To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PiS, co zrobił a nie co powiedział
lumberjack napisał(a): A mnie już wkurwiają od dawna. Kiedyś się mówiło (a dokładniej Giedroyc mówił) że Polską rządzą dwie trumny - Piłsudskiego i Dmowskiego. A teraz tylko ciągle Tuski i Kaczyńskie jakieś. Kurna, ile można? A najgorsze to, że żadnej alternatywy nie widać - co by nie wybrać to będzie nas ciągnęło w dół.
Ale wiesz, że to w dużej mierze wina nas jako społeczeństwa? Bo tym się właśnie interesujemy. Bez przerwy gadamy o tym, co Tusk powiedział o Kaczyńskim, a Kaczyński o Tusku. Merytorycznych rzeczy nikt aż tak intensywnie nie szeruje i nie komentuje.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
A mnie Tusk nie wkurwia. Nie abym za nim jakoś szczególnie przepadał ale nie mam w stosunku do niego jakiś negatywnych emocji.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a): A mnie Tusk nie wkurwia. Nie abym za nim jakoś szczególnie przepadał ale nie mam w stosunku do niego jakiś negatywnych emocji.
Sam Tusk jako taki nie wkurwia. Ale jego wyznawcy… I teraz pytanie — czy ci wyznawcy tak sami z siebie, czy ktoś jednak ich organizuje i poddaje im te memy, które powtarzają. Bo jeśli tak, to Tusk wychodzi na hipokrytę — sam udaje człowieka na poziomie, ale jest świadom, że grupa ludzi ma polecenie rzucania gównem. PiS przynajmniej jest tutaj szczery — politycy wierchuszki szorują po dnie tak samo, jak szeregowi trolle.
Odpowiedz
zefciu napisał(a):
DziadBorowy napisał(a): A mnie Tusk nie wkurwia. Nie abym za nim jakoś szczególnie przepadał ale nie mam w stosunku do niego jakiś negatywnych emocji.
Sam Tusk jako taki nie wkurwia. Ale jego wyznawcy… I teraz pytanie — czy ci wyznawcy tak sami z siebie, czy ktoś jednak ich organizuje i poddaje im te memy, które powtarzają. Bo jeśli tak, to Tusk wychodzi na hipokrytę — sam udaje człowieka na poziomie, ale jest świadom, że grupa ludzi ma polecenie rzucania gównem. PiS przynajmniej jest tutaj szczery — politycy wierchuszki szorują po dnie tak samo, jak szeregowi trolle.

Kudy im do tego pisowskiego ścierwa, które wszystkich lży i wyzywa od najgorszych.
Ja nie widzę tu żadnej symetrii.
Znaj proporcjum, Mocium Panie.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Mafiozo Banaś przeorientował się na Konfę. W sumie to małe zaskoczenie. Wespół zespół z Konfą można na luzie konie kraść z Janowa Podlaskiego i inaczej doić kraj. Praworządności tam nie ma.
EDIT
Okej. Lekko pomyliłem wątki. Ale w sumie Banaś to taki pisowiec pokłócony z Kaczyńskim. Ktoś jak Ziobro lub Wipler. Zatem wątek lekko pasuje.
"I sent you lilies now I want back those flowers"
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):
zefciu napisał(a):

Kudy im do tego pisowskiego ścierwa, które wszystkich lży i wyzywa od najgorszych.

Nie no, ja też sekciarzy zauważam, którzy na Drugą stronę wręcz defekują poczuciem wyższości, mniej ich jakby, ale jednak. Ogólnie polityka to zabawa emocjami tłumu. Brudne i szmatławe zajęcie, w którym makiaweliczni książęta byliby dobrym wyborem. My mamy natomiast baronów ochlokracji, którzy wolę tłumu zaprzęgli i ograniczyli do wyborów między michą ryżu a miską kartofli. To jedyna symetria jaką mamy.

@Zefciu

Polityk to inne określenie na hipokrytę. Polityki tak jak parówek, nie da się robić bez truchła, wypruwania bebechów i mieszania wszystkiego w narodowym kotle. PR ratuje sumienia wyborców przed zwymiotowaniem na mniejsze zło jakie wybrali. Oczywiste być powinno, że po wpadnięciu między szeregi najrozniejszych socjopatów, złodziei i narcyzów ma się dwa wyjścia. Albo spierdolić i się izolować albo walczyć w tym tłumie. Jak walczyć uczciwie i długofalowo w sytuacji, gdy druga strona posunie się do wszystkiego, by przeciwnika zniszczyć i zdyskredytować? No oczywiście można poczekać aż stado między sobą się pożre, durne decyzje zaowocują wpadkami i samozaoraniem, jednak nie ma co liczyć, że bierną postawą i godnością osobistą zmusi się kogokolwiek do zaprzestania ataków i wygrania starcia. Tutaj trzeba drugiej stronie "dopierdolić" jeżeli nie można się dogadać. A z ludźmi pokroju polityków czy celebrytów to nie będzie łatwe, bo to zawody przyciągające najrozniejszych zwichniętych umysłowo predatorów z bożej łaski. Więc mam pewność, że sobie książę platformą jedzie i rączką gawiedzi macha, a drugą płaci pod stołem najemnym trollom. No i cieszy z nagonki pożytecznych idiotów.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Iselin napisał(a): Ale wiesz, że to w dużej mierze wina nas jako społeczeństwa? Bo tym się właśnie interesujemy. Bez przerwy gadamy o tym, co Tusk powiedział o Kaczyńskim, a Kaczyński o Tusku.

No i właśnie nie rozumiem czemu. Z własnym ojcem nie mogę się dogadać. Jak przy nim skrytykuję za coś PiS, to zaczyna do mnie gadać tak jakby z automatu przydzielał mnie do grupy wielbicieli Tuska.

Iselin napisał(a): Merytorycznych rzeczy nikt aż tak intensywnie nie szeruje i nie komentuje.

Racja. To co merytoryczne jest nudne. Ciekawy jest populizm.

zefciu napisał(a): Sam Tusk jako taki nie wkurwia. Ale jego wyznawcy… I teraz pytanie — czy ci wyznawcy tak sami z siebie, czy ktoś jednak ich organizuje i poddaje im te memy, które powtarzają.

I to i to. Część to zorganizowani partyjniacy a część to dobrowolni fani.

zefciu napisał(a): Bo jeśli tak, to Tusk wychodzi na hipokrytę — sam udaje człowieka na poziomie, ale jest świadom, że grupa ludzi ma polecenie rzucania gównem. PiS przynajmniej jest tutaj szczery — politycy wierchuszki szorują po dnie tak samo, jak szeregowi trolle.

Ale w PiSie masz to samo. Są i tacy i tacy.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): No i właśnie nie rozumiem czemu. Z własnym ojcem nie mogę się dogadać. Jak przy nim skrytykuję za coś PiS, to zaczyna do mnie gadać tak jakby z automatu przydzielał mnie do grupy wielbicieli Tuska.
Psychologowie pewnie by coś o tym powiedzieli, zwłaszcza że jest to dość powszechne zjawisko. Wystarczy, że wyrazisz jakąś opinię i na tej podstawie zaszufladkują Cię i powiedzą, co myślisz na każdy temat.

lumberjack napisał(a): Racja. To co merytoryczne jest nudne. Ciekawy jest populizm.
To wynika w dużej mierze z tego, że człowiek jest istotą emocjonalną. Jonathan Haidt porównał to do jeźdźca na słoniu. Słoń to emocje, a jeździec to racjonalność. Jeźdźcowi jest trudno opanować słonia, za to często racjonalizuje jego wyskoki. Człowiek najczęściej wyrabia sobie zdanie na jakiś temat pod wpływem emocji, a potem je sobie racjonalizuje.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Paździerz i sznurek od snopowiązałki. A my z ruskich żołnierzy się śmiejemy:

https://twitter.com/DawidKamizela/status...6722556928
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):
zefciu napisał(a):

A Jezus uczył, "a kto by rzekł swemu bratu 'Raka', winien jest karze piekła ognistego." Jak widać kolejna nauka Jezusa jest dla nich niczym. Tak tych katabasów popierają, są antyaborcyjni, ale nauki Mistrza w życie wcielić nie potrafią.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): Ale w PiSie masz to samo. Są i tacy i tacy.
No nie. W PiS-ie agresywni degeneraci zajmują najwyższe stanowiska i plują z sejmowej mównicy. W POwskiej wierchuszce w zasadzie tylko Niesiołowski jakoś zbliża się do poziomu chamstwa pisowskiego.
Odpowiedz
zefciu napisał(a):
lumberjack napisał(a): Ale w PiSie masz to samo. Są i tacy i tacy.
No nie. W PiS-ie agresywni degeneraci zajmują najwyższe stanowiska i plują z sejmowej mównicy. W POwskiej wierchuszce w zasadzie tylko Niesiołowski jakoś zbliża się do poziomu chamstwa pisowskiego.

Niesiołowski od kilku lat nie jest w PO. Ostatnio był w Unii Europejskich Demokratów, która to Unia jest członkiem Koalicji Polskiej.
Odpowiedz
Ayla Mustafa napisał(a): Niesiołowski od kilku lat nie jest w PO.
No właśnie. Czyli z etatowych posłów-chamów nie pozostał tam nikt.
Odpowiedz
Taki obrazek:

[Obrazek: F3qZ9bGWYAEYYqt?format=webp&name=small]
Odpowiedz
Wstajemy z kolan.
Sebastian Flak
Odpowiedz
I kolejny ładny wykresik
[Obrazek: F3zGoKtWsAAGQci?format=webp&name=small]

Widać jasno, że podejście PIS do obronności przed 2022r nie różniło się niczym od lat wcześniejszych (za wyjątkiem masowego odwoływania podpisanych przez poprzedników kontraktów)
Odpowiedz
No i antytuskowa komisja się rypła Smutny
Biedny Donald, już sobie szykował cięte riposty, a tu taki zonk.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
No to teraz te wszystkie rządowe szczekaczki, które przez ostatni miesiąc tłumaczyły dlaczego komisja jest konieczna powinny zacząć tłumaczyć dlaczego jednak nie jest konieczna Duży uśmiech Duży uśmiech
Odpowiedz
Wymierny koszt demencji:
https://wiadomosci.wp.pl/podwyzka-14-eme...181304352a
Odpowiedz
Ayla Mustafa napisał(a): Wymierny koszt demencji:
https://wiadomosci.wp.pl/podwyzka-14-eme...181304352a

To się nadaje do działu "Humor". Choć ewidentnie jest to humor bardzo czarny...
Sebastian Flak
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości