Liczba postów: 1,319
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Głupotą tego podejścia jest np. to co najprawdopodobniej zaserwują nam niedługo w nowej ustawie. Otóż obecnie można kupić legalnie w Polsce (w czymś w rodzaju smart shopu) legalne używki zawierające legalne substancje odurzające. No i media już narobiły krzyku i najprawdopodobniej zostaną one dodane do listy substancji zakazanych. Nie ma żadnych dowodów na to, że są one groźne, nikt z tych prohibicjonistów ich nie badał, nikt właściwie z tych idiotów nie wie co to jest. Ich jedyną winą jest to, że są psychoaktywne - to wystarczający powód by za ich posiadanie szło się za kratki.
Liczba postów: 5,511
Liczba wątków: 41
Reputacja:
25
Niestety tak już się utarło w chorej świadomości Polaków. To już nie ma nic wspólnego ze zdrowym rozsądkiem.
EH
Liczba postów: 5,898
Liczba wątków: 64
Reputacja:
1
Mam pytanko. Czy Athei wyśle pismo z prośbą o ustosunkowanie się do swojej decyzji w ankiecie do każdego, kto zagłosował "tak"?
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Liczba postów: 876
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
sychu napisał(a):Głupotą tego podejścia jest np. to co najprawdopodobniej zaserwują nam niedługo w nowej ustawie. Otóż obecnie można kupić legalnie w Polsce (w czymś w rodzaju smart shopu) legalne używki zawierające legalne substancje odurzające. No i media już narobiły krzyku i najprawdopodobniej zostaną one dodane do listy substancji zakazanych. Nie ma żadnych dowodów na to, że są one groźne, nikt z tych prohibicjonistów ich nie badał, nikt właściwie z tych idiotów nie wie co to jest. Ich jedyną winą jest to, że są psychoaktywne - to wystarczający powód by za ich posiadanie szło się za kratki.
Nie no akurat BZP, na ktorym wiekszosc z tych party pillsow sie opiera to takie samo gowno (albo i wieksze) jak amfetamina, takze szkodliwosc jest.
Natomiast sprzedaz legalnych silnych psychodelikow kwitnie, non-stop wychodza nowe rc drugs o potencjale porownywalnym do LSD, a osob rozprowadzajacych to w Polsce przez internet jest wiele.
Liczba postów: 1,319
Reputacja:
0
Jakie to są te "legalne psychodeliki o potencjale porównywalnym z LSD"??
Reputacja:
1
Nie jestem pewien ale chyba jakaś szałwia
Get into the car
We'll be the passengers
Liczba postów: 3,166
Liczba wątków: 53
Reputacja:
1
I DXM
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"
Guns'n'roses - Sympathy For The Devil
"Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania."
Aldous Huxley
"This is your life and it's ending one minute at a time"
Fight Club
Reputacja:
1
I BMX i HULAJNOGA
Get into the car
We'll be the passengers
Reputacja:
0
I kupa na patyku.
@Sychu
DOC, DOI, DOB, DOM, Dragonfly, 4-HO-MET, 4HO-METi 4-aco-DMT, DBT, DET, DIPT, DMT, DPT, MET, MIPT, MPT, PYR-T, 2-CI, AMT ....
To jest ta sama polka co LSD, wiadomo, ze jedne sa bardziej, a inne mniej ciekawe.
A najbardziej podobne dzialanie do LSD ma chyba DOC.
@Progmast
Natomiast DXM to lajtowy psychodelik (w porownaniu z np DOC'em). Chociaz przyznam, ze bardzo przyjemny. Jedno opakowanie za 5zl, lozko, mp3 z dobra muza i mamy pare godzin latania po przepieknych krainach. ;-) Ja juz mam to za soba, szkoda zdrowia, ale sprobowac warto.
@Phill
BXM podobno daje calkiem fajne efekty, ale ludzie cpac leki na kaszel w polaczeniu z ekstraktem z plynu do irygacji pochwy? O_o
Salvia to bardzo specyficzny psychodelik, zupelnie rozny od wyzej wymienionych.
PS. Czesc wymienionych przez mnie substancji nie jest juz legalana, ale wieksozsc z nich mozna swobodnie kupic w internecie (na kartonach jak lsd, w proszku, czy tez tabsach zelowych), jest to zupelnie legalne, wystarczy, ze kupujacy zadeklaruje, ze nie kupuje substancji w celu spozycia jej. ;-)
Warto dodac, ze substancje te sprzedawane sa w sumie w podziemiu, tak zwane smart shopy nie maja ich w swoim asortymencie.
Liczba postów: 1,030
Reputacja:
0
http://hyperreal.info/narkobiznes_wydaje_gazete
Cytat:Prokuratura zastanawia się co zrobić z gazetą, która pochwala palenie marihuany i polemizuje z obowiązującym prawem.
padłem.
Reputacja:
0
Sie moga zastanawiac, gowno moga zrobic. Zdaje sie, ze na polskim rynku wychodza juz 3 gazetki tego typu, kazda darmowa.
Cytat:Rozmaite ciasta i ciasteczka z narkotykami są ulubioną potrawą wielu młodych ludzi – tłumaczy nam dwudziestoletni Krzysztof, młody fan muzyki hiphopowej, ubrany w bluzę z kapturem, szerokie spodnie i bejsbolową czapeczkę.
Hehe, padlem.
Swoja droga strasznie sie ciesze, ze o drugach zaczyna sie mowic. Legalizacja to tylko kwestia czasu. ;-)
Liczba postów: 3,708
Liczba wątków: 230
Zalegalizujcie tą marihuanowe w Polsce do ch**a pana, bo tu do Holandii przyjeżdżają gówniarze tylko po to aby się naćpać. A potem robią wstyd Polsce.
Holendrzy już zaczynają myśleć ze każdy polak to narkoman po prostu.
Reputacja:
0
Pomysl legalizacji popieram. ;D Vacarius, czyli przekonales sie do marihuany?
Zreszta jaram juz tyle czasu, a i tak w Holandii na bank bede zachowywal sie jak dziecko w sklepie ze slodyczami. Wyjazd sie szykuje, kase tylko zarobie i za 2 - 3 miesiace jade z ekipa. ;-)
Liczba postów: 3,708
Liczba wątków: 230
Ja byłem zawsze przekonany do legalizacji marihuany. Ale teraz jestem bardziej przekonany.
A teraz robię kreseczkę:
-----------------------------------------------------------------------------------
I wracamy grzecznie do tematu: legalizować czy zakazywać. Offtopiki robią baj baj.
A ja się posunąłem trochę dalej i przeniosłem posty do nowego tematu - http://www.forum.ateista.pl/showthread.php?t=5029. Ciekawa dyskusja o międzynarodowych stereotypach może wyniknąć
Liczba postów: 61
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Przeczytałem wszystkie 41 stron i jeszcze żadna używka nie zryła mi tak łba jak ten temat. Aż straciłem ochotę do dyskusji. Zatem długo się nie rozpisując odsyłam do ciekawej ankiety (która jest bardziej artykułem niż ankietą  )
http://ankietka.pl/survey/results/id/154...olsce.html
Liczba postów: 4,999
Liczba wątków: 99
Reputacja:
30
Mam ciekawy pomysl na kampanie na rzecz legalizacji. Chodzi o to aby odwrocic role, przedstawic przeciwnikow legalizacji jako przestepcow. A da sie to zrobic dosyc latwo. Haslem przewodnim bylo by: "Kazdy przeciwnik legalizacji wspiera mafie narkotykowe", "Kazdy przeciwnik legalizacji pomaga przestepcom", "Niby komu zalezy na tym by narkotyki byly nielegalne jak nie przestepcom?".
Niech zyje Lenin, Stalin i Jaroslaw Kaczynski! ☭
Liczba postów: 1,234
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Dla wszystkich panikarzy propagujących wizję narkomanów na haju masakrujących samochodami tłumy niewinnych dziatek - TO JUŻ SIĘ DZIEJE.
http://www.pulsmedycyny.com.pl/index/arc...994/1.html
Miłość to ekonomia, tu się handluje DNA.
Liczba postów: 9,700
Liczba wątków: 56
Reputacja:
0
Mam nadzieje ze Cleo, Rothein i reszta koalicji szybko doprowadza do delegalizacji tych tzw: "leków" (termin oczywiscie propagandowy, ja nazywam je "zabójcami rodzin") zebysmy mogli sie wszyscy wreszcie czuc bezpiecznie. Rzad musi natychmiast cos z tym zrobic.
inne przerazajace informacje
a swoja droga, wlasnie przyjmuje swoja dzienna dawke sertraliny  niestety nie mam samochodu
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
Liczba postów: 1,369
Liczba wątków: 153
A czy któryś z Was należy już może do mającego wkrótce powstać kościoła, o którym ptaszki ćwierkają ? :-)
Czy nikt nic nie słyszał, nikt nic nie wie ?
|