego typu myśli i nieistotnym jest tu prawda, rzeczywistość. Istotnym jest narracja tworząca określoną atmosferę.
Cóż, utrzymując się w konwencji odpowiedzieć można tylko - nie sądźmy innych po sobie.
Przykład uniwersalnego wykorzystania odbytu, jest w tym wszystkim coś na rzeczy. Poniżej najświeższe zdjęcie z barcelońskiej Gay Pride.
Takie publiczne eksponowanie seksualności musi mieć w podłożu jakieś psychiczne skrzywienia, normalni ludzie tak nie robią. Mogę zrozumieć pułapkę w jakiej znaleźli sie ci ludzie często wypominający Bogu dlaczego to ich spotkało i co mają rozbić. Wszystko wokół jest inaczej niż oni czują. Nie jest to łatwy problem do rozwiązania, bo przyzwolenie prowadzi do zwiększania się ilości ludzi z zaburzeniami, czyli pogorszenia sytuacji.
Restrykcyjność KK, obostrzenia , zakazy mają prowadzić do frustracji? To chyba żart..... Moralność, normy etyczne są efektem rozumu kierującego sie określonym przesłaniem. Jeśli to się odrzuci następuje zezwierzęcenie czego przykładem skrajnym jest osobnik powyżej. Gdyby postawić koło niego pawiana, to goła małpa miałaby takie same opory bycia publicznie nagą co ów "wyzwolony" nieszczęśnik. Przekonanie, że odrzucenie wszelkich norm uchroni przed frustracją jest irracjonalne. W tym momencie pozostaje sie dosłownie zwierzęciem szarpanym i niesionym przez instynkty, a człowiek zrównany ze zwierzęciem nie jest w stanie ich opanować. Totalny absurd. Człowieczeństwo jest określonym sposobem zachowania i postępowania, zwierzęta nie mają norm postępowania, zakazów, nakazów i restrykcji. Ich brak prowadzi właśnie do powstania zaburzeń i takich sytuacji jak na zdjęciu.
Liczba postów: 1,600
Liczba wątków: 3
Reputacja:
32
Wyznanie: Jezus Chrystus, Pan i Zbawiciel
Nic dodać, nic ująć.Chociaż.......może ten gość z flagą to jakiś prowokator?
"Kto nie zważa na karność, gardzi własnym życiem, lecz kto słucha napomnienia, nabywa rozumu.
Bojaźń Pana jest szkołą mądrości, a pokora poprzedza chwałę"
"To głupota prowadzi człowieka na manowce, a potem jego serce wybucha gniewem na Pana"
Prz. 15,32-33; 19,3
Liczba postów: 5,145
Liczba wątków: 27
Reputacja:
608
lumberjack napisał(a): Niech geje zaczną robić parady równości, na których społeczeństwo zobaczy normalnie ubranych i zachowujących się ludzi, to poprawią swój wizerunek. Jeśli geje robią parady, które są pochodem półnagich cudaków rodem z pokazu cyrkowych osobliwości, to się nie dziwię, że są postrzegani przez pryzmat swojej seksualności. I wcale nie trzeba wciskać wszędzie tego złowrogiego KK, żeby wyjaśnić jakieś zjawisko. Tym bardziej, że Polacy przestrzegają tylko katolickie obrzędy, a nie moralność. Jest tylko mała garstka, tych, którzy starają się żyć zgodnie z katolicką moralnością.
Tu są zdjęcia z ostatniego Marszu (nie "parady") Równości w Krakowie, który zresztą na własne oczy widziałem.
http://www.gazetakrakowska.pl/wiadomosci...,23789742/
Proszę powiedzieć, którzy są ubrani i zachowują się nienormalnie. Moim zdaniem ci za kordonem policyjnym. Gladiator musiał aż do Barcelony jechać, żeby stamtąd przywieźć zdjęcie nienormalnego geja. A ty gdzie ich widziałeś, że taki ci się ukształtował wizerunek?
Liczba postów: 10,415
Liczba wątków: 99
Reputacja:
561
Znajomi, którzy chodzą na parady w Polsce, zamieszczają zwykle zdjęcia całkiem normalnych ludzi. Udziwnionymi zdjęciami natomiast najbardziej epatują prawicowe portale oraz znajomi, którzy udostępniają stamtąd zdjęcia. Najczęściej są pościągane z innych krajów, chyba że z trudem znajdą coś na jakimś zdjęciu z Polski i natychmiast obiega to pół internetu.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Liczba postów: 5,097
Reputacja:
18
ZaKotem,
Cytat:A gejostwo kojarzy mu się od razu z seksem, bo to prosty instynkt i łatwy do kojarzenia, a seks gejów oczywiście kojarzy się z analem. W kulturze opartej na agresji i dominacji, np. w więzieniu, posuwanie w dupę nie ma nic wspólnego z seksem, lecz jest sposobem na maksymalne upokorzenie zdominowanego osobnika i wykluczenie go z normalnej hierarchii.
Równie łatwo kojarzyć z seksem heteryctwo, wystarczy przywołać parki tulące się do siebie w miejscach publicznych, czy publicznie uprawiające seks:
Konia z rzędem temu, kto udowodni, że seks hetero nie może być postrzegany jako równie obrzydliwy co seks homo. Przypominam, że seks analny nie jest przypisany wyłącznie homoseksualistom. To samo dotyczy seksu jako sposobu poniżania i upokarzania - gwałcenie kobiet, zwłaszcza gwałcenie kobiet wroga, od niepamiętnych czasów służyło przede wszystkim właśnie temu.
Z tą jedną różnicą, że gwałcącym chodziło tyleż o upokorzenie kobiet, co i poniżenie pokonanych mężczyzn.
24.07.2017, 23:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.07.2017, 23:28 przez Dragula.)
Reputacja:
215
Gladiator wpisz w google słowo "nudysta". Niestety wszystkie rasy, płci i orientacje są tak samo nienormalne, jak się kolejny raz okazuje. Nie dziękuj za kolejne poszerzenie horyzontów.
Jeśli chodzi o zapobieganie rozwoju tej straszliwej choroby w naszym spoleczeństwie, od której benzyna drożeje, cukier znika z półek a latem pada grad, to musisz chyba aborcję wdrożyć.
Właściwie to czegoś mnie ten pan ze zdjęcia nauczył dzisiaj. Że niestety można tracić energię, czas i rozum, na wyprodukowanie krytycznego elaboratu na temat tego co kto trzyma w dupie
Hot metal and methedrine
I hear empire down
Reputacja:
1,399
ZaKotem napisał(a): A ty gdzie ich widziałeś, że taki ci się ukształtował wizerunek?
Nie mam tak ukształtowanego wizerunku. Jestem homoneutralny tak samo jak jestem heteroneutralny - w sensie, że nie patrzę na ludzi przez pryzmat tego, w jaki sposób lubią się łomotać czy też grzmocić, patrzę tylko na to czy są chujami czy nie są.
ZaKotem napisał(a): Proszę powiedzieć, którzy są ubrani i zachowują się nienormalnie.
Daaawno nie widziałem jakichkolwiek parad. Jeśli teraz takie parady nie są już lateksowo-skórzano-półnagie, to znaczy, że ludzie zmądrzeli.
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
28.07.2017, 12:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.07.2017, 12:54 przez znaLezczyni.)
Liczba postów: 2,105
Liczba wątków: 56
Reputacja:
205
Gladiator
Cytat:Oświadczam wszem wobec, że podczas badania prostaty urolog nie stwierdził u mnie żadnej fiksacyjności odbytu
Bo nie był to właściwy specjalista do stwierdzania istnienia czy nie fiksacji.
Twoja anusowa fiksacja jest w głowie, nie w odbycie.
Cytat:Być może - to moje gdybanie - jest skutkiem próby doskoczenia do restrykcyjnego, nomen omen, stosunku KK do życia seksualnego Obostrzenia, zakazy i nakazy mogą prowadzić do frustracji, ta zaś może prowadzić do fantazji na temat cudzego życia seksualnego. Najlepiej takiego, które jest odległe od własnego.
Cytat:Konstrukcja tej myśli oparta na tzw psychuszce psychiatrów z KGB. Polegała ona na wmawianiu opozycjonistom, że są chorzy umysłowo protestując przeciw systemowi. Sam pomysł ma wcześniejsze konotacje, wymyślili go Chińczycy i stosowali podczas wojny koreańskiej na amerykańskich jeńcach.
Zupełnie nietrafione. Strzelasz z armaty do wróbla. Ja o wypartych fantazjach seksualnych i niespełnionych potrzebach, w dodatku ze znakiem zapytania, Ty o KGB i wmawianiu chorób psychicznych.
Cytat:Przykład uniwersalnego wykorzystania odbytu, jest w tym wszystkim coś na rzeczy. Poniżej najświeższe zdjęcie z barcelońskiej Gay Pride.
A konkretnie co jest na rzeczy?
Gdyby mnie tak pośladki i w-różny-sposób-wykorzystane-odbyty fascynowały jak Ciebie, poszukałabym i wkleiła zdjęcia kobiet hetero z karnawału w Rio na przykład. Ciekawe, co wówczas byłoby na rzeczy.
Cytat:Takie publiczne eksponowanie seksualności musi mieć w podłożu jakieś psychiczne skrzywienia, normalni ludzie tak nie robią
A od kiedy wetknięcie sobie czegoś w tyłek jest z zasady eksponowaniem seksualności? Wkładając sobie czopek (wybacz, że używam bezpośrednio formy "ty", ale branie lekarstw ludzka rzecz) seksualności zażywasz prywatnie?
Cytat:Restrykcyjność KK, obostrzenia , zakazy mają prowadzić do frustracji? To chyba żart..... Moralność, normy etyczne są efektem rozumu kierującego sie określonym przesłaniem. Jeśli to się odrzuci następuje zezwierzęcenie czego przykładem skrajnym jest osobnik powyżej. Gdyby postawić koło niego pawiana, to goła małpa miałaby takie same opory bycia publicznie nagą co ów "wyzwolony" nieszczęśnik. Przekonanie, że odrzucenie wszelkich norm uchroni przed frustracją jest irracjonalne
A kto pisał o odrzuceniu wszelkich norm? Ja nie. Manipulujesz, rozszerzając zakres mojej wypowiedzi - i to Ty, który zarzucasz mi stosowanie metod KGB :)
nie uwiera Cię belka?
W oku, żeby nie było wątpliwości.
Oczywiście, że normy są potrzebne. Podstawowe normy, takie, na które obie strony (niezależnie od statusu związku) się zgodzą. Nie należy krzywdzić (ani się, ani drugiej strony), nie należy się zdradzać, należy dbać o potrzeby, cudze i własne.
Normy seksualne narzucane przez KK idą jednak o wiele dalej, na tyle daleko, że naruszają wolność i prywatność dorosłych osób. Gdzie i kiedy można mieć wytrysk (w pochwie), czy można założyć prezerwatywę na penisa (nie można, chyba że w wyjątkowych sytuacjach), czy można stosować środki antykoncepcyjne (nie można, chyba że jak w poprzednim), na ile można stosować seks oralny (tylko gra wstępna, nie może zakończyć się wytryskiem), jakie zabawki można stosować (żele tak, dildo nie) - to wszystko może frustrować i utrudniać cieszenie się życiem seksualnym. Zwłaszcza kobietom, ale i mężczyznom też. A frustracja w tej dziedzinie może przeradzać się w agresję wobec tych, którzy znacznie swobodniej do swojej seksualności podchodzą. Mieszanka zazdrości i poczucia wyższości, niebezpieczna.
Cytat:. Człowieczeństwo jest określonym sposobem zachowania i postępowania, zwierzęta nie mają norm postępowania, zakazów, nakazów i restrykcji. Ich brak prowadzi właśnie do powstania zaburzeń i takich sytuacji jak na zdjęciu.
Wnioskujesz o człowieku na podstawie jednego durnego zdjęcia?
Nawiasem mówiąc, ten na zdjęciu ma tęczę w dupie - czyli dokładnie tam, gdzie prawicowcy, którzy palili ją na placu w Warszawie.
Popatrz, ile łączy Prawdziwych Polaków z gejem ze zdjęcia. I jego, i ich uwiera tęcza. A ponoć to symbol przymierza.
Jeśli zabraknie ci argumentów - nazwij mnie kłamczynią i napisz, że łżę.
28.07.2017, 13:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.07.2017, 13:39 przez ZaKotem.)
Liczba postów: 5,145
Reputacja:
608
Cytat:Nie mam tak ukształtowanego wizerunku. Jestem homoneutralny tak samo jak jestem heteroneutralny - w sensie, że nie patrzę na ludzi przez pryzmat tego, w jaki sposób lubią się łomotać czy też grzmocić, patrzę tylk na to czy są chujami czy nie są.
No to bardzo ładnie, zdawało mi się jednakże widzieć sugestię, że homo od hetero różni nie tylko sposób łomotania czy też grzmocenia, co jest faktem niewątpliwym, ale również ubierania się, a z tym nie mogę się zgodzić.
Cytat:Daaawno nie widziałem jakichkolwiek parad. Jeśli teraz takie parady nie są już lateksowo-skórzano-półnagie, to znaczy, że ludzie zmądrzeli.
Ja tylko pragnę nadal wiedzieć KIEDY I GDZIE widziałeś te parady lateksowo-skórzano-półnagie, może bym poszedł, bo lubię srogie fetysze. Oczywiście mówmy o Polsce, nie ma przecież sensu porównywać np. niemieckich gejów z polskimi hetero, bo przecież Wszyscy Wiedzo że Niemcy jako Niemcy wszyscy mają srogie fetysze.
28.07.2017, 15:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.07.2017, 15:43 przez lumberjack.)
Reputacja:
1,399
ZaKotem napisał(a): Ja tylko pragnę nadal wiedzieć KIEDY I GDZIE widziałeś te parady lateksowo-skórzano-półnagie, może bym poszedł, bo lubię srogie fetysze. Oczywiście mówmy o Polsce
O tutej:
To je z parady równości z 2016 roku.
Ten twój marsz krakowski wydaje się normalniejszy od warszawskiego. Na warszawskim widać różnych dziwolągów, a na krakowskim już nie.
ZaKotem napisał(a): zdawało mi się jednakże widzieć sugestię, że homo od hetero różni nie tylko sposób łomotania czy też grzmocenia, co jest faktem niewątpliwym, ale również ubierania się, a z tym nie mogę się zgodzić.
Niektórzy homo ubierają się zwyczajnie - jak hetero. Niektórzy hetero ubierają się jak homo (już nieraz widziałem w galerii pary, gdzie chłopak chodził w superobcisłych rurkach lub wręcz nawet w leginsach). Jakiejś ogólnej reguły chyba nie ma aczkolwiek wydaje mi się, że ludzie homo bardziej przywiązują uwagę do wyglądu i ubioru, a ludzie hetero to takie bardziej flejtuchy bez zmysłu estetycznego.
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Reputacja:
215
Lumber, jeśli te obrazki to dla ciebie pandemonium zboczeństwa, zepsucia i blablabla, to może sprawdź czy nie masz kija w dupie  to już na karnawale w rio można przynajmniej zobaczyć cycki na żywo (jak ktoś nir widział)
Hot metal and methedrine
I hear empire down
29.07.2017, 06:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.07.2017, 06:46 przez lumberjack.)
Reputacja:
1,399
Drogi Dragulo, ZaKotem pytał się o nienormalnie ubierajacych sie homo, to mu takowych pokazałem. Jeśli dla ciebie jest to normalny styl ubierania się, to ubierz się tak samo idąc do roboty. Przecież ty nie masz kija w dupie - w przeciwieństwie do drętwego lumbera.
Paradowanie z cycami na wierzchu też normalne nie jest i nigdy czegoś takiego w jakimkolwiek polskim mieście nie widziałem. Chyba, że kobita karmi dziecię no ale po karmieniu chowa cyca i nie lata z nim na wierzchu po mieście. Jeśli w Brazylii jest to normalnosciowy standard to poka zdjęcia z centrum Rio, ale nie z parady tylkp z dnia powszedniego. :-)
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Reputacja:
215
No problem polega wlaśnie na tym, że mimo jakiegoś gejowskiego pierwiastka w naszym społeczeństwie nie da się zobaczyć kogokolwiek ubranego nienormalnie w dniu powszednim. Więc mamy tylko te parady, na których najwyraźniej obowiązują te same zasady co na konwentach, czy halloween, tj ludzie ubierają się w śmieszny sposób. I co z tego?
Hot metal and methedrine
I hear empire down
Reputacja:
1,399
No właśnie chodzi mi o to żeby się tak halloweenowo nie ubierali, bo se psują wizerunek. Ci z parady z Krakowa jakoś to rozumieją. W przeciwieństwie do tych z Warszawy...
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 10,415
Liczba wątków: 99
Reputacja:
561
Z cyckami chyba w Warszawie nie biegają. Była jakaś afera właśnie dlatego, że organizatorzy wyprosili laskę, która chciała maszerować z cyckam na wierzchu. A sugerowanie strojami, że chodzi o karnawałową zabawę rzeczywiście może sprawiać wrażenie, że to tylko zabawa, a nie poważne sprawy. Zresztą widziałam, że dyskusje na ten temat trwaja od dawna.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
|