To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PiS, co zrobił a nie co powiedział
Socjopapa napisał(a): Zamykanie przestrzeni powietrznej też nie, bo do prowadzenia wojny polska przestrzeń powietrzna nie jest im potrzebna.
Do prowadzenia wojny może nie. Ale dla gospodarki już się przydaje.

Cytat:A rękami swoich funkcjonariuszy "medialnych" zaczęli już szerzyć ruską propagandę pt. "Niemcy są winni wojnie".
Widać jednak, że coś tam się rusza w PiSFederacji. I widząc np. starcie na linii Korwin-Dziambor odnosi się wrażenie, że część pisfederatów rzeczywiście nie rozumiała, że są w organizacjach prorosyjskich.
Odpowiedz
Ja to mam taką nadzieję. Czekam na listę szpionów jacy się u nas zadomowili. I Stawiam na Macierewicza jako najwyżej postawionego z nich.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Centrum Badań Kosmicznych PAN napisał(a):Wczoraj poinformowaliśmy, że zarzucamy przekazywanie danych dt. rosyjskich satelitów wojskowych. Poniżej wklejmy link do petycji, której celem jest odcięcie rosyjskiego systemu Glonass od danych ILRS.
Dla przypomnienia: GLONASS to rosyjski system nawigacji satelitarnej, który działa podobnie jak GPS. GLONASS świadczy usługi geolokalizacyjne dla rosyjskiego wojska i tym samym wspiera trwającą inwazję na Ukrainę.
Aby prawidłowo funkcjonować, GLONASS potrzebuje stałego dostarczania pomiarów satelitarnych, które są zbierane przez globalnie rozproszone obserwatoria Satelitarnego Zasięgu Laserowego zorganizowane w ramach International Laser Ranging Service, ILRS. Organizacja odbiera, gromadzi i zapewnia dostęp do obserwacji satelitarnych, które są zwykle wykorzystywane do badań naukowych.
W czasie rosyjskiej agresji na Ukrainę, kiedy obowiązują ciężkie sankcje międzynarodowe, wzywamy ILRS do zaprzestania udziału w gromadzeniu i dystrybucji satelitarnych danych laserowych GLONASS, które wspierają systemy satelitarne rosyjskiego wojska.
To działanie ILRS byłoby silnym sygnałem dla rosyjskiego rządu, że globalna społeczność laserowa wspiera jedynie pokojowe wykorzystanie produktu naukowego, który dostarcza.

Link:
https://chng.it/pt9dv48shg
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Gawain napisał(a): Ja to mam taką nadzieję. Czekam na listę szpionów jacy się u nas zadomowili. I Stawiam na Macierewicza jako najwyżej postawionego z nich.

Przepraszam,

Cytat:15:50
W czwartek Sejm zacznie prace nad projektem ustawy o obronie ojczyzny autorstwa PiS. Wedle zapowiedzi Jarosława Kaczyńskiego, po wejściu w życie tych przepisów, polska armia zostanie zwiększona niemal trzy razy — do 300 tys. żołnierzy.

Przebijam Kaczyńskim. Zjeb zamiast modernizacji armii i sprzętu chce zwiększenia liczebności. Chyba po to, żeby zrobić to co robił Putin i słać mięso armatnie albo przeżerać środki na żołd i nie zmodernizować czegokolwiek. Tak to jest jak debile z poprzedniego wieku próbują rządzić w XXI, którego nie rozumieją.
Sebastian Flak
Odpowiedz
zefciu napisał(a):Widać jednak, że coś tam się rusza w PiSFederacji. I widząc np. starcie na linii Korwin-Dziambor odnosi się wrażenie, że część pisfederatów rzeczywiście nie rozumiała, że są w organizacjach prorosyjskich.

To teraz niech zefciu powie w jaki sposób Konfederacja jest prorosyjska? Ten zarzut jest skierowany do również do mnie bo głosowałem na G. Brauna i mam przez to wspierać rusków
Odpowiedz
InspektorGadżet napisał(a): To teraz niech zefciu powie w jaki sposób Konfederacja jest prorosyjska? Ten zarzut jest skierowany do również do mnie bo głosowałem na G. Brauna i mam przez to wspierać rusków

Czy cała Konfederacja to nie wiem. Ale Korwin i Braun na pewno.
https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka...racji.read
Przeczytaj proszę całość zanim zaczniesz mówić, że "to się nie liczy" bo najciekawsze nie jest wcale na początku.

Pomijam już to, że każda partia anty-unijna w Polsce siłą rzeczy jest partią prorosyjską.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Ale proszę o konkrety bo mi się nie chce czytać tak długiego tekstu

DB napisał(a):Pomijam już to, że każda partia anty-unijna w Polsce siłą rzeczy jest partią prorosyjską

Aha, czyli zakładacie sobie cos że jak ktoś nie lubi UE to musi kochać Rosję i potem głosicie że ktoś jest prorosyjski. Zresztą, proszę o dowody ze Braun chce zniszczenia UE a nie jej reformy tak by nie angażowała się w politykę wewnętrzną kraju
Odpowiedz
InspektorGadżet napisał(a): Ale proszę o konkrety bo mi się nie chce czytać tak długiego tekstu

A mi się tych konkretów nie chce z tego długiego tekstu przepisywać. Więc niestety musisz nam uwierzyć na słowo, że Korwin i Braun to albo pożyteczni idioci albo agenci Kremla.

Cytat:Aha, czyli zakładacie sobie cos że jak ktoś nie lubi UE to musi kochać Rosję i potem głosicie że ktoś jest prorosyjski. Zresztą, proszę o dowody ze Braun chce zniszczenia UE a nie jej reformy tak by nie angażowała się w politykę wewnętrzną kraju

Albo musi kochać Rosję albo być totalnym idiotą niezdającym sobie sprawy, że w naszej sytuacji geopolitycznej albo będziemy częścią organizacji Zachodu, albo częścią Wschodu bo na neutralność i stanie po środku nie ma tutaj miejsca.
Odpowiedz
Gawain napisał(a): Ja to mam taką nadzieję. Czekam na listę szpionów jacy się u nas zadomowili. I Stawiam na Macierewicza jako najwyżej postawionego z nich.

No i pewnie niestety sam Korwin...
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):

No i pewnie niestety sam Korwin...

Co do części Konfiarzy nie jestem pewien czy to nie są po prostu pożyteczni idioci z przerostem ego (ruskie media głaszczą = ruskie media dobre) i żyjący w świecie hardych chłopów o spiętych, seksownie spiętych, pośladach i mających pociąg do autorytaryzmu. W jakichś zielonych to uwierzę, może nawet w jakichś posłów "narodowych" ale kupowanie umysłowego gruzu, który sam siebie sabotuje i nie ma posłuchu? No chyba, że ten sabotaż to wyraz patriotyzmu i Konfa odsysa hajs z Rosji a w zamian pierdoli głupoty i zniechęca ludzi do Ruskiego Miru. Ja tam bym za taki sabotaż nie płacił na miejscu Rosji. Stawiam że naprawdę skuteczny rozsiewnik to PiS, Lewica i jakieś Zielone Oszołomstwo. Przy czym PiS nawet nie w większości tylko w pojedynczych elementach. Bo nie wiem czemu szkodliwych idiotów traktuje się podejrzliwie. Tak jakby mało było osób wielbiących komunę, jakieś pseudomęskie zachowania i tradycyjnie nie lubiących szkoły, więc czyniących zaletę z ignorancji. Skoro taka jest większość to siłą rzeczy co ambitniejsi trafiają się i we władzach...

Korwin by mnie zdziwił. On raczej taki "leninowski" jest.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Ja co do wszystkich konfiarzy jestem pewien tego, że ich prorosyjskość wynika z małego rozumku. Przecież oni niemal nic nie znaczą na polskiej scenie politycznej. Macierewicz to inna liga

Swoją drogą gladiator coś cicho siedzi. Rosja oszczędza na trollach, żeby miec na czołgi?.
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down

Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):
InspektorGadżet napisał(a): To teraz niech zefciu powie w jaki sposób Konfederacja jest prorosyjska? Ten zarzut jest skierowany do również do mnie bo głosowałem na G. Brauna i mam przez to wspierać rusków

Czy cała Konfederacja to nie wiem. Ale Korwin i Braun na pewno.
https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka...racji.read
Przeczytaj proszę całość  zanim zaczniesz mówić, że "to się nie liczy" bo najciekawsze nie jest wcale na początku.

Pomijam już to, że każda partia anty-unijna w Polsce siłą rzeczy jest partią prorosyjską.

Braun to jeszcze może. Ale Korwina proszę nie obrażać! To zwykły pożyteczny idiota jest...
Sebastian Flak
Odpowiedz
Gawain napisał(a): Przebijam Kaczyńskim. Zjeb zamiast modernizacji armii i sprzętu chce zwiększenia liczebności. Chyba po to, żeby zrobić to co robił Putin i słać mięso armatnie albo przeżerać środki na żołd i nie zmodernizować czegokolwiek. Tak to jest jak debile z poprzedniego wieku próbują rządzić w XXI, którego nie rozumieją.

PiS to polska wersja putinizmu. Mam nadzieję, że ich obecne zaangażowanie po stronie Ukrainy nie zmydli ludziom jeszcze bardziej oczu i jak się skończy zawierucha to uda się opozycji Polaków przekonać do tego, że jeśli nie chcemy jako kraj upodobnić się do Rosji, potrzeba nam zmiany władzy na nowoczesną, liberalną, proeuropejską i pro-ekologiczną.
All cognizing aims at "delivering a grip on the patterns that matter for the interactions that matter"
(Wszelkie poznanie ma na celu "uchwycenie wzorców mających znaczenie dla interakcji mających znaczenie")
Andy Clark

Moje miejsce na FB:
https://www.facebook.com/Postmoralno%C5%...1700366315
Odpowiedz
Edith: tamta część poszła do skasowania. Właściwie ten początek dowodzi że Braun jest ruskim trollem. Jest mi przykro z tego powodu, i chyba przestanę na niego głosować. Co czynię z żalem bo podobają mi się jego poglądy polityczne (o powrocie krola). Mówię to z wielkim bólem. Chyba se odpuszczę następne wybory. Ale się teraz wkurwiłem. Wybaczyłem mu antyszczepską narrację ale to za dużo Smutny (płacząca buźka)

Ps: mam nadzieję że to fejk. Albo mu się odmieni
DB napisał(a):Albo musi kochać Rosję albo być totalnym idiotą niezdającym sobie sprawy, że w naszej sytuacji geopolitycznej albo będziemy częścią organizacji Zachodu

Chyba napisałem co innego? My chcemy reformy UE a nie jej rozpadu
Odpowiedz
Nie zdajesz sobie sprawy z tego ze reforma w ta strone ( niezaleznych panstw ) jest naprawde deforma w starciu z takimi kolosami jak Rosja? Mam nadzieje ze ta wojna uswiadomi zarowno tobie jak i innym co sa warte idee prezesa o polskim "izolacjonizmie" czyli efektywnym skloceniu ze wszystkimi sojusznikami na Zachodzie, jak rowniez pokaze co mozna zrobic z panstwami "niezaangazowanymi" w struktury gospodarcze i militarne zjednoczonej Europy Zachodniej. Ta ostatnia tez nie ma innego wyjscia jak scislejsza federalizacja ze wszystkimi zwiazanymi z tym problemami.
Wybor jest jeden, w rozkroku stac sie nie da co pokazal rok 39 jak i 2022.
Odpowiedz
Gawain napisał(a): Przebijam Kaczyńskim. Zjeb zamiast modernizacji armii i sprzętu chce zwiększenia liczebności. Chyba po to, żeby zrobić to co robił Putin i słać mięso armatnie albo przeżerać środki na żołd i nie zmodernizować czegokolwiek. Tak to jest jak debile z poprzedniego wieku próbują rządzić w XXI, którego nie rozumieją.

Słusznie Radzio Sikorski i Sławek Nowak potępiają Kaczora:

Tuska nie można zaś nazwać szpiegiem Rosji bo jest niemalże oficjalnie przydupasem Putina.

Adam M. napisał(a): Nie zdajesz sobie sprawy z tego ze reforma w ta strone ( niezaleznych panstw ) jest naprawde deforma w starciu z takimi kolosami jak Rosja? Mam nadzieje ze ta wojna uswiadomi zarowno tobie jak i innym co sa warte idee prezesa o polskim "izolacjonizmie" czyli efektywnym skloceniu ze wszystkimi sojusznikami na Zachodzie, jak rowniez pokaze co mozna zrobic z panstwami "niezaangazowanymi" w struktury gospodarcze i militarne zjednoczonej Europy Zachodniej. Ta ostatnia tez nie ma innego wyjscia jak scislejsza federalizacja ze wszystkimi zwiazanymi z tym problemami.
Wybor jest jeden, w rozkroku stac sie nie da co pokazal rok 39 jak i 2022.
Gdyby premierem był Borys Budka to by jechał do Berlina mówić jednym głosem z Europą że Ukraińcom zostało tylko kilka godzin i nie ma sensu im pomagać. Tymczasem Morawiecki ich przynajmniej opierdolił i coś się ruszyło. Przygotowaniom Putina do ataku na Ukrainę towarzyszyła intensyfikacja walki Unii z Polską aby obalić Kaczora i zainstalować nowy reżim powolny Putinowi.

Sam opór Ukrainy by nie wystarczył, potrzebny był ktoś kto Niemcom naurąga, co zachwiało ich przywództwem. Reżim totalnych nie miałby nic zupełnie, ani WOT, ani Krabów, ani Javelinow i by pękł już na jesieni i popędził składać formalne hołdy Putinowi jako oficjalnemu protektorowi UE

Użytkownik otrzymał ostrzeżenie za ten post. Powod: Bzdurna dezinformacja.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
InspektorGadżet napisał(a):
DB napisał(a):Albo musi kochać Rosję albo być totalnym idiotą niezdającym sobie sprawy, że w naszej sytuacji geopolitycznej albo będziemy częścią organizacji Zachodu

Chyba napisałem co innego? My chcemy reformy UE a nie jej rozpadu

Konfederacja sama nie wie czego chce. Zresztą rozpad Unii a jej reforma tak "aby nie mogła się wtrącać" na jedno wychodzi. Unia jako bezzębna organizacja, która nie może nic zrobić - co najwyżej wydać "potępiającą odezwę" to jest marzenie Putina.

Swoją drogą mam pytanie. Jako wyborca Brauna zapewne lepiej rozumiesz tego człowieka. Czy możesz mi wytłumaczyć co on odpierdalał wczoraj w Narodowym Instytucie Kardiologii?
Odpowiedz
Czytam właśnie wywiad z Vincentem Severskim. I taki oto fragment:

Cytat:Jednak Putin dał ideologiczną podstawę. Jego zdaniem ukraiński rząd to naziści i narkomani wspierani przez zgniły, zakłamany Zachód.

Co gorsze, spora część społeczeństwa rosyjskiego w to wierzy. Czasami zajrzę do mediów rosyjskich, jednak to strata czasu. To głównie przekaz rządowy. Putin, przez ponad 20 lat rządów, w takim społeczeństwie jak rosyjskie stworzył sobie rząd dusz. Ma poparcie, ponieważ jego rządy to okres prosperity po wcześniejszym okresie "smuty" z lat 90., z czasów prezydenta Borysa Jelcyna. Ponadto Rosjanie nie są wielkimi miłośnikami demokracji.

Czy ten konstrukt czegoś Wam nie przypomina? Gros Polaków, niestety, też wykazuje objawy alergiczne wobec demokracji, co jest w dużej mierze paliwem napędowym obecnej władzy.
"Gdzie kończy się logika, tam zaczyna się administracja".
Nie cierpię administracji.
Jestem absolwentem administracji.
Chcę zmieniać administrację.
Odpowiedz
InspektorGadżet napisał(a): To teraz niech zefciu powie w jaki sposób Konfederacja jest prorosyjska?
W taki sposób, że jej członkowie i zwolennicy organizują obecnie akcję utrudniania uchodźcom opuszczenia terenu Ukrainy, co ma na celu zmniejszenie morale ich rodzin walczących z Putinem?

To chyba najjaskrawszy przykład.

Cytat:Ten zarzut jest skierowany do również do mnie bo głosowałem na G. Brauna i mam przez to wspierać rusków
Tak. Przecież wiedziałeś, jakie Braun ma poglądy. To nie jest tak, że je teraz zmienił o 2π. Jeśli ktoś głosował na tego człowieka, dla jaj, gdy nie było zagrożenia, a teraz się od niego nie odcina, to jest zdrajcą.
Odpowiedz
Battlecruiser napisał(a): Gdyby premierem był Borys Budka to by jechał do Berlina mówić jednym głosem z Europą że Ukraińcom zostało tylko kilka godzin i nie ma sensu im pomagać. Tymczasem Morawiecki ich przynajmniej opierdolił i coś się ruszyło.

Przepraszam bardzo, ale to gówno prawda.

https://www.wnp.pl/parlamentarny/wydarze...45541.html

Tusk opierdalał Niemców, zanim to zrobił Morawiecki. Owszem, jako były szef rządu, były szef Europy i były szef partii obecnie opozycyjnej jego pozycja nie jest tak mocna, jeżeli to samo mówi Morawiecki. I fajnie, że Morawiecki skorzystał z języka Goethego i Schillera. To miało coś w sobie, jak polski premier kończy swoją przemowę tekstem "Das ist ein Witz, das ist ein Witz." Widziałem w niemieckiej telewizji, więc dotarło. Ale nie róbmy teraz narracji, że KO by w tym inaczej mówiła. Mimo pewnych różnic i pewnych grzechów w przeszłości (ośmieszanie Lecha Kaczyńskiego za lot do Gruzji), jednak nawet tami wiedzą, czym jest polska racja stanu.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!
Koh 3:1-8 (edycje własne)
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości