To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za legalizacją narkotyków?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, wszystkich
45.29%
154 45.29%
Tak, ale tylko tych "miękkich" (m.in. marihuany)
37.35%
127 37.35%
Nie
13.53%
46 13.53%
Żadna z powyższych opcji ankiety mi nie odpowiada
3.82%
13 3.82%
Razem 340 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prohibicja narkotykowa vs. legalizacja narkotyków
Tgc napisał(a):Z prohibicji narkotykowej realne kozysci odnosza jedynie przestepcy, ktorzy dzieki temu moga handlowac nielegalnie narkotykami i zbijac fortuny - ZADNYCH innych plusow ten stan nie ma.

Otóż to. kto będzie chciał ćpać, ten bedzie zdobywał narkotyki niezależnie od tego czy będą one zakazane czy nie. To jedno. Druga sprawa jest taka, że ci którzy trafią za kraty za ich posiadanie bądź handel, będą siedzieć na państwowym garnuszku [czyli będą żyć za pieniądze płacących haracz ludzi].

Tgc napisał(a):Przeciwnicy legalizacji dziela sie albo na tych ktorzy wierza w jakies naiwne konserwatywne idealy o wychowaniu spoleczenstwa w trzezwosci, albo politycy ktorzy maja jakis zwiazek z mafia i czerpia z handlu narkotykami profity.

Zatruwaniu organizmu narkotykami jestem przeciwny. Jednak naiwny nie jestem. Stąd też myślę ze lepiej już jeżeli narkotyki będa legalne (na dzień dzisiejszy mam takie zdanie). Ludzie powinni być odpowiedzialni sami za siebie. Dlatego też z drugiej strony, leżącemu na drodze narkomanowi ręki bym nie podał.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Rothein napisał(a):Zatruwaniu organizmu narkotykami jestem przeciwny. Jednak naiwny nie jestem. Stąd też myślę ze lepiej już jeżeli narkotyki będa legalne (na dzień dzisiejszy mam takie zdanie). Ludzie powinni być odpowiedzialni sami za siebie. Dlatego też z drugiej strony, leżącemu na drodze narkomanowi ręki bym nie podał.

otóż to. plus.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
narko legalizacja wszystkich ilosci!
czemu? a bo sami sobie szkodzą a nie komuś innemu.
Odpowiedz
Ciekawym jest też fakt, że w ten sposób grupa uprzedzonych idiotów (w tym wypadku nazwać się tego inaczej nie da) utrudnia możliwość badań i ewentualnego wprowadzenia tych substancji jako leki (choćby i na imienne recepty) mogące POMÓC cierpiącym osobom.
W chrześcijaństwie najbardziej lubię to, że nie jest islamem - Pat Condell
Odpowiedz
sychu napisał(a):Ciekawym jest też fakt, że w ten sposób grupa uprzedzonych idiotów (w tym wypadku nazwać się tego inaczej nie da) utrudnia możliwość badań i ewentualnego wprowadzenia tych substancji jako leki (choćby i na imienne recepty) mogące POMÓC cierpiącym osobom.

a czego spodziewałeś się po władzy, dążącej do zmuszenia i życia i rozwoju naukowago by podązała wzdłuż ich systemu moralnego?

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Odpowiedz
Cytat:a czego spodziewałeś się po władzy, dążącej do zmuszenia i życia i rozwoju naukowago by podązała wzdłuż ich systemu moralnego?
A ty byś nie zmuszał? Oddzieliłbyś moralność od nauki? Wiesz co wtedy się dzieje? Swoje badania zaczynają ludzie pokroju dra Mengele.

Nie piszę tego odnośnie kwestii narkotyków jako leków, tylko tak ogólnie.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):A ty byś nie zmuszał? Oddzieliłbyś moralność od nauki? Wiesz co wtedy się dzieje? Swoje badania zaczynają ludzie pokroju dra Mengele.

Nie piszę tego odnośnie kwestii narkotyków jako leków, tylko tak ogólnie.

pudło.
mengele postepował zgodnie z moralnością niemiecką.

Odpowiedz
Hmm... no tak też to można interpretować. Aczkolwiek oddzielenie moralności od nauki skończyłoby się tym samym czym działalność Mengelego.

---

http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/33...tykow.html

Cytat:Ministerstwo Sprawiedliwości chce, by do polskiego prawa wprowadzono możliwość niekarania posiadania nieznacznej ilości narkotyków. Jednocześnie resort opowiada się za zaostrzeniem kar dla dilerów i za skuteczniejszym leczeniem skazanych uzależnionych.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
conrado666 napisał(a):narko legalizacja wszystkich ilosci!
czemu? a bo sami sobie szkodzą a nie komuś innemu.

Ciekawe co diabelski conrado powie kiedy jakiś naćpany dewiant wsiądzie do samochodu i rozjedzie kilka osób, sam sobie zaszkodzi ?:lol2:
Odpowiedz
ekhm... kodeks karny przecież zostaje a to z lekka dwie róźne rzeczy.

Odpowiedz
666gonzo666 napisał(a):ekhm... kodeks karny przecież zostaje a to z lekka dwie róźne rzeczy.

Czyli mam rozumieć że diabelski gonzo w imię kodeksu karnego wsiada pijany jak zając do samochodu i jedzie w siną dal ? :lol2:
Odpowiedz
Xenomorph z Twojego powyzszego postu wnioskuje, ze masz problemy z logicznym mysleniem i laczeniem pewnych faktow ze soba, dlatego dam ci spokoj.

Co do nowelizacji ustawy narkotykowej - GOWNO i dupa zbita blada.
Po wprowadzeniu zmian dalej polska bedzie krajem bezprawia, jednak teraz postawi na KONFIDENTOW.

Na jakiej zasadzie wedlug w/w ustawy mamy nie byc karani? Ano na takiej, ze jak sypniemy kolege, ktory nam zalatwil palonko to mamy szanse zostac zwolnieni z oskarzen.

Dziekuje, kurwa - bardzo, za takie cos!

zdr.
Odpowiedz
Xenomorph napisał(a):Czyli mam rozumieć że diabelski gonzo w imię kodeksu karnego wsiada pijany jak zając do samochodu i jedzie w siną dal ? :lol2:

na zasadzie twojego rozumowania trzeba by zdelegalizować alkohol.

Odpowiedz
Cytat:na zasadzie twojego rozumowania trzeba by zdelegalizować alkohol.
I samochody. :roll:

edit.

Uprzedzajac, bo wiem, ze kseno i tak odpisze.

1. Narkotyki juz w tym momencie sa uzywane, ludzie juz teraz prowadza po nich samochody!!
Z tym, ze:

- Nie ma kar za prowadzenie pod wplywem, jestes nacpany nic nie tracisz prowadzac, w koncu i tak jestes najgorsza menda spoleczna, gorsza nawet od gwalciciela i mordercy.
- Nie ma skutecznych metod testowania kierowcow pod tym wzgledem, przynajmniej nie takich, ktore stosowaloby sie na zasadzie podobnej do kontroli trzezwosci alkoholowej
- Brakuje edukacji

Poza tym :

- to nie narkotyki sa powodem wypadkow samochodowych, tylko ludzie, ktorzy po ich zazyciu prowadza! Analogicznie mozna karac juz za samo wejscie do samochodu, bo jak by kseno sie poczul, jak by zdrowy, trzezwy facet w nowiutkim samochodzie potracil go? Co? ZDELEGALIZOWAC AUTA, heh.

Podsumowujac:

Kseno nie rozumie podstawowych kwestii dotyczacych tematu, w ktorym zabiera glos.
Odpowiedz
a swoj drogą jaka jest różnica między nienaćpanym złodziejem samochodów a naćpanym złodziejem samochodów?

Odpowiedz
666gonzo666 napisał(a):na zasadzie twojego rozumowania trzeba by zdelegalizować alkohol.

Na zasadzie Twojego rozumowania trzeba wsiadać do samochodu na haju, bo od tego jest przecież kodeks karny, że jak dewiant naćpany rozjedzie ludzi, to się go pokara. Tacy są własnie lewacy, działać po szkodzie.

Narkotyki nie mogą być zalegalizowane, taka jest moja opinia. Nigdy nie wiesz co komu odpierdoli po takiej dawce dopalacza, każdy człowiek to osobne studium psychologiczne.

Wypowiedź niejakiego Liberty w moim kierunku- pominę, gdyż wielokrotnie już pokazywał on na tym forum swoją głupotę i mentalność troglodyty.

Liberty napisał(a):Co do nowelizacji ustawy narkotykowej - GOWNO i dupa zbita blada.
Po wprowadzeniu zmian dalej polska bedzie krajem bezprawia, jednak teraz postawi na KONFIDENTOW.

Na jakiej zasadzie wedlug w/w ustawy mamy nie byc karani? Ano na takiej, ze jak sypniemy kolege, ktory nam zalatwil palonko to mamy szanse zostac zwolnieni z oskarzen.

Dziekuje, kurwa - bardzo, za takie cos!

Wow, jaki ulicznik i społeczniak z pana Liberty. Prawo ulicy i blokowisko. Odpowiem dosadnie - gdybym był gliną z antynarkotykowej takie gnidy i balasty na społeczeństwie jak ty kasowałbym bez zastanowienia. Czasem się zastanawiam czemu nie poszedłem do policji, miałbym całkiem niezłą wykrywalność.

pzdr
Odpowiedz
Liberty napisał(a):I samochody. :roll:

edit.

Uprzedzajac, bo wiem, ze kseno i tak odpisze.

1. Narkotyki juz w tym momencie sa uzywane, ludzie juz teraz prowadza po nich samochody!!
Z tym, ze:

- Nie ma kar za prowadzenie pod wplywem, jestes nacpany nic nie tracisz prowadzac, w koncu i tak jestes najgorsza menda spoleczna, gorsza nawet od gwalciciela i mordercy.
- Nie ma skutecznych metod testowania kierowcow pod tym wzgledem, przynajmniej nie takich, ktore stosowaloby sie na zasadzie podobnej do kontroli trzezwosci alkoholowej
- Brakuje edukacji

Poza tym :

- to nie narkotyki sa powodem wypadkow samochodowych, tylko ludzie, ktorzy po ich zazyciu prowadza! Analogicznie mozna karac juz za samo wejscie do samochodu, bo jak by kseno sie poczul, jak by zdrowy, trzezwy facet w nowiutkim samochodzie potracil go? Co? ZDELEGALIZOWAC AUTA, heh.

Podsumowujac:

Kseno nie rozumie podstawowych kwestii dotyczacych tematu, w ktorym zabiera glos.

Za dużo ćpasz przygłupie i myślisz że świat jest tak kolorowy jak w Las Vegas Parano.
Odpowiedz
Xenomorph napisał(a):Czasem się zastanawiam czemu nie poszedłem do policji, miałbym całkiem niezłą wykrywalność.
Czego? Przestępstw pozbawionych ofiary? wow.....
W chrześcijaństwie najbardziej lubię to, że nie jest islamem - Pat Condell
Odpowiedz
Xenomorph napisał(a):Za dużo ćpasz przygłupie i myślisz że świat jest tak kolorowy jak w Las Vegas Parano.

oj, widać że nie zrozumiałeś filmu. on nie jest o tym, jaki to świat kolorowy, lecz o tym, jak to ludzie o sposobie myślenia podobnym do twojego sprawiają, że świat chyli się ku szarości.
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
sychu napisał(a):Czego? Przestępstw pozbawionych ofiary? wow.....

Dura lex sed lex. Jak się sychowi nie podoba to niech jedzie tam gdzie nie będzie ofiarą.

Najwyraźniej jednak widać jaka jest wiedza pana sychu na temat biznesu narkotykowego. Biedny wąchacz kleju i amator trawy, zatrzymany przez policję Smutny Szkoda że sychu nie dostrzega kto tak naprawdę zarabia na tych klejomanach, ale jak rozumiem sychu sam podtrzymuje ten biznes kiedy kupuje działkę marihuany od jakiegoś przygłupa w dresie.

pzdr
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości