To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najśmieszniejsze wypowiedzi na forum
CreatedMind napisał(a):Gacie, z jakiego to tematu ?

z tego :
http://www.ateista.pl/showthread.php?t=3466&page=7
Odpowiedz
Palmer Eldritch napisał(a):A tu kolejny:

Nonk, kto Ci to powiedział? :lol2:
Mój rozum. Logiczne. Skoro Jezus nie miał chromosomu Y, a nie miał /chyba, że założymy, że Duch św. jest mężczyzną/, to jak mógł być mężczyzną bez chromosomu Y? Potrafisz to wyjaśnić bez odnoszenia się do cudów, wól boskich, omnipotencji i innych dyrdymałów? Jeśli potrafisz, słucham.

Wściekłe Gacie napisał(a):Pierwszy udany żart nonkonformisty
Ty chyba wątku 'Dowcipy' nie czytasz w takim razie. Oczko
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Mój rozum. Logiczne. Skoro Jezus nie miał chromosomu Y, a nie miał /chyba, że założymy, że Duch św. jest mężczyzną/, to jak mógł być mężczyzną bez chromosomu Y? Potrafisz to wyjaśnić bez odnoszenia się do cudów, wól boskich, omnipotencji i innych dyrdymałów? Jeśli potrafisz, słucham.

A może miał zespół Iksińskiego, którego jeszcze nie ma w wikipedii, he?

Jak ja nie lubię takiej gdybologii...
Odpowiedz
Palmer Eldritch napisał(a):Jak ja nie lubię takiej gdybologii...

No właśnie - bez sensu są rozważania kim byłby Jezus gdyby istniał naprawdę Oczko
Odpowiedz
korsarz napisał(a):nie ma czegoś takiego jak ustrój anarchokapitalistyczny. Anarchokapitalizm jest jak oddychanie, naturalny czynnik ludzkiego działania.

Zawsze bawią mnie romantyczni idealiści, szczególnie spod znaku anarchokapitalizmu.
I live to the day I die
I live to the day I cry
I'm dead the day I lie
Odpowiedz
mx1 napisał(a):Zawsze bawią mnie romantyczni idealiści, szczególnie spod znaku anarchokapitalizmu.

anarchokapitaliści to idealni potencjalni niewolnicy :twisted:
Odpowiedz
mx1 napisał(a):mają w poważaniu czy ustrój jest anarchokapitalistyczny, komunistyczny czy liberalny.

zawsze bawią mnie socjalne zwierzątka, które chcą dyskutować o czymś o czym nie mają zielonego pojęcia. Anarchokapitalizm ustrojem, może jeszcze monarchią :lol2:

z drugiej strony oczywiście nie rozumieją, że rynek zawsze będzie istniał niezależnie od tego czy państwo istnieć będzie czy też nie. Dlatego anarchokapitalizm jako odzwierciedleniem naturalnych czynników ludzkiego działania jest tak oczywisty.

Wściekłe Gacie napisał(a):anarchokapitaliści to idealni potencjalni niewolnicy

eee ja myślę, że mx1 dobrze by hasał przy moim stole jako niewolnik, w końcu jest socjalistą a socjalista zrobi dla swojego Pana wszystko byle tylko ktoś mu dał jeść.
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
Odpowiedz
Nie nazywałbym Mx1 socjalistą w takim znaczeniu jakim je użyłeś - nie odniosłem wrażenia, żeby takie miał tendencje.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
korsarz napisał(a):a socjalista zrobi dla swojego Pana wszystko byle tylko ktoś mu dał jeść.

anarchokapitaliści natomiast będą łatwym łupem ze względu na brak państwowych, kolektywnych struktur obronnych.
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):nie odniosłem wrażenia, żeby takie miał tendencje.

Odpowiedz
korsarz napisał(a):Anarchokapitalizm ustrojem, może jeszcze monarchią :lol2:
fakt, ale avx na przykład wspominał coś o radach libertariańskich, co zasadniczo może uchodzić już za strukturę quasipaństwową Oczko
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
666gonzo666 napisał(a):fakt, ale avx na przykład wspominał coś o radach libertariańskich, co zasadniczo może uchodzić już za strukturę quasipaństwową Oczko

Nie żadna "struktura quasipaństwowa" tylko zalążek nowego państwa. Od państwa nie ma ucieczki.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Berzerker napisał(a):Nie żadna "struktura quasipaństwowa" tylko zalążek nowego państwa. Od państwa nie ma ucieczki.

być może, ale warto wspierać jego minimum, bo jak można zaobserwować świat zmierza w stronę rządu totalnego, globalnego.
Odpowiedz
korsarz napisał(a):być może, ale warto wspierać jego minimum, bo jak można zaobserwować świat zmierza w stronę rządu totalnego, globalnego.

Więc równie dobrze można wspierać nacjonalizmy.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Berzerker napisał(a):Więc równie dobrze można wspierać nacjonalizmy.

jak widzisz apetyt Lewiatana nie ustaje. Pewna forma nacjonalizmów może być jakimś rozwiązaniem, vide Hoppe "demokracja bóg który zawiódł'' (ale tylko na krótką metę, bowiem nacjonalizm w swej istocie jest imperialny)
Odpowiedz
korsarz napisał(a):jak widzisz apetyt Lewiatana nie ustaje. Pewna forma nacjonalizmów może być jakimś rozwiązaniem, vide Hoppe "demokracja bóg który zawiódł'' (ale tylko na krótką metę, bowiem nacjonalizm w swej istocie jest imperialny)

Zależy który. W Polsce nikt na serio nie myśli o "odbijaniu Lwowa", nie mówiąc już w ogóle o dalszych zdobyczach.
Odpowiedz
Palmer Eldritch napisał(a):Zależy który. W Polsce nikt na serio nie myśli o "odbijaniu Lwowa", nie mówiąc już w ogóle o dalszych zdobyczach.

jak to nie?
czołowe postaci rodzącego się obecnie Ruchu Narodowego mówią o odzyskaniu Wilna i Lwowa

http://www.wprost.pl/ar/356077/Cala-Pols...-Narodowy/
Odpowiedz
korsarz napisał(a):jak to nie?
czołowe postaci rodzącego się obecnie Ruchu Narodowego mówią o odzyskaniu Wilna i Lwowa

Oni poważnie chcieliby wypowiedzieć wojnę Litwie i Ukrainie?
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Iselin napisał(a):Oni poważnie chcieliby wypowiedzieć wojnę Litwie i Ukrainie?

No pewnie. tylko że dwa państwa to trochę mało i wypowiedzieli by jeszcze wojnę Rosji i Białorusi. W końcu znikąd nie biorą się nowe Imperia Duży uśmiech
Sebastian Flak
Odpowiedz
korsarz napisał(a):jak to nie?

Na szczęście niczego takiego tam nie ma. Ani słowa o odbieraniu Wilna i Lwowa Litwie i Ukrainie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości