To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za legalizacją narkotyków?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, wszystkich
45.29%
154 45.29%
Tak, ale tylko tych "miękkich" (m.in. marihuany)
37.35%
127 37.35%
Nie
13.53%
46 13.53%
Żadna z powyższych opcji ankiety mi nie odpowiada
3.82%
13 3.82%
Razem 340 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prohibicja narkotykowa vs. legalizacja narkotyków
Kilgore Trout napisał(a):Istnieje tak samo jak Bog. W umyslach wiernych. Dowodow brak.

Indukcja niezupełna się kłania Oczko Coż za bardzo jesteś przywiązany do domniemania niewinności, dowodów brak, a więc niewinny. Podpowiem Ci, że to się stosuje tylko do ludzi. W przypadku substancji które mają być szeroko dostępne do konsumpcji jest odwrotnie.

Cytat:Masz takie prawo, oczywiście. Ja tylko zapytałem, bo niektórzy w tym temacie uważali, że jesteś jedynie za zakazem jazdy pod wpływem, a nie jakiejkolwiek.

Dziękuję Uśmiech Widzisz samo to wywołuje święte oburzenie.
Odpowiedz
Za Wikipedią:
Pojawiają się efekty sensoryczne: wzmocnienie percepcji zmysłowej lub częściej jej zaburzenia (szczególnie wzrokowe, rzadziej dotykowe lub proprioceptywne), efekty synestetyczne, zaburzenia poczucia czasu.
Fizyczne reakcje na LSD są bardzo różne, jednak najczęściej występują: hipertermia, gorączka, podniesiony poziom cukru we krwi, skurcze macicy, gęsia skórka, przyspieszony puls, nadprodukcja śliny, szczękościsk, pocenie się, rozszerzenie źrenic, bezsenność, parestezje, drgawki i synestezja. Zażywający LSD wymieniają też odrętwienie, roztrzęsienie, osłabienie i mdłości.

To JASNO I WYRAŹNIE pokazuje, że człowiek po zażyciu LSD może spodziewać się obniżenia swej sprawności prowadzenia pojazdu. Dlatego też jazda po zażyciu LSD jest bardziej niebezpieczna, niż bez niego. I nieważne, czy teraz spadnie na Ciebie meteoryt - nie masz na to wpływu. Jeśli jednak możesz ustrzec się przed kierowcą pod wpływem LSD, to rób to. I BEZ WZGLĘDU NA POGLĄDY Z TYM STWIERDZENIEM TRZEBA SIĘ ZGODZIĆ.
Odpowiedz
LSD Duży uśmiech Pamiętam razu pewnego, sylwestra pamiętnego. Oj niewiedział ja że umysł takie rzeczy kreować potrafi.
LSD jako nielegalna używka stwarza pewne zagrożenie - nigdy nie wiadomo ile tam tego jest, a to bardzo ważny czynnik.
Odpowiedz
Mam przerazajace informacje: TRZEZWI LUDZIE POWODUJA WYPADKI. Mam na to dowody. Kazdego dnia ludzie gina poniewaz TRZEZWY szaleniec nieuwaznie kieruje pojazd mechaniczny. To sa fakty.

Nauka potwierdza ze TRZEZWI ludzie MOGA miec HALUCYNACJE w KAZDEJ chwili:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hallucinations_in_the_sane

Uwazasz ze nie ma ryzyka?

Nieoficjalnie wiadomo ze Hitler byl CALKOWICIE TRZEZWY kiedy postanowil wymordowac pol Europy.

Trzezwosc powinna zostac zakazana natychmiast poniewaz stanowi POWAZNE i WYRAZNE zagrozenie dla zycia tysiecy ludzi. Dopiero wtedy ja bede sie czul bezpiecznie. Dopoki takie trzezwe Cleo beda spokojnie chodzic na wolnosci na ulicach polskich miast poglebiac sie beda chaos i anarchia a polsat bedzie mial dalej miliony widzow.

TRZEZWOSC = AUSHWITZ, WYPADKI SAMOCHODOWE, TERRORYZM, CHAOS, POLSAT

Uwazasz ze nie ma zagrozenia?

Zdemaskuj ten mit!
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Kilgore jeżeli nie chcesz poważnie dyskutować to po co piszesz?
Odpowiedz
TRZEZWOSC ZABIJA:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_eve..._massacres

Nauka jasno potwierdza: CLEO W KAZDEJ CHWILI MOZE ZACZAC MIEC HALUCYNACJE!

Nie wiem czy Cleo prowadzi pojazd mechaniczny ale jesli tak to CO JESLI ZACZNIE MIEC HALUCYNACJE PODCZAS JAZDY?

http://en.wikipedia.org/wiki/Hallucinations_in_the_sane
Zdemaskuj ten mit!

A co jesli WSZYSCY kierowcy naraz zaczna miec halucynacje?

Niemozliwe? A Fatima to co?

Pomyslcie o dzieciach! Moj Boze! O DZIECIACH!

Trzezwi ludzie kazdego dnia planuja ZBRODNIE, MORDERSTWA, KRADZIEZE. Kazdego dnia chordy trzezwych ludzi tocza WOJNY, ZABIJAJA, POWODUJA WYPADKI, CHODZA DO KOSCIOLA!

Jesli nie zalezy wam na mnie ok... ale pomyslcie o dzieciach... blagam... o dzieciach... i o kotkach... Płacz
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
wogóle człowiek powinien być zakazany ... nie ma ludzi nie ma problemu :p
Odpowiedz
Kilgore, jak chcesz się bawić w Pilastera to nikt Cię na poważnie brać nie będzie.

Zresztą ja nie pisze o zakazywaniu. Naćpany Kilgore albo trzeźwy Kilgore sprawia że coś strasznego staje się komuś z bliskiego otoczenia Rotheina, więc Rothein obdziera Kilgora na żywca ze skóry. Proste? Proste. Żadnych odsiadek w luksusowych więzieniach, żarcia na koszt innych, wyroków w zawieszeniu.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
oho chyba zaczynasz rozumiec jak sie czuje sluchajac bredni ktore wygadujecie... i jeszcze musze was brac na powaznie... :|

Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):oho chyba zaczynasz rozumiec jak sie czuje sluchajac bredni ktore wygadujecie... i jeszcze musze was brac na powaznie... :|

Ależ nie ma problemu Kilgore.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Cytat: Naćpany Kilgore albo trzeźwy Kilgore sprawia że coś strasznego staje się komuś z bliskiego otoczenia Rotheina, więc Rothein obdziera Kilgora na żywca ze skóry
Pytanie brzmi, czy trzeźwy Kilgore postapiłby tak samo głupio jak Kilgore naćpany. Trzeźwość nie musi zapobiec nieszczęsciu, ale chyba może je uczynić mniej prawdopodobnym?
Pomyśl tylko-tryliony organizmów kręcących sie dokoła, każdy pod hipnotycznym działaniem jedynej prawdy, wszystkie te prawdy identyczne i wszystkie logicznie sprzeczne ze sobą: Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć. I ty jesteś jednym z tych organizmów, i przeżywasz swoje życie w niewoli logicznego absurdu.
R.Wright [i]Moralne zwierzę
Odpowiedz
Wprost przeciwnie. Dane naukowe wskazuja ze wiekszosc potwornych zbrodni popelniaja ludzie TRZEZWI (BADZ POD WPLYWEM LEGALNYCH UZYWEK). Mijasz sie zatem z prawda.

Jakkolwiek jest to trudne do ogarniacia: to TRZEZWI ludzi zaplanowali i wybudowali Auschwitz.

TRZEZWOSC = HOLOCAUST, MASAKRY, WOJNY

Zdemaskuj ten mit:
http://en.wikipedia.org/wiki/Auschwitz_c...ation_camp

Odpowiedz
avidal napisał(a):Pytanie brzmi, czy trzeźwy Kilgore postapiłby tak samo głupio jak Kilgore naćpany. Trzeźwość nie musi zapobiec nieszczęsciu, ale chyba może je uczynić mniej prawdopodobnym?

Dokładnie o to chodzi.
Odpowiedz
O doprawdy? Dokladnie o to?

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_massacres

WYMIEN Z TEJ LISTY MASAKRY DOKONANE PRZEZ LUDZI POD WPLYWEM PSYCHODELIKOW.

Zdemaskuj ten mit!
Dokladnie o to chodzi!
Zdemaskuj ten mit!
Zdemaskuj ten mit!

Tak sie jakos dziwnie sklada ze to TRZEZWI ludzie zieja prawdziwa gargantuiczna agresja i nienawiscia. Wojny, masakry, rzezie... wszedzie spotkasz trzezwych ludzi wydajacych rozkazy, wykonujacych polecenia...

TRZEZWOSC = AUSCHWITZ, HIROSHIMA, NANKING, ODDZIAL 731, AGRESJA, PRZEMOC, WYPADKI SAMOCHODOWE, TORTURY, CZYSTKI ETNICZNE

Moj Boze, trzezwi ludzie MORDUJA SIE masowo od tysiecy lat!

Tymczasem wspaniale substancje ktore moglyby pomoc ludzkosc wreszcie wydostac sie z tego piekla i stworzyc jakis normalny swiat sa oblozone szalencza anatema. Przez wlasnie tych trzezwych fanatykow ktorym nie podoba sie pomysl ze obled moglby sie skonczyc.

Zdemaskuj ten mit.

Odpowiedz
Kilgore wziąłeś dziś rano leki? bo mi się wydaje że zapomniałeś...
Odpowiedz
Harry Truman zapewne nie był tez pod wplywem alkoholu kiedy wydawał rozkaz uzycia broni atomowej. Czy oznacza to jednak, że Truman za kierownica był równie niebezieczny trzeźwy, jak pijany?
Pomyśl tylko-tryliony organizmów kręcących sie dokoła, każdy pod hipnotycznym działaniem jedynej prawdy, wszystkie te prawdy identyczne i wszystkie logicznie sprzeczne ze sobą: Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć. I ty jesteś jednym z tych organizmów, i przeżywasz swoje życie w niewoli logicznego absurdu.
R.Wright [i]Moralne zwierzę
Odpowiedz
Cytat:Kilgore wziąłeś dziś rano leki? bo mi się wydaje że zapomniałeś...

Odejdz trzezwa popierajaca wojny i faszystowskie rezimy istoto ktora w kazdej chwili moze zaczac miec halucynacje! Apage!

Cytat:Czy oznacza to jednak, że Truman za kierownica był równie niebezieczny trzeźwy, jak pijany?

A co to ma do rzeczy? Ja nie jestem adwokatem jazdy po pijanemu. W ogole nie lubie alkoholu. Wiec prosze przestac mi tu imputowac takie rzeczy.

matko, wreszcie to odkrylem w pelni:

TRZEZWOSC JEST STANEM GLEBOKO PATOLOGICZNYM

Oczywistym dowodem na to jest historia.

groza, groza, groza.

Odpowiedz
Jesteś zdrów
To Ci nigdy nie grozi
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Odpowiedz
http://wyborcza.pl/1,75248,3906005.html

"Policja twierdzi, że do morderstw dochodzi w walce o cornery, czyli skrzyżowania, na których handluje się narkotykami.

Motywem zabójstw są też niespłacone długi za narkotyki, kradzieże narkotyków lub ataki pod wpływem narkotyków."

http://www.karasmierci.info.pl/warsz022002.htm

"Bestialsko zamordowali kobietę, m.in. zadając ciosy tasakiem. Zabrali 10 tys. zł, które wydali m.in. na narkotyki.[...]Na ławie oskarżonych powinny zasiąść środki odurzające i narkotyki[...]Rzucił się na panią Olgę z tłuczkiem lub tasakiem. Dusili (kablem od radia) razem. Potem on jeszcze poderżnął gardło. I "dla pewności" wbił osiem razy nóż w okolice serca. Splądrowali mieszkanie zabierając ok. 10 tys. zł. Okrutny mord odkryto po trzech dniach. - Ohydna, niepotrzebna zbrodnia - podsumował Marek Celej.
Oboje oskarżonych policja zatrzymała jeszcze w lutym tamtego roku. Przyznali się, ale też zwalali winę na siebie nawzajem. Na rozprawie i oskarżeni, i ich obrońcy mówili głównie o narkotykach, w nałogu szukali usprawiedliwienia. "Narkotyki zawładnęły mną tak, że nie liczyło się nic i nikt. Pani Listkiewicz była małym człowiekiem o wielkim sercu" - łkała przed sądem Aneta. Darek, pytany dlaczego poderżnął gardło, odpowiadał: "Nie wiem, byłem naćpany. Niewiele z ostatnich lat pamiętam".

http://www.gazeta.ie/forum/index.php?aut...wentry=190

"Odlotowi kierowcy
30% kierowców, którzy nie przekroczyli limitu alkoholu, a zostali zatrzymani przez Garde było pod wpływem narkotyków.
Badania przeprowadził UCD (University City Dublin) na grupie 2000 kierowców.
Oznacza to, ze 16% wszystkich kierowców kieruje pod wpływem środków odurzających i mimo, ze stanowią oni zagrożenie podobne do tych, będących pod wpływem alkoholu, nie sa nawet karani grzywnami, gdyż nikt ich nie bada pod tym katem.
Co ciekawe, badający wzięli pod uwagę tylko nielegalne środki, nie odnosząc badań do zawartości leków we krwi, a przecież wiele z nich także osłabia koncentracje.
Wówczas dane byłyby jeszcze bardziej szokujące – mówią o 25% kierowców.
Co czwarty ma ograniczona percepcje.
To chyba po części tłumaczy tak wysoka liczbę wypadków śmiertelnych.
I druga myśl – jeśli 16% kierowców było pod wpływem narkotyków (nie leków) to czy to oznacza, ze 16% społeczeństwa tez ich zażywa?"

http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article.../629163279

Sąd rodzinny zdecyduje o losach 16-latka, który po alkoholu, narkotykach, bez uprawnień spowodował kolizję drogową.[...]Okazał się nim 16-letni Artur R. Nie posiadał uprawnień do kierowania, był nietrzeźwy (0,26 promila) i pod wpływem środków odurzających.
Badanie testerem potwierdziło obecność narkotyków w organizmie kierowcy

Mogę tak wklejać wciąż i wciąż. Mit?
Odpowiedz
VOUCH
Wielki VOUCH

Jednak nie wziąłeś pod uwagę jednego- demonizujesz dragi a Kilgore, jak znam życie zaraz Ci to powie zasypując Twoją skromną osobę potokiem pół-zdań
"historia mówi prawdę"
"faszysta"
"to newsy pisanie pod dyktando antynarkotykowych faszystów"
Itede itepe et cetera
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Odpowiedz