Liczba postów: 4,265
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Cytat:
Ale nie sądzicie że jak zalegalizujemy narkotyki to coraz więcej ludzi będzie brało i nadużywało niż obecnie, a szczególnie młodzież?
Całkiem dobry sposób na selekcję - jednostki nie znające umiaru i pojęcia samokontroli, będą usuwane na skutek zejścia śmiertelnego po dużej dawce twardych dragów.
A według mnie i tak spożycie sie nie zwiększy w jakiś bardzo znaczący sposób - teraz kto chce brać to i tak bierze.
Cytat:Mój dalszy kuzyn wpadł w złe towarzystwo i uzależnił się. Później z kolej popełnił samobójstwo ad:
Cóż, może to zabrzmi okrutnie, ale jak myślisz, to wina dragów czy kuzyna?
nil melius est quam cum ratione tacere
nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Liczba postów: 876
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Nie zwalajmy calej winy na kuzyna. Napewno w duzym stopniu wplyw na to co sie wydazylo miala chora polityka antynarkotykowa. Tak obstawiam - szczuty przez panstwo i spoleczenstwo dzieciak, bez dostepu do czystych uzywek, zepchniety na margines spoleczenstwa znalazl sie w bardzo ciezkiej sytuacji. Smutne, a pomyslec, ze majac dostep do czystego towaru, heroinisci zyja dluzej od alkoholikow, a co wiecej sa, ze tak sie wyraze lepiej przystosowani do koegzystowania w spoleczenstwie od wyzej wymienionych.
Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
teraz też masa bierze bez szkody dla siebie(twój kuzyn miał pecha, ale czy ze względu na wypadki samochodowe nalezy zakazać używania samochodów?) ale prawo ich sciga.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Liczba postów: 4,465
Liczba wątków: 57
Reputacja:
51
Liberty napisał(a):N Smutne, a pomyslec, ze majac dostep do czystego towaru, heroinisci zyja dluzej od alkoholikow Jakieś potwierdzenie naukowe?
Reputacja:
0
choćby w tym że czyste narko szkodzą mniej ponieważ ich używanie nie doprowadzi do raka czy marskości wątroby. główne zagrożenie to tylko przećpanie (ale tak samo możliwe jest przepicie)
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Liczba postów: 876
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Posta pisalem na podstawie opinii heroinistow z roznych grup dyskusyjnych...
Natomiast moge sie podeprzec wikipedia
nastepstwa uzaleznienia od heroiny:
Zobojętnienie; konieczność stosowania, aby nie uniknąć złego samopoczucia (objawy grypopodobne); możliwość przeoczenia bycia w ciąży ze względu na nieregularne lub zatrzymane miesiączkowanie przy zachowanej możliwości zajścia w ciążę
nastepstwa uzaleznienia od alkoholu:
Poważne uszkodzenia wątroby, mózgu, serca i żołądka
Heroina jest tak grozna przez to, ze jest nielegalna. Cpuny laduja sobie syf w zyly, z brudnych igiel, wydaja niesamowita kase na heroine (znow wina jebanej prohibicji), zadluzaja sie, kradna - zostaja zepchnieci na margines spoleczny.
Co zawdzieczamy prohibicji? Setki tysiecy niewinnych ludzi za kratkami, smierc kolejnych tysiecy ludzi, rozwoj zorganizowanej przestepczosci, latwy dostep do narkotykow przez dzieci, wyrzucanie OGROMNEJ ilosci forsy na smietnik itd....
Reputacja:
0
Liberty napisał(a):Posta pisalem na podstawie opinii heroinistow z roznych grup dyskusyjnych...
Natomiast moge sie podeprzec wikipedia
nastepstwa uzaleznienia od heroiny:
Zobojętnienie; konieczność stosowania, aby nie uniknąć złego samopoczucia (objawy grypopodobne); możliwość przeoczenia bycia w ciąży ze względu na nieregularne lub zatrzymane miesiączkowanie przy zachowanej możliwości zajścia w ciążę
nastepstwa uzaleznienia od alkoholu:
Poważne uszkodzenia wątroby, mózgu, serca i żołądka
Heroina jest tak grozna przez to, ze jest nielegalna. Cpuny laduja sobie syf w zyly, z brudnych igiel, wydaja niesamowita kase na heroine (znow wina jebanej prohibicji), zadluzaja sie, kradna - zostaja zepchnieci na margines spoleczny.
Co zawdzieczamy prohibicji? Setki tysiecy niewinnych ludzi za kratkami, smierc kolejnych tysiecy ludzi, rozwoj zorganizowanej przestepczosci, latwy dostep do narkotykow przez dzieci, wyrzucanie OGROMNEJ ilosci forsy na smietnik itd.... o właśnie. czysty środek nie jest wspomagany - a teraz ci co sprzedają nielegalnie, pamiętając że niezaleznie od tego co pakują i tak pójdą siedzieć, a klientowi nieważne co dostaje, pakują byle co. w przypadku zalegalizowania zacznie się walka o wybredniejszego klienta.
Liczba postów: 9,488
Liczba wątków: 295
Reputacja:
20
Wyznanie: Ateista
Liberty napisał(a):Co zawdzieczamy prohibicji? Setki tysiecy niewinnych ludzi za kratkami, smierc kolejnych tysiecy ludzi,
Dlatego coraz mniej u mnie szacunku dla ludzi za prohibicją...
W pewnym sensie są współodpowiedzialni za zbrodnie przeciwko ludzkości...
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Reputacja:
51
Avx napisał(a):Dlatego coraz mniej u mnie szacunku dla ludzi za prohibicją...
W pewnym sensie są współodpowiedzialni za zbrodnie przeciwko ludzkości... Ciekawe co jeszcze
Liczba postów: 7,737
Liczba wątków: 102
Reputacja:
33
xeo95pl napisał(a):Ciekawe co jeszcze
Jakbyś się czuł, gdyby zamknęli Cię za nic w ciasnej, brudnej celi z kilkoma prawdziwymi kryminałami?
A w Singapurze np. za przemyt powyżej 15 gramów narkotyków istnieje kara śmierci. I to jest zbrodnia.
Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
xeo95pl napisał(a):Ciekawe co jeszcze z pizdy kleszcze.
(sorry nie mogłem się powstrzymać...:lups
Reputacja:
0
kkap napisał(a):Jakbyś się czuł, gdyby zamknęli Cię za nic w ciasnej, brudnej celi z kilkoma prawdziwymi kryminałami?
A w Singapurze np. za przemyt powyżej 15 gramów narkotyków istnieje kara śmierci. I to jest zbrodnia. dobrze powiedziane.
ale i tak w końcu świat bedzie dążyć do stanu z holandii/ - mają legalne i jakoś nie jest gorzej, a nawet można powiedzieć że lepiej.
Reputacja:
51
Reputacja:
0
alkohol działa gorzej, i co? jakoś społeczeństwu nie przeszkadza.
Liczba postów: 3,166
Liczba wątków: 53
Reputacja:
1
Szkodliwosc danej substancji nie jest zadnym argumentem na podtrzymywanie prohibicji.
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"
Guns'n'roses - Sympathy For The Devil
"Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania."
Aldous Huxley
"This is your life and it's ending one minute at a time"
Fight Club
Liczba postów: 4,163
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
kkap napisał(a):Jakbyś się czuł, gdyby zamknęli Cię za nic w ciasnej, brudnej celi z kilkoma prawdziwymi kryminałami?
Świadome łamanie głupiego naszym zdaniem prawa musimy wiązać z konsekwencjami.
Reputacja:
20
Oczywiście, mieszkających w Korei Północnej dotyczy to samo. A także ofiar pospolitych kryminalistów. Trzeba się liczyć, tak samo trzeba się liczyć, że jeśli nie oddamy rabusiowi portfela, to nas pobije, albo i gorzej.
Co nie zmienia faktu, że pomysłodawcy owego prawa przy najbliższej okazji powinni zawisnąć na latarni. Konsekwencje za zbrodnie przeciwko ludzkości muszą być !
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Liczba postów: 7,737
Liczba wątków: 102
Reputacja:
33
Bloo napisał(a):Świadome łamanie głupiego naszym zdaniem prawa musimy wiązać z konsekwencjami.
Oczywiście, zdaję sobie sprawę z tego co mi grozi, kiedy posiadam przy sobie marihuanę, podobnie jak z tego, co grozi za spożywanie alkoholu na ławce w parku. To, że liczę się z konsekwencjami, nie zmienia faktu, że owym zamordystycznym prawem gardzę, a jego twórców uważam za skurwysynów.
Avx napisał(a):Co nie zmienia faktu, że pomysłodawcy owego prawa przy najbliższej okazji powinni zawisnąć na latarni. Konsekwencje za zbrodnie przeciwko ludzkości muszą być !
Twój radykalizm stanowi swoisty folklor tego forum  Chociaż momentami, przed przyznaniem Ci racji powstrzymuje mnie tylko minimum zdrowego rozsądku albo trochę litości  To właśnie taki moment.
Fajnie by było, gdyby po hipotetycznej zmianie systemu, każdy ukarany za posiadanie narkotyków, mógłby wystąpić o odszkodowanie do twórców takowego prawa, a także każdy pijaczyna dostać zwrot zapłaconych mandatów  Chociaż z drugiej strony... prawo nie powinno działać wstecz :roll: Ale chciałoby się niekiedy. W zasadzie to procesy norymberskie też naruszały tą zasadę, a jakoś nikt pretensji nie ma.
Reputacja:
20
Mój post to w tym przypadku lekkie (LEKKIE) przejaskrawienie dla wzmocnienia argumentacji. Realnie rzecz biorąc w sprawach politycznych za wieszaniem i rozstrzeliwaniem jestem wtedy, gdy niemądre byłoby zrobić coś innego, bo dana jednostka stanowi stale realne zagrożenie.
W innych przypadkach, owszem, konfiskata majątku na odszkodowania. Plus może jeszcze jakieś sankcje; trzeba by wymyślić.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Reputacja:
0
i tak nie dorwiesz tych, którzy są za to odpowiedzialni w pierwszej kolejności - reszta, czyli tych co obecnie nie dają prawa do narko, to tylko kontynuują. co innego dorwać tych co spowodowali delegalizację.
|