Liczba postów: 3,708
Liczba wątków: 230
Liberty napisał(a):Czlowieku, przypominam, ze to nie twoja sprawa, co ludzie biora, a pozatym moda na cpanie nie moze przyjsc w takim wymiarze, jak moda na fajki, bo ludzie nacpani nie pracuja efektywnie. Kto przy zdrowych zmyslach bedzie jadl grzyby przed szkola czy praca? Come on. A kto przy zdrowych zmysłach pali przed i w pracy. Jeśli to praca między ludźmi to śmierdzi fajkami dla klientów śmierdzi (odstrasza klientów) dla szefa. Nie dostanie premii ani podwyżki. A pomimo to i tak pali.
Podobnie będzie z grzybkami. Z tą różnicą ze od razu z roboty wylecisz.
Liberty napisał(a):Wyboraz sobie tez, ze w tym momencie rowniez pali sie ziolo w pubach, ja we wrocku nieraz jaralem lolki z barmanami, tak ze cale pomieszczenie wypelnione bylo dymem marihuanowym. Prawie jak Holandia. ;-) No to niech ćpają. Ja jestem za zalegalizowaniem marihuany. Z pewnymi ograniczeniami.
- Zakaz palenia w miejscach publicznych.
- Zakaz sprzedaży marihuany osobą poniżej 25 lat. (To po to aby Kilgorowi nie dali)
- Zakaz palenia marihuany przez osoby młodsze niż 25 lat.
Liczba postów: 876
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Cytat:Zakaz sprzedaży marihuany osobą poniżej 25 lat. (To po to aby Kilgorowi nie dali)
- Zakaz palenia marihuany przez osoby młodsze niż 25 lat.
A czemu to tak? Przeciez do marihuany nie trzeba byc specjaline dojrzalym, 18 lat wystarczy. Czlowieku, to nie alkohol, po ktorym najebiesz kogos na ulicy. To nie alkohol po, ktorym wydaje ci sie, ze jestes niepokonany. To nie alkohol, po ktorym zdemolujesz komus mieszkanie, czy park. To nie alkohol, po ktorym wyladujesz na toksykologi, albo w kostnicy. 18 lat, czyli pelnoletniosc w pelni wystarczy.
Cytat:Nie dostanie premii ani podwyżki. A pomimo to i tak pali.
Podobnie będzie z grzybkami. Z tą różnicą ze od razu z roboty wylecisz.
Teraz tez, kazd moze zjesc grzyby, czy sie zjarac i pojsc do roboty, a jakos tego nikt nie robi. Jak wyleci z pracy, to drugi raz tego nie zrobi. Wkoncu to w interesie jednostki lezy, zeby znalezc sobie prace i miec pieniadze.
Cytat:- Zakaz palenia w miejscach publicznych.
Ale mozna palic w miejscach do tego wyznaczonych (np cofeeshopy).
zdr.
Liczba postów: 4,999
Liczba wątków: 99
Reputacja:
30
Vacarius napisał(a):- Zakaz sprzedaży marihuany osobą poniżej 25 lat. (To po to aby Kilgorowi nie dali)
Bez sensu, dorosnie i bedzie mogl kupic. Nie lepiej zapisac w ustawie zeby mu nie sprzedawali? W sklepach beda takie tabliczki "Osoba nietrzezwym, dziecia i Kilgorowi nie sprzedajemy".
Niech zyje Lenin, Stalin i Jaroslaw Kaczynski! ☭
Liczba postów: 9,700
Liczba wątków: 56
Reputacja:
0
Cytat:Gospodarka światowa sie zawali gdyby tak było! Powrócilibyśmy do epoki kamienia łupanego.
I dobrze, jebie mnie gospodarka swiatowa, niech sie wali w cholere ku czci Eris.
Nie ma czegos takiego jak "trzezwosc" jest specyficzne naćpanie ktore nazywamy "trzezwoscia".
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
Liberty napisał(a):A czemu to tak? Przeciez do marihuany nie trzeba byc specjaline dojrzalym, 18 lat wystarczy. Czlowieku, to nie alkohol, po ktorym najebiesz kogos na ulicy. To nie alkohol po, ktorym wydaje ci sie, ze jestes niepokonany. To nie alkohol, po ktorym zdemolujesz komus mieszkanie, czy park. To nie alkohol, po ktorym wyladujesz na toksykologi, albo w kostnicy. 18 lat, czyli pelnoletniosc w pelni wystarczy. To po to ażeby studenci zdążyli studia wpierw pokończyć. A później to może w ogóle już nie będą chcieli palić marihuany.
Liberty napisał(a):Ale mozna palic w miejscach do tego wyznaczonych (np cofeeshopy). Tak.
Tgc napisał(a):Bez sensu, dorosnie i bedzie mogl kupic. Nie lepiej zapisac w ustawie zeby mu nie sprzedawali? W sklepach beda takie tabliczki "Osoba nietrzezwym, dziecia i Kilgorowi nie sprzedajemy". Nie chce Kilgora aż tak wyróżniać.
A po za tym uważam ze jeśli człowiek po ukończeniu 25 lat chce zapalić. To jakiś zakaz go nie powstrzyma.
Reputacja:
0
Cytat:To po to ażeby studenci zdążyli studia wpierw pokończyć. A później to może w ogóle już nie będą chcieli palić marihuany.
A moze nie chca pokonczyc studiow? Ich sprawa, zreszta co to za problem ukonczyc studia cpajac?
Liczba postów: 9,488
Liczba wątków: 295
Reputacja:
20
Wyznanie: Ateista
Vacarius napisał(a):uważam ze jeśli człowiek po ukończeniu 25 lat chce zapalić. To jakiś zakaz go nie powstrzyma.
A przed powstrzyma ? :-D Jakim cudem ? :-D
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Przed jest łatwiej człowieka powstrzymać.
A później to już powstrzymywanie nie ma sensu. 25 lat wystarczy aby trochę zmniejszyć ilość narkomanów.
Większość ludzi wpada w nałogi dużo wcześniej. Wtedy kiedy są najbardziej podatni na wpływ "kumpli".
Nie ułatwiajmy im wpadania w nałogi.
A w wieku powyżej 25 lat. To już pewnie będzie narkoman który uzależnił sie w latach wcześniejszych. On i tak będzie trwał w nałogu czy to jest legalne czy nie. A wiec po co z nim walczyć? Zalegalizujmy go i przynajmniej ściągajmy jakiś podatek z tego.
Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
Tgc napisał(a):Bez sensu, dorosnie i bedzie mogl kupic. Nie lepiej zapisac w ustawie zeby mu nie sprzedawali? W sklepach beda takie tabliczki "Osoba nietrzezwym, dziecia i Kilgorowi nie sprzedajemy".
bym mu kupował
Reputacja:
0
Ludze dobrej woli zawsze sie znajda.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
Reputacja:
0
"Kalifornia wprowadza automaty z marihuana" :
https://hyperreal.info/kalifornia_wprowa..._marihuana
Pozniej wprowadza do medycyny mdma, lsd i inne narkotyki. Wkoncu wiekszosc narkotykow bedzie legalna.
Sprawiedliwosc i normalnosc zwycieza, nie ma innej mozliwosci.
Liczba postów: 5,265
Reputacja:
4
Tego się można było spodziewać, że jak już gdzieś się zacznie to właśnie w Kalifornii.
Toż to kolebka ruchu hippisowskiego była przecież  .
EDIT Czyli już jestem prawie pewny gdzie wyjechać po szkole  .
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
vacarius, czy ty kiedykolwiek paliłeś zioło?
mnie ciekawi co ćpali starożytni grecy
Reputacja:
0
miałem na myśli mniej ezoteryczne okazje. może szamali sobie coś na co dzień?
Reputacja:
0
Cytat:miałem na myśli mniej ezoteryczne okazje. może szamali sobie coś na co dzień?
Depresanty... Alkohol chociazby.
Liczba postów: 5,265
Reputacja:
4
Słyszałem teorie, że starożytni Grecy mogli w swoim winie rozpuszczać pewne ilości substancji psychedelicznych. Tylko nie pamiętam już z jakich roślin.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Liczba postów: 2,107
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,wid,962...caid=154b3
Samoobsługowe automaty posłużą w Los Angeles jako "dealerzy" marihuany w celu łatwego dostępu do narkotyku, ale tylko dla osób posiadających na niego recepty. W ten sposób maszyny ułatwią medyczne zastosowanie marihuany, które jest legalne w 11 stanach.
Ale fajnie, szkoda że na recepte
Michał Wójtowicz
Religion can never reform mankind because religion is a slavery
Cytat:pilaster napisał(a): Proszę zwrócić uwagę, że nawet osoby nie podejrzewane o sympatię do Krk, jak Śsz, przyznają, że reakcja na "pedofilię" jest czysto emocjonalna, instynktowna, nie mająca żadnego uzasadnienia racjonalnego
Nadal Pilaster nie wyjaśnił nam czy jest idiotą i nie zrozumiał co napisał ŚS czy jest manipulatorem i specjalnie wyciaga błędne wnioski.
|