Liczba postów: 2,691
Liczba wątków: 14
Reputacja:
1
piotr35 napisał(a):Słowo "ateizm" zostało wymyślone przez osoby wierzące i nie potrafiące zrozumieć, że można nie wierzyć w ich boga, albo jakiegoś innego boga, albo silę wyższą, albo absolut, albo inny irracjonalizm.
Ateizm to tylko i aż brak wiary w boga/bogów. Jest to jedna z rzeczy cechujących ludzi i w żaden sposób ich nie klasyfikująca do czegokolwiek. Tak samo jak nikt nie wymyślił nazwy dla grupy ludzi nie lubiących koloru niebieskiego (aniebiescy?), bo to bezsens.
Liczba postów: 10,774
Liczba wątków: 173
Reputacja:
11 Płeć: nie wybrano
vladek napisał(a):Biedny Krzyzowcu.
My ATEISCI (pisze tylko w imieniu tych ze Zjednoczenia (Allied Atheist Alliance) - i tylko tych co oplacili skladki za 2011 rok) wcale nie krytykujemy boga/ow.
Liczba postów: 4,999
Liczba wątków: 99
Reputacja:
30 Płeć: mężczyzna
exodim napisał(a):lol
;-) Jakby ktos nie zalapal to AAA jest fikcyjna organizacja stojaca do opozycji z UAA (United Atheist Alliance) i UAL (Unified Atheist League) z odcinka South Parka pt. "Go God Go XII".
Liczba postów: 2,107
Liczba wątków: 26
Reputacja:
2
Kolejna święta prawa od naszego forumowego specjalisty od teorii matematycznych:
rafal3006 napisał(a):Nie możemy jednak powiedzieć że każdy kwadrat to prostokąt.
Wydaje się, że nie można rozprawiać filozoficznie nie oglądając się przy tym na odkrycia naukowe, bo się zrobi z tego intelektualny pierdolnik. — Palmer Eldritch
Absence of evidence is evidence of absence. – Eliezer Yudkowsky
If it disagrees with experiment, it's wrong. — Richard Feynman
學而不思則罔,思而不學則殆。 / 己所不欲,勿施于人。 ~ 孔夫子
Science will win because it works. — Stephen Hawking
Science. It works, bitches. — Randall Munroe
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333 Płeć: mężczyzna
bioslawek napisał(a):Więc jeżeli zrobisz w domu silniczek na wzrór syntazy ATP, to będzie to desygnat prawdziwej syntazy ATP.
Szkoła logiki Biosławka.:lol2:
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 7,984
Liczba wątków: 162
Reputacja:
2 Płeć: nie wybrano
tam są tylko kwadraciki.
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."
Reputacja:
1
Rzecz o diecie palmeriańskiej:
Cytat:Cześć. Też mam na imię Jacek i też chodziłem ongiś do neurologa. W młodości miewałem napady padaczkowe, przez co lekarze karmili mnie luminalem (okazało się to ich błędem) oraz amizepinem (to chyba jakoś pomagało).
I wtedy spotkałem kolegę, który spytał czy znam WÓDKĘ, odpowiedziałem, że właściwie nie. A on mi opowiedział o swoich kolegach, którzy mieli różne życiowe problemy, aż zaczęli pić WÓDKĘ z 40% zawartością alkoholu etylowego (nie mylić z metylowym!).
Zacząłem pić WÓDKĘ razem z nimi. Napady padaczkowe ustąpiły jak ręką odjął, do tego polubiłem chodzenie do szkoły i to do tego stopnia, że w czteroletnim liceum spędziłem lat pięć.
Obecnie dość rzadko piję WÓDKĘ, bo nie potrzebuję już tak silnego lekarstwa. Wystarczy mi PIWO o mniej więcej siedmiokrotnie niższej zawartości etanolu (5-6%).
Jeśli ktoś ma ochotę poleczyć się WÓDKĄ, lub PIWEM, niech da znać na priwa, albo w stosownym wątku.
Liczba postów: 3,053
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Hastur napisał(a):Biedny Terlikowski nawet nie mógłby oddać, oczywiście jeśli jest prawdziwym dżentelmenem. Kobiet się przecież nie bije, nawet takich, które są ojcem dwojga dzieci i górują nad nami o głowę.
Riposta na pomysł Setha, co by Grodzka obiła Terlikowskiemu gębę zamiast po sądach się z nim "prowodzać". :lol2:
Reputacja:
1
Coś za dużo się wydzieliło...
Poprawię zatem.
Cytat: Napisał Tgc BTW jedynymi prawdziwymi mordercami w konflikcie aborcjonisci vs antyaborcjonisci sa ci drudzy. Skrajni zwolennicy aborcji co najwyzej wypisuja jakies glupoty, natomiast skrajni przeciwnicy aborcji wysadzaja kliniki aborcyjne w powietrze i strzelaja do ginekologow. I kto tutaj jest bardziej pro-life?
Niezamierzony dowcip Tgc.
Mojwa napisał(a):z?
dobra wypłata jak na nasze warunki, co nie znaczy, że nie jest żałosna ^^
Mojwa ocenia pensję o wysokości 2000 zł. używając iście kobiecej logiki.
Dobra żałosna pensja...
Liczba postów: 3,414
Liczba wątków: 5
Reputacja:
75 Płeć: mężczyzna
Wyznanie: żadne
Z łączki kłapouchego kolejny kwiatek do kolekcji:
rafal3006 napisał(a):Oczywiście zbiór prostokątów nie jest tożsamy ze zbiorem czworokątów o równych kątach
... bo kwadrat.
:> że co kwadrat? :roll: nie ma równych kątów :?:
Czego to Kubuś nie wymyśli byleby nie rewidować własnego światopoglądu
Kwadraty nie mają u niego równych kątów. :lol2:
PiS to dwa kłamstwa i spójnik
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
Tgc napisał(a):Porownywanie "wladzy" na forum do wladzy panstwowej jest bardzo chybione. Forum to nie jest panstwo, blizej nam do jakiegos klubu nocnego. Adminami sa wlasciciele tego klubu a moderatorami bramkarze polaczeni ze sprzataczkami ;-), ktorzy sprzataja po brudzacych uzytkownikach, ale tez moga upomnac a w ostatecznosci wyrzucic rzucajacego sie delikwenta.
Uwaga: Tgc właśnie wprost wyraził co o nas myśli - klienci burdelu, a on wykidajło... :lol2:
Liczba postów: 4,999
Liczba wątków: 99
Reputacja:
30 Płeć: mężczyzna
Palmer Eldritch napisał(a):Uwaga: Tgc właśnie wprost wyraził co o nas myśli - klienci burdelu, a on wykidajło... :lol2:
No skojarzenia z burdelem po ostatnim dosc spadajacym poziomie forum sa nieuniknione. BTW by dopelnic obrazu: polityka i religia to przyklady dziwek ktore dymacie (czyt. nad ktorymi dyskutujecie) ;-).