To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za legalizacją narkotyków?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, wszystkich
45.29%
154 45.29%
Tak, ale tylko tych "miękkich" (m.in. marihuany)
37.35%
127 37.35%
Nie
13.53%
46 13.53%
Żadna z powyższych opcji ankiety mi nie odpowiada
3.82%
13 3.82%
Razem 340 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prohibicja narkotykowa vs. legalizacja narkotyków
Kilgore Trout napisał(a):Cytat:
Cytat:tak jak pisałam wcześniej, prawo chroni mnie przed miłośnikami LSD którzy mają ochotę prowadzić samochód i moim zdaniem słusznie to robi.

mnie prawo chroni przed czlowiekiem-pszczola i jego armia nietoperzy-zombie.

szkoda jednak ze mnie prawo nie chroni przed kretynkami na forach internetowych. Smutny

Kilgore Trout napisał(a):Cytat:
Cytat:dowodem na to, że po nzażyciu można bezpiecznie wsiąść do samochodu

nigdzie nic takiego nie napisalem.

jakiekolwiek sytuacje w ktorych ktos prowadzi pojazd po zazyciu substancji obnizajacej jego zdolnosci w tej materii powinny byc karane.

No i kółeczko się zamyka.
Odpowiedz
Nie chcialbym cie obrazac znowu po tym jak przeprosilem, w koncu wiem ze prawdopodobnie zmagasz sie z choroba, ale naprawde wystawiasz mnie na ciezka probe.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/1068625.stm

The most obvious effect of the cannabis was that the volunteers drove more slowly, trying to compensate for intoxication by being more cautious. (...) reaction times to motorway hazards were not significantly affected.

http://www.ccguide.org.uk/driving.php

"There is no doubt marijuana affects performance but it may be it affects it in a favourable way by reducing risk-taking."

a tu filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=t3zou4F00Ic

Niewykluczone ze jak u kazdego paranoika palenie wyzwalalo u ciebie lęki zamiast rozluznienia. Mam powazne watpliwosci czy ludzie chorujacy na urojenia powinni palic ziolo. Mysle ze nie powinni.

Pierwszy link jest ok, ale tam nie piszą tego co napisałeś, tylko piszą że marihuana ma wpływ, ale ten wpływ jest mniejszy niż alkoholu.

Drugiego nie czytam, bo stronniczość jest oczywista.
Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):Nie chcialbym cie obrazac znowu po tym jak przeprosilem, w koncu wiem ze prawdopodobnie zmagasz sie z choroba, ale naprawde wystawiasz mnie na ciezka probe.

Uważasz że poważne sugerowanie choroby psychicznej osoby o innych poglądach nie jest obraźliwe?
Odpowiedz
Profesor Jack Maclean z Adelaide University jest stronniczy? Co, znasz go czy jak? Zdezorientowanyhock:

Ja nawet czasem mam troche dobrej woli ale odnosze wrazenie ze w kazdym poscie jednak uparcie starasz sie mi udowodnic ze jestes dokladnie taka idiotka za jaka cie mam.

Zasmuca mnie to w sumie, ja nie czerpie przyjemnosci z obrazania ludzi wbrew pozorom. Jestem zly czasem, denerwuje sie ale generalnie po prostu smutek mnie ogarnia. Smutny

Cytat:Uważasz że poważne sugerowanie choroby psychicznej osoby o innych poglądach nie jest obraźliwe?

Kilka lat temu znajomy mi powiedzial "sluchaj martwie sie, moze masz depresje, pojdz do lekarza". Powinienem dac mu po mordzie za to czy co? Lekarzowi tez powinienem potem dac po mordzie ze mi opowiada o zaburzeniach depresyjnych?
Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):Profesor Jack Maclean z Adelaide University jest stronniczy? Co, znasz go czy jak? Zdezorientowanyhock:

Nie interesuje mnie to. To tak jak nie można się spodziewać obiektywizmu na temat religii katolickiej po portalu katolickim.

Dalej obrażasz.
Odpowiedz
a co, Uniwersytet Adelaide to jakas uczelnia pro-marihuanowa? Tamtejsi profesorowie to stonerzy z dredami? Co ty wygadujesz? Zdezorientowanyhock:

http://norml.org/index.cfm?Group_ID=5450

Tu jest swietne podsumowanie wielu raportow dotyczacych tego problemu.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):a co, Uniwersytet Adelaide to jakas uczelnia pro-marihuanowa? Tamtejsi profesorowie to stonerzy z dredami? Co ty wygadujesz? Zdezorientowanyhock:

http://www.ccguide.org.uk/ - CANNABIS CAMPAIGNERS' GUIDE, Part of The UK Legalise Cannabis Campaign

http://norml.org/ - Working to reform marijuana laws
Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):czy gdziekolwiek napisalem ze ludzie POWINNI jezdzic po LSD? To przeciez byloby absurdalne, po LSD powinni siedziec spokojnie w przyjemnym otoczeniu i doznawac. Co zreszta robia. I nikomu nie dzieje sie krzywda. Tylko im gdy wpadna w rece wladzy. Smutny

ale gdyby nie siedzieli spokojnie to mogliby niespokojnie spowodować jeden z wielu przykładowych wypadków, także ten o którym pisze Cleo; a skoro władza zakazuje zażywania narkotyków to Cleo może pośrednio czuć się dzięki temu zakazowi bezpieczniejsza, zrozumiałe - więc dlaczego uważa się ją za chorą ?
[url="http://www.youtube.com/watch?v=_A_arjPCKXA"]
[/url]
Odpowiedz
Cytat:CANNABIS CAMPAIGNERS' GUIDE, Part of The UK Legalise Cannabis Campaign

a co to ma wspolnego z Uniwersytetem Adelaide, profesorem Maclean'em i prowadzonymi przez niego badaniami? CCG oplacilo te badania by zamiescic wyniki na swojej stronie czy co?

Konkretnie te badania opublikowano w:

C. Hunter et al. 1998. The Prevalence and Role of Alcohol, Cannabinoids, Benzodiazepines and Stimulants in Non-Fatal Crashes. Adelaide: South Australia: Forensic Science, Department for Administration and Information Services.

Cytat:ale gdyby nie siedzieli spokojnie to mogliby niespokojnie spowodować jeden z wielu przykładowych wypadków, także ten o którym pisze Cleo; a skoro władza zakazuje zażywania narkotyków to Cleo może pośrednio czuć się dzięki temu zakazowi bezpieczniejsza, zrozumiałe - więc dlaczego uważa się ją za chorą ?

:roll:

a gdybym ja wzial noz i wybiegl na ulice zabijac...

to skoro wladza zakazuje mi wychodzenia na ulice to zrozumiale ze swiat moze czuc sie bezpiecznie.

a gdyby PiotrSceptyk wzial noz i wybiegl na ulice zabijac...

jesli czegos NIE MA to tego NIE MA a lęk przed tym czego NIE MA jest UROJENIEM. Zagrozenia za strony jadacych na kwasie maniakow NIE MA wiec lek przed nim jest UROJONY.

Odpowiedz
PiotrekSceptyk napisał(a):z tego co zrozumiałem Cleo nie podoba się, że ktoś będąc pod wpływem narkotyków może prowadzić samochód - i dlatego niby jest chora ?
Z tego co pamiętam z innego topicu: Cleo uważa, że userzy LSD nie powinni prowadzić aut W OGÓLE(nie tylko podczas tripa), gdyż istnieje ryzyko, że podczas jazdy dostaną fleszbeka i jest to jeden z powodów, dla których lsd winno być nielegalne.
Tak Cleo?
Odpowiedz
a Kilgore uwaza ze nikt nie powinien prowadzic aut W OGOLE bo istnieje ryzyko ze podczas jazdy im odpierdoli i jest to jeden z powodow dla ktorych samochody powinny byc nielegalne.

:|

Kazdego dnia setki ludzi gina w wypadkach spowodowanych przez CALKOWICIE TRZEZWYCH ludzi. Domagam sie zakazu jazdy dla trzezwych ludzi.

A PiotrekSceptyk moze wyjsc z domu i rzucic sie na mnie z nozem.

Bede sie czul bezpieczniej jesli wladza zakaze mu wychodzic z domu. Takie mam lęki wlasnie. Prawo ma mnie chronic przed moimi paranoidalnymi urojeniami.

Odpowiedz
Fry napisał(a):Z tego co pamiętam z innego topicu: Cleo uważa, że userzy LSD nie powinni prowadzić aut W OGÓLE(nie tylko podczas tripa), gdyż istnieje ryzyko, że podczas jazdy dostaną fleszbeka i jest to jeden z powodów, dla których lsd winno być nielegalne.
Tak Cleo?

Uważam, że LSD nie powinno być legalne, Twoim zdaniem nie mam prawa mieć własnego poglądu na ten temat? "User" LSD może dostać w czasie jazdy nie pod wpływem fleszbeka i może stanowić zagrożenie na drodze.
Odpowiedz
Uwazam ze Cleo powinna byc nielegalna. Twoim zdaniem nie mam prawa miec wlasnego pogladu na ten temat? Cleo moze w kazdej chwili oszalec i rzucic sie na mnie z nozem.

Wszystko moze sie w kazdej chwili stac.

Domagam sie prawnej ochrony przed wszystkim.

Odpowiedz
To Ty chcesz zmian w prawie, jak dla mnie może być jak jest Uśmiech
Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):Zagrozenia za strony jadacych na kwasie maniakow NIE MA wiec lek przed nim jest UROJONY.

NIE MA, Kilgore sprawdził, ufff
[/url]
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=ubxgj6Bfb9k

fragment przedwojennej propagandówki anty-marihuanowej wywołanej jedynie dbaniem o interesy producentów nylonu.
Miłość to ekonomia, tu się handluje DNA.
Odpowiedz
Cytat:NIE MA, Kilgore sprawdził, ufff

Istnieje tak samo jak Bog. W umyslach wiernych. Dowodow brak.

Mam za to bardzo duzo dowodow na to ze TRZEZWI ludzie powoduja wypadki! Wiec logicznie rzecz biorac Cleo powinna raczej obawiac sie TRZEZWYCH.

Odpowiedz
NIE MA, wszyscy siedzą w domach i doświadczają, wszyscy co do jednego
[/url]
Odpowiedz
Cytat:Uważam, że LSD nie powinno być legalne, Twoim zdaniem nie mam prawa mieć własnego poglądu na ten temat?
Masz takie prawo, oczywiście. Ja tylko zapytałem, bo niektórzy w tym temacie uważali, że jesteś jedynie za zakazem jazdy pod wpływem, a nie jakiejkolwiek.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości