Liczba postów: 10,774
Liczba wątków: 173
Reputacja:
11
O różnicy pomiędzy setkami tysięcy a... setkami tysięcy. Czarownica777 napisał(a):No jasne, jest różnica pomiędzy obozem zagłady a obozem koncentracyjnym. Taka sama jak pomiędzy zabijaniem a mordowaniem. Bo w obozie zagłady ulegały zagładzie setki tysięcy więźniów, a w obozie koncentracyjnym tylko setki tysięcy. Tak, tak, różnica szalona.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
Czarownica777 napisał(a):Płód jest to stadium rozwojowe zarodka, czyli zapłodnionej komórki jajowej., rozpoczynające się od ok. 6 tygodnia od chwili rozpoczęcia się ciąży.
Ja wcześniej pisałam o płodzie w pierwszej fazie rozwoju, czyli o zapłodnionej komórce jajowej. Czarownica3x7 jest bardzo płodną zarodnią cytatów do tego wątku.
Liczba postów: 6,486
Liczba wątków: 40
Reputacja:
151
idiota napisał(a):Czarownica3x7 jest bardzo płodną zarodnią cytatów do tego wątku.
ależ zabawa słowem  Doceniam to.
Reputacja:
39
Niezłe jaja, nie?
Liczba postów: 621
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
Roan Shiran napisał(a):rnk i nieubłagana logika 
No nie widzę tutaj błędów.
Liczba postów: 2,385
Liczba wątków: 14
Reputacja:
142
Cytat:No nie widzę tutaj błędów.
[twarz pokerzysty] -_-
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
Reputacja:
0
Liczba postów: 2,385
Reputacja:
142
Nie psuj radości z dowcipu wyjaśnianiem go.
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
Reputacja:
0
No ale tam nie ma dowcipu.
Reputacja:
39
A może Ci brak poczucia humoru...
Liczba postów: 3,035
Reputacja:
1
Skywalker napisał(a):Wy się kłociceie tu o pierdoły że co wolno a co nioe wolno. A wolno nsię najebać wy libertyńsko poproawno politycznie dyktatorzy? Tu rzadzi Śmiermć i wy bwiecie co mu możecie zrobić. Ja wole zamordyzm i ordnung. I takie mam poglądyt i chuj wam dpo tego. Jak coś komuś nie pasi to won! Ale Kurwa! z drugiej strony w moim sercy jest Ekipa Honor i to tto ona nadaje mi sens w życiu. I Kurwa sie nia dam skurwić, Honor ponad wszystko i chwała wikingowi ze Śląska!!!!!!!! Dobranoc oweicxzki
Chyba pierwszy raz mnie tutaj coś tak rozjebało. Honor ponad wszystko.
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch
Reputacja:
39
I stawaj strana agromnaja na smiertnyj boj!
Liczba postów: 5,511
Liczba wątków: 41
Reputacja:
25
Liczba postów: 2,501
Liczba wątków: 33
Reputacja:
9
Tgc napisał(a):El Commediante napisał(a):Chcesz powiedzieć, że ci czarniejsi nie wytrzymują konkurencji z mniej czarnymi i wymierają? W Londynskim metrze bardziej czarny stojac na torach ma mniejsze szanse na bycie zauwazonym przez maszyniste nadjezdzajacego pociagu. I znowu mnie Tgc rozłożył :lol2:
The spice must flow
Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
zefciu napisał(a):A co tu ma do rzeczy dżejpituizm? To już nie jest żaden katolicyzm. Ostatnio ich widziałem w Poznaniu, to głosili hasła, że Tusk zabije boga, jak koncesji tv-trwam nie da. Co oni za boga mają pizdowatego i śmiertelnego?
No właśnie
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Liczba postów: 3,576
Liczba wątków: 20
Reputacja:
9
A mnie dzisiaj rozjebała odpowiedź Arymana skierowana do Avx-a w wątku "Co cie drażni ?"
Muszę tutaj unieśmiertelnić te sytuacje.
AVX napisał(a):Przyznam się do czegoś.
Nie uważam, żebym był naprawdę inteligentny.
"Inteligencja" wymaga zrozumienia matematyki, logiki formalnej.
Ja nie potrafię zrozaumieć nauk ścisłych na poziomie innym niż popularnonaukowe, ergo, nawet większość forumowiczów jest inteligentniejsza niż ja.
Powiedziałbym - używając alegorii - że mam "nietypową architekturę" umysłu. W tym sensie, że "racjonalizm" jest dla mnie instynktowny.
Błędy myślowe, charakterystyczne dla większości naszego gatunku; dla mnie są nieinstynktowne i nienaturalne.
Nazwałbym to "inną architekturą systemu", co nie znaczy, że "procesory" są lepsze.
Dla przykładu, metodologia naukowa dla większości ludzi jest czarną magią - dla mnie jest instynktowna, oczywista - jednak nie wydaje mi się, żeby to wynikało z "inteligencji" jako takiej. Jakbym był "inteligentny", to bym rozumiał matematykę i chemię !
No i... Tak, to mnie drażni. Kiedy spojrzę na osobę jednocześnie racjonalną i naprawdę inteligentną, chociażby jak poczytam Yudkowsky'ego na Less Wrong, to... Zazdroszczę.
Czy ktoś rozumie, o czym tutaj piszę ?
Aryman napisał(a):Avx napisał(a):Czy ktoś rozumie, o czym tutaj piszę ? Nie. Nie jesteśmy dość inteligentni.
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Liczba postów: 4,465
Liczba wątków: 57
Reputacja:
51
Sofeicz napisał(a):Bluźnisz k123!
Czytamy z tatusiem i tym trzecim duchem twoje posty i ogarnia nas omnipotentne wkurwienie.
Obrażasz mnie Żyda - Syna Bożego, moją matkę - Żydówkę, moich uczniów Żydów-apostołów.
Właśnie ustalamy twoje współrzędne GPS, żeby cię pierdolnąć gromem z jasnego nieba i wtrącić do departamentu naszego oddanego przyjaciela-transwestyty Szatana.
Będziesz się tam grillował aż do końca świata i jeden dzień dłużej.
Ban bez odwołania.
Podpisano - Jezus Chrystus z Nazaretu Dla chrześcijan-antysemitów
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
Palmer Eldritch napisał(a):Jak można obserwować coś co istnieje wtedy i tylko wtedy gdy sobie teoretyzujemy?
Jeśli można teoretyzować o punkcie, prostej, czy płaszczyźnie, to czemu o Bogu nie? 
Palmer w odpowiedzi na ten post Wookiego:
Wookie napisał(a):Punkt jest abstraktem matematycznym, ocenę jego rozumienia można wydać poprzez obserwację, czy osoba poprawnie (według wypracowanych reguł) się nim posługuje
No i jak można mieć jeszcze wątpliwości czy Palmer umie czytać ze zrozumieniem. :lol2:
Swoją drogą, bardzo podoba mi się stwierdzenie Palmera, że Bóg to coś jak punkt, prosta czy płaszczyzna. Należy dodać, że z tą różnicą, że ta koncepcja do niczego się nie przydaje w przeciwieństwie do punktu, prostej czy płaszczyźny.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
Śmierć Szczurów napisał(a):Swoją drogą, bardzo podoba mi się stwierdzenie Palmera, że Bóg to coś jak punkt, prosta czy płaszczyzna. Należy dodać, że z tą różnicą, że ta koncepcja do niczego się nie przydaje w przeciwieństwie do punktu, prostej czy płaszczyźny. 
Owszem, przydaje się.
Na przykład do budowy konstrukcji etycznych.
Albo rozważań o "pierwszej przyczynie".
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
Oczywiście się nie przydaje, ale to jest odrębny temat.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
|