Liczba postów: 11,935
Liczba wątków: 149
Reputacja:
17
666gonzo666 napisał(a):pudło.
mengele postepował zgodnie z moralnością niemiecką.
hahahato raczej Ty Gonzo strzeliłeś sobie samobóję. Jaką "niemiecką moralnością"? Moralnością każdego niemieckiego chłopa, pracownika, nauczyciela, każdego niemieckiego dziecka, każdej niemieckiej gospodyni domowej, kazdego niemieckiego patrioty (który dał się omotać słowom wodza) - moralnością wszystkich tych, którzy nie słyszeli nawet nazwiska Mengele, nie wiedzieli o jego nieludzkich praktykach, tych którzy mieli przyjaciół pomiędzy Zydami i którzy nie do końca zgadzali się z ówczesną polityką? Smiech na sali.
Xeno napisał(a):Ciekawe co diabelski conrado powie kiedy jakiś naćpany dewiant wsiądzie do samochodu i rozjedzie kilka osób, sam sobie zaszkodzi ?
Ciekawe co powiemy kiedy trzeźwy dewiant rozjedzie kilka osób.
Przecież alkohol jest legalny, ale jazda pod jego wpływem już nie. To samo dotyczyłoby narkotyków.
Xeno napisał(a):Prawo ulicy i blokowisko. Odpowiem dosadnie - gdybym był gliną z antynarkotykowej takie gnidy i balasty na społeczeństwie jak ty kasowałbym bez zastanowienia. Czasem się zastanawiam czemu nie poszedłem do policji, miałbym całkiem niezłą wykrywalność.
I w pierwszym rzędzie musiałbyś skasować bez zastanowienia praktycznie wszystkich swoich kolegów.
Legalizacja narkotyków to taka sama sprawa jak z alkoholem. Była w Stanach prohibicja, to działały mafie, czyli alkohol nadal był w obiegu. Są zakazane narkotyki, ale narkotyki nadal są w obiegu - zarabiają na tym mafie.
Oczywiście sam nigdy tego nie brałem i nie zamierzam. Jednak zakaz jest po prostu bzdurny. Gdyby go nie było, od razy spadłby jakiś tam procent przestępczości, bo ci którzy tym handlują robiliby to nie bezprawnie. A czy narkotyki są legalne czy nie, to i tak jedni je sprzedają a inni używają.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Liczba postów: 9,488
Liczba wątków: 295
Reputacja:
20
Wyznanie: Ateista
Xenomorph napisał(a):Dura lex sed lex. Jak się sychowi nie podoba to niech jedzie tam gdzie nie będzie ofiarą.
Naziści też działali w zgodzie z prawem. A z nimi i kolaborantami rozprawiano się w taki uroczy sposób, mrrrau...
A mafia Sycylijska... Ha, miejmy nadzieję, że ktoś będzie miał kiedyś w PL wystarczające jaja do tego, żeby wprowadzić Omertę. Teraz się Xeno i "osobnikom" (tfu) jego pokroju łatwo pisze, jakby mieszkał w Meksyku, gdzie obsadę prowincjonalnych komisariatów się słusznie stawia pod ścianą i rozstrzeliwuje, to zobaczylibyśmy, czy byłby taki skory do pomagania psom (tfu).
Zamykający dzieciaki w więzieniach "bohaterowie" *pogardliwe prychnięcie*
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Reputacja:
17
Xenomorph napisał(a):Tacy są własnie lewacy, działać po szkodzie.
Zatem powinniśmy zrobic co? Komunizm, zomo, ormo, libria, prozium (z equilibrium), totalitaryzm, wszystkich postawić do rzędu, społeczeństwo działające jak szwajcarski zegarek, absolutnie przewidywalne i absolutnie ubezwłasnowolnione??? Bo przecież wobec WSZYSTKIEGO można powiedzieć "to lewacy, działają po szkodzie"? Ok, ale ja chcę być wolny. Nie chce mieć jakiegoś sępa nad głową, który będzie mnie pilnował "bo potencjalnie moge być sprawcą jakiejś szkody", ja, Ty, wszyscy. Ja w takim miejscu nie chciałbym żyć. Nie chodzi już o żadne ideologie, libertariańskie czy inne. Zobacz, już teraz przez naciski (socjalistycznej) unii europejskiej absurdalnie drozeją papierosy, a drożeją dlatego bo ktoś tam tak bardzo sie o mnie [palacza] troszczy że nie chce abym palił. Czy to jest normalne? Dobro na siłę, jakbyśmy byli niedorozwojami niezdolnymi myśleć i odpowiadać sami za siebie? Przecież to przede wszystkim obraźliwe.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Liczba postów: 1,319
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Avx napisał(a):Zamykający dzieciaki w więzieniach "bohaterowie" *pogardliwe prychnięcie* Takiego pokroju bohaterem jest właśnie Xenomorph. Co ja piszę przecież ja ten atakujący styl rozmowy, tą arogancję dobrze znam i nie raz widziałem.... nie on pierwszy i nie ostatni udaje kogoś kim nie jest.
Rothein
Cytat:Przecież to przede wszystkim obraźliwe.
Przede wszystkim chodzi o pieniądze....
No ale od początku. Sprawa akcyzy na papierosy (wzrost akcyzy jest odpowiedzialny za ostatnie podwyżki) jest taka, że w UE obowiązuje minimalna stawka akcyzy. Jest ona znacznie wyższa od obowiązujących u nas przed 2004 rokiem wartości i dlatego Polska zobowiązała się do wyrównania stopniowo co też się dzieje. Minimalna stawka akcyzy ma zapobiegać przemytowi dużych ilości papierosów z jednego kraju UE do drugiego. Więc raczej mamy tutaj do czynienia z regulacją rynku a nie ochroną zdrowia na siłę. UE w tym momencie na nic nie naciska i nie podnosi akcyzy, to Polska jeszcze nie zrównała jej z unijnym minimum.
W chrześcijaństwie najbardziej lubię to, że nie jest islamem - Pat Condell
Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Rothein napisał(a):hahahato raczej Ty Gonzo strzeliłeś sobie samobóję. Jaką "niemiecką moralnością"? Moralnością każdego niemieckiego chłopa, pracownika, nauczyciela, każdego niemieckiego dziecka, każdej niemieckiej gospodyni domowej, kazdego niemieckiego patrioty (który dał się omotać słowom wodza) - moralnością wszystkich tych, którzy nie słyszeli nawet nazwiska Mengele, nie wiedzieli o jego nieludzkich praktykach, tych którzy mieli przyjaciół pomiędzy Zydami i którzy nie do końca zgadzali się z ówczesną polityką? Smiech na sali.
no to hitlerowską, uważającą żydów za podludzi. czpiasz się słówek a sens tego gubisz.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Reputacja:
17
666gonzo666 napisał(a):no to hitlerowską, uważającą żydów za podludzi. czpiasz się słówek a sens tego gubisz.
Słówek???? A jest coś takiego jak moralność polska? Moralność afrykanska? Moralność kanadyjska? Nie. Nie, nie ma niczego takiego. Za to moralność niemiecka miałaby istnieć? :lol2: To coś więcej niż słówka. I nie moralność, tylko ideologię nazistowską.
Reputacja:
17
sychu napisał(a):Rothein
Przede wszystkim chodzi o pieniądze....
No ale od początku. Sprawa akcyzy na papierosy (wzrost akcyzy jest odpowiedzialny za ostatnie podwyżki) jest taka, że w UE obowiązuje minimalna stawka akcyzy. Jest ona znacznie wyższa od obowiązujących u nas przed 2004 rokiem wartości i dlatego Polska zobowiązała się do wyrównania stopniowo co też się dzieje. Minimalna stawka akcyzy ma zapobiegać przemytowi dużych ilości papierosów z jednego kraju UE do drugiego. Więc raczej mamy tutaj do czynienia z regulacją rynku a nie ochroną zdrowia na siłę. UE w tym momencie na nic nie naciska i nie podnosi akcyzy, to Polska jeszcze nie zrównała jej z unijnym minimum.
Mimo wszystko cena papierosów absurdalnie sie podnosi. A przemytnicy i tak sprowadzaja fajki. Na chuj ta regulacja?
Reputacja:
0
Rothein napisał(a):Mimo wszystko cena papierosów absurdalnie sie podnosi. A przemytnicy i tak sprowadzaja fajki. Na chuj ta regulacja? Bo minimalną stawkę akcyzy obowiązującą w UE ustalano na podstawie cen papierosów (wartości akcyzy) w krajach starej Unii, gdzie zarabia się czterokrotnie więcej. Ta regulacja powstała wcześniej niz Polska stała się członkiem UE. Dla nas obecne ceny fajek są kosmicznie wysokie ale nie dla Niemca.
Ta regulacja została wprowadzona by ceny fajek w UE były porównywalne.
Przemyt dotyczy głównie fajek ze wschodu, czyli spoza UE.
Reputacja:
17
sychu napisał(a):Bo minimalną stawkę akcyzy obowiązującą w UE ustalano na podstawie cen papierosów (wartości akcyzy) w krajach starej Unii, gdzie zarabia się czterokrotnie więcej. Ta regulacja powstała wcześniej niz Polska stała się członkiem UE. Dla nas obecne ceny fajek są kosmicznie wysokie ale nie dla Niemca.
Mimo wszystko nie podoba mi się to. Wiadomo dlaczego  A tych ruskich nie da się palic, ble.
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Jestem za pełną legalizacją i opodatkowaniem. Jeśli ''narkotyki'' mają być nie legalne, żądam delegalizacji tytoniu oraz alkoholu. W Holandii jedynie co piąta osoba biorąca narkotyki jest obywatelem tegoż państwa. Reszta to obcokrajowcy na wakacjach.
sychu, lubisz pana hoffmana?
Reputacja:
0
Rothein napisał(a):Mimo wszystko nie podoba mi się to. Wiadomo dlaczego A tych ruskich nie da się palic, ble.
ile vto dostać się i do władz państwowych jak i unii i zmienić to prawo?
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Avx napisał(a):Naziści też działali w zgodzie z prawem. A z nimi i kolaborantami rozprawiano się w taki uroczy sposób, mrrrau...
A mafia Sycylijska... Ha, miejmy nadzieję, że ktoś będzie miał kiedyś w PL wystarczające jaja do tego, żeby wprowadzić Omertę. Teraz się Xeno i "osobnikom" (tfu) jego pokroju łatwo pisze, jakby mieszkał w Meksyku, gdzie obsadę prowincjonalnych komisariatów się słusznie stawia pod ścianą i rozstrzeliwuje, to zobaczylibyśmy, czy byłby taki skory do pomagania psom (tfu).
Zamykający dzieciaki w więzieniach "bohaterowie" *pogardliwe prychnięcie*
Zamykać dzieciaki ? CBŚ czy dochodzeniówka nigdy nie zamknęła pryszcza. Smarków zamykają osiedlowe komisariaty. CBŚ działa inaczej - po nitce do kłębka. Wiesz gdzie lądują pieniądze, które dajesz dilerowi tylko dlatego że jesteś amatorem kleju czy jakiegoś krzaka (?) Wiesz czym jest biznes narkotykowy ?
Mafia sycylijska ? Jesteś chyba nie na biężąco, mafia została rozgromiona przez ekipe Berlusconiego, więc w jakim Ty świecie zyjesz ? Vito Corleone to fikcja.
Kto jak kto ale Ty.. gdybyś miał propozycje nie do odrzucenia ze strony policji - 10 lat albo sypiesz, sypnąłbyś, wierz mi, miętkim chujem jesteś robiony.
Znam to z autopsji, nie takich kozaków znałem, którzy strzelali z ucha, jak się grunt pod nogami palił.
pzdr
Liczba postów: 9,488
Liczba wątków: 295
Reputacja:
20
Wyznanie: Ateista
Xenomorph napisał(a):Mafia sycylijska ? Jesteś chyba nie na biężąco,
Miałem na myśli pewne tradycje.
Xenomorph napisał(a):Znam to z autopsji, nie takich kozaków znałem, którzy strzelali z ucha, jak się grunt pod nogami palił.
Tym bardziej jestem za Omertą, piękny z niej pomysł; niestety, jak już mówiłem, w pełni nie stosowany... Mnie też, gdybym coś powiedział (hipotetycznie, bo nic ciekawego nie wiem), należałoby zastrzelić... Dopuszczanie do tego, że kolaborant może cieszyć się wolnością zachowaną w tak podły sposób, to wielka tragedia naszych czasów. Liczy się Rewolucja, Wolność.
---
Z wielu powodów nie zamierzam prowadzić dalej dyskusji z powyższym osobnikiem. Warto zauważyć, że, choć mi częściowo odpisał, nie odnosi się do argumentów pozostałych ludzi. Typowy trolling.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Liczba postów: 131
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
xenomorph napisał(a):Na zasadzie Twojego rozumowania trzeba wsiadać do samochodu na haju, bo od tego jest przecież kodeks karny, że jak dewiant naćpany rozjedzie ludzi, to się go pokara. Tacy są własnie lewacy, działać po szkodzie. Zdelegalizowac wode - moze sie wylac na podloge, ktos sie poslizgnie i zabije. Podlogi tez zdelegalizowac przy okazji, jak jedno to i drugie. No chyba, Xeno, ze jestes LEWAKIEM DZIALAJACYM PO SZKODZIE?
xenomorph napisał(a):Narkotyki nie mogą być zalegalizowane, taka jest moja opinia. Nigdy nie wiesz co komu odpierdoli po takiej dawce dopalacza, każdy człowiek to osobne studium psychologiczne. Alkohol jest legalny i jakos pandemonium na ulicach jeszcze nie ma, a np po takim zielsku jest sie nieporownywalnie bardziej ogarnietym niz po alko. Przede wszystkim, jak sie NAPRAWDE spizgasz to nie wiesz gdzie sa Twoje nogi i jedyne co masz w glowie to szukanie jedzenia, a co dopiero robic cos niebezpiecznego...
Reputacja:
0
Wgrygorczuk napisał(a):No chyba, Xeno, ze jestes LEWAKIEM DZIALAJACYM PO SZKODZIE? Albo może on nie wie, że prawica (nie ta PiSowska tylko konserwatywno-liberalna) jest zwolennikiem represji właśnie (a nie prewencji). To lewica postuluje działania "przed szkodą".
to "lewica" stworzyła obecną ustawę
Reputacja:
0
swoją drogą najlepiej do narko podchodzić jak do alkocholu.
jakby nie patrzeć, wielu znanych ludzi korzystało z narkotyków(od Keitha Richarda po Raya Charlesa) i nic im się nie działo specjalnego. no poza tymi co przesadzili (Belushi). ale to tak jak po alko. cóż, życie.
Liczba postów: 5,936
Reputacja:
10
Ray Charles był na odwyku.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Reputacja:
0
O tych, którym nic się złego nie stało zwykle nic nie wiemy. Widać tylko tych, którzy mają z tego powodu problemy.
Nikt nie rozgłasza "wciągam co tydzień kokainę" bo to psuje wizerunek i jest nietaktowne. Tymczasem....
Nie trzeba być Einsteinem by zrozumieć, że alkohol i narkotyki to tak jak słońce i gwiazdy. Jeden z narkotyków jest po prostu bliżej nas. Wystarczy tylko się nad tym przez 5 sekund zastanowić "zaraz.... jeśli po to sięgają miliony ludzi a uzależnia się znacznie mniej to to jest dokładnie tak samo jak z alkoholem". Bo wielu ludzi jest nadal święcie przekonany, że np. alkohol to nie narkotyk albo że narkotyki działają jakoś zupełnie inaczej, magicznie albo 1000 razy silniej.
Z tym 1000x silniej to jest ciekawa sprawa bo np. marihuana działa powiedzmy w dawce 10 mg a alkohol w dawce 200 g czyli marihuana jest według takiej propagandowej ulotki 20 000 razy silniejsza od alkoholu  . Z tym, że na organizm marihuana wpływa ze swojej natury dużo słabiej niż etanol, np. nie jest w stanie doprowadzić do utraty przytomności czy kontroli nad ciałem co więcej znacznie silniej toksycznie wpływa oczywiście 200g etanolu niż 10 mg THC.
Reputacja:
0
sychu napisał(a):O tych, którym nic się złego nie stało nie wiemy. Widać tylko tych, którzy mają z tego powodu problemy.
Nikt nie rozgłasza "wciągam co tydzień kokainę" bo to psuje wizerunek i jest nietaktowne. Tymczasem....
Nie trzeba być Einsteinem by zrozumieć, że alkohol i narkotyki to tak jak słońce i gwiazdy. Jeden z narkotyków jest po prostu bliżej nas. Wystarczy tylko się nad tym przez 5 sekund zastanowić "zaraz.... jeśli po to sięgają miliony ludzi a uzależnia się znacznie mniej to to jest dokładnie tak samo jak z alkoholem".
oo. właśnie do tego zmierzam.
|