Liczba postów: 876
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Cytat:3. Nie mam zamiaru ze swoich podatków płacić na leczenie narkomanów.
Nie wziales pod uwage faktu, ze przy obecnym stanie rzeczy, kazdy z nas placi za uzytkownikow roznych substancji narkotycznych.
Legalizacja w tym wypadku nic nie zmieni, a w wypadku wprowadzenia akcyzy na narkotyki, problem zostal by rozwiazany, niestety ze szkoda dla wolnosci.
Dlatego najlepiej sprywatyzowac sluzbe zdrowia - znowu problem rozwiazany.
Tutaj problemem nie sa narkotyki, a wylacznie system.
Liczba postów: 9,488
Liczba wątków: 295
Reputacja:
20
Wyznanie: Ateista
Mała uwaga - sonda wariuje, nie udało mi się jej prawidłowo edytować Liczę, że administracja coś z tym zrobi. Na razie proszę się nią nie sugerować ! Wyniki jej nie są miarodajne.
Żeby nie było off-topiku: Demokratyczno-socjalistyczni (pfe...) zwolennicy niewolnictwa (tj. decydowania przez państwo o tym, co obywatel może ewentualnie palić) znów szaleją, zamykając kolejnych producentów marihuany (BTW, średnio skuteczni są - na szczęście - bo tak zaawansowana plantacja przed wykryciem musiała już sporo wyprodukować).
Niech żyją Bohaterowie Walki o Wolność. Precz z demokratyczno-socjalnym niewolnictwem
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Reputacja:
0
Czytalem gdzies (za duzo tego sie przewija, nie moge spamietac :-)), ale chyba w obecnym numerze newsweek'a, ze jakas tam hamerykanska jednostka do walki z narkotykami, ma zwiekszyc liczbe czlonkow, by (!) wpomoc Polske w walce z handlem narkotykami.
Noz k***a maja u mnie kolejnego minusa.
Po raz kolejny aresztowano niewinnych ludzi, któzy krzywdy nie wyrządzili. Prawo zaśstaje sie z każdym rokiem surowsze.
Amerykanie zaś nie powinni się odzywać, bo to oni zarządzają produkcją najgorszych dragów w amerykach i bliskim wschodzie.
Liberty napisał(a):Czytalem gdzies (za duzo tego sie przewija, nie moge spamietac :-)), ale chyba w obecnym numerze newsweek'a, ze jakas tam hamerykanska jednostka do walki z narkotykami, ma zwiekszyc liczbe czlonkow, by (!) wpomoc Polske w walce z handlem narkotykami.
Noz k***a maja u mnie kolejnego minusa.
Mnie najbardziej bawi, że kraje w których produkują kokaine etc (ameryka południowa) zawiera rózne umowy z USA, i zezwala siłom USA wyszukiwać fabryki koki na terytoriach tych krajów...
Widziałem kiedys dokument o takich fabrykach - pokazali jednego staruszka który siedzi w więzieniu i dziennikarka do niego: "ale rozumie pan, że u nas w USA mamy problemy z narkotykami", a on "przez te WASZE problemy to ja siedze w więzieniu"...
Co ciekawe nie było nigdzie widać by sami producenci narkotywków brali cos
Liczba postów: 9,700
Liczba wątków: 56
Reputacja:
0
Cytat:Widziałem kiedys dokument o takich fabrykach - pokazali jednego staruszka który siedzi w więzieniu i dziennikarka do niego: "ale rozumie pan, że u nas w USA mamy problemy z narkotykami", a on "przez te WASZE problemy to ja siedze w więzieniu"...
Boze jakie to wszystko jest parszywe i zaklamane. CIA jest globalna potega narkotykowa. Prowadzi fikcyjne wojny z jednymi kartelami i radosnie wspolpracuje z innymi (sam byly szef DEA przyznal ze sluzby specjalne sprowadzaly do USA tony kokainy) a przy tym ogromne ilosci takich wlasnie spokojnych niewinnych ludzi, obywateli kraju w ktorym koka ma tradycje siegajaca wstecz dalej niz historia USA, kosciola katolickiego i Jezusa Chrystusa zamyka sie w wiezieniach. J****a inkwizycja
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
Reputacja:
20
Część wcześniejsza tutaj (skutek dołączenia jednego tematu do dwóch różnych, w ramach likwidowania nadmiernego rozdrobnienia).
Phillrond napisał(a):Dobry byłby program który zalecałby szkolnej młodzieży porcyjkę lsd dziennie i gwarantował 3 skręty tygodniowo 
No jasne ! Serio. Tylko odrobinę mniejsza dawka, porcyjka dziennie to przegięcie.
Oczywiście program finansowany z prywatnych pieniędzy, nie z budżetu. Jednak libertariańskie państwo mogłoby go wspomóc np. publicznym zachęceniem Wolnościowo nastawionych obywateli do dobrowolnych datków.
Phillrond napisał(a):Ponadto każdego chorego z nienawiści można by leczyć dragami właśnie.
No i co to za prawo które takiego dobra obywateli zabrania
Nie wiem o co ta medialna afera- każdy wie, że lsd dla przykładu jest zdrowe i pomaga odkrywać nowe horyzonty
No wiadomo.
Dopiero twoje następne twierdzenia są antywolnościową bzdurą :-P Tak idiotyczną, że nie widzę sensu podejmować dyskusji. Chciałeś sprowadzić do ad absurdum, a zupełnie ci nie wyszło.
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Liczba postów: 5,898
Liczba wątków: 64
Reputacja:
1
Nie jestem w szoku bo znam możliwości Twoje i Kilgore'a
Tego nie trzeba sprowadzać do niezbadanej kniei absurdu i gąszczu braku sensu.
Twoje słowa same sprowadzają się do poziomu absurdu- pomaga w tym Twoja niestałość 
Od jakiegoś czasu dragi wzbudziły w Tobie podniecenie i ekscytację
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Reputacja:
20
Phillrond napisał(a):niestałość 
Hmmm... ?
BARDZO NIEAKTUALNE.
Liczba postów: 7,522
Liczba wątków: 305
Reputacja:
1
@Phillrond
Staly sie "trendi". Sie to "podjara" nazywa.
Tez tak mialem, z wodka. Lata temu.
Null pointer exception
Reputacja:
1

Athei, pamiętaj picie z kolegami pod murkiem nie jest równoznaczne wielkiej pasji wprowadzania wszelkich narkotyków i zniesieniu jakiejkolwiek kontroli, której efektem była by pseudowolność oparta na przemocy
Jeśli chcemy państwa mającego namiastkę wolności i demokracji (pełna jest niemożliwa)
trzeba poddać ludzi pewnej kontroli- taki fakt.
Jednak Avx nigdy chyba nie doświadczył dylematu moralnego, dlatego tak szafuje prawami i osądami.
Uważaj, Av, żebyś kiedyś nie dał się temu pochłonąć
Get into the car
We'll be the passengers
Liczba postów: 5,265
Liczba wątków: 93
Reputacja:
4
Cytat:pseudowolność oparta na przemocy
Jaka przemoc?
Poza tym, jesteś za zakazem spożywania "narkotyków"?  hock:
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Reputacja:
1
Jak zawsze wszystko jasne- żadnej przemocy, pokój zioło i Jah nad nami
Przemoc wynikająca z- czarnego, szarego, białego, różowego i zielonego rynku.
Także z prawa pięści, jakie chcąc nie chcąc zagościło by w państwie avałka
PS: ile jest tematów o tematyce
- poglądy avx
- wątpliwości avx
- zastrzeżenia avx
- avxowa terapia narkotykowa
Boję się zajrzeć do lodówki
Get into the car
We'll be the passengers
Reputacja:
20
Phillrond napisał(a):Przemoc wynikająca z- czarnego, szarego, białego, różowego i zielonego rynku.
Także z prawa pięści, jakie chcąc nie chcąc zagościło by w państwie avałka
:?: Rozwinąć proszę.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Reputacja:
4
Phillrond
Cytat:Przemoc wynikająca z- czarnego, szarego, białego, różowego i zielonego rynku.
No, ale przecież gdyby zalegalizowano to czarny rynek by znikł, no nie?
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Reputacja:
20
Szary rynek by znikł (a raczej się wybielił  ), czyli te części czarnego, które nie są sprzeczne z libertarianizmem. Zostałby rynek "naprawdę czarny", tzn. np. handel ludźmi i organami, ale to margines nie tak znowu trudny do zwalczenia.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Reputacja:
4
Co jest złego w handlu organami?
Kurt Gödel
Reputacja:
20
Jeśli organy zostały pozyskane nie naruszając niczyjej wolności ani praw własności - w zasadzie nic. No, ale różne wypaczenia się czasem zdarzają... Piszę w tym kontekście.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Reputacja:
0
Cytat:Od jakiegoś czasu dragi wzbudziły w Tobie podniecenie i ekscytację
W tobie uwolnienie calego zapasu serotoniny w jedej chwili nie wywoluje podniecenia i ekscytacji? Cpanie, ze tak sie wyraze to synonim podniecenia i ekscytacji.
Cytat:Athei, pamiętaj picie z kolegami pod murkiem nie jest równoznaczne wielkiej pasji wprowadzania wszelkich narkotyków i zniesieniu jakiejkolwiek kontroli, której efektem była by pseudowolność oparta na przemocy
Moze powinienes sobie zalozyc watek "opowiadania phill'a fantasty"?
Latwo pieprzyc bzdury o zniszczeniu swiata, ciezej juz zebrac sie na przedstawienie jakichkolwiek argumentow o jakiejs wartosci merytorycznej.
Widze, ze jest to cecha wspolna wiekszosci przeciwnikow legalizacji narkotykow.
W waszych wypowiediach brak jakichkolwiek rzeczowych argumentow.
Zabawa sie zaczyna, gdy zdajecie sobie sprawe, ze robicie z siebie idiotow. Wtedy zaczyna sie pisanie bajek. Roztaczanie apokaliptycznych wizji o tym jak to sie wszystko zwane spoleczenstwem zawali, i zginie w obliczu zbyt duzej wolnosci osobistej.
------
Ograniczenia zawsze musza byc, to jasne. Czlowiek zachlysniety wolnoscia osobista nie moze naruszyc wolnosci innego czlowieka.
Wystarczy wprowadzic pewne regulacje dotyczace sprzedarzy i vuala. Komus dzieje sie krzywda? Mamy kk. i zluzby porzadkowe.
Cpaja ci co cpali wczenisje plus paru nowych. Co sie zmienilo, poza wiekszym bezpieczenstwem ludzi postronnych i dzieci?
Ano zwiekszyla sie wolnosc i ewentualne wplywy do kasy panstwowej z akcyzy.
-------
Phill jak zwykle bierze wszystko do siebie i zbyt na serio.
Liczba postów: 1,030
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Przeniesiono stąd.
Liberty napisał(a):Z tym, ze obecnie, do heroiny maja dostep dzieci, co nie mialo by miejsca (a przynajmniej bylo by skrajnie ograniczone) przy legalizacji. A jak to zostałoby osiągnięte?
|