Liczba postów: 3,576
Liczba wątków: 20
Reputacja:
9
xjasiux napisał(a):Jestem degeneratem, honor - używam wtedy gdy się przydaje a nie wycieram sobie nim dupy i mordy przy każdej okazji.
:lol2:
Honor to nie jest jakiś instrument który aktywujesz kiedy jest ci to na rękę...
Człowiek Honoru jest nim cały czas, a wycierać sobie dupę i mordę honorem to właśnie robi xjasiux który pisze o "używaniu honoru kiedy się przydaje"...
Tchórzostwo to żaden honor.
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Liczba postów: 6,486
Liczba wątków: 40
Reputacja:
151
Krystkon o swojej nowej zasadzie nieoznaczoności.
krystkon napisał(a):Jeszcze nad tym pracuje mile:
08.04.2013, 15:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.04.2013, 16:30 przez CreatedMind.)
Reputacja:
9
Witold napisał(a):Księża oddychają, produkują w ten sposób dwutlenek węgla i przyczyniają się do globalnego ocieplenia.
Dobra karykatura
EDIT:Produktywni dzisiaj jesteście
ELComediante napisał(a):że homoseksualizm nie jest chorobą. Równie dobrze może zażądać od Ciebie, żebyś udowodnił, że nie jesteś wielbłądem.
PS: Pociąg seksualny do samochodów (jest coś takiego, nie zmyślam tylko nie sposób mnie sobie przypomnieć jak to nazywają ) jest pewnie również zwyczajną orientacją seksualną i jest to tak samo oczywiste jak fakt iż człowiek nie jest wielbłądem...:wall:
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Liczba postów: 3,053
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
su27 napisał(a):...a chciałem dać pilasterowi 
Śmierć Szczurów napisał(a):Mówiłem już - takie rzeczy to na wiadomym subforum.
Liczba postów: 2,385
Liczba wątków: 14
Reputacja:
142
Cytat:Nigdzie. W przeciwieństwie do indeksu kościelnego, który jest jawny, indeks humanistyczny sam jest na indeksie.
Tak, proszę państwa. Cenzura w państwie świeckim jest tak bardzo tajna i ocenzurowana, że jej nawet nie widać. W przeciwieństwie oczywiście do oświeconego Katolicyzmu.
Szach mat, ateiści.
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
Liczba postów: 1,047
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Roan Shiran napisał(a):Tak, proszę państwa. Cenzura w państwie świeckim jest tak bardzo tajna i ocenzurowana, że jej nawet nie widać. W przeciwieństwie oczywiście do oświeconego Katolicyzmu.
Szach mat, ateiści.
To też jest fajne:
Cytat:Allach muzułmanów, w przeciwieństwie do Boga - Człowieka chrześcijan nie jest racjonalny, poukładany, logiczny i zrozumiały, ale kapryśny i niepojęty
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
Pilaster napisał(a):A teraz zgaduj zgadula, skąd się wzięły te kolosalne różnice? Zwracam uwagę, że Italia miała najwięcej do nadrabiania mile:
Palmer Eldritch napisał(a):Na to pytanie "chujmanistom" odpowiadać nie wolno, bo trzeba by przyznać, że katolicyzm w bardzo znacznym stopniu przyspiesza rozwój cywilizacyjny..
Czyli argumentem za tym, że bez chrześcijaństwa nie byłoby ewolucji i BigBang jest fakt, że .... bez chrześcijaństwa nie byłoby ewolucji i BigBang.:lol2: Należy też zauważyć, że nie mówimy już o chrześcijaństwie, tylko o katolicyzmie. :lol2: Logika wyznawców KrK w pełnej krasie.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
Co Ty bredzisz? Najebałeś się?
Cały wątek wykazujemy, że miejsca na świecie "dotknięte" przez zachodnie chrześcijaństwo zaczynają rozwijać się znacznie szybciej od pozostałych.
Oponenci przez cały wątek łżą, kpią i odwracają kota ogonem.
Reputacja:
333
QED. KT.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 10,996
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
Śmierć Szczurów napisał(a):Czyli argumentem za tym, że bez chrześcijaństwa nie byłoby ewolucji i BigBang jest fakt, że .... bez chrześcijaństwa nie byłoby ewolucji i BigBang.:lol2: Należy też zauważyć, że nie mówimy już o chrześcijaństwie, tylko o katolicyzmie. :lol2: Logika wyznawców KrK w pełnej krasie.
Nie wiem jaki stopień braku umiejętności czytania ze zrozumieniem trzeba osiągnąć aby z zacytowanego powyżej cytatu Palmera wyciągnąć takie wnioski
Liczba postów: 3,888
Liczba wątków: 28
Reputacja:
149
avx napisał(a):Niemniej mniejszość planuje Bitcoiny trzymać, ta mniejszość to w sporej części libertarianie.
Jeśli Bitcoin będzie rósł dalej, będzie to największy w historii transfer bogactwa od socjalnych do libertarian.
Gorączka złota w pełnej krasie.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Reputacja:
333
DziadBorowy napisał(a):Nie wiem jaki stopień braku umiejętności czytania ze zrozumieniem trzeba osiągnąć aby z zacytowanego powyżej cytatu Palmera wyciągnąć takie wnioski 
Racz mi więc wyjaśnić jakie i w jaki sposób wnioski wyciągasz z tej wypowiedzi Palmera, bo ja nie widzę możliwości innego odczytania (uwzględniając kontekst rzecz jasna).
Ja piszę, że miejsca na świecie "dotknięte" przez zachodnie chrześcijaństwo zaczynają rozwijać się znacznie szybciej od pozostałych.
A Ty mi na to, że Big Bang i ewolucja gatunków... Gdzie tu sens?
Reputacja:
333
Palmer Eldritch napisał(a):A Ty mi na to, że Big Bang i ewolucja gatunków... Gdzie tu sens?
To jest oczywista hiperbola związana z Twoim ostatnim "odkryciem", zgodnie z którym bez chrześcijaństwa nie byłoby własności. Uprzedzam po prostu Twoje następne "odkrycia".
Liczba postów: 10,996
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
Śmierć Szczurów napisał(a):Racz mi więc wyjaśnić jakie i w jaki sposób wnioski wyciągasz z tej wypowiedzi Palmera, bo ja nie widzę możliwości innego odczytania (uwzględniając kontekst rzecz jasna).
Ano z tej wypowiedzi Palmera wyciągnąć można jedynie wniosek, ze Palmer twierdzi iż katolicyzm (co jest faktycznie możliwe aczkolwiek dyskusyjne) przyspieszył znacząco rozwój cywilizacji naukowo- technicznej.
Ale na pewno nie taki jaki Ty napisałeś.
Toż nawet Avx przyznał, że bez chrześcijaństwa nie byłoby powszechnego prawa do własności, z tym, że on uznaje, że owo chrześcijaństwo już jest niepotrzebne, a ja że jak najbardziej.
Reputacja:
333
DziadBorowy napisał(a):Ano z tej wypowiedzi Palmera wyciągnąć można jedynie wniosek, ze Palmer twierdzi iż katolicyzm (co jest faktycznie możliwe aczkolwiek dyskusyjne) przyspieszył znacząco rozwój cywilizacji naukowo- technicznej.
Ale na pewno nie taki jaki Ty napisałeś.
Nie znając kontekstu rzeczywiście to co napisałeś byłoby jedynie możliwym wnioskiem.
Palmer jednak (historycznie) nigdy nie raczył się ograniczyć do powyższej tezy, lecz zawsze twierdził (twierdzi) to co ja napisałem powyżej (należy uwzględnić hiperbolę).
Albo więc Palmer nagle postanowił zmienić tezę (wątpliwe, szczególnie, że później pisał znowu to samo co wcześniej) albo Palmer napisał znowu coś niekonsekwentnego, żeby podeprzeć swoją ulubioną tezę (od której już nawet Pilaster się odżegnał - co jest bardzo prawdopodobne, bo Palmer uwielbia takie skoki z kwiatka na kwiatek). Uwzględniając kontekst (jak już pisałem) moje rozumienie wypowiedzi Palmera jest zasadne. Zwracam uwagę, że teraz Palmer znowu wrócił do tezy, że bez chrześcijanstwa nie byłoby własności, co dodatkowo uzasadnia moje zdanie na temat jego wypowiedzi.
Palmer: Avx zna się tak na historii prawa jak świnia na geografii, więc nie powoływałbym go jako autorytet (co jest tym bardziej śmieszne, że w wielu innych kwestiach odżegnywałeś i odżegnujesz go od czci i wiary, bo ma inne zdanie niż Ty). I to nie jest zarzut do Afałki - ma prawo nie mieć o tym pojęcia.
Liczba postów: 6,486
Liczba wątków: 40
Reputacja:
151
nonkonformista napisał(a):3. Zabijam kobietę, a mięso z niej i jej dziecka dzielę na wiele porcji i zamrażam w lodówce większą część mięsa.
Na dzisiejszy obiad planuję wątróbkę, szukam jej więc, a po znalezieniu, wrzucam do garnka. Gdy będzie miękka, przyprawiam solą i pieprzem i z apetytem zajadam.
Uwaga: Wątróbka z tego dzieciaka byłaby lepsza, jednak jest dosyć mała, więc nie pozwoli mi najeść się do syta. Dlatego wybieram wątrobę kobiety.
Pierwszy udany żart nonkonformisty
A tu kolejny:
nonkonformista napisał(a):To i tak pikuś wobec nauczania, że Jezus /de facto będący kobietą z zespołem Turnera/ umarł za czyjeś grzechy.
Nonk, kto Ci to powiedział? :lol2:
Reputacja:
9
Gacie, z jakiego to tematu ?
-Konfucjusz
|