To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PiS, co zrobił a nie co powiedział
Primo - to nie Mateusz Morawiecki będzie decydował o tym z kim wejść w ewentualną koalicję po wyborach, a Jarosław Kaczyński. A ten drugi wszedłby w koalicję nawet z Lewicą, gdyby tylko znalazł jakiś wytłumaczalny elektoratowi punkt zaczepienia i fragment miękkiego podbrzusza to ich wykończenia.

Secundo - jak Mateuszowi Morawieckiemu zachciałoby się bastować, a PIS utrzymałby władzę, to człowiek ten zostanie capnięty w paszcze, przeżuty, połknięty, wyrzygany, a na sam koniec oblany ciepłym moczem. Przez swoją chęć bycia bardziej papieskim od papieża, genetyczną skłonność do kłamstwa oraz stawiania politycznego PR ponad wszystko, mają na niego tyle dzid, że nawet paskowy TVP nie będzie musiał się przemęczać.

Tertio - większość Konfiarzy to moim zdaniem koniunkturaliści i jak zwęszą możliwość współrządzenia, to wiele rzeczy może im nagle przestać wadzić. Mentzen potrafi wypierać się wszystkiego, do czego tasował się przed kilkoma laty, to dlaczego miałaby im nagle przeszkadzać proweniencja premiera? Jak coś to schowa się do szafy Brauna, który i tak wychodzi na czołowego oszołoma III RP.

Tak więc spokojnie, Mustafa - nie takie transzeje okazywały się ledwie dołkami.
"Gdzie kończy się logika, tam zaczyna się administracja".
Nie cierpię administracji.
Jestem absolwentem administracji.
Chcę zmieniać administrację.
Odpowiedz
W sumie wśród tych "mięksiejszych" polityków PiSu w wieku od 40 do 50 lat widzę objawy pewnego oddalania się od twardego linii partii. Schreiber, Płażyński, Jabłoński i inni ludzie Morawy (Buda, Puda, Dworczyk itd.) mogą przeskoczyć w najbliższych latach do nowej chadecji. W sumie Duda też się oddala od PiSu, ale on dodatkowo liczy na fuchę od Juesej.
"I sent you lilies now I want back those flowers"
Odpowiedz
Sebrian napisał(a): to nie Mateusz Morawiecki będzie decydował o tym z kim wejść w ewentualną koalicję po wyborach, a Jarosław Kaczyński.
Na moje to JK ma demencję i od 2 lat PiSem tak naprawdę usiłuje zarządzać jakaś kolektywna pani Basia. Cholera wie w jakie koalicje oni mogą chcieć iść.

Mustafa Mond napisał(a): Schreiber, Płażyński, Jabłoński i inni ludzie Morawy (Buda, Puda, Dworczyk itd.) mogą przeskoczyć w najbliższych latach do nowej chadecji.
Ale czy ktoś tam na nich czeka?
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Odpowiedz
kmat napisał(a):
Mustafa Mond napisał(a): Schreiber, Płażyński, Jabłoński i inni ludzie Morawy (Buda, Puda, Dworczyk itd.) mogą przeskoczyć w najbliższych latach do nowej chadecji.
Ale czy ktoś tam na nich czeka?

Z tych polityków tylko Płażyński i Morawiecki mają potencjał do zwabiania wyborców. Płażyński kosi wielkie poparcie w Gdańsku jak na pisowca:
https://sejmsenat2019.pkw.gov.pl/sejmsen...ejm/okr/25
Możemy na nich wszystkich czekać, tylko jeżeli po wyborach PiS+Konfa będą mieć łącznie ledwo ponad 230 mandatów - wtedy te miękiszonki (i może znowu Kukizy...) mogą być języczkiem u wagi dla większości sejmowej. Stąd trzymałbym z nimi linię kontaktu "w razie wu". Plan "Ziet", powiedzmy.
EDIT
Cholercia wie, czy Dudu nie będzie próbował z tych Kacperków Płażyńskich i Kukizów-popindoleńców zrobić ze sobą związaną frakcyjkę, która byłaby języczkiem u wagi w następnym Sejmie. Dudu się rozbrykał ostatnio i poczuł Moc.
Odpowiedz
Szok 
lumberjack napisał(a): https://twitter.com/RacjonalnyObyw1/stat...z75Xg&s=19

PiS wprowadza podatek od zrzutek. To jest dopiero skurwysyństwo.

Tak nie chciało mi się wierzyć, bo obiecywali, że ten zapis to błąd i się z tego wycofają. Ale faktycznie - jak w zbiórce przekroczysz 54 tysiące złotych to zapłacisz 20% podatku

Kuźwa, masz chore dziecko, okazuje się że jedyną szansą jest zbiórka na leczenie bo pisowskie państwo z dykty i tektury terapii nie finansuje. Robisz zbiórkę i przyłazi taki Morawiecki i Ci zabiera 20% tego co zebrałeś na wille+ i fikcyjne posadki dla swojej rodziny.

Faktycznie jeżeli ktoś ma w miarę poprawny obraz tego co PIS w Polsce odpierdala a mimo to na nich głosuje to jest albo idiotą albo kanalią.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Solidarna Polska ma zmienić nazwę. Pewnie wymyślą coś w stylu "Front Obrony Narodu" lub "Samostanowienie". Eh. Patusy jedne.
Odpowiedz
Mustafa Mond napisał(a): Solidarna Polska ma zmienić nazwę. Pewnie wymyślą coś w stylu "Front Obrony Narodu" lub "Samostanowienie". Eh. Patusy jedne.
https://wiadomosci.wp.pl/juz-nie-solidar...746209856a
Ach tak! Suwerenność. No przecież.
Wolałem "SolPol". SuwPol? Meh.
Odpowiedz
Cytat:Na lotnisku w Radomiu pracuje ok 400 osób. W tym roku port ma obsłużyć ok 9k pasażerów. Rentowność zaczyna się od 1,5 mln pasażerów rocznie . Następna kurwa przechowalnia dla pis...dzielców.

https://twitter.com/tw_wolfgang/status/1...8729828352

A to droga do mojej wiochy:

[Obrazek: aa7ec0f72b5d5.jpg]

Jak w rosji.

Takich odcinków tej drogi jest więcej.

Nienawidzę polityków. Debile rządzą tym krajem.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Kurde mać. Wygląda jak zdjęcie z memów sprzed lat wyśmiewających jakieś biedakraje typu Serbia. I to jest Polska w 2023 roku...
Odpowiedz
Mustafa Mond napisał(a): Kurde mać. Wygląda jak zdjęcie z memów sprzed lat wyśmiewających jakieś biedakraje typu Serbia. I to jest Polska w 2023 roku...

A jak w zimę śnieg wszystko zasypał, ja się zapomniałem i wjechałem w te doły normalną prędkością to myślałem że na bank koło mi odpadnie. Masakra.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):
Cytat:Na lotnisku w Radomiu pracuje ok 400 osób. W tym roku port ma obsłużyć ok 9k pasażerów. Rentowność zaczyna się od 1,5 mln pasażerów rocznie . Następna kurwa przechowalnia dla pis...dzielców.

https://twitter.com/tw_wolfgang/status/1...8729828352

A to droga do mojej wiochy:

[Obrazek: aa7ec0f72b5d5.jpg]

Jak w rosji.

Takich odcinków tej drogi jest więcej.

Nienawidzę polityków. Debile rządzą tym krajem.

Przecież to nie kwestia debilizmu czy też głupoty ale zwyczajnego wyrachowania. Drogę do Twojej wiochy widzi kilkaset osób. A jak pokażą w TVPIS jak to partia bohatersko "stawia na nogi" lotnisko, które "za Tuska nie działało" -zobaczą to miliony. Nie ważne, że to pic na wodę.

Posadek dla znajomków też więcej będzie na lotnisku niż przy remoncie jakiejś powiatowej drogi.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
https://www.money.pl/gospodarka/andrzej-...6432a.html
Dudu nie mówi o "putinflacji". Uśmiech I teraz tak - PiS już Dudzie nic nie może dać. Coś mu dać (posadkę międzynarodową i pobocznie też pomoc w prawniczej karierze córy w UK) mogą dać mu Anglosasi, a zwłaszcza Amerykanie. Zatem Dudzie opłaca się w kampanii sabotować PiS, by dostać nagrodę od USA. W końcu po aferze z lexTVN (TVN to największa inwestycja biznesowa od USA w Polsce) Amerykanie zdecydowali się pewnie spacyfikować PiS.
EDIT
No to Dudu I Szalony skończy w terceryzmie (Trzeciej Drodze). Oczko
Odpowiedz
Prezydent Duda ma aktualnie w swym arsenale weto absolutne, które niweczy ustawę. Jakim cudem? Wystarczy, że Duda wyśle ustawę do sparaliżowanego Trybunału Przyłębskiej i ona tam zamiera. XD
Odpowiedz
Jeśli kogoś interesuje, co słychać na 'kukizowym froncie', to zapraszam

Cytat:W PiS zaczyna się ostra rywalizacja na listach wyborczych. Wystarczy spojrzeć na stan gry w okręgu, gdzie polityczny bój stoczą ze sobą czołowi ministrowie rządu PiS, a gdzie przymierzany na lidera listy jest Paweł Kukiz.

- Jeśli pyta pan, co z Pawłem, to prezes go czaruje. Chce go na listach PiS. "Paweł, to zaszczyt, że jesteś u nas. Bardzo cenimy to, co robisz". Taka rozmowa odbyła się jakiś czas temu, panowie spotykają się regularnie. Teraz rozmowy są trochę programowe, a bardziej koniunkturalne. Ile, co chcesz, kiedy, jak załatwić - mówi nam polityk PiS.
Tak wyglądają dziś kontakty formacji Kukiz’15 z partią rządzącą. - Paweł Kukiz i Jarek Sachajko w duecie robią więcej niż kilkunastoosobowa grupa posłów. Spotykają się z ministrami, posłami, prawnikami, piszą projekty ustaw i walczą, by przeszły przez Sejm. I dopinają "rzeczy" - relacjonuje nam polityk z obozu władzy.
Inny mówi: - Mega mi imponuje ich pocieszna nadgorliwość. Gdyby Paweł był w naszym klubie, ale tak już formalnie, to wszyscy podnieśliby portki i zaczęli zapier… U nas w okręgu gościa kochają. Serio. TVN go jedzie, a nasi wyborcy traktują go jak ikonę.

- Paweł musi mieć jedynkę, ale w Opolu jest problem. Mamy tam gwardię ministrów plus posłanki. Ciasno. Ciężko będzie wszystkich zmieścić. Rywalizacja zapowiada się ostra - mówi nam polityk PiS zbliżony do partyjnej centrali.

To w jakich rejonach galaktyki On właściwie przebywa?
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
I jeszcze się pan Paweł oburza, że go ludzie nazywają zgodnie z jego prośbą...

Ale powiem Wam, że się zreflektowałem. Rzeczywiście, nie powinno się go określać "szmatą". Jakby nie patrzeć, to jednak spory despekt wobec szmat.
"Gdzie kończy się logika, tam zaczyna się administracja".
Nie cierpię administracji.
Jestem absolwentem administracji.
Chcę zmieniać administrację.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a): To w jakich rejonach galaktyki On właściwie przebywa?
Planeta Melmac.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Odpowiedz
https://www.rmf24.pl/polityka/newsamp-na...Id,6764690
Ziober bierze "potężne" 1,2%. Uśmiech Na pierwszy rzut oka biorą poparcie od PiSu i Konfy, co ma sens, bo SuwPol programowo jest między PiSem a Konfą.
Odpowiedz
https://wydarzenia.interia.pl/tylko-w-in...Id,6766837
Zabawna akcja. Och, psują się relacje w obozie nie-rządu.
Odpowiedz
Mustafa Mond napisał(a): Ziober bierze "potężne" 1,2%. Uśmiech Na pierwszy rzut oka biorą poparcie od PiSu i Konfy, co ma sens, bo SuwPol programowo jest między PiSem a Konfą.

Wk... w demokracji parlamentarnej jest to, że taki 'ogon' może machać psem.
Tyle ile szkód narobił ten 1,2%, to we łbie się nie mieści.

PS. Znanienne jest, że zmienili się na Suwerenna P., wypisz wymaluj putinowska Demokracja Suwerenna.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a): Znanienne jest, że zmienili się na Suwerenna P., wypisz wymaluj putinowska Demokracja Suwerenna.
Psipadek?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości