Liczba postów: 3,196
Liczba wątków: 6
Reputacja:
26
Furia napisał(a)::roll: A od kiedy to? Zawsze wzmagał. Znaczy, gdy baba się rozdziewała.
To już zależy jaka baba  No, ale jak kto lubi
"War, War never changes"
"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
Wychuchol napisał(a):Skoro striptiz nie wzmaga żądz, to czemu zapasy w kisielu???
:roll:
A skąd pomysł, że nie wzmaga?:>
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
Śmierć Szczurów napisał(a):A skąd pomysł, że nie wzmaga?:>
Kilka odcinków temu tak nam było wmawiane, w wątku o wieczorach kawalerskich.
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
Nic takiego nie było wmawiane - to znowu wasza projekcja albo brak umiejętności czytania ze zrozumieniem wychodzą na wierzch.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 10,774
Liczba wątków: 173
Reputacja:
11
kronopio napisał(a):Mylisz skutek z przyczyną. Już o tym pisałem: więcej przemawia za tym, że było odwrotnie - chrześcijaństwo rozwinęło się dlatego, że powstało w rozwiniętym rejonie i od poczatku mogło korzystać z takich dobrodziejstw, jak rzymskie drogi chociażby
:lol2:
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
Ymm... Nie rozumiem dlaczego miałoby być to śmieszne... :confused:
Liczba postów: 10,774
Liczba wątków: 173
Reputacja:
11
Grzanka napisał(a):Ymm... Nie rozumiem dlaczego miałoby być to śmieszne... :confused: A ja nie rozumiem czemu trolujesz, będąc adminem na tym forum.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
14.08.2012, 22:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.08.2012, 18:29 przez Tgc.)
Liczba postów: 4,999
Liczba wątków: 99
Reputacja:
30
? Ja tez tego tego nie rozumie, a tym bardziej oskarzenia o trolling z powodu pytania pt. "co w tym cytacie bylo smiesznego". Moge sie jedynie domyslec, ze wedlug Ciebie chrzescijanstwo osiagnelo sukces bo bylo zajebistoscia sama w sobie, a nie bo nagle z przyczyn losowych stalo sie oficjalna religia na wysoko rozwinietym obszarze. Ale powodu, czemu post kronopio jest smieszny nadal nie widze :X.
Niech zyje Lenin, Stalin i Jaroslaw Kaczynski! ☭
Liczba postów: 2,691
Liczba wątków: 14
Reputacja:
1
Panowie moderatorzy i administratorze!
To nie jest temat do głupich gadek! Zapomniało się?
Usypuję kopczyki z wody.
Liczba postów: 2,536
Liczba wątków: 24
No właśnie. To nie jest temat do uzyskiwania niemerytorycznej przewagi w dyskusji przez zacytowanie słów openenta i doklejenie do nich roześmianego żółtego ryja. A coraz częściej takie zabiegi tutaj obserwuję
Reputacja:
1
De gustibus...
Czujesz się jakoś znieważony przez Exo? Dziwne...
Usypuję kopczyki z wody.
Liczba postów: 2,536
Liczba wątków: 24
Wychuchol napisał(a):Według doktryny kościoła zwierzęta mają duszę.
Warto się zapoznać z tym, co się chce referować. :lol2:
-------------------------------------
Tu kończy się część poglądowa posta.
Rozumiesz już o co mi chodzi, czy masz może jeszcze w zanadrzu jakieś pseudouszczypliwe mądrości z obowiązkowymi wielokropkami?
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
Faktycznie dziwne.
Katechizm Kościoła Katolickiego nakazuje zwierzęta szanować, ale o ich duszy milczy.
Cytat:Poszanowanie integralności stworzenia.
2415 Siódme przykazanie domaga się poszanowania integralności stworzenia. Zwierzęta, jak również rośliny i byty nieożywione, są z natury przeznaczone dla dobra wspólnego ludzkości w przeszłości, obecnie i w przyszłości. Korzystanie z bogactw naturalnych, roślinnych i zwierzęcych świata nie może być oderwane od poszanowania wymagań moralnych. Panowanie nad bytami nieożywionymi i istotami żywymi, jakiego Bóg udzielił człowiekowi, nie jest absolutne; określa je troska o jakość życia bliźniego, także przyszłych pokoleń; domaga się ono religijnego szacunku dla integralności stworzenia.
2416 Zwierzęta są stworzeniami Bożymi. Bóg otacza je swoją opatrznościową troską. Przez samo swoje istnienie błogosławią Go i oddają Mu chwałę. Także ludzie są zobowiązani do życzliwości wobec nich. Warto przypomnieć, z jaką delikatnością traktowali zwierzęta tacy święci, jak św. Franciszek z Asyżu czy św. Filip Nereusz.
2417 Bóg powierzył zwierzęta panowaniu człowieka, którego stworzył na swój obraz. Jest więc uprawnione wykorzystywanie zwierząt jako pokarmu i do wytwarzania odzieży. Można je oswajać, by towarzyszyły człowiekowi w jego pracach i rozrywkach. Doświadczenia medyczne i naukowe na zwierzętach, jeśli tylko mieszczą się w rozsądnych granicach, są praktykami moralnie dopuszczalnymi, byle tylko mieściły się w rozsądnych granicach,ponieważ przyczyniają się do leczenia i ratowania życia ludzkiego.
2418 Sprzeczne z godnością ludzką jest niepotrzebne zadawanie cierpień zwierzętom lub ich zabijanie. Równie niegodziwe jest wydawanie na nie pieniędzy, które mogłyby w pierwszej kolejności ulżyć ludzkiej biedzie. Można kochać zwierzęta; nie powinny one jednak być przedmiotem uczuć należnych jedynie osobom.
Reputacja:
1
Ejno...
Wg mnie ten mój tekst się tu nadaje. W tomizmie, który jest oficjalnym stanowiskiem filozoficznym KRK duszę mają i chwasty. A jak ktoś się uczepił tego, co źle zrozumiał z katechez w podstawówce, to go moża wyśmiać, jak ja.
Przecież ten temat NIE SŁUŻY do wyśmiewania, tylko do wrzucania zabawnych wypowiedzi, a jak ta Cię bawi to rób co chcesz, nie?
Czemu Wam trzeba oczywiste rzeczy wyjaśniać?
Usypuję kopczyki z wody.
Liczba postów: 2,501
Liczba wątków: 33
Reputacja:
9
NotInPortland napisał(a):Dopóki istnieje owczy pęd to nie da się tego za bardzo stwierdzić.
Weź miliard ludzi, zakaż im nauczania religii do 21 roku życia, zostaw na 1000 lat, zapukaj do drzwi dwudziestoparolatka i powiedz mu, że:
Cytat:jakieś kosmiczne zombie da Ci życie wieczne jeżeli symbolicznie zjesz jego ciało i telepatycznie powiesz mu, że akceptujesz go jako swojego pana, po to aby usunął grzech pierworodny z twojej duszy, który to grzech ludzkość posiada ponieważ kobieta stworzona z żebra została namówiona przez gadającego węża do zjedzenia jabłka z magicznego drzewa.
Czy otrzymasz odpowiedź: "hej, to ma sens, coś tak czułem"?
Szczerze w to wątpię.
The spice must flow
Stulić mordy.
Ja chcę jednak wiedzieć co tak bardzo rozbawiło exodima.
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975
Wyznanie: ate 7 stopnia
Кирилл napisał(a):Stulić mordy.
Ja chcę jednak wiedzieć co tak bardzo rozbawiło exodima. Może to dalszy ciąg "Żywota Briana".
Pamiętacie scenę dyskusji spiskowców żydowskich.
- Ci przeklęci rzymianie. Co im właściwie zawdzięczamy?
- Akwedukty.
- No tak, i co jeszcze?
- Drogi.
Etc.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
15.08.2012, 22:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.08.2012, 22:22 przez Rojza Genendel.)
Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
Romanes eunt domus.
Romani, ite domum.
Siadaj, jedynka :-D
R.
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975
Wyznanie: ate 7 stopnia
Brian: Excuse me. Are you the Judean People's Front?
Reg: Fuck off! We're the People's Front of Judea
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Liczba postów: 5,461
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Wychuchol napisał(a):Przecież ten temat NIE SŁUŻY do wyśmiewania, tylko do wrzucania zabawnych wypowiedzi, a jak ta Cię bawi to rób co chcesz, nie?
Czemu Wam trzeba oczywiste rzeczy wyjaśniać? No a jak to niby się kłóci z twierdzeniem hastura?
"Broń NIE SŁUŻY do zabijania, tylko do strzelania, a jak chcesz sobie postrzelać to rób co chcesz, nie?"
Jakoś panu filozofowi umknęło, że strzelając można zabić, a wrzucając tutaj cytat z mordką stosować niemerytoryczny chwyt...
Czemu trzeba mu takie oczywiste rzeczy wyjaśniać?
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.
Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
|