Liczba postów: 789
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Aztek, generalnie - to jesteś za legalizacją czy przeciw? bo nie wiem..
Liczba postów: 1,369
Liczba wątków: 153
Oczywiście, że za legalizacją.
I to nie tylko marihuany, ale wszelkich narkotyków, nawet trucizn.
Szanuję wolność wyboru.
Reputacja:
0
aztec napisał(a):Oczywiście, że za legalizacją.
I to nie tylko marihuany, ale wszelkich narkotyków, nawet trucizn.
Szanuję wolność wyboru. . Ale szacunku dla życia człowieka w tym nie ma. Wiesz - zalegalizujmy kałasznikowa i granaty a tę ciężką artylerię nie. Na razie.. Zeby wolność była całkowita to zalegalizujmy gwałty, morderstwa itd. itp. Dawno ta kich pierdoł nie czytałem jak u "God" w linku, a ktoś zadał sobie wiele trudu. Lepiej zrobiłby coś pożytecznego za ten czas.
Liczba postów: 9,700
Liczba wątków: 56
Reputacja:
0
Cytat:Dawno ta kich pierdoł nie czytałem
ja za to takie pierdoly jakie wypisuja rozne Torgi czytam niemal codziennie
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
Liczba postów: 1,369
Liczba wątków: 153
Torgo napisał(a):Ale szacunku dla życia człowieka w tym nie ma. A kim ja jestem aby decydowac o cudzym, życiu.
Chciałbyś abym decydował jaki wolno ci brać narkotyk, a jakiego nie, lub co masz jeść na śniadanie a co na kolację ?
Czy człowiek nie ma prawa sam decydować o własnym życiu ?
Co do gwałtów i morderstw, to wolność jest dobra o ile nie zagraża wolności drugiej osoby. Morderstwa zagrażają, więc jestem przeciwny.
Narkotyki powinny być dostępne. To świadome ryzyko.
Jakoś w innych dziedzinach życia wolno podejmować świadome ryzyko, a w tej nie.
Moim zdaniem to ograniczenie ludzkiej wolności.
Reputacja:
0
Kilgore Trout napisał(a):ja za to takie pierdoly jakie wypisuja rozne Torgi czytam niemal codziennie  . Dla ciebie to są pierdoły, ale dla mnie nie. Nie wszyscy wyrastają do twojego poziomu, ale na temat marihuany czy innych mogę coś powiedzieć. Nie dorównam ci w wielu sprawach, bo jestem muzykiem, ale też myślę.
Reputacja:
0
aztec napisał(a):Narkotyki powinny być dostępne. To świadome ryzyko.
Jakoś w innych dziedzinach życia wolno podejmować świadome ryzyko, a w tej nie.
Moim zdaniem to ograniczenie ludzkiej wolności. . Jednak ryzyko, a nie jak udowadnia autor pracy pseudonaukowej, że to właściwie nieszkodliwe. W jednym czy dwóch miejscach można by dojść do wniosku, że to niemal zdrowe. Będąc przeciwnym legalizacji określam swoje stanowisko wobec rozpowszechniania narkotyków, a nie sądzę żeby to cokolwiek zmieniło. Medycyna określała (m.in.) marihuanę jako najpewniejszy pomost do twardych narkotyków. Czy to już nieaktualne?
Liczba postów: 876
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Cytat:marihuanę jako najpewniejszy pomost do twardych narkotyków. Czy to już nieaktualne?
Aktualne wsrod oszolomow z iq < 90.
Liczba postów: 5,898
Liczba wątków: 64
Reputacja:
1
Znam 2 osoby dla których właśnie stała się trawka swoistym "pomostem". To kwestia zamiarów. Jeśli ktoś nie jest pewien i eksperymentuje używając trawki jako "na razie nie będę przesadzał i zobaczę jak działa coś słabszego" to jest niemalże pewne że sięgnie po amfetaminę lub lsd.
Istnieje także grupa ludzi która chce po prostu palić trawkę i nie ma zamiaru sięgać dalej na półeczkę z dragami, ot co.
To złożona sprawa i nie można z miejsca powiedzieć TAK lub NIE
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Liczba postów: 876
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Jezeli juz bawic sie w takie niedorzecznosci, to droga ta rozpoczyna sie od innych narkotykow, niz trawka. Nikotyna, alkohol, kofeina to jest poczatek zabawy z narkotykami.
Liczba postów: 5,898
Liczba wątków: 64
Reputacja:
1
Dobra dobra, rozumiem ten oświecony tok myślenia kawa---> meta, ale dajmy spokój absurdowi
Większość dzieciaków faktycznie zaczyna od wódki, ale kolejnym krokiem jest trawa.
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Reputacja:
0
Mam nadzieję, że ludzie z wysokim IQ nie będą już zaczynać rozmów od zaniżenia wartości adwersarza. Dotyka mnie ta sprawa, bo wielu moich utalentowanych, inteligentnych i twórczych przyjaciół już nie żyje, a trawka odegrała w tym niebagatelną rolę. Czy sprawdzą się spekulacje na temat legalizacja - mniejsze zło? (świetnie znam działanie marihuany).
Liczba postów: 1,319
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Moje stanowisko jest takie, żeby (przynajmniej na początku = kilka dłuuugich lat) zalegalizować sprzedaż wszystkich naturalnych produktów roślinnych.
Jeśli byśmy się później zdecydowali na legalizację wszystkich używek to powinny one być rejestrowane tak samo jak obecnie leki. Musiały by przechodzić badania kliniczne itp. Koszt wprowadzenia nowego leku wynosi obecnie około 0,5mld $.
Liczba postów: 61
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Torgo napisał(a):Dotyka mnie ta sprawa, bo wielu moich utalentowanych, inteligentnych i twórczych przyjaciół już nie żyje, a trawka odegrała w tym niebagatelną rolę. Ponieśli konsekwencje własnych wyborów. To Oni odegrali w tym niebagatelną rolę a nie jakakolwiek używka.
Liczba postów: 9,488
Liczba wątków: 295
Reputacja:
20
Wyznanie: Ateista
Mieliśmy tutaj (zresztą chyba nie tylko tutaj), eee, sam-nie-wiem-co... Może jakąś awarię. W każdym razie trochę postów zniknęło, co na pewno nie jest normalne i na pewno moderatorzy nie mają z tym nic wspólnego. Ew. pytania proszę kierować do administracji.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Reputacja:
0
God napisał(a):Ponieśli konsekwencje własnych wyborów. To Oni odegrali w tym niebagatelną rolę a nie jakakolwiek używka. Pod tym się podpisuję!
Trudno jest postawić się w opozycji do wielu wypowiedzi o żelaznej logice - dlatego poniosło mnie trochę z tymi "pierdołami"  hock:
Ogólnie odbieram legalizację jako rozpowszechnienie marihuany, a później innych. Gdybym był przekonany, że nie przyczyni się to do bezmyślnego sięgania po narkotyki przez szersze kręgi, a wręcz przyniesie dobre skutki, nie upierałbym się przy swoim zdaniu. Biorę też pod uwagę mentalność ludzi w tym Kraju. Dokonywali wyborów - ale niedojrzałych, więc bezmyślnych pomimo niewątpliwej inteligencji.
Cytat:Ogólnie odbieram legalizację jako rozpowszechnienie marihuany, a później innych.
Więc słownik w dłoń, i poczytaj jaka różnica jest między słowem "legalizacja" a "rozpowszechnianie". Rozpowszechniane to jest zioło teraz, tyle że nielegalnie torgusiu.
Cytat:był przekonany, że nie przyczyni się to do bezmyślnego sięgania po narkotyki przez szersze kręgi, a wręcz przyniesie dobre skutki, nie upierałbym się przy swoim zdaniu.
Więc jak to z toba i alkoholem, znaczne szkodliwszym od marihuany? Jesteś za delegalizacją?
Jesteś też oczywiście świadom że podczas prohibicji alkoholowej w usa, spożycie wódy wzrosło u nich 4 krotnie?
I na koniec, masz oczywiście świadomość że bezmyslnie sięgają po narkotyki ludzie TERAZ? Zarówno bezmyślnie po heroinę, jak i bezmyslnie po alkohol.
Cytat:Biorę też pod uwagę mentalność ludzi w tym Kraju. Dokonywali wyborów - ale niedojrzałych, więc bezmyślnych pomimo niewątpliwej inteligencji.
Ich sprawa. Masz zamiar ludziom zabraniać i ograniczać wybór, bo może im to zaszkodzić? Pfff, faszystkowskie myślenie. Idąc nim moznaby zakazać piwa, tytoniu i czerwonego mięsa, najwiekszych morderców na świecie.
Liczba postów: 1,234
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Al-Rahim napisał(a):Idąc nim moznaby zakazać piwa, tytoniu i czerwonego mięsa, najwiekszych morderców na świecie. Ty mi się od mięsa trzymaj z daleka i nie siej kłamliwej propagandy.:evil::evil::evil::evil:
Lepiej dorzucić słodycze jako przykład , są bardzo uzależniające i równie szkodliwe.
Miłość to ekonomia, tu się handluje DNA.
Reputacja:
0
Al_Rahim, naprawę masz mnie za idiotę?
|