28.02.2020, 10:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.02.2020, 10:54 przez Sofeicz.)
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975
Wyznanie: ate 7 stopnia
Właśnie zapisałem się na mniejszy ZUS - będę płacił mniejsze składki i dostanę mniejszą emeryturę.
Cieszę się, jak prosię ws błocie
Cytat:Polska straci prawie 300 mln zł z Funduszy Norweskich. "Zaniepokojenie ws. praworządności"
Norwegia nie podpisze umowy na przekazanie ministerstwu sprawiedliwości pieniędzy w ramach tzw. Funduszy Norweskich.
Jako powód tamtejsze władze wskazują zagrożenie dla praworządności i upolitycznienie sądów.
Gońcie się, wierni kolaboranci Hitlera - wsadźcie sobie tę kasę w dupę!
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Liczba postów: 1,197
Liczba wątków: 10
Reputacja:
174
Skurczybyki tylko sobie wyplacaja z tego funduszu naftowego, ktory przekroczyl trylion $.
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Jakie wymagania musiałeś spełnić? Też chcę mniejszy ZUS, a z emeryturą chuj tam, bo i tak nie dożyję.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
28.02.2020, 23:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.02.2020, 23:30 przez Fanuel.)
Liczba postów: 12,429
Liczba wątków: 91
Reputacja:
890
Do jutra musisz zgłosić!
https://www.zus.pl/baza-wiedzy/biezace-w...mi/2489592
Cytat:Jakie dokumenty zgłoszeniowe musisz złożyć, jeśli chcesz skorzystać z „małego ZUS plus”
W 2019 r. i w styczniu 2020 r. prowadziłeś działalność gospodarczą i nie korzystałeś z „małego ZUS” powinieneś złożyć:
wyrejestrowanie z ubezpieczeń (ZUS ZWUA) z kodem tytułu ubezpieczenia zaczynającym się od 05 10, 05 12, jeśli na dzień 31 stycznia 2020 r. podlegałeś ubezpieczeniom społecznym z tytułu prowadzenia działalności gospodarczej, ale nie korzystałeś z „małego ZUS” albo
wyrejestrowanie z ubezpieczeń (ZUS ZWUA) z kodem tytułu ubezpieczenia zaczynającym się od 05 70, 05 72, jeśli akurat 31 stycznia 2020 r. zakończy się okres 24 miesięcy korzystania z „preferencyjnych składek”
zgłoszenie do ubezpieczeń społecznych (ZUS ZUA) albo - jeśli podlegasz wyłącznie ubezpieczeniu zdrowotnemu - zgłoszenie do tego ubezpieczenia (ZUS ZZA) z kodem tytułu ubezpieczenia rozpoczynającym się od 05 90 albo 05 92 (kod tytułu ubezpieczenia przewidziany dla osób z rentą przyznaną z tytułu niezdolności do pracy).
Dokumenty te musisz przekazać w terminie najpóźniej do 2 marca 2020 r.
Ważne!
Jeśli korzystałeś z „małego ZUS” w styczniu 2020 r. i nadal chcesz korzystać z „małej działalności plus” nie przekazujesz żadnych dokumentów zgłoszeniowych.
Wygląda na to, że trzeba ZUS odwiedzić i tam wszystko załatwić. A może da się elektronicznie przez profil zaufany?
Sebastian Flak
29.02.2020, 00:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.02.2020, 00:12 przez lumberjack.)
Reputacja:
1,399
A... to o to chodzi. No to nie; ostatnio byłem w ZUSie się o to dowiadywać i pani urzędniczka powiedziała mi, że chuj mi w dupę; że dopiero za ok. 5 lat będę mógł się na to załapać. Bo byłem już raz na małym ZUSie i musi minąć od tego momentu 60 miesięcy...
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 6,282
Liczba wątków: 15
Reputacja:
382
A spółki państwowe na giełdzie nadal dołują?
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.
Liczba postów: 12,429
Liczba wątków: 91
Reputacja:
890
Żarłak napisał(a): A spółki państwowe na giełdzie nadal dołują?
Ryją o glebę.
Screenshot_20200308-221216.png (Rozmiar: 159.21 KB / Pobrań: 3)
Co więcej, ciepła zima, inflacja i koronawirus zajebują wszystkie sektory, które miały wzięcie z powodu dywidendy. Banki, kopaliny, i energetyka leżą i kwiczą. Amerykanie wyzbyli się potężnego kompletu akcji Pekao... Jak przyjdzie recesja to jesteśmy w tak czarnej, mroczno czarnej dupie w jakiej nie byliśmy za mojej pamięci a może jeszcze dawniej.
A z drugiej strony Banaś vs. PiS runda II
Marian Banaś prześwietli zakup F-35. NIK reaguje na wniosek posłów Koalicji Obywatelskiej https://a.msn.com/r/2/BB10PG5a?m=pl-pl&a=0
Platforma się chyba uczy jak grać w politykę. Tyle tylko, że jebią rykoszetem w Amerykę. Ciekawe, ciekawe...
Sebastian Flak
09.03.2020, 09:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.03.2020, 09:32 przez lumberjack.)
Reputacja:
1,399
Gawain napisał(a): Platforma się chyba uczy jak grać w politykę. Tyle tylko, że jebią rykoszetem w Amerykę. Ciekawe, ciekawe...
Jebią w nią, bo są stronnictwem proniemieckim. A że Niemcy dostali po dupie od USA za NS2, to teraz, przynajmniej dla mnie, nic dziwnego ani zaskakującego w tym co się dzieje.
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975
Wyznanie: ate 7 stopnia
lumberjack napisał(a): Jakie wymagania musiałeś spełnić? Też chcę mniejszy ZUS, a z emeryturą chuj tam, bo i tak nie dożyję. Wszystko było bardzo proste.
Wystarczyło pokazać zeznanie podatkowe za 2019. Ja akurat jestem na ryczałcie i miałem przychód znacznie poniżej granicznych 120 000 zł.
Więc szacher-macher, coś tam mi podsunęli do wypełnienia i podali nową podstawę, od której będą liczone moje składki em-rent w 2020.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
09.03.2020, 21:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.03.2020, 21:36 przez Żarłak.)
Reputacja:
382
Gawain napisał(a): Marian Banaś prześwietli zakup F-35. NIK reaguje na wniosek posłów Koalicji Obywatelskiej https://a.msn.com/r/2/BB10PG5a?m=pl-pl&a=0
Platforma się chyba uczy jak grać w politykę. Tyle tylko, że jebią rykoszetem w Amerykę. Ciekawe, ciekawe...
lumberjack napisał(a): Jebią w nią, bo są stronnictwem proniemieckim. A że Niemcy dostali po dupie od USA za NS2, to teraz, przynajmniej dla mnie, nic dziwnego ani zaskakującego w tym co się dzieje.
Bardzo dobrze, że ten zakup zostanie zbadany. Powinien być przeanalizowany. Nie jest problemem fakt, że jedni próbują przykleić się np. do Niemców, a drudzy do Amerykanów. Dużo większym problemem jest, że wszystkie stronnictwa prowadzą reaktywną politykę obliczoną na przetrwanie, a nie znaczący rozwój kraju. RP nie powinna jednoznacznie obstawiać tylko przy jednej stronie, w dodatku raz takiej, a raz owakiej (w zależności kto rządzi). Postawa polityczna, która może dawać taktyczne korzyści w zależności od układu, ale jeśli prowadzona jest w sposób ideologiczny - trwanie dla politycznego przetrwania własnego obozu - jest to postawa z punktu widzenia państwa idiotyczna.
Dofinansowanie mediów rządowych wyniesie prawie tyle, ile przyniosłyby przychody z opłaty abonamentowej, gdyby prawie wszyscy dorośli Polacy opłacali abonament w aktualnej wysokości ok 76 zł. W takim razie, dlaczego abonament jeszcze w ogóle obowiązuje...? Dyrektorki mają zbyt niskie premie, czy co?
Cytat:Czemu mimo pompowania TVP pieniędzmi publicznymi zyski w 2017 i 2018 roku dalej były tak mizerne? Spółka bowiem coraz więcej wydaje. W 2017 roku jej koszty operacyjne wyniosły 1,68 mld zł, a rok później już 2,07 mld zł. Koszty usług obcych w 2018 roku były o 20,4 proc. wyższe niż rok wcześniej. To w tej kategorii zawarte są wydatki m.in. na produkcję programów czy seriali.
Ale to jest jeszcze lepsze:
Cytat:TVP wydaje też coraz więcej na wynagrodzenia - w 2018 roku było to 464,7 mln zł - 21,3 proc. więcej niż rok wcześniej. W analizowanym roku średnie zatrudnienie w Telewizji Polskiej wynosiło 2 688 etatów. Najwięcej w tej grupie było pracowników administracji - średnio 607. 377 etatów przypadało pracownikom realizacji telewizyjnej i filmowej, a członkom zarządu, doradcom, dyrektorom i kierownikom - 339.
/BI
Śmiechu warte.
Dla przykładu:
Cytat:Na koniec 2018 roku w Polsacie pracowało 689 osób, o 21 mniej niż na koniec 2017 roku. 620 pracowników było zatrudnionych na czas nieokreślony, a 69 - miało umowę na czas określony.
/Press
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.
Reputacja:
382
Co ci pisdzielce odpierdalają to się w głowie nie mieści. Odwołali oficerów wojskowych odpowiedzialnych za zabezpieczanie i szkolenia na wypadek epidemii. Jebani okupanci z PiS.
Cytat:30 stycznia do MON-u zostało wezwanych trzech oficerów: szef ODiZZB (Ośrodek Diagnostyki i Zwalczania Zagrożeń Biologicznych) w Puławach płk dr Marcin Niemcewicz, kierownik pracowni wirusologii ppłk dr Aleksander Michalski oraz szef pracowni zabezpieczenia ppłk Jacek Wójcicki. Pisaliśmy o tym w artykule "Czystki i bałagan w wojskowym instytucie, który ma walczyć z koronawirusem”.
Jak mówią nasi informatorzy, oficerowie sądzili, że jadą do Warszawy na naradę w sprawie stanu przygotowań armii do przeciwdziałania epidemii koronawirusa. Na miejscu dostali jednak rozkazy przeniesienia do innych jednostek. – Wszystkiego się spodziewali, tylko nie tego – mówi osoba znająca kulisy tamtego spotkania.
Szef MON Mariusz Błaszczak do tej pory nie odpowiedział na list prof. Chomiczewskiego. Na nowego szefa ośrodka w Puławach mianował zaś ppłk. dr. Mirosława Kozłowskiego. Jak mówią nasi rozmówcy, problem w tym, że jest on chemikiem, podczas gdy ośrodek potrzebuje doświadczonych biologów, mikrobiologów i epidemiologów./onet
“What warrior is it?”
.
Reputacja:
382
A co słychać u Kryształowego Obywatela? Ma szansę się wykazać, żeby potem znowu nie mówił, że przespał zamieszanie w związku z epidemią.
“What warrior is it?”
.
Liczba postów: 1,866
Liczba wątków: 0
Reputacja:
384
Żarłak
Cytat:A co słychać u Kryształowego Obywatela?
Ale u którego? Tego co jest po prostu " kryształowo uczciwym człowiekiem"? Czy może raczej u tego który jest nie tylko " kryształowy, ale i niezwykle uczciwy, a do tego również solidny i twardy"? Zresztą, nie ważne. Niezależnie od tego czy miałeś na myśli tego co podobno całował się z psem, czy tego co ma kumpli alfonsów to pytanie jest z gatunku retorycznych – wszak wiadomo, że jeden siedzi w ministerstwie, a drugiego chcą wysadzić z NIKu.
Ps.
Po głębszym namyśle przypominam sobie jeszcze jednego takiego, co jest " niezwykle uczciwy, szlachetny, honorowy i wybitny" – a przynajmniej był, do czasu aż się przejechał na szumidłach. Ale to chyba jednak nie jego miałeś na myśli.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
Reputacja:
382
Tam wszyscy są kryształowi - kryształowo głupi.
Kryształ nad kryształy, pierwszy prezes narodu...
To nie tak, że PiS przegapił sprawę. Oni konsekwentnie realizują plan wykańczania obywateli. Starsi odchodzą pierwsi, dzięki temu finanse PiSowskiego reżimu uzyskają lepszy bilans.
Cytat:Dopiero 27 lutego odbyło się spotkanie z PZH i rozmowy w sprawie ofert testów i możliwości ich zakupu.
Z przesłanego nam kalendarium można wysnuć wniosek, że między 24 stycznia a końcem lutego nie działo się wiele i nie podjęto żadnych znaczących decyzji. Mamy co prawda informacje o posiedzeniach sztabów kryzysowych, o konferencjach prasowych w ministerstwie i kancelarii premiera, o spotkaniach, ale kompletnie nie wiadomo jakie strategiczne decyzje na nich zapadły. Mowa o zakupie testów, procedurach dla jednostek ochrony zdrowia czy sprzęcie ochronnym jest dopiero w ostatnich dniach lutego.
Podobną opinię ma wiceminister zdrowia w rządzie PiS Krzysztof Łanda. Obecnie prezes firmy Meritum w resorcie zdrowia zasiadał od początku rządów PiS w 2015 roku. Teraz mówi: wszyscy zaspali.
- O tym, że zagraża nam epidemia piszę na twitterze od połowy stycznia mniej więcej. Już wtedy było wystarczająco dużo danych z Chin i można było przewidzieć, że to nie jest zwykła grypa tylko jest to wirus, który charakteryzuje się znacznie większą zakażalnością i umieralnością. Nie dlatego Chiny, które bardzo dbają o swoją gospodarkę zamykają po kolei swoje miasta, żeby się odciąć od świata - mówi i wylicza co należało zrobić po kolei i czego ślad powinien znaleźć się w przysłanym do nas kalendarium.
- Po pierwsze już w styczniu powinna zostać przeprowadzona inwentaryzacja. Co mamy a czego nam brakuje. Respiratory, maski, fartuchy, gogle, alkohol etylowy, środki do dezynfekcji. Należało przygotować instrukcje dla lekarzy różnych specjalności, jak postępować w różnych przypadkach. Ja mam wrażenie, że wszyscy - ministerstwo, PZH i GIS - po prostu przespali to, co działo się na świecie.
/NW
“What warrior is it?”
.
Reputacja:
382
Autorytarne państwo PiS zdaje egzamin.
Cytat:[Edit] Tak - to wszystko prawda. I dotyczy mnie [/edit]
Dzisiaj około południa dzwoni telefon. Człowiek z wczorajszego spotkania. Znaczy - poszło dobrze . Odbieram. I słyszę:
• wczoraj w trakcie spotkania, ta asystentka co weszła, to jest chora na koronawirusa. Więc mam obowiązek cię poinformować. Zgłoś się do sanepidu, tam cię dalej pokierują.
No cóż. :/
Wchodzę na stronę Sanepidu jakiegoś (wiecie: google, warszawa, sanepid, koronawirus). Na jednej z pierwszych stron (no bo dlaczego ma być na samym początku, trzeba trochę poklikać) - https://gis.gov.pl/…/apel-glownego-inspe...tarnego-…/ jest komunikat: "Apelujemy o korzystanie wyłącznie ze sprawdzonych źródeł informacji o koronawirusie, które znajdziecie Państwo w serwisach instytucji publicznych, na stronach: www.gis.gov.pl , https://gov.pl/koronawirus i dzwoniąc pod numer bezpłatnej infolinii NFZ 800-190-590."
Oczywiście nie ma żadnej informacji na www, albo nie znalazłem. Dzwonię. 30 minut oczekiwania, RODO, srodo, przetwarzanie danych, nagrywanie, jak chcesz czekać to 1, jak chcesz być ignorowany to 2, jak w sprawie koronawirusa to 3, kilka razy zerwane połączenie. W końcu się udaje. Ktoś odbiera.
• Dzień dobry. Dzwonię w sprawie koronawirusa. Dostałem informację od kolegi, z którym bylem na spotkaniu wczoraj, że inny uczestnik tego spotkania jest chory na koronawirusa…
• To po co Pan do nas dzwoni? Ma Pan zadzwonić do Sanepidu.
• Ale na stronie sanepidu pisze, jest napisane, że do was
• Ale nieprawda. Proszę tam dzwonić. Do widzenia.
Dobra, dzwonię do Sanepidu w Warszawie (Google, sanepid, warszawa, koronawirus). Łącznie jest podanych na stronie www 7 numerów. 1 nie odbiera, 6 zrywa od razu połączenie. Czekam na tym, który działa. Po pół godzinie mi się znudziło.
Olśniło mnie – widziałem na FB info, ze jakby coś, to szpital zakaźny na Wolskiej. Dzwonię więc do Szpitala Zakaźnego, ale tam automat lojalnie po 3 minutach połączenia mówi:
• dużo ludzi,
• zadzwoń potem,
• i zrywa połączenie
Fcuk
Kolejne podejście – telefon na 112. Tam od razu ktoś odebrał. Mówię, z czym dzwonię. Przemiła pani chce pomóc, ale nie za bardzo może. Sugeruje kontakt z Sanepidem. Mówię, że nikt nie odbiera. Opisuje sytuację:
• jestem w Arkadii, chętnie się pokręcę albo
• mogę pojechać np. tramwajem do Sanepidu albo
• metrem i autobusem podjadę do szpitala zakaźnego albo
• mogę się jeszcze po Arkadii bardziej przespacerować
• Nie, nie - przełączę Pana do zespołu ratunkowego, tam Panu pomogą.
I łączy. Pozdro dla tej pani - starała się!
Połączenie odbiera pani ratownik. I znowu dialog, tym razem inny
• Ile lat?
• 43
• gdzie Pan jest?
• W Warszawie.
• Proszę do sanepidu.
• Nie odbierają.
• A na jaki pan nr telefonu dzwoni?
• Na taki (podaję).
• Uuu, panie, kto panu to tak spie**olił? Znaczy – to zły nr. Pan zadzwoni pod inne. Bo pan dzwoni do Wojewódzkiego Sanepidu a nie powiatowego. I dostaję listę telefonów. Oni tam panu powiedzą, co i jak. Trzeba będzie kwarantannę w domu zrobić. Gdzie pan mieszka?
• Pod Nowym Dworem Mazowieckim.
• No to źle. Dlaczego pan mi nie powiedział? Bo pan do swojego powiatu powinien dzwonić. A ja dałam do Warszawy. Jaki powiat?
• Legionowo.
• Tutaj ma pan numery. Tam są inne procedury. Poza tym ma pan zadzwonić do lekarza POZ, on panu coś przepisze.
Dzwonię. Jest około 14.00. 120 minut gadania za mną. Nic dalej nie wiem. Stacjonarny nie odbiera, mam komórkę do tego Legionowa. To działa. Jest głos - słucham. I od początku:
• Dzień dobry. Dzwonie w sprawie koronawirusa. Dostałem informację od kolegi, z którym bylem na spotkaniu wczoraj że inny uczestnik tego spotkania jest chory na koronawirusa…
• Skąd pan ma mój numer telefonu?
• Dostałem.
• Skąd?
• na 112 mi podali
• Dlaczego go Panu dali?
• Bo dostałem informację, że miałem spotkanie z kimś, kto ma koronawirusa
I teraz najlepsze
• Ale ja nie mam w wykazie zgłoszenia, że Pan jest chory!
Mindfuck blown!
• Dlatego dzwonię, że miałem kontakt z osobą, która jest chora.
• Ale ja Pana nie mam na liście. Jak będę miała to do Pana zadzwonię. A tymczasem pan jedzie do domu, nie wychodzi nigdzie, poza sklepem czy apteką, mierzy 1 raz dziennie temperaturę i tyle (dla przypomnienia – naruszenie warunków kwarantanny to 5000 mandatu https://www.facebook.com/…/a.19504024850...333831953/… )
• Aha.
• Do widzenia
• Do widzenia.
Nawet nie zapytała mnie, jak się nazywam. Ciekawe, jak się do mnie dodzwoni? Jestem odpowiedzialny – siedzę w domu, mam nadzieję, ze nie złapałem niczego ale następne 2 tygodnie #remoteonly. Ale to pokazuje, ze system informowania nie działa.
https://www.facebook.com/100001594817707...180015878/
“What warrior is it?”
.
Liczba postów: 4,638
Liczba wątków: 9
Reputacja:
436
Wyznanie: Agnostyk siódmej gęstości
Żarłak napisał(a): To nie tak, że PiS przegapił sprawę. Oni konsekwentnie realizują plan wykańczania obywateli. Starsi odchodzą pierwsi, dzięki temu finanse PiSowskiego reżimu uzyskają lepszy bilans. Ale to też sieknie w najbardziej betonowy elektorat. To nie jest celowe, po prostu prezes wykreował wokół siebie środowisko, które jest mentalnie ociężałe i problemu nie ogarnia.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
14.03.2020, 18:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.03.2020, 18:34 przez DziadBorowy.)
Liczba postów: 10,995
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
https://www.press.pl/tresc/60798,krrit_-...ty-dla-tvp
"W czwartek Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zdecydowała o podziale pieniędzy z rekompensaty. Pieniądze, które dostanie TVP, stanowią 87,7 proc. jej całkowitej kwoty.
Polskie Radio - decyzją KRRiT - otrzyma 119,2 mln zł, a 17 regionalnych rozgłośni publicznych łącznie do podziału 119,3 mln zł."
W sumie nie kłamali. Poszło nie tylko na telewizję, ale też na radio
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Reputacja:
382
@Dziadzie, chyba zawsze była dzielona.
kmat napisał(a): Ale to też sieknie w najbardziej betonowy elektorat. To nie jest celowe, po prostu prezes wykreował wokół siebie środowisko, które jest mentalnie ociężałe i problemu nie ogarnia.
Wierzysz w to co napisałeś? Bo ja nie. Pieniądze potrafią liczyć doskonale i akurat na wszystko starczy, tylko nie na naukę, służby medyczne, działania prozdrowotne itp. To co PiS robił w sprawie służby zdrowia było działaniem celowym.
“What warrior is it?”
.
Liczba postów: 4,638
Liczba wątków: 9
Reputacja:
436
Wyznanie: Agnostyk siódmej gęstości
Żarłak napisał(a): Wierzysz w to co napisałeś? Bo ja nie. Pieniądze potrafią liczyć doskonale i akurat na wszystko starczy, tylko nie na naukę, służby medyczne, działania prozdrowotne itp. To co PiS robił w sprawie służby zdrowia było działaniem celowym. Wierzysz w to co napisałeś? Ci ludzie są tak głupi, że nie byli w stanie ustalić, że szefowa kampanii PADa jeszcze 2 lata temu pisała poematy o wsadzaniu kaczora do pieca.
A na serio. To jest banda prymitywnych złodziei, ale nawet oni czytają analizy i muszą być świadomi, że największe poparcie mają wśród starszych. A wybory zapewne rozstrzygną się o włos.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Liczba postów: 10,995
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
Żarłak napisał(a): @Dziadzie, chyba zawsze była dzielona.
Chodzi o to, że cały czas podkreślali, że to nie tylko na TVP pójdzie, ale na radio też w tym regionalne. Tymczasem prawie 90% poszło na TVP.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
|